Šta je novo?

10 najglupljih načina da uništite podatke u računaru

Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
130
Ova laboratorija među bizarnim slučajevima iz celog sveta na prvo mesto stavila je slučaj jednog fotografa iz Tajlanda koji je pomislio da su mu se u hard disk uselili mravi. On je zato upotrebio insekticid. Međutim, mravi, i da ih je bilo, ne bi preživeli ovaj otrovan sprej kao što nisu ni podaci u kompjuteru.

Najnestrpljiviji je, prema toj anketi, bio jedan naučnik iz Velike Britanije kome se činilo da mu hard disk pišti pa je zato burgijom napravio rupu i ulio u nju mašinsko ulje da disk podmaže. On se potom čudom čudio što je disk prestao da pišti, ali i da radi.

O sreći u nesreći može da govori jedan proizvođač padobrana koji je hteo da snimi test novog modela i bacio za njim iz aviona i uključenu kameru, ali je zaboravio na sitnicu - da i nju opremi bar padobrančićem. Kamera se razbila o zemlju, ali tako sretno da su podaci obnovljeni.

Jedan od čestih načina da se onesposobi kompjuter jeste masovno rasprostranjen običaj ljudi da uz rad i jedu. Spisak namirnica koje stručnjaci nađu u pokvarenim kompjuterima je poduži i tako navode banane, kao i sve češće dečije kašice.

Među 10 ovogodišnjih najglupljih načina našla se i dečija kašica od jabuka koja je jednoj mladoj majci potpuno onesposobila prenosni USB fleš disk kada je uz rad hranila bebu.

Jedan od načina, tako čest da stručnjake više ne iznenađuje jeste pranje u veš mašini, posebno prenosnih diskova.
 
Top