Srbija: Jelen Super Liga 2009/2010

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
45
Ništa nije gotovo dok nije gotovo! Za vas je gotovo što se kupa tiče ali nemate baš nikakvih šansi! A za prvenstvo još se ništa ne zna! Treba sačekati kraj! ;)
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Brate ne bih da potcenjujem ali vi ste gotovi, verujte mi!!!
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Ma osvajamo titulu sigurno!!! Nece nam ni prismrdeti na derbiju...
 
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
646
JSL: Počinje nedelja raspleta

00026458.jpg
„Mrtva trka“ Partizana i Crvene zvezde za titulu u Jelen super ligi nastavlja se ovog vikenda utakmicama 27. kola. U iščekivanju narednog, možda i ključnog po pitanju raspleta, kada je na programu utakmica svih utakmica srpskog fudbala - „večiti derbi“ u Humskoj, crno i crveno-beli moraće da se suoče sa manje opterećujućim izazovima u vidu Smedereva i Čukaričkog.

Ekipa Aleksandar Stanojevića, jedina neporažena u ligi, posle tri uzastopne pobede želi, naravno, i četvrtu. Partizan putuje u Smederevo gde će u subotu od 17 sati pokušati da probije oklop domaćih, koje sa klupe predvodi eks igrač i trener mlađih kategorija beogradskog kluba, Blagoje Paunović.

Iz Smedereva, ipak, poručuju da neće biti popusta prema gostima i da će skupo prodati kožu favorizovanom Partizanu.

- Vidim Partizan kao nosioca titule i kao bivši igrač tog kluba voleo bih da se to desi, ali nikako preko naših leđa - izjavio je za Sport Dejan Ognjanović, eks defanzivac crno-belih, koji sada brani boje Smedereva.

Inače, interesovanje u gradu na Dunavu za ovaj meč je ogromno. Organizatori su u prodaju pustili svih 16.500 ulaznica, koje su plasirane u prodaju već danas kako se ne bi stvarale gužve na dan utakmice.

Fudbaleri Crvene zvezde i Čukaričkog poslednji će u subotu odigrati svoj duel. Od 19 sati na praznoj „Marakani“ ekipa Ratka Dostanića potrudiće se da ne misli previše na predstojeći derbi sa Partizanom već kako da pogodi protivnički gol. Nešto što Lekić i kompanija vrlo retko čine u poslednje vreme. Naime, crveno-beli nisu zatresli protivničku mrežu više od 270 minuta, a kada to nisu mogli sami, prošlog vikenda jeste Filip Kasalica, koji je postigao autogol i tako Zvezdi obezbedio tri boda sa gostovanja u Kuli.

- Sigurno da podatak da nismo postigli gol na tri utakmice ne zvuči dobro. Ali, radili smo ove nedelje na tome i maksimalno smo se trudili na treninzima da eliminišemo sve propuste. Koliko smo u tome uspeli videće se najpre protiv Čukarikog - izjavio je Dejan Lekić, koji je jesenas protiv “brđana” postigao dva gola u pobedi na Banovom Brdu rezultatom 3:0.

Dueli “večitih”, kao i uvek, biće u fokusu ovog vikenda, mada uzbuđenja ne bi trebalo da izostanu ni u ostalim mečevima.

Trećeplasirani OFK Beograd dočekuje kulski Hajduk i ima idelanu priliku da, eventualnom pobedom, i naredno kolo dočeka na poziciji iza nedodirljivog dvojca. “Romantičari” su u seriji od tri vezane pobede i na dobrom su putu da ostvare jednu od uspešnijih sezona poslednjih godina.

Njihov najbliži pratilac, subotički Spartak, u poslednja četiri kola zabeležio je devet bodova i uporno “juri” tim sa Stare Karaburme. Ekipa Zorana Milinkovića u subotu ima teško gostovanje u Kruševcu, ekipi Napretka, kojoj su bodovi preko potrebni u cilju očuvanja superligaškog statusa. “Čarapani” su pobedili samo jednom u poslednjih pet kola, a trenutno zauzimaju 12. poziciju sa dva boda više od prvog tima “ispod crte” BSK-a iz Borče.

“Fenjeraš” Mladi radnik nalazi se pred ambisom. Posle četiri uzastopna poraza sastav iz Požarevca pao je na poslednje mesto na tabeli, a u ovom kolu dočekuje ozbiljnu ekipu Javora. Ukoliko i protiv Ivanjičana ostanu “kratkih rukava” Požarevljani će se, vrlo verovatno, vratiti tamo odakle su stigli u eliitu minule sezone - u drugu ligu.

Vojvodini će gostovanje u Čačku biti svojevrsna uvertira za finale kupa koje Novosađane očekuej u sredu na stadionu Partizana protiv Zvezde. Moguće je da će trener “lala” malo promešati sastav za utakmicu kraj Morave, u anmeri da najjače adute sačuva za meč sezone.

Parovi 27. kola Jelen super lige:

Subota:

Borac - Vojvodina (17.00)
Mladi radnik - Javor (17.00)
OFK Beograd - Hajduk (17.00)
Smederevo - Partizan (17.00)
Metalac - BSK (17.00)
Napredak - Spartak ZV (17.00)

C.zvezda - Čukarički (19.00)

Nedelja:

Rad - Jagodina (16.00)
 
Apsolvent
LEGEND
Učlanjen(a)
03.03.2010
Poruka
1.439
Ma osvajamo titulu sigurno!!! Nece nam ni prismrdeti na derbiju...

Prvo vi da osvojite Kup. Koliko ja vidim, Vojvodina je u super formi, pa očekujte da ćete izgubiti sa jedno 2-3 gola, realno. Što se tiče samog derbija, šanse da osvojite sva 3 boda su veoma minimalne, a velike su šanse da bude remi. To je moje mišljenje.
 
Član
Učlanjen(a)
26.11.2009
Poruka
1.561
Mozes da mislis sta hoces...a sto se tice kupa bolje cutite Vosa ce proci isto kao u prvenstvu....3-0 za nas!
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top