Potrebna pomoc oko drajvera

Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
225
da da tako pise...i sa home everest sam procitao oznaku ploce itd. drajvere za zvuk nasao a za ovo nema ,samo za xp ,proba ono od tebe ne rade jbg :)
 
Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Скини графику за Vistu pa probaj , код мене је то успевало
 
Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
225
Probao druze jedno 10-tak i nece... :(

nisam neki strucnjak u nalazenju tih drajvera ali jednostavno probao danas 20 sigurno..i vistine i xp itd.
 
VIP IPTV
Učlanjen(a)
03.12.2012
Poruka
2.380
Moj video koji pokazuje kako doci do 100% tacnog naziva maticne,mnogima je pomogao ovde sa foruma i sire pa sto nebi i tebi da saznas podatke za sve komponente.Mnogo je lakse naci drajver ako znas tacan naziv maticne.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Evo prvo dobra ,pa posle losa,vest ,mada smo mogli i obrnuto......Pre nego sto instaliras drajvere za grafiku skokni na ovu stranu pa instaliraj prvo ovu gomilu pratecih drajvera,jer postoji mogucnost da zavise jedan od drugoga,odnosno grafika nece da radi dok nema pratnju i restartuj.
Kod:
http://www.driverscape.com/manufacturers/ibm/laptops-desktops/830572g/34767
Ako nece opet da radi ,onda sledi [hl]losa vest[/hl] ,a to je da ploca ni ne podrzava Win 7,jer je dosta stara i iz specifikacija vidim da je sertifikovana na win 98,a da je prodavana sa XP-ijem ,a ono sto u nazivu ima vista je mozda i vrh ocekivanja.Takodje za pokretanje tako mocnog sistema treba dosta memorije ,a o grafickoj da i ne govorimo,s obzirom da je u pitanju integrisana graficka [hl]AGP 4x[/hl] iz tog doba.E sad ako gore spomenuti delovi moze da se nadograde onda to menja situaciju za 180 stepeni,mada ni to nije sigurno,...ko sto ove novije ploce ne podrzavaju Win 98,bez obzira koju graficku da ubacis[cipovi su podrzani ,ali nesto u samoj ploci nije kompaktibilno].
Kod:
http://www.cnet.com/products/ibm-netvista-m42-8305-p4-2-4-ghz-monitor-none-series/specs/
Moj ti je savet da to sve vratis na XP SP3 i da uzivas,ali ako volis avanturu onda probaj to da nadogradis,ako moze.[vistu ne preporucujem,samo ce da ti napravi probleme]
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Kao sto vec neko rece drajveri za IBM racuanre se traze na IBM support, po modelu racunara, uglavnom tako je sa svim brand racuanarima. Ukoliko drajveri za neki os ne postoje, mogu se potraziti prema chipsetu za maticnu. Ukoliko ne postoje drajveri na zvanicnom sajtu, jedino se moze pokusati preko windows update ukoliko postoje genericki drajveri, ukoliko ni to ne pomaze, jedino resenje je koriscenje drugog OS. Eventualno ukoliko postoji recimo drajver za vistu, moze se pokusati sa istim jer u dosta slucajeva su kompatibilni sa WIn 7 drajverima.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ma vidi on ima tu integrisanu i red bi bio da je win 7 prepozna automatski ,jer u sebi ima skoro sve te osnovne drajvere sa kojima cak i igre moze da se igraju kolko tolko,medjutim meni nije jasno kakva je slika uopste na ekranu dal je ona u 256 boje ili ono 16 ili 32 bit ,nije naveo.Mozda je to to ,a on misli da moze vise.Ako postoji mogucnost nadogradnje kartice,onda bi ujedno i to bilo resenje,zar neko stvarno misli da deset godina stara integrisana kartica 4xagp treba da gura Win 7,bez problema.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ama jeste ,al posto je ploca stara drajveri rade samo ako nadogradis [hl]bios[/hl].Nije jedna muka!

Evo uzmi za primer-da recimo sa tom konfiguracijom koju sad imas pojavis se za deset godine kad izadje recimo "Win 15 spectar" sa "Direct X 19c" i "pixel shader 7" i hoces da igras igricu koja tolko dobro napravljena ,da kad pogledas kroz monitor mozes po glavu da pomilujes onog sto puca sa mitraljez,a da uz to imas bios iz 2009.Sto jese jeste.Znaci natrag na XP,hehe....
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.11.2011
Poruka
225
Probacu sa vasim savetima ovde drugari..mada sam probao i taj zadnji link..i dosta njih ali samo je zvuk proradio..
Rezolucija je 640x480 i nije problem kada je na netu...nego kada hoce da gleda youtube npr. onda je slika losa zamrljana ,isto sam probao i sa vlc plejerom ista je slika,i sa bilo kojim drugim plejerom km...itd.
a maticna ploca je ta gore navedena... IBM 830572g
PROBAO SAM NA UPDATE DRIVER i registrovao se na taj neki sajt medjutim nece...kaze nije kompatibilan drajver sa os.
pa u slucaju da nenadjem moracu da skinem xp i instaliram joj. nisam imao instalaciju pa zato nisam nista radio.

hvala vama na savetima
 
Natrag
Top