Sygic 15.4.10 sa TomTom mapom u Beogradu
U temi koja je namenjena za to, poredio sam navigacije. Napisaću ovde vrlo kratko o novoj Sygic 15.4.10.
I dalje tvrdim da Sygic navigacija nije dobra, nije pouzdana. Bar je tako u Srbiji, posebno u Beogradu. Ilustracija je u slikama u prilogu. Sygic, zvanično, koristi TomTom mape. Dakle, sada nisam jurio grešku Sygic navigacije, niti grešku TomTom mape. Jednostavno, imam potrebu da od kuće idem do Novog Beograda, Aleksinačkih rudara 32. Sygic, kao najbolju, nudi skandaloznu rutu niz Košutnjak, Pionirskom u kontra smeru. Ne mogu da shvatim da ovo i dalje prolazi bez korekcije mape, iako i TomTom ima kancelariju u Beogradu. To znači da svako rutiranje, iz kraja u kome stanujem, Filmski grad, Vidikovac, Skojevsko naselje..., do starog dela Novog Beograda (stari Merkator, Hotel "Jugoslavija", splavovi na Dunavu), će biti ovako loše.
Sa NT mapom je rutiranje na istoj putanji korektno...
Zamolio bih članove, koji toliko željno iščekuju novu TomTom mapu, da mi odgovore. Kako se ova mapa pokazala u gradu u kome oni žive. Gde se uopšte ova mapa može pouzdano koristiti ? Već sam naveo dva drastična promašaja u Beogradu. Jedan je zabrana skretanja levo iz Bulevara Kralja Aleksandra u Kneza Miloša, a druga je pogrešno označena Pionirska, kroz Košutnjak, kao dvosmerna. Ovaj drugi promašaj je i uzrokovao rutiranje koje sam pomenuo.