Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Suze zbog filma

Diskusija u 'Psihološka samopomoć' započeta od crvendac_011, 06.07.2018.

 1. crvendac_011

  crvendac_011 Always a lady Moderator

  Postova:
  35.000
  Zahvala:
  20.298
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Beograd
  Suze zbog filma

  Naučnici su zaključili da to što neko plače dok gleda film ne znači da je emotivno slab, već - jak. Intuitivan. Sposoban za empatiju

  [​IMG]

  DA LI plačate dok gledate emotivni film? Ili se smejete onima koji to rade? Istraživanja pokazuju da imamo predrasude o ljudima koji puste suzu svaki put kada je na ekranu dirljiva scena. Doživljavamo ih kao slabiće. Podsmevamo im se. A, zapravo, mi ih ne razumemo - tvrde stručnjaci.

  Naučnici su zaključili da to što neko plače dok gleda film ne znači da je emotivno slab, već - jak. Intuitivan. Sposoban za empatiju.

  - Takve osobe su pune ljubavi - tvrdi psiholog Džefri Nikson iz Kanzasa. - One imaju veštinu da se udube u emocionalna stanja drugih, da ih osete i razumeju. To što plaču dok gledaju film je potvrda njihove sposobnosti povezivanja sa emocionalnim stanjem drugih, samo na osnovu njihovog izraza lica ili tona.

  One znaju da junaci sa ekrana ne prolaze zaista kroz teške situacije, niti ih nešto boli, ne osećaju stvarnu strast ili radost, ali se poistovećuju sa onim što tumače.

  Naučnici kažu da je za tako nešto neophodan visok nivo inteligencije, otvorenosti i samopoštovanja. Osobe koje plaču zbog filma imaju prednost u odnosu na ostale, jer im mogućnost prepoznavanja emocija temeljenih na zvukovima, izrazima lica, govoru tela i instinktu olakšava komunikaciju sa drugima.

  (Novosti)
   
  Wolf 13 i maja_jevtic se ovo sviđa.

Preporučite stranicu