Stvoritelj svega

Tko je Stvoritelj?

• Otac Jahve

Votes: 3 75,0%
  • Sin Isus Krist

Votes: 0 0,0%
  • Sveti Duh

Votes: 0 0,0%
  • Kombinacija

Votes: 1 25,0%

• Total voters
    4
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Tko je Stvoritelj?
Znamo! - Stvoritelj je Bog!

ALI - TTTejci kažu -
Bog Otac,
Bog Sin,
Bog SD.

------------------------
TKO je OD Njih 3 Stvoritelj?
ILI - su svi Stvoritelji?
ILI - su samo 2 Od Njih Stvoritelji?

Član
Učlanjen(a)
07.09.2012
Poruka
226
Nećemo da dokazujemo sebe {i ne, nažalost - za svu tvoju duhovnu učmalost i lažnu radoznalost - radi tebe, no radi pametnih - smernošću te vernošću zametnih, da od tvoje prkosi Moralu ponavljanjem naučimo... ta čak i budalu - NEKU ti sveznalu!

Te KO se prepozna nek' je i nervozna duha kad' je sluha malerozna kao buha virtuozna iznebuha kad' sve dozna no je duha leporozna te si skuha jela grozna kad' joj juha začin pozna da pak sama buha osim juha, pih - nikakvih, Duha SVETOG pozna dok vremena nisu pozna kao juha kad' je grozna jer pamet ne spozna - ta ko sve to dozna kraj duha nervozna zbog kojeg ponavljanje jeste izostavljanje - neznanja mnogih iz neznanja strogih - premudrih solista sa zlehudih lista piramida vajnih - Egipta i Vavilona - ćeramida zlih masona čiji "bog" je sam Sotona te kakav je on - taki im bonton! No, sa tim bontonom, drugi su sa Tronom! Jerbo ponavljanje istine zbog sveloga bontona jeste uspostavljanje miline Svetoga Pontona - da do Trona stigne i Sotona! (Jer ako se kaje i život si daje!)}
kad' same istine sve laži istrebe:

"U početku Stvori BOG nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)

"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori i nama u posledak dana ovih preko Sina.""Tako i anđelima Govori:Koji čini anđele Svoje duhove, i sluge Svoje plamen ognjeni. A SINU: PRESTO JE TVOJ , BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati." (Jevrejima 1)

"Duh Božji Stvorio me je, i dah Svemogućega Dao mi je život." (O Jovu 33,4)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li postoji i jedan jedini stihić mali,
OD Isusa -
Ja sam Stvoritelj!
ili
Ja sam stvorio.....!
ili
netko kaže:
Isus je Stvoritelj!
Isus je stvorio....!

????????

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da li vjerujemo u 10 BZ?
----------------------------

Pogledajmo dio 4. BZ:

Izlazak 20,11

Ta i Jahve je šest dana stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima,
a sedmoga je dana počinuo.
Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

-----------------------------

Što kaže 4.BZ - TKO je Stvoritelj svega?

BOG Otac Jahve.

------------------

Nema niti jednoga stiha -
Stvoritelj je Isus - ili - SD.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Nećemo da dokazujemo sebe {i ne, nažalost - za svu tvoju duhovnu učmalost i lažnu radoznalost - radi tebe, no radi pametnih - smernošću te vernošću zametnih, da od tvoje prkosi Moralu ponavljanjem naučimo... ta čak i budalu - NEKU ti sveznalu!

Te KO se prepozna nek' je i nervozna duha kad' je sluha malerozna kao buha virtuozna iznebuha kad' sve dozna no je duha leporozna te si skuha jela grozna kad' joj juha začin pozna da pak sama buha osim juha, pih - nikakvih, Duha SVETOG pozna dok vremena nisu pozna kao juha kad' je grozna jer pamet ne spozna - ta ko sve to dozna kraj duha nervozna zbog kojeg ponavljanje jeste izostavljanje - neznanja mnogih iz neznanja strogih - premudrih solista sa zlehudih lista piramida vajnih - Egipta i Vavilona - ćeramida zlih masona čiji "bog" je sam Sotona te kakav je on - taki im bonton! No, sa tim bontonom, drugi su sa Tronom! Jerbo ponavljanje istine zbog sveloga bontona jeste uspostavljanje miline Svetoga Pontona - da do Trona stigne i Sotona! (Jer ako se kaje i život si daje!)}
kad' same istine sve laži istrebe:

"U početku Stvori BOG nebo i Zemlju." (1. Mojsijeva 1,1)

"Bog, Koji je nekada mnogo puta i različitim načinom Govorio očevima preko proroka, Govori i nama u posledak dana ovih preko Sina.""Tako i anđelima Govori:Koji čini anđele Svoje duhove, i sluge Svoje plamen ognjeni. A SINU: PRESTO JE TVOJ , BOŽE, VA VEK VEKA; palica je pravde palica Carstva Tvog. Omilela Ti je pravda, i Omrzao Si na bezakonje: toga radi Pomaza Te, Bože, Bog Tvoj uljem radosti većma od drugova Tvojih. I opet: TI Si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su dela ruku Tvojih:Ona će proći, a Ti Ostaješ: i sva će ostareti kao haljina, I Savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: a Ti Si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati." (Jevrejima 1)

"Duh Božji Stvorio me je, i dah Svemogućega Dao mi je život." (O Jovu 33,4)

Koji stihovi jasno kažu - SD je Jedini Stvoritelj! - Stvorio je .....to i to! -?
ILI - Isus je Jedini Stvoritelj! - Stvorio je .....to i to! - ?

-----------------------------------------
Ja u Bibliji nalazim samo ovakove stihove:

POSTANAK 3,1
Zmija bijaše lukavija od sve zvjeradi što je stvori Jahve, Bog. Ona reče ženi: "Zar vam je Bog rekao da ne smijete jesti ni s jednog drveta u vrtu?

POSTANAK 14,22
Abram odgovori kralju Sodome: "Ruku uzdižem pred Jahvom, Svevišnjim Stvoriteljem neba i zemlje,

PONOVLJENI ZAKON 32,6
Tako li uzvraćaš Jahvi, narode glupi i bezumni! Nije li on Otac tvoj, Stvoritelj, koji te sazdao, po kom postojiš?

2. KRALJEVIMA 19,15
I pomoli se Ezekija Jahvi ovako: "Jahve, Bože Izraelov, koji stoluješ nad kerubima, ti si Bog jedini nad svim zemaljskim kraljevstvima, ti si stvorio nebo i zemlju.

1. LJETOPISA 16,26
Ništavni su svi bozi naroda. Jahve stvori nebesa.

2. LJETOPISA 2,11
Dometnu još i ovo: "Neka je blagoslovljen Jahve, Bog Izraelov, koji je stvorio nebesa i zemlju. On je kralju Davidu dao mudra, pametna i umna sina koji će jedan dom graditi Jahvi, a drugi sebi da iz njega kraljuje.

I tako dalje i dalje - SAMO - JAHVE.

Nigdje NEMA - Stvoritelj Isus, Stvoritelj SD.

Zašto NEMA?
Zato jer je u Bibliji SAMO istina,
a oni koji tvrde ONO što ne piše u Bibliji,
ne govore istinu!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako ti u bibliji ne nalazis dokaz da je Isus stvoritelj, a sam Milan ti je postavio bar jedan stih(a ima ih koliko hoces): ,,a sinu govori: ... 'ti si gospode u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih''(jevrejima 1), i za sveti duh kaze: ,,DUH BOZJI STVORIO me je i dah svemogućeg dao mi je život'' , pa onda sam ja stvarno zapanjen! I sta vredi pričati, kad ti namerno ignorišes reči biblije?
Nigde se ne kaze da je samo jedan od ta tri jedini stvoritelj. Niti se kaže: ,,ISUS JE JEDINI STVORITELJ'' ili ,,SVETI DUH JE JEDINI STVORITELJ''. Kako uopšte možeš i da postavljas takvo pitanje? U procesu stvaranja, ucestvovale su sve tri osobe zajedno...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ako ti u bibliji ne nalazis dokaz da je Isus stvoritelj,

Daj jasni stih - Isus je stvorio, Isus je Stvoritelj, Isus kaže - Ja sam Stvoritelj, Ja sam stvorio....

SVE ostalo su tvoje primisli - BEZ dokaza!

a sam Milan ti je postavio bar jedan stih(a ima ih koliko hoces): ,,a sinu govori: ... 'ti si gospode u početku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih''(jevrejima 1),

Tko je Milan?
On ti je učitelj?
On koji kao i ti izdvaja po jedan stih iz konteksta ostalih!?
TO ti je uzor?
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hebrejima 1,2

konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu.
Njega postavi baštinikom svega;
Njega po kome sazda svjetove.
-----------------------------------------------------------

TKO je SAZDAO svjetove?
Jel piše Isus je sazdao?
NE!

Piše jasno i glasno BOG Otac Jahve je PO Isusus sazdao.
NE Isus.
NEMA u Bibliji - OD Isusa!

Idi kod nekoga prof. jezika da ti objasni razliku
između PO i OD.
--------------------------

Hebrejima 1,10

I: Ti u početku, Gospodine, utemelji zemlju i nebo je djelo ruku tvojih.
--------------------------------
TAJ stih je ZA Boga Oca Jahvu.
Ništa nije Isus UTEMELJIO!

IZAIJA 51,13
Zaboravio si Jahvu, svoga Stvoritelja, koji razastrije nebesa i koji zemlju utemelji; sveudilj strepiš, svaki dan, od tlačiteljeve jarosti. Kao da je pregnuo da te uništi. Ali gdje je sad jarost tlačiteljeva?

ZAHARIJA 12,1
Proroštvo. Besjeda Jahvina o Izraelu. Govori Jahve koji razape nebesa, utemelji zemlju i stvori dah čovjeku u grudima:

Daj stih - Isus je Utemeljio....
ALI - ako takova stiha nema - onda je taj nauk - lažni nauk.
------------------------------------------------------------------------------------

i za sveti duh kaze: ,,DUH BOZJI STVORIO me je i dah svemogućeg dao mi je život'' , pa onda sam ja stvarno zapanjen! I sta vredi pričati, kad ti namerno ignorišes reči biblije?

Kad daješ stih - daj komplet stih - koja je to knjiga, glava, redak?
---------------------------------------------------------------------------

Opet jako površno čitanje - zbog utjecaja dogme!

Duh Božji je - ČIJI DUH?
-----------------------------
TKO je TAJ DUH?
---------------------------
DAH - ČIJI DAH?
TKO je JEDINI Svemogući?
Ima li stih - Isus je Svemogući?
NEMA!
Zato jer nije svemogući.
Ima li stih - SD je SVEmogući?
NEMA!

POSTANAK 14,22
Abram odgovori kralju Sodome: "Ruku uzdižem pred
Jahvom, Svevišnjim Stvoriteljem neba i zemlje,

SD je Osobonost, Duh Boga Jahve,
ne neka posebna osoba.
Zato niti SD nema svoje Osobno Ime!
----------------------------------------------

Imaš li jasni stih - SD je stvorio....
SD je Stvoritelj.
SD kaže - Ja sam stvorio...
SD kaže - Ja sam Stvoritelj!

NEMA!
Jer TO nije Istina!
Zato niti ne piše u Bibliji,
a ti TO naučavaš.
A TO je onda - Lažni nauk.

Nigde se ne kaze da je samo jedan od ta tri jedini stvoritelj.

TO se zezaš - ili - zbilja tako misliš?
JER - to je samo - MIŠLJENJE onoga koji nije pročitao Bibliju.
Jer da si pročitao Bibliju i da je nadalje čitaš,
onda biš OVO pročitao;

IZAIJA 44,24
Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:
"Ja sam Jahve koji sam sve stvorio,
koji sam nebesa sam razapeo
i
učvrstio zemlju bez pomoći ičije.

Ispravi svoj krivi nauk.

Niti se kaže: ,,ISUS JE JEDINI STVORITELJ'' ili ,,SVETI DUH JE JEDINI STVORITELJ''. Kako uopšte možeš i da postavljas takvo pitanje?

Tako je - Za Isusa i za SD - NE kaže se da su stvoritelji - jer to niti nisu.

Kako uopšte možeš i da postavljas takvo pitanje?

Ti imaš tvrdnju.
Isus je stvoritelj, SD je stvoritelj.
DOKAŽI jasnim nedvosmislenim stihovima svoju Istinitost!
ALI - ako takovih stihova - NEMA - onda ti ne govoriš istinu - nego - DOGMU.

U procesu stvaranja, ucestvovale su sve tri osobe zajedno...

Dokaži Jasnim Biblijskim stihovima TU svoju tvrdnju!
U procesu stvaranja, ucestvovale su sve tri osobe zajedno

Stihovima - ne bajkama i svojim riječima.

------------------------------------------------
Da li ti poštuješ svih 10 BZ?
Naročito - 4?

Izlazak 20,11

Ta i Jahve je šest dana
stvarao nebo, zemlju i more i sve što je u njima,
a sedmoga je dana počinuo. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Daj jasni stih - Isus je stvorio, Isus je Stvoritelj, Isus kaže - Ja sam Stvoritelj, Ja sam stvorio....

SVE ostalo su tvoje primisli - BEZ dokaza!

Tko je Milan?
On ti je učitelj?
On koji kao i ti izdvaja po jedan stih iz konteksta ostalih!?
TO ti je uzor?

Ne izdvaja on nista iz biblije(niti je on neciji ucitelj), covek ti je dao stih koji nedvosmisleno kaze da sam Bog Otac kaze za Isusa Hrista: ''TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO NEBO I ZEMLJU I NEBESA SU DELA RUKU TVOJIH''(Jevrejima 1.).

Sam Bog kaze za Isusa: ''TI SI STVORIO!'' , pa sad se ti suprotis Bogu da on to nije rekao?
Jesmo mi to izmislili?
A tebi ako se ne svidja taj stih ti ga slobodno precrtaj u svojoj Bibliji.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Hebrejima 1,2

konačno, u ove dane, progovori nama u Sinu.
Njega po kome sazda svjetove.
-----------------------------------------------------------

TKO je SAZDAO svjetove?
Jel piše Isus je sazdao?
NE!

Piše jasno i glasno BOG Otac Jahve je PO Isusus sazdao.
NE Isus.
NEMA u Bibliji - OD Isusa!

Idi kod nekoga prof. jezika da ti objasni razliku
između PO i OD.

Naravno da ima to ti je jasan stih iz jevrejima koji kaze: ''TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU'' , sam Bog kaze za Isusa Hrista da kako je on stvoritelj tako je i Isus.
Zato se i koristi rec ''PO' , koje hoce da kazu: Nije samo jedna osoba stvoritelj.
Zato se i ne moze kazati: ''Jehova je JEDINI stvoritelj'' , jer kada koristis nekog drugog prilikom stvaranja, i kazes:

''sve sto sam napravio, napravio sam po Slobodanu, i kroz Slobodana''.
TO ZNACI DA JE I SLOBODAN UCESTVOVAO!
TO ZNACI DA JA NE MOGU BITI JEDINI TVORAC DELA!

ZATO BOG NE MOZE BITI JEDINI STVORITELJ!

Ti se igras terminima u bibliji, bolje bi ti bilo da ne izvrces!

Hebrejima 1,10

I: Ti u početku, Gospodine, utemelji zemlju i nebo je djelo ruku tvojih.
--------------------------------
TAJ stih je ZA Boga Oca Jahvu.
Ništa nije Isus UTEMELJIO!

Za ISUSA se ovde govori prijatelju:

A Sinu: presto je tvoj Boze, va vek veka, palica je pravde, palica carstva tvoga. Omilela ti je pravda i omrzao si bezakonje, toga radi pomaza te Boze Bog tvoj, uljem radosti vise nego drugove tvoje. I opet: Ti si Gospode, u pocetku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih...''(jevrejima 1:8-11).

Mozes ti zatvarati oci pred jasnim stihovima zato sto se tebi tako svidja, ali ovde je celo poglavlje upuceno Isusu Hristu, mislim da je ipak tebi potreban profesor a ne meni..

IZAIJA 44,24
Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:
"Ja sam Jahve koji sam sve stvorio,
koji sam nebesa sam razapeo
i
učvrstio zemlju bez pomoći ičije.

Ispravi svoj krivi nauk.

Ja da ispravim krivi nauk?
Pa vidis li ovde sta pises, ti si kontradiktoran sam sebi, koristis citate starog zaveta, a citate novog ignorises!
Ako je po tebi: ''Bog nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.''
Kako se onda kaze da koristi Isusa da mu pomogne:

''progovori nama u Sinu.
Njega po kome sazda svjetove.''(jevr. 1:2).

Stih ti lepo kaze da je koristio Isusa u stvaranju, ''PO'' kome sazda svetove.
Pa kako je onda po tebi: ''Bog nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.''
Vidis li da to nije tacno!

Neko ko koristi neku drugu osobu u stvaranju i kaze: ''PO Slobodanu sam sve stvorio'' , ne moze kazati da je ''bez icije pomoci stvorio''. Jer to nije tacno!
Nemoj se Igrati terminima, nije ti dobro. Ti vadis citate iz konteksta i pravis bibliju kontradiktornom..

Sveto pismo ti lepo kaze da je Isus ucestvovao u stvaranju. Ne moze biti niko ''jedini stvoritelj'' , jer se to suproti bibliji:

''Sve je kroz njega postalo i bez njega nije postalo nista''(jovan 1:1).

''jer kroz njega bi sazdano sve sto je na nebu i sto je na zemlji, sto se vidi i sto se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva poglavarstva, ili vlasti: Sve se kroz njega i za njega sazda..'' (kolosanima 1:16).

Ako je sve ''kroz'' njega ili ''po'' njemu stvoreno, onda ne moze biti ''bez njega stvoreno''.
Sto i potvrdjuje stih: '' i bez njega nije postalo nista''(jovan 1:1).

Dakle okani se igranjem terminima u bibliji!

Ti imaš tvrdnju.
Isus je stvoritelj, SD je stvoritelj.
DOKAŽI jasnim nedvosmislenim stihovima svoju Istinitost!
ALI - ako takovih stihova - NEMA - onda ti ne govoriš istinu - nego - DOGMU.
Dokaži Jasnim Biblijskim stihovima TU svoju tvrdnju!
U procesu stvaranja, ucestvovale su sve tri osobe zajedno.

Prijatelju, ja ti ne govorim nista sto biblija ne kaze, Isus je stvoritelj i sveti duh je stvoritelj, ali nemaju oni svi jednu ulogu u stvaranju, nisu su oni podjednako stvarali(kao sto nemaju svi istu ulogu ni u procesu spasenja), nego, neko je radio jedan posao, drugi opet drugi, kao sto ni sve tri osobe ne mogu raditi jedan isti posao na zemlji, tako ni ove tri osobe ne mogu biti ''JEDINI STVORITELJ!''.
Ti igrajuci se terminima neces postici nista. Biblija jasno uci: ''I rece Bog da nacinimo coveka po svojemu oblicju, kao sto smo mi, koji ce biti gospodar'', jedna osoba je radila jedan posao a druga drugi, ovde se Bog dogovara sa drugim osobama trojstva o poslu koji imaju da obave!

*Vidim te i po drugim forumima na netu, ides i siris jednu istu pricu, pricas isto i ista pitanja postavljas i iste teme pravis na tim forumima. Sigurno si vec i sam (da si hteo) mogao naci odgovor. Zato ne razumem cemu sve ovo tvoje pozivanje da ti mi dajemo odgovore kada ih ti ne zelis?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ne izdvaja on nista iz biblije(niti je on neciji ucitelj), covek ti je dao stih koji nedvosmisleno kaze da sam Bog Otac kaze za Isusa Hrista: ''TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO NEBO I ZEMLJU I NEBESA SU DELA RUKU TVOJIH''(Jevrejima 1.).

Sam Bog kaze za Isusa: ''TI SI STVORIO!'' , pa sad se ti suprotis Bogu da on to nije rekao?
Jesmo mi to izmislili?
A tebi ako se ne svidja taj stih ti ga slobodno precrtaj u svojoj Bibliji.

Naravno da ima to ti je jasan stih iz jevrejima koji kaze: ''TI SI GOSPODE U POCETKU OSNOVAO ZEMLJU'' , sam Bog kaze za Isusa Hrista da kako je on stvoritelj tako je i Isus.
Zato se i koristi rec ''PO' , koje hoce da kazu: Nije samo jedna osoba stvoritelj.
Zato se i ne moze kazati: ''Jehova je JEDINI stvoritelj'' , jer kada koristis nekog drugog prilikom stvaranja, i kazes:

''sve sto sam napravio, napravio sam po Slobodanu, i kroz Slobodana''.
TO ZNACI DA JE I SLOBODAN UCESTVOVAO!
TO ZNACI DA JA NE MOGU BITI JEDINI TVORAC DELA!

ZATO BOG NE MOZE BITI JEDINI STVORITELJ!

Ti se igras terminima u bibliji, bolje bi ti bilo da ne izvrces!

Za ISUSA se ovde govori prijatelju:

A Sinu: presto je tvoj Boze, va vek veka, palica je pravde, palica carstva tvoga. Omilela ti je pravda i omrzao si bezakonje, toga radi pomaza te Boze Bog tvoj, uljem radosti vise nego drugove tvoje. I opet: Ti si Gospode, u pocetku osnovao zemlju, i nebesa su dela ruku tvojih...''(jevrejima 1:8-11).

Mozes ti zatvarati oci pred jasnim stihovima zato sto se tebi tako svidja, ali ovde je celo poglavlje upuceno Isusu Hristu, mislim da je ipak tebi potreban profesor a ne meni..

Ja da ispravim krivi nauk?
Pa vidis li ovde sta pises, ti si kontradiktoran sam sebi, koristis citate starog zaveta, a citate novog ignorises!
Ako je po tebi: ''Bog nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.''
Kako se onda kaze da koristi Isusa da mu pomogne:

''progovori nama u Sinu.

Stih ti lepo kaze da je koristio Isusa u stvaranju, ''PO'' kome sazda svetove.
Pa kako je onda po tebi: ''Bog nebesa sam razapeo i učvrstio zemlju bez pomoći ičije.''
Vidis li da to nije tacno!

Neko ko koristi neku drugu osobu u stvaranju i kaze: ''PO Slobodanu sam sve stvorio'' , ne moze kazati da je ''bez icije pomoci stvorio''. Jer to nije tacno!
Nemoj se Igrati terminima, nije ti dobro. Ti vadis citate iz konteksta i pravis bibliju kontradiktornom..

Sveto pismo ti lepo kaze da je Isus ucestvovao u stvaranju. Ne moze biti niko ''jedini stvoritelj'' , jer se to suproti bibliji:

''Sve je kroz njega postalo i bez njega nije postalo nista''(jovan 1:1).

''jer kroz njega bi sazdano sve sto je na nebu i sto je na zemlji, sto se vidi i sto se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva poglavarstva, ili vlasti: Sve se kroz njega i za njega sazda..'' (kolosanima 1:16).

Ako je sve ''kroz'' njega ili ''po'' njemu stvoreno, onda ne moze biti ''bez njega stvoreno''.
Sto i potvrdjuje stih: '' i bez njega nije postalo nista''(jovan 1:1).

Dakle okani se igranjem terminima u bibliji!

Prijatelju, ja ti ne govorim nista sto biblija ne kaze, Isus je stvoritelj i sveti duh je stvoritelj, ali nemaju oni svi jednu ulogu u stvaranju, nisu su oni podjednako stvarali(kao sto nemaju svi istu ulogu ni u procesu spasenja), nego, neko je radio jedan posao, drugi opet drugi, kao sto ni sve tri osobe ne mogu raditi jedan isti posao na zemlji, tako ni ove tri osobe ne mogu biti ''JEDINI STVORITELJ!''.
Ti igrajuci se terminima neces postici nista. Biblija jasno uci: ''I rece Bog da nacinimo coveka po svojemu oblicju, kao sto smo mi, koji ce biti gospodar'', jedna osoba je radila jedan posao a druga drugi, ovde se Bog dogovara sa drugim osobama trojstva o poslu koji imaju da obave!

*Vidim te i po drugim forumima na netu, ides i siris jednu istu pricu, pricas isto i ista pitanja postavljas i iste teme pravis na tim forumima. Sigurno si vec i sam (da si hteo) mogao naci odgovor. Zato ne razumem cemu sve ovo tvoje pozivanje da ti mi dajemo odgovore kada ih ti ne zelis?

Ja tvrdim - JAHVE je Jedini Stvoritelj svega.
TU svoju Biblijsku tvrdnju podupirem stihovima
u kojim se to jasno i glasno kaže,
i pri tome upotrebljava Ime - JAHVE.

Kao i u mom postu broj 5 - nastavljam dokazivati:

NEHEMIJA 9,6
Ti si, Jahve, Jedini! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju.
PSALAM 86,9
Svi narodi što ih stvori doći će i klanjat` se tebi, o Jahve, i slavit će ime tvoje.
PSALAM 95,6
Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, poklonimo se Jahvi koji nas stvori!
PSALAM 96,5
Ništavni su svi bozi naroda. Jahve stvori nebesa!
PSALAM 100,3
Znajte da je Jahve Bog: on nas stvori, i mi smo njegovi, njegov smo narod i ovce paše njegove.
PSALAM 115,15
Blagoslovio vas Jahve koji stvori nebo i zemlju!
PSALAM 121,2
Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 124,8
Pomoć je naša u imenu Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 134,3
"Blagoslovio te sa Siona Jahve koji stvori nebo i zemlju!

---------------------------------------
Da li priznaješ - ili - NE -
da je po gornjim stihovima -
Jedini Stvoritelj Svega - Bog Otac Jahve?

-----------------------------------------------

Ako tvrdiš da je JOŠ netko Stvoritelj,
DAJ jasne stihove - KAO ŠTO SU GORNJI,
Stihove u kojima će biti jasno napisano
IME toga drugoga Stvoritelja,
i da da piše da je TAJ tvoj drugi Stvoritelj
storio .......TO i TO!

Unaprijed ti puno fala na odgovoru.
------------------------------------------
ŠTO je stvorio SD?
Stihovima molim!
SD stvorio je ........

ALI - ako nemaš takovih stihova
da podupreš svoju dogmu,
onda imaš neistinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja tvrdim - JAHVE je Jedini Stvoritelj svega.
TU svoju Biblijsku tvrdnju podupirem stihovima
u kojim se to jasno i glasno kaže,
i pri tome upotrebljava Ime - JAHVE.

Kao i u mom postu broj 5 - nastavljam dokazivati:

NEHEMIJA 9,6
Ti si, Jahve, Jedini! Ti si stvorio nebo, i nebesa nad nebesima, i vojsku njihovu, zemlju i sve što je na njoj, mora i što je u njima. Ti sve to oživljavaš, i vojske se nebeske tebi klanjaju.
PSALAM 86,9
Svi narodi što ih stvori doći će i klanjat` se tebi, o Jahve, i slavit će ime tvoje.
PSALAM 95,6
Dođite, prignimo koljena i padnimo nice, poklonimo se Jahvi koji nas stvori!
PSALAM 96,5
Ništavni su svi bozi naroda. Jahve stvori nebesa!
PSALAM 100,3
Znajte da je Jahve Bog: on nas stvori, i mi smo njegovi, njegov smo narod i ovce paše njegove.
PSALAM 115,15
Blagoslovio vas Jahve koji stvori nebo i zemlju!
PSALAM 121,2
Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 124,8
Pomoć je naša u imenu Jahve koji stvori nebo i zemlju.
PSALAM 134,3
"Blagoslovio te sa Siona Jahve koji stvori nebo i zemlju!

---------------------------------------
Da li priznaješ - ili - NE -
da je po gornjim stihovima -
Jedini Stvoritelj Svega - Bog Otac Jahve?

-----------------------------------------------

Ako tvrdiš da je JOŠ netko Stvoritelj,
DAJ jasne stihove - KAO ŠTO SU GORNJI,
Stihove u kojima će biti jasno napisano
IME toga drugoga Stvoritelja,
i da da piše da je TAJ tvoj drugi Stvoritelj
storio .......TO i TO!

Unaprijed ti puno fala na odgovoru.

ALI - ako nemaš takovih stihova
da podupreš svoju dogmu,
onda imaš neistinu.

Ja sam ti odgovorio gore, ali ti nista nisi prokomentarisao?
Korisits samo SZ , gde se kaze da je ''JEDINI STVORITELJ BOG'' , a zanemarujes cinjenicu da ne moze biti on ''jedini stvoritelj'' kada se kaze da je svet stvarao: ''PO ISUSU HRISTU'':

''progovori nama u Sinu.

Znaci ''PO'' ili ''KROZ'' njega je sazdao sve sto postoji.
Pa kako ti onda tvrdis, da je on ''JEDINI'' i ''BOG SAM UCESTVOVAO U STVARANJU''?
Da li si ti svestan da onima u SZ, nije bila otkrivena puna istina o Isusu, oni su govorili ono sto je njima bilo poznato, tek u NZ je otkrivena tajna sakrivena: ''u [njemu] Isusu je sakriveno svo blago spoznanja i Istine''
A govorili su istinu i tamo, jer Bog jeste sve stvorio, ali ''kroz'' Isusa. Ali ti to izvrces i neces da razumes.
''Bog rece i postade'', a ta rec je opisana kao ''Isus'' u jovanu 1:1 - kroz koju je sve stvorio.
Ili ti tvrdis da je biblija kontradiktorna samoj sebi?

Jako si neozbiljan.
Vidim da su ti ljudi odgovorili i na drugim forumima(prilicno dobro), ali ti uporno ne zelis da prihvatis istinu..
Sta je razlog tome, koji je tvoj cilj?

Natrag