Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Spoljna izolacija kuća

Diskusija u 'Enterijer' započeta od boki71, 28.06.2010.

 1. boki71

  boki71 Uz duplu Anu... Administrator

  Postova:
  48.482
  Zahvala:
  32.860
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  Centar sveta
  [​IMG]

  Skoro da nema većeg izazova koji stoji pred arhitektama od kreiranje spoljnih fasada zgrada. Sa mnogo aspekata se mora pristupiti rešavanju ovog zadatka: to nije samo spoljna izolacija, to je u ovom trenutku imperativ koji se postavlja zbog energetske gladi u koju je ušlo čovečanstvo.
  Izolacija kuća je efektivan način da se zaustavi nepotrebno trošenje energije i novca. Zimi dobra spoljna izolacija kuće čuva toplotu upravo tamo gde vam ona treba – unutar kuće, a leti je drži van i u velikoj meri zamenjuje klima uređaje.
  Prednosti

  Izoliranje vaših zidova će vam pomoći da zagrejete kuću efikasnije a upotreba manje energije smanjuje emisiju CO2, jednog od glavnih uzročnika klimatskih promena. Pomoći će vam takođe da zaustavite bacanje novca na račune, jer činjenica je da izolacijom kuće možete uštediti do 40% troškova za grejanje. Pored navedenih stvari dobijate priliku da osvežite izgled vaše kuće novom fasadom, povećate životni vek i zvučnu izoliranost što u današnje vreme urbanog života uopšte nije zanemarljivo.
  Slojevi

  Spoljna izolacija kuće uključuje postavljanje izolirajućih materijala kao što su mineralna vuna ili tabli stiropora na spoljne zidove kuće. Izolacija se onda malteriše specijalnim slojem koji pruža zaštitu od vremenskih uslova. Čelična ili plastična mreža se ugrađuje u ovaj sloj maltera da pruži jačinu i otpornost na mehanička oštećenja.
  Pri izboru majstora koji će vam raditi izolaciju i fasadu, pored cene, profesionalnosti i pedantnosti, treba voditi računa da li poznaje i primenjuje najnovije tehnologije i dostignuća u izvođenju ovog posla imajući u vidu dinamiku razvoja istih.
  Fasada - pečat moje ličnosti

  Izolacija kuće završava se fasadom, koja mora da pruži dizajnersku fleksibilnost, izdržljivost, da bude u okvirima vaših finansijskih mogućnosti i da zadovolji i sve veće estetske potrebe koje nedostaju gradskom čoveku u urbanim sredinama, a u ruralnim da se uklopi u prirodni ambijent.
  Fasada treba da bude tako urađena da ostavi pečat vremena u kojem je rađena i da ostavi testament za budućnost. Da svedoči o tehničko-tehnološkim dostignućima i saznanjima kojim je ovladao današnji čovek. Fasade se rade tako da traju i da ostave dovoljno traga budućim generacijama da izučavaju današnje vreme i današnje potrebe čoveka.
   
 2. bela lala

  bela lala Član

  Postova:
  1
  Zahvala:
  0
  Najvece ruglo i potvrda estetskog neukusa predstavlja fasada sa bojama neuklopljenim u opsti okolis. Zamisli plavu kucu sa obicnim crepom, ili zelenu. Prosto nemas volju da udjes unutra. Jedino krovni bojeni pokrov ako je u stanju da opravda upotrebu ovih fasadnih boja.Ima neceg toplog u toplim bojama (spektar i kombinacije) odnos boje fasade, stolarije i krova. Nije svejedno .
   
  Poslednja izmena od urednika: 02.08.2010

Preporučite stranicu