Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Saveti vozačima za vožnju po snegu

Diskusija u 'Točkovi' započeta od crvendac_011, 31.01.2014.

 1. crvendac_011

  crvendac_011 Always a lady Moderator

  Postova:
  35.203
  Zahvala:
  20.891
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Beograd
  Saveti vozačima za vožnju po snegu

  Agencija za bezbednost saobraćaja upozorila je danas vozače da pažljivo voze po zimskim uslovima kako bi se izbegli udesi.


  [​IMG]
  Iako će mnogi reći da im ovakvi saveti ne trebaju, praksa pokazuje da nije baš tako  Kao ključne savete za bezbedno upravljanje vozilom u zimskim uslovima, Agencija je u saopštenju navela pažljivo praćenje saobraćajne signalizacije, izbegavanje naglih pokreta pri upravljanju vozilom i izbegavanje naglog ubrzavanja i kočenja, jer vozilo može proklizati.

  "Za vreme vožnje lagano dodajte gas kako bi vozilo postepeno ubrzavalo; držite dovoljno odstajanje od drugih vozila; što manje vozite u prvom stepenu prenosa i uvek ranije menjajte stepen prenosa kako bi se smanjio obrtni moment koji se prenosi sa motora", navodi se u saopštenju.

  Agencija je dodala da na uzbrdicama i zaleđenim površinama treba koristiti drugi stepen prenosa, a da je pri kočenju papuču kočnice potrebno pritiskati postepeno i više puta.

  "Posebnu pažnju obratite prilikom kretanja u krivinama, na usponima i nizbrdicama; kada se vozilo zaglavi u snegu, nemojte naglo davati gas da se pneumatici ne bi dodatno ukopali, već postepeno više puta krenite napred i nazad kako bi se vozilo zaljuljalo i nakon toga savladalo prepreku", navodi se u saopštenju.

  Izvor: Beta
   

Preporučite stranicu