Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Radonić: Vodovod i kanalizacija u zgradama

Diskusija u 'Građevinski' započeta od Car Kole, 16.04.2010.

 1. Car Kole

  Car Kole Član

  Postova:
  4.266
  Zahvala:
  366
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  Nis, Srbija.
  Radonić: Vodovod i kanalizacija u zgradama

  :info:

  Nakladnik: Croatiaknjiga d.o.o.
  Autor: M. Radonić
  Broj stranica: 591
  ISBN: 953-6321-31-9
  Uvez: Tvrdi

  Svoje dugogodišnje iskustvo u projektiranju i izvođenju vodovodnih i kanalizacijskih instalacija arhitekt M. Radonić pretočio je u ovu knjigu. Sam je autor knjigu namijenio "arhitektima-projektantima instalacija i drugima koji se žele upoznati s instalacijama vodovoda i kanalizacije u zgradama". Knjiga je podijeljena u četiri dijela: vodovod, topla voda, kanalizacija i zajednički dio.

  U prvom dijelu - VODOVOD - autor obrađuje vodu, svojstva vode, načine dobivanja vode, materijale za izgradnju vodovoda, a najvrjedniji su primjeri za proračun kućnog vodovoda i detaljni prikazi specijalnih postrojenja (požarni vodovod, fontane, umjetna kiša..).
  Drugi dio - TOPLA VODA - bavi se sustavima centralnog grijanja i dijelovima takvih uređaja. Ovdje su dani i primjeri proračuna instalacija tople vode, a obrađena je i zaštita instalacija.
  Treći dio - KANALIZACIJA - govori o izradi instalacija za kanalizaciju, sastavu i vrstama otpadnih voda, proračunu kućne kanalizacije, a dane su i sheme za gradske i kućne sustave kanalizacije.
  U četvrtom - ZAJEDNIČKOM DIJELU - obrađuju se sanitarne prostorije u zgradama i raspored elemenata u njima, kvarovi na instalacijama i održavanje, osnovni izračuni iz hidraulike i hidrodinamike.
  Knjiga završava trojezičnim (hrvatsko-englesko-njemačkim) rječnikom pojmova i naziva koji se koriste u knjizi, te tablicama pojedinih uređaja prema usvojenim standardima.
  Ovo je nezaobilazan priručnik i podsjetnik za kojim će svaki arhitekt i građevinar tijekom svoga radnog vijeka često posezati .

  :download:

  Kod:
  Zao nam je, ali morate biti registrovani/prijavljeni da vidite ovaj sadržaj!
   
  MikiPop72 i Dugandzic se ovo sviđa.

Preporučite stranicu