Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

pvc kvalitet

Diskusija u 'Stolarstvo i Bravarija' započeta od adler197, 10.05.2014.

 1. savanko

  savanko

  Postova:
  106
  Zahvala:
  9
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  beograd
  poptuno se slazem sa Alexom, ali teska vremena diktiraju kupovinu sto jeftinije robe, a nas narod ima onu "ako ne platis na mostu, platices na cupriji", tako da mozda se prodje jefitnije, ali posle se gubi na kvalitetu, ta stolarija ce brze da propadne i morace da se zameni, energetska efikasnost je manja tako da "sirotinja palca duplo"
   
 2. savanko

  savanko

  Postova:
  106
  Zahvala:
  9
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  beograd
  kreditiranje za zamenu i nabavku stolarije:

  Stolarija na kredit HALK BANKA
  U saradnji sa Halk bankom u mogućnosti smo da vam ponudimo povoljne kredite namenjene uštedi energije, sa povoljnom kamatnom stopom od 4,00%. Za obračun možete koristiti kalkualtor, a u prilogu imate i neophodna dokumenta. Ukoliko imate daljih pitanja možete se obratiti kontakt osobi u Halk banci:

  Marina Fet
  Poslovi sa stanovništvom

  Filijala Beograd
  Cara Dušana 78-80
  11000 Beograd
  telefon:+381 11 30 32 400
  fax: +381 11 30 32 406
  www.cacanskabanka.co.rs  ProCredit banka
  Stolarija na kredit PROCREDIT BANKA
  U saradnji sa Procredit bankom u mogućnosti smo da vam ponudimo povoljne kredite namenjene uštedi energije.

  Krediti su indeksirani u dinarima.

  Ukoliko imate daljih pitanja možete se obratiti kontakt osobi u PROCREDIT banci:

  Vladimir Nikolić
  A: Head Office, Belgrade, Serbia

  Milutina Milankovica 17

  T: +381(0) 11 207 7622; V: 7622

  M: +381(0) 63 10 11 961

  E: [email protected]
  [email protected]

  W: www.procreditbank.rs
  Spisak dokumentacije, kalkulatori i zahtevi za kredit i primerci administratvinih izjava na web strani:
  http://www.mrpvcsistem.rs/kreditiranje-stolarije.php
   
 3. savanko

  savanko

  Postova:
  106
  Zahvala:
  9
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  beograd
  Odrzavanje stolarije

  PVC stolarija poseduje mnoge prednosti u odnosu na druge vrste vrata i prozora. Karakteriše je odličan odnos kvalitet - cena i lako održavanje.

  Farbanje PVC stolarije

  U odnosu na drvenu stolariju, PVC ima prednost što što ne mora da se lakira i farba. PVC stolarija se fabrički izrađuje u svim mogućim oblicima, bojama i nijansama tako da kupci mogu da biraju onu koja im najviše odgovara. Ukoliko odgovarajuće nema u ponudi može se naručiti direktno u fabrici. Proces farbanja je takav da se lako može izraditi neka mala i specifična serija.

  Napomena: Važno je napomenuti da jednom kada se PVC stolarija kupi i montira, malo je teže prefarbati je ukoliko se vlasnik predomisli.
  U tom slučaju preporučuje se upotreba PVC folija. Sa folijom izbor je neograničen mogu se naručiti prozori koji izgledaju kao da su drveni, od mahagonija, oraha, hrasta, da se odaberu unikatne boje itd, itd, samo nebo i dobar ukus su granica.

  Standardno čišćenje PVC stolarije

  Ramovi: Otvoriti prozore i četkicom ili usisivačem pokupiti prašinu i nečistoću. Mekom krpom potopljenom u sapunicu ili neki detergent obrisati ramove sa svih strana, a zatim ih obrisati suvom krpom. Ne treba koristiti krpe u boji iz razloga što snažne hemikalije (ako se upotrebljavaju) mogu tu boju skinuti sa tkanine i ona ostaje na prozoru. Najbolje je da krpe budu u beloj boji. Posebnu pažnju treba obratiti na udublenja i kanaliće u kojima se zadržava nečistoća. Ukoliko postoji masna mrlja koja ne može da se skine krpom, može se skinuti skapelom ili oštrim nožem na način da se ne ogrebe i ošteti prozor ili vrata.

  Staklo: Najčešće pitanje u svetu održavanja prozora je kako brzo, lako i efikasno očistiti staklo. A staklo, svi to znamo se vrlo lako isprlja. Svi imaju neki recept, a naš je vrlo jednostavan: Staklo prebrisati prvo vlažnom krpom, a zatim papirnatim ubrusima. Koristiti ubruse koji su namenjene specijalno za brisanje stakla, pošto jeftini i slabo kvalitetni ubrusi ostavljaju tragove na njemu.

  Savet naših baka: ne koristiti novine.

  Sprejevi, gelovi i rastvori

  Tradicionalisti izbegavaju njihovu upotrebu, ali i kod nas su prisutna razna hemijska sredstva sa 'trulog zapada' koja olakšavaju čiščenje i održavanje. Svaka vrsta prozora zahteva različito sredstvo, potrebno je dobro pročitati deklaraciju pre nego što se odlučite koju ćete hemiju upotrebiti.

  STARIJI PROZORI I VRATA

  Kod starije stolarije ne sme se koristiti jako abrazivna sredstva, najbolji su blaži rastvori. Starija stolarija ima silikonske linije koje snažniji rastvori vrlo lako rastvaraju, ako se koriste gelovi i kreme za čišćenje treba ih pažljivo obrisati i paziti da oni ne ostanu na prozoru.

  Pokretni delovi prozora

  Preporučuje se da se jednom u 6 meseci (a ništa neće škoditi ako se to uradi češće) uljanim sprejem podmažu svi pokretni delovi, kako bi vrata i prozori radili besprekorno i bez škripanja. Metalni delovi skupljaju vlagu i kondenz tako da vremenom mogu da korodiraju i da smanje svoju funkcionalnost. Posebno je to prisutno u kupatilima i kuhinjama.

  Savet naših baka: Pri podmazivanju brava staviti ulje za podmazivanje na ključ i nekoliko puta staviti i izvaditi ga iz brave i nekoliko puta je otključati i zaključati. Isto i kada se podmazuju kvake, podmazati ih i nekoliko puta otvoriti i zatvoriti vrata ili prozor.

  Šarke na prozorima

  Šarke trpe najveća oterećenja i uticaje spoljašnje i unutrašnje sredine, one najviše „rade“, tako da zaslušuju možda i najviše pažnje u postupku održavanja. Na novijim prozorima šarke su zaštićene i nalaze se u udubljenju tako da se pri održavanju lako zapostave. Ukoliko se želi lako i glatko zatvaranje i otvaranje prozora, nemojte ih zapostaviti. Potrebno je otvoriti prozor, prebrisati šarke, otkloniti naslage nešistoće, ako ih ima, i dobro ih podmazati.

  Savet naših baka: ne štediti na spreju.

  Iako je vek trajanja PVC stolarije vrlo dug, ipak zub vremena ponekad može da ostavi svoje tragove, tako da ne treba zanemarivati njeno održavanje. Nije previše zahtevno, tako da jednom ili dvaput mesečno obrišite prašinu i jednom u 6 meseci očistitie i podmažite pokretne delove.
   
 4. savanko

  savanko

  Postova:
  106
  Zahvala:
  9
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  beograd

Preporučite stranicu