Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Postanak Zemlje-Kako i Koliko dugo

Diskusija u 'Religija' započeta od RIS BG, 30.12.2010.

 1. mire000

  mire000 Član

  Postova:
  6.796
  Zahvala:
  1.601
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  ns
  To je tacno, Jehovini Svedoci jesu pominjali 1975. godinu kao datum armagedona, licno posedujem knjigu u kojoj to pise. Zaboravio sam kako se zove, jedna plava knjizica, morao bih da pogledam, pa da citiram.. Medjutim, to je dato u formi "spekulacija" a ne neceg sto ce sigurno biti. Takodje mnogi su propovedali sa govornice 1975. u to vreme. Tako da ja nisam siguran da su oni to zaista smatrali dogmom u to vreme, mislim da je to vise spekulacija i da su pojedinci na osnovu raznih tekstova na tu temu, iz toga izvukli svoje zakljucke...

  Voleo bih da vidim, na osnovu cega se to navodi kao dogma, ima li neko pouzdanih dokaza?

  Za 1914., 1925. i ostale datume je sigurno da je to bila dogma, jel je zapisano, i to su promasili, medjutim za 1975. ja licno nisam siguran, jel stvarno nisam nasao nijedan pouzdan dokaz, ni u Kuli Strazari ni u njihovim knjigama.. Nema nicega osim spekulacija..

  Ako ti Marko imas pouzdan dokaz da je to bila dogma u ono vreme, zaista bi bilo dobro da to citiras i dokazes.

  Nije da ih ja branim, spekulacija je zaista bilo, i mnogi su o tome govorili sa govornice, ali pisanih podataka o tome kao dogmi nisam nasao..

  Svako dobro, i Bozji blagoslov!
   
 2. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA
  Mire, ja sam u to vreme na siroko raspravljao sa njima o tom njihovom ucenju. Nijedan TADA nije verovao da je to spekulacije, to su lansirali posle 1975. Ja sam im pre toga dokazivao da se istorijsko vreme ne moze racunati kao prorocko. Jedan JS mi je tvrdio da od 1. januara 1975. godine mene vise nece biti jer cu biti unisten Armagedonom. Tako su u ono vreme verovali i propovedali. Ja sam ih licno slusao.

  Voleo bih da vidim, na osnovu cega se to navodi kao dogma, ima li neko pouzdanih dokaza?[/QUOTE]

  Pa u tekstu sam naveo izjave iz njihove literature od pre 1975.godine. Nigde TADA nisam nasao da je spekulacija. Spekulacija je dodata posle promasaja.

  Za 1914., 1925. i ostale datume je sigurno da je to bila dogma, jel je zapisano, i to su promasili, medjutim za 1975. ja licno nisam siguran, jel stvarno nisam nasao nijedan pouzdan dokaz, ni u Kuli Strazari ni u njihovim knjigama.. Nema nicega osim spekulacija.[/QUOTE]

  Nije Mire. Pre 1975. rec spekulacije se nigde ne nalazi, izmisljena je posle promasaja.

  Ako ti Marko imas pouzdan dokaz da je to bila dogma u ono vreme, zaista bi bilo dobro da to citiras i dokazes.[/QUOTE]

  Mire, vrati se i procitaj pazljivo moj komentar. Sve je uzeto iz njihove literature naveden izvor dela i stranica. Vrati se i procitaj.

  Nije da ih ja branim, spekulacija je zaista bilo, i mnogi su o tome govorili sa govornice, ali pisanih podataka o tome kao dogmi nisam nasao..

  Svako dobro, i Bozji blagoslov![/QUOTE]


  Ovo su njihove izjave:


  Na osnovu njihove literature, od postanka pa sve do 1975. godine ovako su ucili, propovedali i pisali:

  Zbrka u hronologiji
  Jehovini svedoci uce da je svaki dan sedmice stvaranja trajao 7000 godina; tako je prvih sest dana stvaranja trajalo 42000 godina. Pri kraju sestoga dana stvoren je covek. Da bi bili precizniji, oni tvrde da su “Adam i Eva stvoreni 4026. godine pre nase ere”. (Revellez-vous, 8. IV 1969, p. 14) Ovo je iz casopisa Probudite se!
  Posto svaki dan stvaranja predstavlja, prema njihovom ucenu, period od 7,000 godina, to isto predstavlja i sedmi dan Bozjeg odmora. Sest hiljada godina, od teih 7000 ili sedmoga dana stvaranja, odredjeno je ljudima, a zavrsava se 1975. godine armagedonskim ratom, koji obelezava kraj sistema ovoga gresnoga sveta i pocetak hiljadugodisnjeg carstva na Zemlji. (Assure vous.... p 89) Ovo je iz knjizise Budite sigurni...


  Tumaceci san caru Navuhodonosoru, prorok Danilo je rekao: “Sedam vremena neka predju preko njega.” (Danilo 4,16) JS su se uhvatili za ovo kao za jedinstvenu priliku da pomocu ovoga teksta dokazu da je u Bibliji ipak prorecena 1914. godina. Tako su istorijsko vreme, preracunali kao prorocko - jedan dan za godinu. Kada su to pomnozili sedam puta trista sezdeset, dobili su 2,520 dana to jest, kako su oni zamislili, godina.

  Pre svega, “sedam vremena” odredjenih caru Navuhodonosuru ne mogu se racunati kao prorocko vreme. Zasto?

  1. Biblijski dokazi: Ovo je u suprotnost sa kontekstom ovoga poglavlja. Kako i u cemu?
  “Sedam vremena neka predju preko njega.” (cara) (stih 16) Prorok Danilo ovako tumaci ovaj san: “To si ti care. Ovo je naredba Visnjega koja ce se izvrsiti na mom gospodaru.” (stih 22.24) “Sve ovo dodje na cara Navuhodonosora.” (stih 28) “U taj cas ispuni se ta rec na Navuhodonosoru... A posle toga ja Navuhodonosor podigoh oci svoje ka nebu.” (stih 33.34)

  Znaci ovih sedam vremena su sedam doslovnih godina, odredjenih samo caru Navuhodonosoru. “Dokle pozna da Visnji vlada carstvom ljudskim i daje ga kome hoce.” (stih 25) Sve ovo ispunilo se u zivotu cara Navuhodonosora, jer je ozdravio posle sedam godina bolovanja od mentalne bolesti. (stih 31-36)

  2. Logicki razlozi:
  Ako bi ovo vreme i predstavljalo 2,520 godina, a posto se sve ovo odnosi na cara Navuhodonosora; onda on treba da zivi vise od 2,520 godina da bi se na njemu moglo ispuniti dato prorocanstvo. Medjutim, istorija svedoci da je Navuhodonosor umro 562. godine pre Hrista. Postoje mnogi snovi u Bibliji, ali ih ni Jehovini svedoci ne pretvaraju u prorocko vreme. Danas svako vidi i zna da je to bio potpuni promasaj, fantazija koja nema nicega zajednickoga sa istinom.

  3. Arheoloski dokazi:
  Problem je i u pocetku ovog perioda. Jehovini svedoci tvrde da je ono pocelo:607. pre Hrist a. Sef za arheoloska iskopavanja sa Bliskog istoka, dr Horn odgovara: “Klinastim natpisima tako je tacno utvrsjena godina Navuhodonosorove vladavine, da su navodi koje nalazimo u Bibliji iste sadrzine... Da, tacno mozemo utvrditi pocetak Danilovog ropstva sa potpunom sigurnoscu na 605. godinu pre Hrista. Isto tako utvrdjeno je zarobljavanje Joakima 597. godine pre Hrista. A pad Jerusalim dogodino se juna meseca 586. Posto su ovi dokazi utvrdjeni pomocu arheoloskih dokaza, ne postoji sumnja u njihovu tacnost.” (Otkrice izmedju Nila i Eufrata str. 111)

  - Navuhodonosor je vladao od 605-562. pre Hrista.
  - Kako je Nuhodonosor mogao da zauzme Jerusalim i srusi hram 607. kad u to vreme nije ni vladao?
  - Ako je arheoloskim dokazima utvrdjeno da je Danilo zarobljen 605. pre Hrista, kako je mogao u Vavilonu da tumaci san caru Navuhodonosoru dve godine ranije, kada nije ni bio tamo?

  - Jehovini svedoci tvrde da je Joakim zarobljen 607. a arheologija dokazuje da je zarobljen 597.
  - Ni pad Jerusalima nije bio 607. vec 586. pre Hrista.

  U knjizi Raj (Paradaiz) na stranici 172-173.
  objasnjeno je da 2,520 godina tj. “vreme neznabozaca” (zato sto su srusli jerusalimski Hram) pocelo 607. godine pre Hrista i dosao kraj teokratiji poslednjeg Judinog cara Sedekije, kome je Navuhodonosor izvadio oci i odveo ga u vavilonsko ropstvo pa se ovo prorocanstvo od 2,520 godina zavrsilo 1914. godine.

  Istorija potvrdjuje da je opsada Jerusalima pocela 588. pre Hrista i da je “za vreme opsade Jerusalima bila neopisiva glad. Vavilonci su jedanaeste godine Sedekijine vladavine, a devetnaeste godine Navuhodonosorove vladavine (Jeremija 52,5.6.12) provalili zid i zauzeli Jerusalim, a to je bilo juna 586. godine pre Hrista.” (8.BC p. 1175) Dovoljna je, dakle, samo jedna istorijska cinjenica da se srusi tvrdjavu hronologije i teologoije Kule strazare.

  - Nauhodonosor je vladao 42 godine, a oboleo je u poslednjim godonama svoje vladavine.
  Jehovini svedoci imali su ove informacije pre vise od sto godina, pa ipak su uporno isli napred suprotno Bibliji, logici, arheoloskim dokazima i istoriji. Zbog toga su doziveli nezeljena iskustva, ne jednom, vec mogo puta, a posebno 1975. godine.

  Mire, je slii razumeo da su tako sa sigurnoscu pisali pre 1975?

  Posto znam da si dugo proucavao njihovu literaturu, mozes li pronaoci u njihovim spisima da su pre 1975. otvoreno kazali da je to samo spekulacija da ce Armagerno se desiti 1975. i da ce tada poceti hiljadugodisnje carsvo na zemlju?


  Sve najbolje
   
  Poslednja izmena: 09.09.2017
 3. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA
  Ovo je njihov dijagram kako su izracunali da ce Armagedosnski rat biti 1975. i poceti hiljadugodisnje carstva na zemlji.

  upload_2017-9-9_16-32-4.jpeg


  Objavljeno u: Awake! 1966 Oct 8 pp.19-20
   
  Poslednja izmena: 10.09.2017
 4. mire000

  mire000 Član

  Postova:
  6.796
  Zahvala:
  1.601
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  ns
  Imam i ja taj dijagram u knjizi njihovoj, i tamo pise upravo ono sto si ti rekao, svaki dan je iznosio 7000 godina, a da je 6000 godina odredjeno ljudima, i da se to zavrsava 1975., ali u vidu 'pretpostavke', zato sam rekao da nisam siguran..

  Danas je njima jedan dan stvaranja neodredjeni period..

  Znaci ovo je citat?

  Ali nisi naveo precizne reci?

  Ne znam sta su tvoje a sta njihove reci..
  Vraticu se gore na ono sto si napisao, mozda mi je promaklo.

  ...
  Vratio se i pogledao, opet mi nije jasno sta su tacno njihove reci?
   
  Poslednja izmena: 10.09.2017
 5. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA
  Mire,
  slazem se ja sa tobom, same te njihove izjave su zamotane i zbunjujuce.
  Jasno su ucili kada su Adam i Eva stvoreni i od tada do 1975. godine zavrsavaju se 6000 godina covekove istorije na zemlji i tada su predvideli da ce biiti Armagedoni i poceti Hiljagodisnjeg carstvo. Istina je oni su cak naveli i Hristove reci gde kaze da o dano tome niko nezna, ali to su ipak propovedali desetak godina. Onih godina to je bila njihova glavna vest.


  Evo jednog razgovaora o tom pitanju sa njihovim staresinom u Brooklynu godine 1978.


  Mnogi su nas ostavili

  U avgustu 1978. u Njujorku posetio me je staresina Jehovinh svedoka gospodin Dili. Vrlo fin i ugladjeni covek, blagog govora i privlacnog ponasanja, na mene je ostavio dobar uticaj. Postavio sam mu nekoliko kljucnih pitanja i evo kako on odgovara na njih:

  M: Verujte li da je svaki dan stvaranja iz prve knjige Mojsijeve trajao sedam hiljada godina?

  Dili: “Ja ne volim da o tome raspravljam, to je spekulacija. Ja verujem da je sedmi dan ‘Gospodnja subota’, i da ona traje 7000 godina, prvih 6000 godina dato je ovom gresnom svetu, a sedma hiljada je Hristovo hiljadugodisnje carstvo na ovoj Zemlji.”

  (Vidis Mire, da oni i dalje uce da je dan stvaranja 7000 godina)

  M: Ako sedmi dan iz sedmice stvaranja traje 7000 godina, to znaci da svaki od ostalih sest dana su po 7000 godina, a vi rekoste da je to spekulacija. Kada po vasem misljenu pocinje biblijska hronologija?

  Dili: “Ja ne volim da govorim o onih sest dana stvaranja, medjutim, sedmi dan poceo je stvaranjem Adama.

  M: Znaci da Adam nije stvoren sestoga dana vec sedmoga.

  Dili: “Ne, on je stvoren na kraju sestoga dana, i odmah posle njegovog stvaranja poceo je sedmi dan, bilo je to tacno 4026. godine pre nase ere”.

  M: Ako uzmemo 4026. godinu pre nase ere, koje godine se navrsava sest hiljada godina, po vasem ucenju, datih ovome gresnome svetu?

  Dili: “Po mome racunanju tih sest hiljada godina ispunile su se 1974. godine.”

  M: Da li je 1974. bio Armagerdon i da li je pocelo Hristovo hiljadugodisnje carstvo na Zemlji?

  Dili: “Ne, nije.”

  M: To znaci da vasa hronologija nije tacna.

  Dili: “Ne, vec nesto se nepredvidjeno dogodilo. Mi znamo kada je Adam stvoren, ali ne znamo kada je Eva stvorena, mozda treba poceti od njenog stvaranja”.

  M: Biblijska hronologija nikad se ne racuna prema zivotu zena, vec prema ljudima, pa prema tome stvaranje Eve ne menja hronologiju. Drugo, vi ste gore rekli da ovo racunanje pocinje od stvaranja Adama. Trece, u casopisu, Revellez vous, od 8. aprila 1969. na 14. stranici pise: “Adam i Eva stvoreni su 4026. pre nase ere.” Primecujete li da se to ne uklapa? Mozete li mi to objacniti?

  Dili: “Kao sto sam rekao 1974. godine isteklo je tih sest hiljada godina, a ocekivano carstvo jos nije pocelo”.

  M: Sta sada mislite, mozda je vasa hronologija pogresna, ucenje, ili i jedno i drugo?

  Dili: “ Za mene to uopste nije vazno, mnogi su nas 1976. napustili, ali ja se jos uvek drzim”, zavrso je Dili.

  Vidis Mire, ja imam visaoko misljenje o Diliu. Dobar je i iskren covek. Ali kada pocnemo razgovarati o problematicnoj godini 1975. veoma neugodno se oseca i ni sam ne zna kako da se izvuce iz te zapletene zamke.

  Vidis, i on priznaje da su cekali kraj ovog gresnoga sveta 1975. i pocetak Hrtistovog hiljadugodisnjeg carstva i bio je primoran da prizna da se to nije ispunino. Medjutim, pokusaj kojimje pokusao da se izvuce takodje je bio netacan.


  Za mene je to bilo veom zanimljivo kad sam s njima diskutovo o tome pre godine 1975.
  Bili su uvereni da je to istina i nikakvi dokazi za njih nisu bili dovoljni da bi promenili misljenje o tomo. Razgovarao sam sa njih sedmoro i svi su bili dobri ljudi, samo pogrsdsno nauceni i umesto istine propovedali su zabludu.

  Sve najbolje
   
 6. mire000

  mire000 Član

  Postova:
  6.796
  Zahvala:
  1.601
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  ns
  Marko, ja dobro znam sta su oni propovedali , ali nisam bio siguran, jel to "dogma" ili "spekulacija"..

  Zato sam trazio citat.

  Oprosti mi, bese davno kada sam to procitao, i tada mi se to ucinilo kao 'spekulacija'. Sada vidim da sam bio pod njihovim uticajem.

  Posto kuci imam njihovu biblioteku, potrazio sam knjigu...

  Evo je..

  Knjiga se zove - "God News To Make You Happy" - objavljena je 1976. godine.

  Evo teksta koji sam procitao:

  "Prema biblijskom racunanju vremena, sada je vec gotovo isteklo sest hiljada godina otkako je Bog poceo "mirovati" od dela svog zemaljskog stvaranja.

  Nama neposredno predstoji Hristova hiljadugodisnja vladavina, a na kraju tog vremena ce Bozja namera, napuniti zemlju srecnom ljudskom porodicom, biti ostvarena. Tada ce zavrsiti Bozji dan mirovanja.

  Izgleda, dakle, da je taj dan mirovanja dug sedam hiljada godina (1. Mojs. 1:28; Otkr. 20:4)."


  Uslikao sam stranice, da ne bude da nesto izmisljam (slobodno ti na koriscenje):

  Ovo je tekst>
  tmp-cam-1133409546.jpg

  Ovo je tabela koja ukazuje na 1975.>
  tmp-cam--2084714480.jpg


  Datum izdavanja knjige>
  tmp-cam--1026637360.jpg

  Dakle, ipak je to bila "dogma".
   
  Marko1932 se ovo sviđa.
 7. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA

  Mire, hvala ti na ovim izvoodima iz njihove literature.

  Slazem se ja sa tobom da to njihovo ucenje nikad nije ni bilo potpuno jsno ni njima ni nama.


  Knjigu koju si naveo je isdata 1976, dakle, godinu dana posle ocekivanog kraja ovoga gresnoga sveta. Posle toga oni su pomalo popravljali svoje ranije izjave.

  Tekst koji si naveo: "Prema biblijskom racunanju vremena, sada je vec gotovo isteklo sest hiljada godina otkako je Bog poceo "mirovati" od dela svog zemaljskog stvaranja. "

  "Sada je vec isteklo sest hiljada godina."

  Medjutim, u engledkom tekstu koji je izdat ranije, pise da tih sest hiljada godina isticu..."


  Bilo kako bilo, oni su u to cvrsto verovali i svim silama branili svoje razumevanja, ali kada se to nije ostvarilo, odonda beze od toga i neugodno ima je da govore o tome.

  Otvori ovaj dole link u njemu je neko izneo mnoge citate iz Kule strazare is onoga vremena pa ces videti da su svi verovali da svaki dan stvaranja traje po 7000 godina ukljucujuci i sedmi.

  Jehovini svedoci i Armagedon 1975.

  (0vde sete naci dokaze is Kule strazare i drugih njihovih knjiga prevedeno na nas jezik. Ne znam ko je taj koji je to prilozio)

  Isto tako mozete naci iste informacije na: Svjedoci. net

  Isto tako jasno se vidi da su svi ocekivali onako kako su propovedali da ce ovaj gresni svet sa svojim sistemom vladavine biti unisten te odredjene godine. Zato je meni onaj mladic rekao, "ja su 15. januara 1975. godine biti ovde, ali tebe nece biti, jer ces biti unisten u Armagedonu.

  Sve najbolje
   
  Poslednja izmena: 12.09.2017
  mire000 se ovo sviđa.
 8. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA
  Evo jos nekoliko njihovih izjava:

  SK 01.04.1969. str. 19, st 30: Zar da na temelju tog proučavanja smatramo da će u jesen 1975. već biti bitka od Harmagedona prošlost i da će započeti davno očekivano hiljadugodišnje vladanje Krista? Moguće; ali mi ćemo pričekati i vidjeti, ukoliko pada zajedno sedmo 1000-godišnje razdoblje ljudske povijesti sa Sabatu sličnom hiljadugodišnjom vladavinom Krista...

  Razlika može biti najviše u nekoliko tjedana ili mjeseci, ali nikako ne u godinama.
  SK 01.04.1969. str. 21, st 35 Jedno je međutim sigurno: biblijska kronologija, koja se potvrđuje ispunjenjem biblijskih proročanstava, pokazuje nam da će 6000 godina ljudske povijesti uskoro završiti, da, još u našoj generaciji (Mt 24:34) .  KS 01.06.1970. str. 5: Onako, kako smo pogledali natrag na prošlih pet godina, pogledajmo naprijed za pet godina u budućnost. To bi bila godina 1975. Šta ćemo onda požaliti? Šta upravo radimo ili propuštamo sada da radimo, tako da bi za nekoliko godina željeli da smo to učinili ili drugačije učinili? Jehova se pobrinuo za dosta razjašnjenja, tako da možemo sa sigurnošću znati tok budućih događaja. Njegova Riječ nam otkriva da se mi, izvan svake sumnje, brzo približavamo svršetku ovoga zlog svijeta.

  Opet 1975 se dovodi u vezu s svršetkom ovog zlog svijeta.

  KS 01.01.1971. str. 15: Svaki bi rado znao kako dugo još ostaje da postoji taj stari svijet, i kada će se volja Božja isto tako vršiti na Zemlji kako se vrši na nebu. Isus je rekao: »Ova radosna vijest o kraljestvu propovijedit će se po cijelom svijetu ... i tada će doći svršetak.« (Mat. 24:14, ST) [...] Kako smo mi bliže došli tom kraju savremenog podijeljenog svijeta ne može se proricati, jer je i sam Isus rekao dok je djelovao na Zemlji da ni On ne zna dan ni sat. (Mat. 24:36) Ali prema biblijskoj kronologiji po kojoj je Adam bio stvoren u jesen godine 4026. prije našeg računanja vremena, godine 1975. našeg računanja vremena završilo bi 6.000 godina ljudske povijesti i tada nam još predstoji 1.000 godina Kristovog kraljevstva. Pa ako mi i ne znamo datum kraja ovoga svijeta, mi ipak tačno znamo da je to još preostalo vrijeme skraćeno i da još ostaje nekako pet godina do svršetka od 6.000 godina ljudske povijesti. (1. Kor. 7:29) [Ne znaju datuma ali godinu znaju prilično dobro]

  Sljedeće mjesto je u:
  KS 01.02.1973. str. 12, st 2: Mi se ne namjeravamo u ovom članku upuštati u računanje vremena, ali ti se možeš obratiti bez daljnjega bilo kojem Jehovinom svjedoku i zamoliti ga da ti na temelju Biblije dokaže da mi za nekoliko godina dostižemo završetak prvih 6000 godina ljudske povijesti. .

  JS često znaju reći da se o toj 1975 nije toliko govorilo u skupštini, no ovdje se vidi kako je svaki JS tada bio detaljno upućen u kronologiju kojom se dolazilo do 1975 godine kojom se navršava 6000 godina ljudske povjesti.

  KS 01.05.1975. str. 24, st 36:

  Tek na kraju 1928. godine, otvoren je, kroz duhovno razumijevanje izgled pomazanom ostatku »Izraela Božjeg« da će preživjeti »veliki dan Boga svedržitelja, Harmagedon« i ući ovdje na zemlji, u njegovo uređenje... Sada se nalazimo u 1975. godini [u engl. izdanju "Sada na ulazu u 1975.godinu"] i nekoliko tisuća još živećih na Zemlji, članova pomazanog ostatka, unaprijed gledaju ostvarivanje tog radosnog izgleda. Rastuća »velika gomila«, ovcama sličnih drugova, gledaju zajedno s njima unaprijed na ulazak u novo uređenje, bez prekidanja života. U novom sustavu, Jehova će produžiti »duljinu dana« pomazanom ostatku na zemlji, do potpune radosti svih članova. Preostat će još da se pokaže, hoće li biti zadržani na zemlji da vide početak uskrsavanja iz zemaljske smrti i da se susretnu s vjernim svjedocima starog, pretkršćanskog doba. Radovali bi se, da do toga dođe, prije nego budu uzeti sa zemaljske pozornice, dobivši nebesku nagradu da budu s Kristom.


  Postoji još jedan navod u
  KS 01.09.1975. str. 14: ... mi stojimo neposredno pred Harmagedonom...  Iz časopisa Awake (Probudite se!) od 22.1.1969. str 16.
  Druga biblijska proročanstva jasno prdeviđaju Božju namjeru da ovaj zao sustav dokonča za nekoliko godina.

  WT / SK od 22.5.1969, str 15:

  da će kraj doći za nekoliko godina:

  Ako ste mlada osoba, morate se suočiti s činjenicom da nikada nećete ostariti u trenutnom sustavu stvari. Zašto ne? Zato jer svi dokazi o ispunjenju biblijskog proročanstva ukazuju na to da će ovaj iskvareni sustav doći svojem kraju za nekoliko godina.

  O naraštaju koji je 1914. g. vidio početak "posljednjih dana" Isus je rekao: "Ovaj naraštaj nipošto neće proći dok se sve to ne dogodi." - Matej 24:34.

  Tako da kao mlada osoba nećete ostvariti nikakvu karijeru koju vam nudi ovaj sustav. Ako ste u srednjoj školi i razmišljate o fakultetu, to znači još najmanje četiri, možda šest ili osam godina da bi diplomirali za specijaliziranu karijeru. Ali gdje će ovaj sustav stvari tada biti? Bit će dobrano na putu svog svršetka, ako ne i završen!
  U internom časopisu Kingdom Ministry (ili Naša služba za kraljevstvo) od svibnja 1974 stoji slijedeće:

  Da, kraj ovog sustava je tako blizu! Nije li to razlog da povećamo svoju aktivnost.

  Čuju se izvještaji o braći koja prodaju svoje domove i imanja te planiraju dovršiti ostatak svojih dana u ovom starom sustavu u pionirskoj službi. (Propovedanja)Zasigurno, ovo je lijep način kako iskoristiti kratko vrijeme koje je preostalo prije kraja ovog zlog svijeta.


  Propovijednik oblasni nadglednik Charles Sunutko u proljeće 1967. propovedao je: Slušat ćemo njihove bolne vapaje (vodstva JS) "Braćo uđite [u stado JS]", jer oni znaju što dolazi! I to dolazi brzo. I nemojte čekati do 1975. Vrata će se zatvoriti prije 1975.


  Da li Vodeće tijelo JS govori u Božje ime ili ne? U ovoj knjizi jasno piše da tvrde da govore u Božje ime.


  Štoviše u slučaju 1975 su svjesno išli suprotno Isusu:


  Tako u KS od 01.04.1969. str 21 stoji:

  Stoga sada nije vrijeme da budemo ravnodušni i da živimo iz dana u dan. Nije vrijeme igrati se mislima da je Isus rekao: "A o danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski, do otac moj sam." (Mat. 24:36) Naprotiv, treba da stalno imamo pred očima da se kraj ovoga svijeta brzo približava. Nemojmo se zavaravati: dostatno je da Otac pozna 'dan i sat'! "

  Ako se pitate gdje onda da odete, ako SK nije prava Božja organizacija - koja je onda? Gdje naći Istinu? -

  Odgovor je - Isus - On je Put, Istina i Život.
  Isus je rekao: "Vi istražujete Pisma, jer mislite da ćete pomoću njih imati vječni život, a upravo ona svjedoče o meni. Ali vi ne želite doći k meni da biste imali život." (Ivan 5:39-40)

  Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni i ja ću vas okrijepiti! (Matej 11:28)  Isus vas zove: "Dođite k meni".

  Milost Gospoda Isusa s vama! - 1.Kor 16:23, Rim 16:20
   
  mire000 se ovo sviđa.
 9. Marko1932

  Marko1932

  Postova:
  977
  Zahvala:
  175
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  USA
  Postovanje Mire,

  Samo jedno kratko pitanje:
  Da li si ti iznenadjen, da mi toliko dugo iznosimo probleme JS i postavljamo toliko pitanja, pa ni jedan JS jos nije se usudio da nam odgovori makar na jedno od tih pistanja?


  Sve najbolje
   
 10. mire000

  mire000 Član

  Postova:
  6.796
  Zahvala:
  1.601
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  ns
  Nisam uopste, ja sam razgovarao sa staresinama, pre nego sto cu otici od njih, preko puta su bili dvoje staresina i dvoje vernika, a preko puta ja.

  Prvo sam ih saslusao, pa onda izneo svoje argumente i odgovore. Znaci bukvalno sam ih dotukao. Na kraju se jedan od njih zamislio, i izjavio - "priznaj ti si nama dosao da svedocis, a mi u principu ne razgovaramo sa onima koji ne zele da prihvate nase ucenje".

  Drugim recima, "mi svoje ucenje namecemo svima i svakome, a tudje ne prihvatamo, i ne zelimo da slusamo, nemoj ni da pokusavas da nam govoris"!

  Na kraju je izjavio:

  "Ja necu menjati svoju veru, mozda da sam od pocetka isao u adv. crkvu, mozda bi ja u to verovao, ali ja sam vec krsten"...

  To pokazuje, da vecini njih nije do ozbiljnog iskrenog razgovora, nego je jedini cilj misionarenje.

  To je i generalni problem svih ovde na forumu, niko nikog ne slusa, vec su preko mere ubedjeni u svoje ucenje, a tudje ih misljenje ne interesuje, i ne zele cuti.

  Odgovori koji se daju , su pripremljeni po sablonu, a pitanja se ni ne citaju, niti se uzimaju ozbiljno, a sa time i onaj kome je odgovor dat, nece biti zadovoljan, jel je to pripremljen odgovor, i na njegovo pitanje nije zaista odgovoreno.

  Takodje kada nikakvog , cak ni pripremljenog odgovora nema, onda se zaobilazi i skrece tema, zamajava se sagovornik. A to pokazuje da njima uopste nije bitno sta druga strana govori, i uopste ih ne pogadja sto ne mogu odgovoriti, istrajace u svom.

  To je pokazatelj neiskrenosti!

  Mnogi od njih su clanovi svojih crkava i svojih zajednica, iz prostog razloga sto tamo zele da budu. Svidja im se drustvo, forma, muzika i crkvena organizacija. To nece da menjaju. A forum im dodje kao mesto misionarenja, ili pak pokusaj skupljanja poena u zajednici kojoj pripadaju...

  To je neiskrenost, sa takvima ne treba ni razgovarati. Ali eto ja pisem ponekad zbog drugih...
   

Preporučite stranicu