Pomoć oko instaliranja Windows 7

Član
Učlanjen(a)
24.03.2010
Poruka
13
E ovako ljudi.... prvo da vam dam informacije, pa mi recite da li i šta treba da radim...

GRAFIČKA KARTICA je Intel(R) G41 Express Chipset
MATIČNA PLOČA je MSI Model: G41M-P33 Combo (ms-7592 ) 7-0

PROCESOR Intel Pentium 4531

Po svemu sudeći ovaj sistem definitivno ne može dalje, a u potrazi sam za majstorom, pa mi trebaju informacije koliko je to moguće izvesti sa ovom mašinom.. ne razumem se baš, pa moram da se dobro raspitam,da znam šta da tražim ....

Dakle, inače imam Windows XP SP3 koji radi katastrofalno, youtube je neizvodljivo uopšte otvoriti recimo, i kad otvorim jedva radi i to na najlošijoj rezoluciji.... Da li sa ovim procesorom i karticom mogu instalirati program? Ili treba da uzmem novu karticu ,pošto videh na forumu da treba najmanje 2 GB Ram-a , a ja imam 1.87GB...
Pomagajte molim vas, baš mi treba pomoć....Hvala unapred...

Hvala unapred.

Poslednja izmena od urednika:
UREDNIK
Učlanjen(a)
26.09.2010
Poruka
1.000
Pošto vidim da veći broj članova foruma želi instalirati Windows 7 na slabije konfiguracije, počinjem upload na MEGA Windows 7 Lite izdanja koje sam koristio do prelaska na Windows 8.1, a koji će raditi sa sistemima niskih performansi (RAM, CPU itd...)
Kada završim UPLOAD link će biti dostupan u forumu http://serbianforum.org/forums/windows-8-os.383/
pod nazivom Bonus - Windows 7 Lite (700MB) !!!
Windows 7 Lite, kao što mu i naziv govori, je "omršavljena" verzija originalnog Windows 7 Ultimate pa su neke, običnom korisniku manje bitne stvari, izbačene (WinMail, WMPlayer, Windows Defender, Windows Gadget itd...)
Upload počinjem odmah...

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Pa mogao bi instalirati Win 7, zašto da ne. Procesor je 3.0 sa 1MB keša ali može gurat Win 7. Imaš 2GB Rama ali je grafika integracija pa i ona uzima sebi nešto.....U današnje vrijeme kada izlaze programi koji svaki dan traže sve više i više rama i sve bolje procesore to je neka minimalna konfiguracija koju ti imaš....

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Pošto vidim da veći broj članova foruma želi instalirati Windows 7 na slabije konfiguracije, počinjem upload na MEGA Windows 7 Lite izdanja koje sam koristio do prelaska na Windows 8.1, a koji će raditi sa sistemima niskih performansi (RAM, CPU itd...)
Kada završim UPLOAD link će biti dostupan u forumu http://serbianforum.org/forums/windows-8-os.383/
pod nazivom Bonus - Windows 7 Lite (700MB) !!!
Windows 7 Lite, kao što mu i naziv govori, je "omršavljena" verzija originalnog Windows 7 Ultimate pa su neke, običnom korisniku manje bitne stvari, izbačene (WinMail, WMPlayer, Windows Defender, Windows Gadget itd...)
Upload počinjem odmah...

To je pretpostavljam provjereno. Mislim, ne bi želio da me neko nakon 2,3 dana zove i pita šta sam mu instalirao jer mu iskaču kojekakvi prozorčići...

Član
Učlanjen(a)
24.03.2010
Poruka
13
Komp je inače menjan, takoreći, ovi delovi su uzeti pre nepunih godinu dana, i radio je savršeno do pre nekih 2 meseca...
Nego, da li je dovoljno da uzmem veću memoriju samo, ili je potrebno i grafičku da menjam? Jer, ako ću već novi sistem i to sve, onda neka radi kako treba , a ne da otkaze za mesec dana...:)

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Komp je inače menjan, takoreći, ovi delovi su uzeti pre nepunih godinu dana, i radio je savršeno do pre nekih 2 meseca...
Nego, da li je dovoljno da uzmem veću memoriju samo, ili je potrebno i grafičku da menjam? Jer, ako ću već novi sistem i to sve, onda neka radi kako treba , a ne da otkaze za mesec dana...:)

Ako će nešto da otkaže, otkazat će bilo koji operativni sistem da instaliraš....Ali Rama nikad dosta tako da te neće glava zabolit ako ga imaš više...

Član
Učlanjen(a)
24.03.2010
Poruka
13
sve u svemu, grafička je sposobna za win 7? Hvala ljudi... Verovatno ću imati još da vas pitam, ali za sad je ovo sve....Hvala....:)

Natrag