Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Moje dete nevaspitano?!

Diskusija u 'Kutak za roditelje' započeta od maja_jevtic, 21.08.2014.

 1. maja_jevtic

  maja_jevtic Urednik

  Postova:
  9.195
  Zahvala:
  10.715
  Pol:
  Ženski
  Moje dete nevaspitano?!
  izvor: novosti.rs
  Nepristojno i nevaspitano dete prekida odrasle dok govore, a "molim" i "hvala" nećete čuti, jer ne postoji u njegovim rečniku.

  [​IMG]
  Loši maniri kod najmlađih lako dođu do izražaja, bez obzira na to gde se nalazite. Nepristojno i nevaspitano dete prekida odrasle dok govore, a "molim" i "hvala" nećete čuti, jer ne postoji u njegovim rečniku.

  Zato je potrebno da na vreme ispravite ovakvo ponašanje, tako što ćete da izdvojite mališana u stranu i objasnite da to nije pristojno. Podrigivanje, otimanje igračaka, ubacivanje prstića u šlag na torti, traženje i "bodovanje" poklona je odraz nevaspitanja, ali nije dovoljno samo reći detetu da to nije lepo.

  Morate da objasnite i zašto to nije prihvatljivo i da ne sme, ako mu baka pokloni knjigu, da odgovori "mrzim to, hoću igračku!". Važno je da od malena nauči da se zahvali kada dobije dar, čak i ako mu se poklon ne dopada.

  Zapamtite, obaveza roditelja je da nauče najmlađe lepom ponašanju, u svim društvenim situacijama i stalno ih podsećajte da budu ljubazni i pristojni. Čak i trogodišnjak može da shvati značenje deljenja i zahvaljivanja.

  Ipak, čak i kada znaju pravila ponašanja, deca ih zaboravljaju. Roditelji su tu da ih svakodnevno podsećaju, mogu da ih uče bontonu i kroz igru. Kada vašoj princezi dolaze drugarice, popričajte pre toga s njom o važnosti deljenja lutaka i drugih igračaka.

  Stručnjaci tvrde da je, ipak, najvažnije da budete dobar uzor. Ako dete vidi da su mama, tata, bake i deke ljubazni, s vremenom će i ono postati takvo, čak i ako je u početku pružalo otpor.

  Izvor: novosti.rs
   

Preporučite stranicu