Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Mikser festival 2017.god.

Diskusija u 'Kultura' započeta od crvendac_011, 24.05.2017.

 1. crvendac_011

  crvendac_011 Always a lady Moderator

  Postova:
  34.947
  Zahvala:
  20.168
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Beograd
  MIGRACIJA Mikser festivala: DOBRO DOŠLI NA DONJI DORĆOL

  Deveto izdanje Mikser festivala, najvećeg regionalnog festivala kreativnosti, održaće se od 25. do 28. maja na mestu na kome je sve i počelo – u silosima nekadašnjeg Žitomlina na Donjem Dorćolu (Dunavski kej 46) pod autobiografskim sloganom “Migracije”.

  [​IMG]

  Mikser festival ugostiće veliki broj imena iz oblasti arhitekture i dizajna, urbanog razvoja i planiranja, stručnjake novih tehonologija, angažovane umetnike i muzičare iz regiona i sveta.

  Muzički program odvijaće se na River Stage-u i Square Stage-u.

  Program Mikser Festivala besplatan je za sve posetioce osim za muzički program na River stejdžu u petak, subotu i nedelju.

  Festivalska kapija za posetioce biće otvorena 25. maja već od 17h.

  Zvanična ceremonija otvaranja festivala zakazana je za četvrtak 25. maj u 20 časova i tom prilikom posetioce će na Square bini dočekati gudački orkestar „Lola Klasik“ na čelu sa umetničkim rukovodiocem Ljubišom Jovanovićem.

  [​IMG]

  Mikser festival će posetiti i psecijalni gost Mirko Ilić, jedan od najuspešnijih grafičkih dizajnera sa prostora bivše Jugoslavije. Pored učestovavanja u žiriju za regionalni konkurs “Kuća za sve naše ljude” za grafički dizajn fasade budućeg regionalnog kulturnog centra Mikser House koji se otvara 8. septembra 2017. godine u Sarajevu, povod za posetu je i izložba “Tolerancija”, koja predstavlja radove najuticajnijih grafičkih dizajnera sadašnjice, a koju će publika Mikser festivala 2017 imati priliku da premijerno pogleda.

  Najavljujući izložbu, Mirko Ilić, objasnio je šta za njega znači tolerancija.

  -Najčešći razlozi ne tolerancije su pripadanje "pogrešnom" plemenu, "pogrešna" boja kože, "pogrešna" seksualna orijentacija, "pogrešna" religija. Tri od ova četiri "pogrešna" razloga prouzrokovana su rođenjem. A to je nešto za što osoba zapravo nije odgovorna, nije uopće u mogućnosti kontrolirati. Dakle, ne toleriraju te kakav si rođen. Dakle, bolje je da nisi rođen. Dakle bolje je da ne postojiš, bolje je da si mrtav. Zar to nije užasno? Uz to, te tri "pogrešne" stvari čine maksimalno 10% naših razlika, u ostalih 90% smo isti. Želimo voljeti. Želimo biti voljeni. Želimo sigurnost. Želimo posao, hranu, vodu, krov nad glavom. Želimo dug život sebi i svojoj djeci. Zar to nije više razloga za toleranciju, nego ne toleranciju? Ova izložba bi trebala biti mali vizualni podsjetnik na to - poručuje Ilić.
  [​IMG]

  Autori izloženih plakata su: Milton Glaser (SAD), Yuko Shimizu (Japan), Paula Scher (SAD), Novi kolektivizem (Slovenija), Iztvan Orosz (Mađarska), Peter Bankov (Rusija) Jainping He (Kina), Fons Hickmann (Njemačka), Michel Tartakover (Israel), Sue Coe (Velika Britanija), Anette Lenz (Francuska), Tarek Atrissi (Liban), Hamza Abdelal (Jordan), Mwalimu Saki Mafundikwa (Zimbabve), Sarp Sozdinler (Turska), Reza Abedini (Iran), Xiao Yong (Kina), Felipe Taborda (Brazil), Manuel Estrada (Španija), Anur Hadžiomerspahić (BiH), Srđa Dragović (Crna Gora).

  [​IMG]

  U okviru programa Digital Arts Expo Powered By Nordeus, Mikser će ugostiti kompanije iz oblasti gejminga, VFX-a i IT edukacije. Pored Nordeusa, koja je inicijator i pokrovitelj Digital Arts Expo-a, na festivalu će biti prisutne i sledeće kompanije: 3Lateral, Bunker VFX, Cofa Games, Crater Studio, EiPix, Fried, Mad Head Games, Take One, Nova Iskra, Qube 3D i Startit.

  Program Mikser Razgovori okupiće više od 50 progresivnih, međunarodnih i domaćih stručnjaka iz oblasti urbanog dizajna, arhitekture, dizajna, društvenih nauka, informacionih tehnologija, komunikacija i drugih kreativnih disciplina. Ove godine neke tema raygovora bi'e> Koja je uloga informacionih tehnologija u društvenim izazovima? Koji su inovativni modeli održivosti za nove generacije kulturnih i društvenih centara? Kako da se podigne nova generacija gradskih stručnjaka i građana? Ovom prilikom Mikser festival posetiće Mateja Demšič, gradska pročelnica za kulturu iz Ljubljane, Igor Baković savetnik gradonačelnika za kulturu i znanosti Splita, Egbert Fransen direktor nezavisnog kulturnog centra Parhuis de Zwijger iz Amsterdama, francuski arhitektonski kolektiv Freaks Architecture iz Pariza, Andries Geerse iz Amsterdama, Marco Clausen iz Berlina i izraelski arhitekti Uri Reicher, Ronit Eisenbach i Lila Chitayat.

  [​IMG]

  U drugom silosu u Art Zoni 25. maja sa početkom u 17 časova biće svečano otvorena regionalna multimedijalna izložba Black Box 2017: “Pad u budućnost”.

  Takođe u Silosu 2 biće održana promocija časopisa Elementi koju će od 17-18 časova prirediti Centar za promociju nauke. Nakon toga uslediće sastanak pod nazivom “Više od izbeglice” koji organizuje Refugee Aid Miksalište.

  [​IMG]

  U trećem silosu svečanim otvaranjem internacionalnih izložbi dizajna “Ghost project” i “Kuća za sve naše ljude – MH Sarajevo” 25. maja u 18 časova biće predstavljen program posvećen dizajnu.

  U EDU paviljonu od 17 do 19:30 “Dizajn marathon” vodiće Valentin Vodev iz Austrije.

  Mikser Bazar će i ove godine okupiti dizajnere, kreativne zanatlije, proizvođače rukotvorina, nakita, odeće i obuće, dekorativnih predmeta, prodavce secondhand i vintage komada, kolekcionare, antikvare, prodavce gramofonskih ploča, kaseta, stripova, dečjih igračaka i opreme, kao i izlagače dizajnirane hrane, pića i delikatesa, koji će svojim umetničkim delovanjem i nesputanim kreativnim duhom oplemeniti prostor industrijske zone Donjeg Dorćola.

  U Kids Zoni koja se nalazi na Trgu festivala, za najmlađe, Isidora Ivanović iz DivArt-a će održati dečju radionicu “Stvaranje budućnosti” od 17 do 18:30 časova, a nakon toga Crveni krst uz podršku Unitasa održaće radionicu za decu pod nazivom Miša i Maša od 18:30 do 20h.

  MUZIČKI PROGRAM

  [​IMG]

  25. 5.

  River Stage


  20:30h Sale i Sedlari

  22:00h Marko Louis

  Square Stage

  20:00h Gudači „Lola Klasik“ (Umetnički rukovodilac Ljubiša Jovanović)

  22:30h Ex – Yu Vinyl Diggers konvencija

  26.5.

  River Stage


  19:35h Avalanche Party

  20:50h E-Play

  22:15h Disciplin A Kitschme

  23:50h Kišobran

  27. 5.

  River Stage


  20:15h Bojana Vunturišević

  21:15h Zemlja gruva

  22:30h Edo Maajka

  23:50h Love Revolution Party /w Bang La Decks & Sagi Abitbul

  Square Stage

  23:00h WAXX TRAX

  28. 5.

  River Stage


  19:00h Buč Kesidi

  19:45h Fikusi

  20:45h Justin’s Johnson

  22:00h Jura Stublić i Film

  (Blic Online)
   

Preporučite stranicu