Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Leonard Cohen - Kolekcija

Diskusija u 'Torrent Muzika' započeta od Torrent Maniak, 14.11.2016.

 1. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  [​IMG]
  Sve o Leonard Cohen-u možete naći na PDF-u


  Strane Biografije,


  hvala od srca Koleginici Crvendać..............


  RIP.........21.9.1934 - 7.11.2016


  Kompletna diskografija se seli OVDE  Pozdrav od Maje,Baneta i Kaće


  Tekstove pesama pevača možete naći na PDF-u

  Strani Tekst. Pesama


  Hvala Liji i Crvenoj od srca,Bane

   
  Poslednja izmena: 20.04.2017
 2. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Lenard Koen, kanadski kantautor, pesnik i romanopisac, rođen je 1934. u Montrealu. Svoj život u književnosti počinje vrlo rano, 1956. kada sa sedamnaest godina objavljuje svoju prvu zbirku poezije Let Us Compare Mythologies (Hajde da poredimo mitologije). Nekoliko godina kasnije izlazi i The Spice-Box of Earth (Kutija sa začinima Zemlje), zahvaljujući kojoj ga kritičari proglašavaju jednim od najboljih mladih pesnika engleskog govornog područja u Kanadi.

  Početkom šezdesetih godina, Koen odlazi da živi na grčkom ostrvu Hidra, gde nastaju njegovi romani The Favourite Game (Omiljena igra, 1963) i Beautiful Losers (Divni gubitnici, 1966), kao i zbirke poezije Flowers for Hitler (Cveće za Hitlera, 1964) i Parasites of Heaven (Paraziti raja, 1966).

  Po povratku u Ameriku Koen se usredsređuje na muziku te 1967. izlazi njegov prvi studijski album Songs of Leonard Cohen. Tokom narednih decenija, Koen objavljuje dvanaest albuma, koji danas predstavljaju temelj i srž anglosaksonske muzike, a njega svrstavaju među najuticajnije umetnike današnjice. No, Koen ni u cvatu svoje muzičke karijere, prepune nagrada i priznanja, nije napustio svoju prvu ljubav, poeziju. Naime, 1972. izlazi zbirka pesama The Energy of Slaves (Snaga robova), potom 1978. Death of a Lady’s Man (Smrt ljubavnika), a 1984. Book of Mercy (Knjiga Milosti), za koju je dobio nagradu za poeziju, koju dodeljuje Kanadsko udruženje autora.

  Sredinom devedesetih, Koen se povlači u zen manastir nadomak Los Anđelesa, gde provodi narednih pet godina. Godine 1999. napušta izolaciju i vraća se (i javnom) pisanju, komponovanju i koncertima. U narednim godinama objavljuje knjige Stranger Music: Selected Poems and Songs (Muzika stranca: Izabrane pesme i songovi, 1993) i Book of Longing (Knjiga čežnje, 2006).

  Na srpskom jeziku do sada su mu objavljene knjige poezije Snaga robova (1981), Šta ja radim ovde: Izbor 1956-1986 (1987), obe u izboru i prevodu Vladislava Bajca, kao i zbirka pesama Napredovanje stila (1988), u prevodu Bogdana Mrvoša.

  Iako u poodmaklom životnom dobu, Koen je od 2008. do 2012. održao nekoliko svetskih muzičkih turneja, a domaća publika je imala priliku da ga gleda 2009. godine, kada je posetio i Beograd. Još jedna turneja je započela 2013. godine.

  Za roman Omiljena igra Koen je 1964. godine dobio „The Quebec Literary Competition Prize“, prvu godišnju književnu nagradu u Kanadi za pisce na engleskom jeziku.

  Godine 2011. Koen je primio špansku nagradu princa od Asturije za književnost.

  Među književnim nagradama je i „Inaugural PEN Award for Song Lyrics of Literary Excellence“ (PEN nagrada za stihove od izuzetne književne vrednosti), koja je Koenu dodeljena 2012. godine.

  Poslednjih godina njegovo ime često se nalazi na listi pisaca nominovanih za Nobelovu nagradu za književnost.


  Izvor: geopoetika


  Knjige (možete naći na sajtu)

  Selected Poems 1956–1968


  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Divni gubitnici

  [​IMG]  Tri godine posle objavljivanja romana Omiljena igra, Koen je 1966. iznenadio javnost svojim drugim romanom. Ne pojavom, već sadržajem i stilom: Divni gubitnici su po svojim temama, kao i izuzetnom modernošću, na ivici drskog eksperimenta, zatekli pre svega oficijelnu kritiku koja nije znala kako da odgovori na ovakav izazov. Pred čitaocima, i kritičarima, bila je proza potpuno drugačija od prethodne: glavni lik je indijanska svetica iz 17. veka, radnja se vrti oko ljubavnog trougla, tu je separatistički pokret Kvebeka, antagonizmi i bombe između kanadskih frankofona i anglofona i dr. Roman je koristeći širok dijapazon književnih tehnika, aluzija, mašte i simbolike obilovao seksualnošću, misticizmom, drogama – radikalizmom 60-ih...

  No, danas, pola veka od nastanka, Divni gubitnici su postali nacionalni kanon: roman je i zvanično proglašen prvom knjigom koja je u kanadsku književnost uvela postmodernizam. Za razliku od početne prodajne skepse, postao je stalno i sigurno prodavani roman koji je do sada, zajedno sa prethodnim, prodat u desetak miliona primeraka. Naravno da na ovaj broj nisu uticali samo književni razlozi; Koen je iz decenije u deceniju, svi smo tome svedoci, sve popularniji kantautor, pesnik i majstor koncertne magije. Njegovih osamdeset godina liče na nečiju mladost. Ali, ni Koen ne bi bio to što jeste da za Divne gubitnike nije samoironično rekao da je to: „više posledica sunčanice nego knjiga“, misleći na sunce grčkog ostrva Hidra, na kojem je pisao roman. A mi dodajemo tom činu pisanja amfetamine, ploče Reja Čarlsa i post koji je držao komponujući (!) knjigu zarad dosezanja njemu uhvatljivih razloga...

  Vladislav Bajac  Kritičar Boston glouba roman je poredio sa prozom Džejmsa Džojsa, a Si-Bi-Si ga je kvalifikovao kao „jedno od najradikalnijih i najneobičnijih književnih dela ikada objavljenih u Kanadi“.

  „Najodbojnija knjiga ikada napisana u Kanadi... važan promašaj. Istovremeno, to je verovatno najzanimljivija kanadska knjiga u ovoj godini.“

  Robert Fulford, Toronto Star  „Najživlji, najhrabriji i očaravajući savremeni roman.“

  Majkl Ondatje, 1970

  Omiljena igra


  [​IMG]  „Postoji li kanadski roman jednako uverljiv, sa isto tako dobro uhvaćenim mladalačkim nemirom, kao Selindžerov Lovac u raži? Apsolutno!... prvi roman Lenarda Koena Omiljena igra! Jedan od deset najboljih kanadskih romana dvadesetog veka.“

  Globe and Mail (januar 2000)

  „Ovo je ona vrsta knjige koja sama sebi postaje pravilo, iz prostog razloga što ne postoji ništa drugo sa čim bi se mogla uporediti."

  Calgary Albertan

  Ima mnogih koji Omiljenu igru ipak porede sa filmom Sema Mendeza Američka lepota. Bili u pravu ili ne, time knjigu svrstavaju među kultne i neprolazne vrednosti. Mada, najmanje bi se pogrešilo kada bi se ovaj Koenov roman prvenac, napisan u njegovoj 29. godini, poredio sa bilo čim drugim što je zapravo on sam napisao. Jer preko montrealskog odrastanja, mladosti, putenosti, erotike i prve ljubavi Koen tj. junak prelazi put od sveta mašte do sveta realnosti: to je doba u kojem se do tada Koen tj. junak događao stvarima, a od tada su se stvari počele događati njemu.

  Iako proza, ovaj roman je oda pesničkom duhu i jeziku, molitva lepoti; kristalno čisto obožavanje lepote, žene, tela, žene u telu. („Jadna savršena lepoto!“, Koen). Kakva šteta što Koen nije objavio više proznih knjiga osim ove i Divnih gubitnika! Kakva bi to literatura danas mogla biti!? No, zapravo, ipak, znamo: ako nemamo prozu, imamo njegovu poeziju. Eto kako bi mu proza izgledala! Uostalom, to se već dalo prepoznati pre pola veka, u Omiljenoj igri, te 1963. godine. Tada je u Grčkoj završio pisanje ovog romana zahvaljujući višegodišnjoj stipendiji koju je dobio od Umetničkog saveta Kanade. Kada je 2012. dobijao Nagradu Glen Guld, Koen je novčani deo od pedeset hiljada dolara poklonio (vratio) istom tom Umetničkom savetu Kanade za potrebe stipendiranja novih mladih umetnika, rečima da (kao jedan od prvih stipendista): „Bez pomoći i ohrabrenja Kanadskog saveta nikada ne bih ni napisao Omiljenu igru.”

  Dodajmo: a mi ne bismo imali roman od pre pola veka koji kao da je danas napisan.

  Vladislav Bajac
  PS

  Ovo sam ovde stavio,pa kad kasnije nađem(o) knjige tekstovi će biti iskopirani u PDF Biblioteka...........
   
  Poslednja izmena od urednika: 25.11.2016
 3. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  [​IMG]
  Artist: Leonard Cohen
  Album: Live At The Isle Of Wight 1970
  Genre: Folk-Rock
  Year: 1970

  Music Format: FLAC
  Quality: Lossless, (avg. compression: 48 %)
  Channels: Stereo / 44100 HZ / 16 Bit

  Playing Time: 01:19:44
  Total Size: 398,57 MB


  Tracklist:

  01. Leonard Cohen - Introduction [03:05]
  02. Leonard Cohen - Bird On The Wire [04:15]
  03. Leonard Cohen - 'Intro to So Long Marianne' [00:15]
  04. Leonard Cohen - So Long Marianne [07:07]
  05. Leonard Cohen - 'Intro - Let's Renew Ourselves Now...' [00:51]
  06. Leonard Cohen - You Know Who I Am [03:58]
  07. Leonard Cohen - 'Intro To Poems' [00:29]
  08. Leonard Cohen - Lady Midnight [03:37]
  09. Leonard Cohen - They Locked Up A Man [Poem] / A Person Who Eats Meat / Intro[01:59]
  10. Leonard Cohen - One Of Us Cannot Be Wrong [04:54]
  11. Leonard Cohen - The Stranger Song [06:47]
  12. Leonard Cohen - Tonight Will Be Fine [06:39]
  13. Leonard Cohen - Hey, That's No Way To Say Goodbye [03:34]
  14. Leonard Cohen - Diamonds In The Mine [05:22]
  15. Leonard Cohen - Suzanne [04:26]
  16. Leonard Cohen - Sing Another Song, Boys [06:31]
  17. Leonard Cohen - The Partisan [05:13]
  18. Leonard Cohen - Famous Blue Raincoat [06:15]
  19. Leonard Cohen - Seems So Long Ago, Nancy [04:18]
   

  Dodate datoteke:

 4. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Leonard.Cohen-Death.of.a.Ladies' Man.(1977).[Reissue 2014].


  [​IMG]
  Artist: Leonard Cohen
  Album: Death of a Ladies' Man
  Genre: Folk, Rock
  Year: 2014

  Music Format: MP3
  Quality: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
  Channels: Joint Stereo / 44100 hz

  Playing Time: 00:42:50
  Total Size: 98,06 MB


  Tracklist:

  01. Leonard Cohen - True Loves Leaves No Traces
  02. Leonard Cohen - Iodine
  03. Leonard Cohen - Paper Thin Hotel
  04. Leonard Cohen - Memories
  05. Leonard Cohen - I Left a Woman Waiting
  06. Leonard Cohen - Don't Go Home With Your Hard-On
  07. Leonard Cohen - Fingerprints
  08. Leonard Cohen - Death of a Ladies' Man   

  Dodate datoteke:

 5. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  [​IMG]  Artist: Various Artists
  Album: Tribute to Leonard Cohen - Songs of Love and Love
  Genre: Folk
  Rock
  Year: 2014

  Music Format: MP3
  Quality: Insane, (avg. bitrate: 320kbps)
  Channels: Joint Stereo / 44100 hz

  Playing Time: 00:56:47
  Total Size: 130,02 MB


  Tracklist:

  01. Jeff Buckley - Hallelujah
  02. Anna Calvi - Joan of Arc
  03. Nick Cave - Avalanche
  04. Nina Simone - Suzanne (Live)
  05. Liz Green - Sisters of Mercy
  06. Buck 65 - Who by Fire
  07. Aaron - Famous Blue Raincoat
  08. The Miserable Rich - The Stranger Song
  09. Lambchop - Chelsea Hotel #2 (Live)
  10. Yules feat. Henk Hofstede - Take This Waltz
  11. Susanna and the Magical Orchestra - Hallelujah
  12. Lail Arad - 1934 (A Song for Leonard Cohen)
   

  Dodate datoteke:

 6. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  The Future & I'm Your Man (FLAC)  597.4 MB  [​IMG]


  INFO
  CD1
  Artist.....................: Leonard Cohen
  Album...................: The Future
  Genre.....................: Rock
  Year........................: 1992
  Total Size................: 358 MB
  Music Format.........: FLAC
  Quality...................: Lossless
  Channels.................: Joint Stereo / 44100 hz

  [​IMG]


  "The Future" � 6:41
  "Waiting for the Miracle" (Cohen, Sharon Robinson) � 7:42
  "Be for Real" (Frederick Knight) � 4:32
  "Closing Time"� 6:00
  "Anthem" � 6:09
  "Democracy" � 7:13
  "Light as the Breeze" � 7:14
  "Always" (Irving Berlin) � 8:04
  "Tacoma Trailer" � 5:57
  [​IMG]


  CD2
  Artist.....................: Leonard Cohen
  Album...................: I'm.Your.Man
  Genre.....................: Rock
  Year........................: 2005
  Total Size................: 239 MB
  Music Format.........: FLAC
  Quality...................: Lossless
  Channels.................: Joint Stereo / 44100 hz

  [​IMG]


  01_First We Take Manhattan_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  02_Ain't No Cure For Love_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  03_Everybody Knows_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  04_I'm Your Man_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  05_Take This Waltz_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  06_Jazz Police_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  07_I Can't Forget_I'm Your Man_Cohen, Leonard
  08_Tower Of Song_I'm Your Man_Cohen, Leonard
   

  Dodate datoteke:

 7. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Poem - Leonard Cohen in Deutscher Sprache

  [​IMG]  FLAC,tracks,461.1 MB


  01. Madsen - Hey, Das Ist Nicht Der Tag Zu Geh'n
  02. Mrs. Greenbird - Leb Wohl, Marianne
  03. Anna Loos - Einer Von Uns Muss Sich Irren
  04. Max Prosa - Der Partisan
  05. Tim Bendzko - Geschichte Isaaks
  06. Alin Coen & Joa Kuehn - Joan Of Arc
  07. Reinhard Mey - Sternblauer Trenchcoat
  08. Cäthe - Lover Lover Lover
  09. Johannes Oerding - Die Frau Des Wanderers
  10. Jan Plewka - Küss Mich Bis Die Welt Vergeht
  11. Beautiful Losers - Hallelujah
  12. Peter Maffay - Zuerst Also Manhattan
  13. Manfred Maurenbrecher - Hymne
  14. Fehlfarben - Gerechtigkeit
  15. Stefan Waggershausen - Alexandra Geht
  16. Nina Hagen - Am Dunklen Fluss
  17. Suzanna & Karsten Troyke - Der Sog
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena: 16.11.2016
 8. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Poem - Leonard Cohen in deutscher Sprache

  [​IMG]

  MP3,Tracks,320 KBPS,189.2 MB

  01. Madsen - Hey, Das Ist Nicht Der Tag Zu Geh'n
  02. Mrs. Greenbird - Leb Wohl, Marianne
  03. Anna Loos - Einer Von Uns Muss Sich Irren
  04. Max Prosa - Der Partisan
  05. Tim Bendzko - Geschichte Isaaks
  06. Alin Coen & Joa Kuehn - Joan Of Arc
  07. Reinhard Mey - Sternblauer Trenchcoat
  08. Cäthe - Lover Lover Lover
  09. Johannes Oerding - Die Frau Des Wanderers
  10. Jan Plewka - Küss Mich Bis Die Welt Vergeht
  11. Beautiful Losers - Hallelujah
  12. Peter Maffay - Zuerst Also Manhattan
  13. Manfred Maurenbrecher - Hymne
  14. Fehlfarben - Gerechtigkeit
  15. Stefan Waggershausen - Alexandra Geht
  16. Nina Hagen - Am Dunklen Fluss
  17. Suzanna & Karsten Troyke - Der Sog
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena: 16.11.2016
 9. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Leonard Cohen - Cohen Live (1994)  [​IMG]  FLAC,tracks+.cue,408.5 MB


  01. Dance Me To The End Of Love
  02. Bird On The Wire
  03. Everybody Knows
  04. Joan Of Arc
  05. There Is A War
  06. Sisters Of Mercy
  07. Hallelujah
  08. I'm Your Man
  09. Who By Fire
  10. One Of Us Cannot Be Wrong
  11. If It Be Your Will
  12. Heart With No Companion
  13. Suzanne
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena: 16.11.2016
 10. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.634
  Zahvala:
  34.847
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Live at Montreux 07-09-1985


  [​IMG]


  FLAC,949.76 MB


  (uskoro u MP3,320 kbps)


  Disc 1 - 1st set [55:24.18]

  01. [1:47.18] Intro
  02. [8:06.10] Bird On The Wire
  03. [4:48.04] The Law
  04. [3:51.56] Hey, That's No Way To Say Goodbye
  05. [4:10.15] There Is A War
  06. [4:29.05] Who By Fire
  07. [6:00.74] Dance Me To The End Of Love
  08. [5:24.57] Diamonds In The Mine
  09. [5:23.15] Night Comes On
  10. [6:09.10] The Gypsy's Wife
  11. [5:13.54] Hallelujah


  Disc 2 - 2nd set [57:21.37]

  01. [4:41.49] Avalanche - solo
  02. [2:57.62] A Singer Must Die - solo
  03. [5:22.29] The Stranger Song - solo
  04. [5:41.48] Chelsea Hotel #2 - solo

  05. [5:17.16] Story Of Isaac
  06. [5:19.12] Famous Blue Raincoat
  07. [8:15.68] Lover Lover Lover
  08. [4:06.27] Tennessee Waltz
  09. [4:03.43] The Partisan
  10. [5:04.74] Sisters of Mercy
  11. [6:30.59] Memories


  Disc 3 - Encores [56:50.19]

  Encore #1
  01. [5:41.05] Passin' Through
  02. [4:22.49] If It Be Your Will
  03. [5:36.47] Heart With No Companion

  Encore #2
  04. [14:35.19] I Tried To Leave You

  Encore #3
  05. [5:03.38] Suzanne
  06. [6:46.49] Coming Back To You

  Encore #4
  07. [5:31.29] Joan Of Arc
  08. [9:13.08] Dance Me To The End Of Love (2)


  Leonard Cohen (voc)
  Ron Getman (voc, g, pedal steel)
  Anjani Thomas (voc, kbds)
  Mitch Watkins (voc, g, kbds, b)
  John Crowder (voc, b)
  Richard Crooks (dr)
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena: 16.11.2016

Preporučite stranicu