Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Kolekcija Sci - Fi naucna fantastika (sa i bez prevoda)

Diskusija u 'Torrent Filmovi' započeta od Torrent Maniak, 16.12.2016.

 1. katamaniak

  katamaniak Urednik

  Postova:
  2.773
  Zahvala:
  15.268
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Beograd
  Equilibrium (2002)


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]
  Režija:
  Kurt Wimmer

  Glumci:


  Christian Bale as John Preston
  William Fichtner as Jurgen
  Sean Bean as Partridge
  Dominic Purcell as Seamus


  U budućnosti vlada striktni režim koji je eliminirao rat suzbijanjem emocija. Knjige, umjetnost i glazba strogo su zabranjeni. Osjećati je zločin kažnjiv smrću! John Preston (Bale) je visoki vladin službenik zaslužan za uklanjanje onih koji se ogrješe o pravila. No pod utjecajem droge koja ispoljava emocije suočit će se sa velikim ispitom svoje ličnosti...

  Poslije trećeg svjetskog rata čovječanstvo je pretrpjelo velike gubitke i znalo se da četvrti ne bi nitko preživio. Stoga su čelnici država odlučili pomoću droge zvane Prozium eliminirati sve osjećaje iz ljudskih tijela, jer se osjećaje smatra uzrokom ratova. Kako bi se uklanjanje osjećaja olakšalo osnovana je nova grana zakona, Gramatonski svećenici, čiji je jedini cilj pronalaženje i uništavanje svega što bi moglo poticati na osjećaje (glazba, knjige, slike...) kao i samih ljudi koji ne uzimaju svoju dozu Proziuma i time krše naredbu Oca. Jednog jutra Preston (Christian Bale) izostavlja uobičajenu dozu Proziuma i postaje svjestan osjećaja za koje nije ni znao da postoje. Počinje sumnjati u sustav za koji je do tada mislio da je savršen...
  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]


  720p
  650.39 MB  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**  Prevod Filma
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena od urednika: 21.12.2016
  s3co, cyberdarosavac i Torrent Maniak se ovo sviđa.
 2. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Alien (1979)


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]
  Režija:

  Ridley Scott


  Glumci:

  Sigourney Weaver as Ripley
  John Hurt as Kane
  Tom Skerritt as Dallas
  Harry Dean Stanton as Brett


  Alien - osmi putnik jedan je od najnapetijih znanstveno-fantastičnih filmova. Imao je izvanredan uspjeh u kinima, a čak i oni koji su mu prigovarali slažu se da su specijalni efekti i fantastična scenografija nezaboravni.

  Daleka budućnost. Sedmeročlana posada trgovačkog svemirskog teretnjaka "The Nostromo", natovarenog s dvadeset milijuna tona mineralnih ruda, vraća se na Zemlju. Članovi posade na čelu s kapetanom Dallasom (T. Skerritt) bude se iz kriogenog sna uvjereni da će im Tvrtka u čijem je vlasništvu brod isplatiti poveće sume zbog dobro obavljenog posla. Osim Dallasa, u letjelici su još i časnica Ripley (S. Weaver), njezina kolegica Lambert (V. Cartwright), zatim Parker (Y. Koto), Brett (H. D. Stanton), Kane (J. Hurt), te jedini android u ljudskoj ekipi Ash (I. Holm). I premda se činilo da je njihov povratak kući rutinska stvar, iznenadni poziv u pomoć s obližnjeg planeta natjera kapetana da postupi prema pravilima i odmah izvidi o čemu je riječ. Sletjevši, posada otkrije napušteni svemirski brod u kojem Kanea napadne primitivni stvor i zalijepi mu se za lice. Unatoč protivljenju časnice Ripley, ostali članovi odluče vratiti Kanea na brod nesvjesni da je biće koje ga je napalo samo početna životna forma inteligentnog i krvoločnog čudovišta o kojem Tvrtka zna i te kako mnogo...

  Strah nikad nije izgledao tako užasno. Najkraći je to opis filma R. Scotta (Istrebljivač, Gladijator), koji u brojnim filmološkim analizama redovito dobiva epitet remek-djela, i to ne samo zbog svoje briljantne realizacije, već zbog iznimne uvjerljivosti i komunikativnosti s publikom. Jer teško je poreći da je Scottov film najdojmljiviji tamo gdje veliki filmovi i stječu svoje atribute - u razvijanju autosugestije i uživljavanja gledatelja u zbivanja na ekranu. Nihilističke atmosfere, potencirane klaustrofobije i pun frojdističkih asocijacija, film je zapravo detaljna studija ljudskih karaktera i njihovog snalaženja u situacijama golog opstanka, te ga je nužno pojmiti i kao psihološku dramu, a ne samo kao napeti horor. Biblijski motiv Davida i Golijata prenesen je u budućnost u kojoj je čovjek kolonizirao svemir, pri čemu nije prihvatio činjenicu da širenje vlastite civilizacije počesto znači i njezino dovođenje u opasnost od uništenja.
  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]


  720p
  699.65 MB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**


  1080p
  1.70 GB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
   
  cyberdarosavac, ivory i jezz88 se ovo sviđa.
 3. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Aliens (1986)


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]  Osmi putnik II“ (engl. Aliens) je američko-britanski film iz 1986, nastavak filma „Osmi putnik“. Glavne uloge u ovom akcionom, horor i naučnofantastičnom filmu sa elementima trilera tumače Sigorni Viver, Kari Hen, Majkl Bin, Lens Henriksen, Pol Rajzer i Bil Pakston. Film je režirao Džejms Kameron, producirala ga je Gejl En Herd, a sniman je u Ujedinjenom Kraljevstvu od 30. septembra 1985. do 28. februara 1986. Premijerno je prikazan 18. jula 1986. u SAD i dobitnik je dva „Oskara“.

  U drugoj epizodi se preživeli član vraća se na planetu gde je nestabilna situacija. Spasilački tim svemirske stanice „Kapija“ u svemirskoj kapsuli pronalazi Elen Ripli, jedinu preživelu članicu posade teretnog svemirskog broda „Nostromo“. Posle otkrića da je u hipersnu provela 57 godina, Ripli se neprijatno inenađuje shvativši da niko ne veruje u postojanje tuđina i da čelnici korporacije „Vejland-Jutani“ koja je bila „Nostromov“ vlasnik smatraju da je ona bez razloga uništila svemirski brod sa teretom neprocenjive vrednosti. Dobija posao upravljača viljuškara i saznaje da je LV-426, planeta sa koje je tuđin dospeo u „Nostromo“, već duži vremenski period kolonizovana i da na njoj žive ljudi.

  Predstavnik korporacije „Vejland-Jutani“, Karter Berk, obaveštava je da je došlo do prekida svih veza sa kolonistima na LV-426 i poziva je da se pridruži ekspediciji koja treba da otkrije uzrok prekida veza. Posle početnog odbijanja, Ripli pristaje da se pridruži ekspediciji pošto je Berk uverava da je cilj ekspedicije istrebljenje tuđina, a ne njihovo zarobljavanje ili proučavanje. Oni kreću u misiju spašavanja svemirskih kolonista. Ekspedicija, koju čine Ripli, Berk i marinci, prema svom odredištu kreće svemirskim brodom „Sulako“. Pošto su se približili planeti, Ripli se predstavlja marincima koji ne shvataju ozbiljno njene priče o tome koliko su tuđini opasni, a zatim se upoznaje sa poručnikom Gormanom, narednikom Ejponom i androidom Bišopom.

  Na planetu se spuštaju u manjem, pomoćnom svemirskom brodu, a jedina živa bića koja pronalaze u napuštenom glavnom kolonijalnom odeljenju su dva tuđinska „lovca na lica“, koja su smeštena u velike staklene kapsule, i devojčica po imenu Njut, koja je tuđinske napade preživela skrivajući se u ventilacionom sistemu. Zahvaljujući uređajima koji su hirurškim putem ugrađeni u svakog kolonistu, uspevaju da ih lociraju u odeljenju kolonijalnog atmosferskog procesora, uređaja koji stvara atmosferu i napaja se na nuklearni pogon. Marinci odlaze tamo i pronalaze odeljenje pretvoreno u tuđinsko gnezdo, puno leševa i učaurenih ljudi. Pošto su ubili tuđina koji je izašao iz grudnog koša jedne učaurene kolonistkinje, nepripremljene marince napadaju tuđini i većina njih je ubijena ili učaurena. Videvši da će svi marinci izginuti, Ripli, Gorman, Njut i Berk u oklopnom transporteru odlaze u gnezdo i spasavaju kaplara Hiksa, kao i redove Vaskez i Hadsona, a prilikom bekstva Gorman je povređen i onesvešćen.

  Zbog Gormanove povrede Hiks preuzima komandu i preko daljinske veze naređuje pilotima pomoćnog broda da dođu po preživele, ali tokom leta do atmosferskog procesora pilote ubija tuđin koji je neopaženo ušao u brod. Očekujući da brod sleti, preživeli gledaju kako se on obrušava na atmosferski procesor i, nemajući drugog izbora, odlaze u glavno kolonijalno odeljenje gde kao zaštitu postavljaju brojne barikade. Otkrivši da je Berk naredio Bišopu da radi daljeg proučavanja sačuva primerke „lovaca na lica“ i da je on taj koji je koloniste poslao da istraže svemirski brod u kojem su se nalazila tuđinska jaja, Ripli mu preti da će, ukoliko on ne odustane od daljeg proučavanja tuđina, svima ispričati ono što je saznala. Bišop svima saopštava da je pad pomoćnog broda teško oštetio nuklearni reaktor atmosferskog procesora koji će uskoro eksplodirati snagom termonuklearnog oružja. Pošto nemaju drugog izbora, on se dobrovoljno javlja da kroz ventilacioni sistem ode do kolonijalnog predajnika, odakle bi „Sulako“ prizemljio daljinskim upravljanjem. Gorman se osvešćuje, a Ripli i Njut odlaze u medicinsku laboratoriju kako bi se odmorile. Probudivši se, Ripli otkriva da se pored nje i Njut, u sada zaključanoj prostoriji nalaze i dva „lovca na lica“, ali njih dve spasavaju Hadson, Hiks i Vaskez. Ripli optužuje Berka da je on pustio „lovce na lica“ s namerom da oni iskoriste nju i Njut kao domaćine za embrione tuđina, koje bi na taj način bilo lako prokrijumčariti kroz karantin.

  Raspravu koja je tada započela prekida nestanak struje, čiji su dovod presekli tuđini, koji zatim napadaju preživele. Hadsona odvlače kroz rupu na podu, Berka ubijaju, a preživeli beže kroz ventilacioni otvor. Povređenu Vaskez i Gormana opkoljavaju tuđini i oni aktiviraju granatu ubivši tako i sebe i nekoliko tuđina. Njut je zarobljena i odnesena u tuđinsko gnezdo. Odvevši teško povređenog Hiksa do „Sulaka“, kojeg je Bišop uspešno prizemljio, Ripli pod punim naoružanjem kreće da pronađe Njut i nalazi je u središtu tuđinskog gnezda. Ripli uništava veliki broj tuđinskih jaja, ali se ona i Njut suočavaju sa čudovišnom kraljicom tuđina koja se odvaja od svoje legalice i kreće u poteru za njima. Jedva uspevši da joj pobegnu, ukrcavaju se na „Sulako“, koji planetu napušta nekoliko trenutaka pre nego što razorna eksplozija uništava celu koloniju. Ripli razgovara sa Bišopom, kada ga kraljica tuđina, koja je ostala u brodu zadržavši se na njegovom pristanišnom delu, probada svojim zašiljenim repom i kida na dva dela. Posle kraćeg bežanja i skrivanja od nje, Ripli uspeva da je izbaci u svemir, otvorivši vrata broda. Ripli, Njut, Hiks i oštećeni Bišop ležu u hiper-san komore, kako bi u njima spavali dok ne stignu do Zemlje.
  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]


  720p
  895.10 MB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**


  1080p
  2.20 GB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
   
  cyberdarosavac, ivory i jezz88 se ovo sviđa.
 4. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Alien³ (1992)


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]
  Alien 3 (eng. Alien 3) je američki znanstveno fantastični horor film iz 1992. godine u režiji Davida Finchera. Radi se o trećoj inkarnaciji ZF/horor serijala započetog 1979. godine.

  U američkim kinima, film je doživio premijeru 22. svibnja 1992. godine.

  Nakon što je uspjela pobjeći s planeta nastanjenog čudovišnim bićima, Ripleyina (Sigourney Weaver) letjelica srušila se na udaljeni i izolirani zatvorski planet. Na tom planetu živi kolonija muških zatvorenika među koju Ripleyin dolazak unese nemir. Međutim, zajedno s Ripley na planet je došao i opaki alien koji opet prijeti uništavanjem ljudskih života.
  Režiser:

  David Fincher


  Glumci:

  Sigourney Weaver as Ellen Ripley
  Charles Dance as Clemens
  Lance Henriksen as Bishop II
  Pete Postlethwaite as David


  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]


  720p
  894.54 MB
  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
  1080p
  2.10 GB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
   
  cyberdarosavac, ivory i jezz88 se ovo sviđa.
 5. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Alien Resurrection (1997)


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]  200 godina nakon svoje smrti Ellen Ripley (S. Weaver) ponovno oživljava zahvaljujući timu stručnjaka koji uz pomoć uzorka krvi kloniraju novu Ripley. Njihova je namjera izvući aliensku maticu iz nje, što im i uspije. No, nakon toga Ripley više nije ista osoba. Njezina se DNK izmiješala s matičinom te je i sama razvila pojedine alienske karakteristike. S vremenom ojačali alieni pronalaze put iz svojih zatočeništava te poznata borba ponovno počinje. Ovaj put Ripley je rastrgana između dvojnih osjećaja, jer je sad i sama djelomičan pripadnik alienske vrste...

  Kako bi se domogli kraljice aliena znanstvenici kreiraju klon Ellen Ripley, osobe u kojoj se nalazio embrio. Nakon što uspješno izvuku kraljicu znanstvenici odluče zadržati Ripley za daljnje proučavanje a kraljicu koriste kako bi proizvodila jaja. Zbog mješanja alienske i ljudske DNA Ripley je razvila nadljuske sposobnosti. Betty, brod pun plaćenika, donosi materijal za eksperimente, ljude.

  Plaćenici susreću Ripley i njihov najmlađi član, Call, je pokušava ubiti jer se boji da će Ripley stvoriti novo leglo aliena. No Call je zakasnila jer su alieni već stvoreni te ubrzo pobjegnu iz zatočeništva, pobiju većinu posade i oštete brod. Jedan od znanstvenika, Dr. Wren, otkriva da u slučaju oštećenja, brod biva automatski usmjeren prema Zemlji. Shvaćajući šta bi alieni napravili kad bi se domogli cijelog planeta punog ljudi, plaćenici i Ripley će pokušati pobjeći na Betty i uništiti brod smrti koji nezaustavljivo juri prema Zemlji.

  Po mišljenju mnogih kritičara ovaj je film najslabiji dio serijala, koji ipak zaslužuje pažnju kao (zasad) završni dio cjeline, te zbog snažnog osjećaja za vizualno.


  Režiser:

  Jean-Pierre Jeunet


  Glumci:

  Winona Ryder as Annalee Call
  Ron Perlman as Johner
  Sigourney Weaver as Ellen Ripley
  Brad Dourif as Dr. Jonathan Gediman


  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]


  720p
  698.68 MB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**


  1080p
  1.70 GB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
   
  cyberdarosavac, ivory i jezz88 se ovo sviđa.
 6. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  Flash Gordon (1980) + prevod


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]  Ming (Max vn Sydow), vrhovni vladar svemira, provodi vrijeme uništavajući planete i sljedeći na meti mu je upravo Zemlja. Uskoro se cijeli planet nađe pod utjecajem poplava, tornada i potresa koji polako ali sigurno uništavaju sve pred sobom.
  Jedino ekscentrični znanstvenik Dr. Hans Zarkov (Topol) uviđa tko se krije iza klimatskih promjena, ali mu nitko ne vjeruje.

  Igrom slučaja u njegov labaratorij upadaju Flash Gordon (Sam J. Jones) i njegova prelijepa djevojka Dale Arden ( Melody Anderson). Zajedno sa njima Dr. Zarkove krene prema Mingovom planetu. Mingu za oko zapinje Dale te ju otima s namjerom da ju oženi dok Flash nastoji ujediniti zaraćena plemena u borbi protiv zlog imperatora ne bi li spasio Zemlju.
  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]

  720p
  750.02 MB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**

  Prevod u Prilogu
   

  Dodate datoteke:

  Poslednja izmena: 31.12.2016
  nelitir, cyberdarosavac i maddog se ovo sviđa.
 7. Torrent Maniak

  Torrent Maniak Ja sam opasni čika....... Moderator

  Postova:
  27.509
  Zahvala:
  34.379
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  http://serbianforum.org/
  The Happening (2008) + prevod


  [​IMG]


  [​IMG]  [​IMG]  Režija, scenario i produkcija: M. Night Shyamalan

  Uloge:

  Mark Wahlberg ... Elliot Moore
  Zooey Deschanel ... Alma Moore
  John Leguizamo ... Julian
  Ashlyn Sanchez ... Jess
  Betty Buckley ... Mrs. Jones
  Spencer Breslin ... Josh
  Robert Bailey Jr. ... Jared


  Počelo je bez jasnog upozorenja. Čini se da je došlo niotkuda. Za svega nekoliko minuta, dolazi do erupcije čudnih, jezivih samoubistava koje izaziva nepoznati uzrok i koji utiče na um u šokantnoj destruktivnosti, u velikim američkim gradovima na severo-istoku zemlje, u misteriozno preciznim granicama. Šta je uzrok ovog iznenadnog, totalnog poremećaja ljudskog ponašanja? Da li je to neka vrsta novih terorističkih napada, eksperiment koji je pošao u pogrešnom pravcu, grozno otrovno oružje ili virus koji se nekontrolisano širi? Da li se prenosi vazduhom, vodom… na koji način?

  Za nastavnika filadelfijske srednje škole Eliota Mura, najvažnije je da pronadje način da izbegne misteriozni i smrtonosni fenomen. Iako su on i njegova žena Alma u sred bračne krize, oni kreću na put, prvo vozom, a zatim i automobilom, sa Eliotovim prijateljem i kolegom Džulijenom i njegovom osmogodišnjom ćerkicom Džes, u pravcu pensilvanijskih oranica gde se nadaju da će biti izvan domašaja jezivih, sve učestalijih napada. Medjutim, ubrzo shvataju da niko i nigde nije bezbedan. Od ovog zastrašujućeg, nevidljivog ubice ne može se pobeći. Ipak, kada Eliot počinje da istražuje pravu prirodu ovog fenomena koji preti da ugrozi budućnost ljudskog roda, on otkriva tračak nade da njegova porodica možda i može da izbegne sigurnu smrt.
  [​IMG]


  [​IMG]


  [​IMG]
  [​IMG]

  720p
  601.15 MB


  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**

  Prevod u prilogu


   

  Dodate datoteke:

Preporučite stranicu