Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Kako se otarasiti bubašvaba?

Diskusija u 'Domaća Radinost' započeta od Mr.Daky, 03.07.2010.

 1. Mr.Daky

  Mr.Daky Cupidon VIP

  Postova:
  5.184
  Zahvala:
  1.424
  Lokacija:
  In heart!
  Kako se otarasiti bubašvaba?  [​IMG]  Ponekad opis nikako ne može dočarati stvarni događaj. Na primer kada bih pokušao da opišem kakav je osećaj kada noću dok ulazite u kupatilo bosi slučajno i neočekivano stanete na bubašvabu - taj jezivi osećaj može da razume jedino neko ko se sa njim susreo u stvarnom životu!
  Da li vam je dosta pričanja ovakvih priča prijateljima? Da li konačno stvarno želite da ih se rešite? Da li ste spremni za dugotrajnu borbu?
  Jednostavno ubijanje bubašvaba privremeno će rešiti problem, ali ako želite da ih se rešite za uvek morate vašu kuću učiniti nepodnošljivom za život bubašvaba!

  Bubašvabe su tamno braon ili crne boje, a veličina im može varirati od jednog do skoro pet santimetara. Bubašvabe imaju 6 nogu od kojih su dva zadnja para savijena prema zadnjem delu tela. Imaju dugačke antene koje iz daljine mogu izgledati kao još jedan par nogu postavljenih skroz na prednjem delu tela. Neke vrste imaju krila ali ne lete. Postoje i bubašvabe koje lete (to je pravi pakao) ali na svu sreću ne na našim prostorima.
  Otarasite se hrane! Bubašvabe su se verovatno uselile kod vas zbog izobilja hrane koju su tu našle. Čak i samo vrlo mali ostaci hrane mogu privući bubašvabe. Bubašvabe se mogu hraniti i sa ambalaže prehrambenih proizvoda. Iz ovoga vidite da u kući morate biti maksimalno pedantni i ukloniti i poslednje mrvice hrane kako bi ste se rešili bubašvaba.
  Neka vam kanta za smeće uvek bude dobro zatvorena, a praznite je što češće. Ako je moguće da kantu držite van vašeg stana dok se problem ne reši učinite tako.
  Ako već nemate obavezno postavite mrežice na prozore. Vodite računa da ram dobro naleže na prozor kako se ne bi desilo da se bube provlače ispod njega.
  Perite sve sudove odmah posle jela.
  Držite svu hranu u zatvorenim posudama ili u frižideru.
  Usisavanjem i čišćenjem odstranite sve ostatke hrane sa poda, stola, nameštaja…
  Bubašvabe se mogu hraniti i nevidljivim ostacima sa vaših prljavih stvari. Nemojte ostavljati prljavu odeću po stanu.

  Otarasite se vode! Bubašvabe dugo mogu da žive bez hrane ali ne i bez vode! Zato vaš životni prostor mora uvek biti suv. Koliko suv? Video sam bubašvabe kako piju iz kapljice sa ivice limenke. (šećer + voda = raj za bubašvabe). Držite sve tečnosti dobro zatvorene i popravite sve vodovodne i kanalizacione instalacije koje cure. Ovo je naročito važno u mračnim prostorima kao što je prostor ispod sudopere ili lavaboa. Kada vlažnom krpom brišete podove ili druge površine u stanu budite sigurni da ste posle toga osušili sve površine.
  Ako u špajizu imate police obložene papirom obavezno ga uklonite.

  Uništite sva za bubašvabe sigurna mesta. Gomile smeća, gomile prljave odeće, gomile starog papira, novina i uopšte sve gomile koje one mogu koristiti kao skloništa od svetlosti dana.
  Proverite lepkom za insekte. Ako ste uklonili sve ono što privlači bubašvabe i niste ih neko vreme videli kupite podlogu sa lepkom za insekte i postavite je na mesto gde ste često viđali bubašvabe. Ako za nekoliko dana ne nađete ni jednu bubašvabu zalepljenu za lepljivu podlogu možete reći da ste ih se rešili.
  Hemijska sredstva mogu biti opasna po zdravlje. Bubašvabe mogu da prežive nuklearni holokaust pa stoga možete pretpostaviti da sve što je otrovno za njih otrovno je i za ljude i za kućne ljubimce. Prskanje otrovnim supstancama samo trenutno eliminiše problem, a vas izlaže opasnosti od trovanja. Ako ipak koristite hemijskih sredstava za ubijanje bubašvaba upozorenja sa pakovanja shvatite vrlo ozbiljno. Otrove koristite što je manje moguće i vodite računa da su mesta na kojima ih koristite van domašaja dece i životinja!

  Bubašvabe mrzimo, plašimo ih se i pitamo zašto su došle kod nas ali budimo iskreni - zar ih nismo mi sami zvali ostavljajući im hranu i vodu dostupnu u našim domovima. Stavite im do znanja da više ne mogu da jedu i da piju kod vas i one će otići.
   
 2. BranaV

  BranaV Član

  Postova:
  1
  Zahvala:
  0
  kako se resiti buba iz kupatila,kad se samo tamo pojavljuju.
   
 3. milantina

  milantina Član

  Postova:
  60
  Zahvala:
  0
  Dinamitom, ma svasta sam pokusao, kupio 2 green protecta, one sto reklamiraju na teleshopu i nista, nije nista vec se skupljaju i na njemu, u uticnici iza njega, ma cudo jedno. Dodje mi da uzmem dinamit i dignem celu kucu u vazduh.
   
 4. hylary

  hylary Član

  Postova:
  4
  Zahvala:
  0
  Pol:
  Muški
  Iskustvo iz studentskog doma:
  u poklopac od tegle sipati rastvor malo šećera i boraksa u vodi i ostaviti negde gde nam neće smetati (ispod frižidera i sl)
  Provereno nestanu u roku od nekoliko dana.
   
 5. mikissimke

  mikissimke VIP

  Postova:
  1.975
  Zahvala:
  4.842
  Lokacija:
  Pa
  Šta je boraks i gde može da se nadje ?
   
 6. arpadbem

  arpadbem Član

  Postova:
  4
  Zahvala:
  0
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  Kikinda
  Borna kiselina tacnije...
   
 7. futujmuma

  futujmuma

  Postova:
  115
  Zahvala:
  34
  Lokacija:
  rakova bara
  naprskati taburicu,smesu od domaceg sapuna,borni rastvor,itd
   
 8. Peca023

  Peca023 Član

  Postova:
  275
  Zahvala:
  119
  Lokacija:
  Zrenjanin
  Borna kiseline, potvrđeno, u par dana ih vrlo efikasno rastera.
   
 9. bobkockalone

  bobkockalone

  Postova:
  100
  Zahvala:
  270
  Žive u kanalizacionim cevima, poprskaj ok otvora od cevi
   
 10. cokija

  cokija Član

  Postova:
  103
  Zahvala:
  18
  Pol:
  Ženski
  Lokacija:
  Balkan
  Borna kiselina=rješenje
   

Preporučite stranicu