Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Instalacija Linuxa

Diskusija u 'Linux OS' započeta od boki71, 17.09.2012.

 1. boki71

  boki71 Uz duplu Anu... Administrator

  Postova:
  49.077
  Zahvala:
  37.300
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  Centar sveta
  Instalacija openSUSE

  Ubacite openSUSE DVD u vas CD/DVD room, a zatim restartujte racunar da biste pokrenuli instalacijski program.Odaberite Boot From Hard Disk i pritisnite Enter. Ovo komanda ucitava program openSUSE instalacije i pokrece instalaciju.

  [​IMG]

  Odaberite jezik instalacije i tastature koji ce te koristiti tokom instalacije.Procitajte License Agreement -Uslove licence i nastavite instalaciju klikom misa na Next ako se slazete sa istom. Ako se ne slazete, pritisnite Abort i prekinucete instalaciju.

  [​IMG]

  Odaberite New Installation i kliknite misem na dugme Next.

  [​IMG]

  Mozete koristiti kartu ili padajuci meni za biranje regije i vremensku zone a zatim odaberite sat i vremensku zonu za koriscenje u vasem operativnom sistemu. Kada ste sve ovo obavili kliknite nisem na Next.

  [​IMG]

  Odaberite vrstu desktopa koji zelite koristiti u operativnom sistemu Suse. KDE i GNOME mocna su graficka desktop okruzenja slicna Windowsu, a alternativni izbor dostupnih okruzenje mozete koristiti obelezavanjem Other.Zatim kliknite misem na Next.

  [​IMG]

  Stigli smo do koraka kreiranja particija za openSUSE. U vecini slucajeva mozete i prihvatiti razumnu shemu koju je predlozio instalacijski program. Prihvaticete klikom misa na Next i nastaviti sa instalacijom. Iskusni korisnici takodje mogu u ovom delu sami kreirati particije po zelji i primeniti svoje sheme particioniranja...

  [​IMG]

  Unesite ime i prezime po zelji u delu Full Name , vase korisnicko ime u polje Username i zeljenu lozinku u polje Password.Iz sigurnosnih razloga, lozinka mora biti najmanje osam znakova i trebala bi sadrzati velika i mala slova kao i brojke (sto naravno zavisi od vas ). Zatim kliknite misem na Next.

  [​IMG]

  Sada mozete upisati vasu sifru - password koji cete koristiti da bi se logovali kao administrator u vasem operativnom sistemu.Posto upisali vasu sifru i ponovili njeno upisivanje u delu Confirm Password kliknite misem na dugme Next.

  [​IMG]

  Zatim za nastavak instalacije kliknite misem na dugme Install...

  [​IMG]

  U novom prozoru kliknite misem na Install da pokrenete instalaciju.

  [​IMG]

  Instalacija obicno traje izmedu 15 i 30 minuta, u zavisnosti od performansi racunara i operativnog sistema koji instalirate. Tokom instalacije mozete videti i kompletnu listu onoga sto se instalira....

  [​IMG]


  Nakon zavrsetka instalacije svih odabranih programskih paketa , openSUSE instalacija ce izvrsiti automatsku konfiguraciju operativnog sistema. Ova instalacija takodje konfigurise mrezu i pristup internetu i postavlja vas hardver. Sacekajte da se navedeni proces obavi do kraja.....

  [​IMG]

  Ako ste odabrali automatsku prijavu , desktop ce vam se odmah pojaviti. Ako niste odabrali automatsku prijavu pojavice vam se prozor za prijavu u vas operativni sistem. Odaberite svoje korisnicko ime i lozinku upisite u polje Password. Pritisnite Enter za logovanje...

  [​IMG]

  Sada mozete nastaviti sa radom u vasem instaliranom openSUSE....

  [​IMG]
   
 2. boki71

  boki71 Uz duplu Anu... Administrator

  Postova:
  49.077
  Zahvala:
  37.300
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  Centar sveta
  U PDF....Instalacija openSuse...


  :download:

   

Preporučite stranicu