Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Ines Kniewald - Prirucnik Terrapin logo

Diskusija u 'Školski Udžbenici' započeta od Coiska, 28.10.2009.

 1. Coiska

  Coiska Hoyas Legend

  Postova:
  21.237
  Zahvala:
  10.873
  Lokacija:
  Kenija - Nacionalni park Tsavo facam nosorozi
  Ines Kniewald - Prirucnik Terrapin logo

  [​IMG]

  :info:

  Računalo je naprava čudesnih svojstava. Jedno te isto računalo može postati napredni pisaći stroj, kalkulator, medij za crtanje, muzička naprava, videouređaj, naprava za igranje. Ta se pretvorba zbiva pokretanjem odgovarajućeg računalnog programa.
  Što je programiranje?
  Svaki se čovjek u svom životu i radu suočava s mnogo raznovrsnih zadataka. Za široku klasu zadataka iz svih područja ljudske djelatnosti mogu se osmisliti precizna pravila za provođenje postupka njihova rješavanja. Ako se pravila mogu raščlaniti na niz jednostavnih i jednoznačnih koraka, onda se ona mogu nazvati algoritmima. Izvršitelj algoritma mora znati obaviti pojedini korak i mora slijediti upute o redoslijedu obavljanje tih koraka. Pritom izvršitelj algoritma ne mora ništa smišljati. Prema tome, izvršitelj algoritma može biti i stroj - računalo. Međutim, odabir postupka za obavljanje nekog zadatka, njegovo raščlanjivanje na jednostavne korake i opis redoslijeda obavljanja pojedinih koraka (razrada algoritma) je kreativan posao. Priprema algoritma za rješavanje nekog problema naziva se programiranjem, a opis algoritma programom.
  Pri pripremi programa koji će se izvoditi računalom mogu se upotrebljavati samo unaprijed dogovoreni koraci koje će računalo moći interpretirati. Ti se dogovoreni koraci nazivaju naredbama ili instrukcijama. Popis naredbi i opis njihova djelovanja čine programski jezik.

  Priručnik detaljno pojašnjava rad s novim vizualnim Logom, a sadrži i metodičke i komparativne reference na PC i MSW Logo.
  Priručnik ima status dopunskog nastavnog sredstva odobrenog od strane MZOŠ-a.

  :download:

  Kod:
  Zao nam je, ali morate biti registrovani/prijavljeni da vidite ovaj sadržaj!
   
 2. croHamster

  croHamster Član

  Postova:
  1
  Zahvala:
  1
  Ima li još negdje kakav aktivan link?
   
  mozgalice se ovo sviđa.

Preporučite stranicu