Kamere za merenje prosečne brzine u navigaciji iGO Israel
Najpre, velika zahvalnost uredniku
@nenadsenn što nam je kompletirao fajl "
Prekršajne kamere" koji je sada dopunjen i lokacijama svih
naplatnih rampi.
Malo sam testirao ideju da se
Kamere za merenje prosečne brzine koriste za praćenje prosečne brzine koja će u Srbiji biti kontrolisana i sankcionisana. Nažalost, naišao sam na probleme koji mi, bar u ovom trenutku, kažu da u navigaciji iGO Israel ova ideja neće biti praktično primenjiva. Manji je problem nemogućnost automatskog zaustavljanja merenja prosečne brzine, u aplikaciji. Po mom mišljenju, mnogo su ozbiljnije ove dve situacije kada kamera neželjeno prestaje da monitoriše prosečnu brzinu:
1) Ukoliko se odstupi od putanje koju je navigacija postavila,
kamera prestaje da radi. U realnoj vožnji će se ovo ispoljiti i kratkim svraćanjem na benzinsku stanicu. Simulirao sam, samo svratio do restorana "Milošev konak" i kamera se zaustavila. Prilog: slike "
Prosecna 1X".
Ovaj problem u iGO Primo verziji nije prisutan. Kamera nastavlja rad i ako se promeni putanja.
2) Realno je da se u nekim slučajevima privremeno, takođe kratko,
izgubi GPS signal. To se može desiti u u veoma kratkom tunelu. Takođe, i u nekoj klisuri. Naravno, može se desiti i da uređaj sam od sebe izgubi signal.
U ovoj situaciji kamera prestaje da prati prosečnu brzinu. To sam simulirao sa On-Off GPS prijemnika. Prilog: slike "
Prosecna 2x".
Ukoliko mi je prosečna brzina potrebna, mogu pokrenuti navigaciju Google Maps i ona bez greške daje podatke o vožnji. Isti podatak se dobija i u navigaciji iGO Primo. S druge strane, mnogi automobili imaju bord kompjuter koji se može restovati kada se prođe naplatna rampa...
Pošto sam postavljao improvizovane kamere, nisam bio u mogućnosti da vidim kako funkcioniše
novi UX dodatak koji je drugar
@nislija30 ponudio. Lepo bi bilo videti na nekom skrinšotu kako funkcioniše u realnoj vožnji. Ja sam dodao ali se on ne "oglašava" jer je vezan za kamere iz dopunjenog fajla ...