Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

HTML tutorijali,Java skripte,Hack fajlovi......

Diskusija u 'Domaći Tutorijali' započeta od boki71, 08.07.2011.

  1. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    REDIREKCIJA NOVI PROZOR

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da postavite dugme i klikom na njega bicete preusmereni na zanimljiv nacin na veb stranicu koju sami postavili u vasoj java skripti.Potrebno je da u vasem head delu html fajla usnimite sledecu java skriptu.

    PHP:
    <SCRIPT language=JavaScript>
    <!-- 
    Begin

    //Animated Window- By Rizwan Chand (rizwanchand@hotmail.com)
    //Modified by DD for NS compatibility
    //Visit http://www.dynamicdrive.com for this script

    function expandingWindow(website) {
    var 
    windowprops='width=100,height=100,scrollbars=yes,status=yes,resizable=yes'
    var heightspeed 2// vertical scrolling speed (higher = slower)
    var widthspeed 7// horizontal scrolling speed (higher = slower)
    var leftdist 10// distance to left edge of window
    var topdist 10// distance to top edge of window

    if (window.resizeTo&&navigator.userAgent.indexOf("Opera")==-1) {
    var 
    winwidth window.screen.availWidth leftdist;
    var 
    winheight window.screen.availHeight topdist;
    var 
    sizer window.open("","","left=" leftdist ",top=" topdist +","windowprops);
    for (
    sizeheight 1sizeheight winheightsizeheight += heightspeed)
    sizer.resizeTo("1"sizeheight);
    for (
    sizewidth 1sizewidth winwidthsizewidth += widthspeed)
    sizer.resizeTo(sizewidthsizeheight);
    sizer.location website;
    }
    else
    window.open(website,'mywindow');
    }
    // End -->
    </SCRIPT>
    a zatim je potrebno i u vas body deo iskopirati sledecu java skriptu......
    PHP:
    <!-- set up your linkseither via text links or form buttons-->
    <
    a href="javascript:expandingWindow('http://www.yahoo.com')"></a><br>
    <
    center><form>
    <
    input type="button" value="SerbianForum" onClick="expandingWindow('http://www.serbianforum.org')">
    </
    form></center>
    To bi recimo izgledalo ovako.......



    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    REDIREKCIJA NOVI PROZOR 2

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da postavite natpis po zelji i klikom na njega bicete preusmereni na zanimljiv nacin na web stranicu koju sami postavili u vasoj java skripti.Potrebno je da u vasem body delu html fajla usnimite sledecu java skriptu.

    PHP:
    <script>
    <!--


    var 
    winheight=100
    var winsize=100
    var x=5

    /*
    Animated Window Opener Script (updated 00/04/24)-
    © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    For full source code, installation instructions, 100's more DHTML scripts, and Terms Of
    Use, visit dynamicdrive.com
    */



    function openwindow(thelocation){
    temploc=thelocation
    if (!(window.resizeTo&&document.all)&&!(window.resizeTo&&document.getElementById)){
    window.open(thelocation)
    return
    }
    win2=window.open("","","scrollbars")
    win2.moveTo(0,0)
    win2.resizeTo(100,100)
    go2()
    }
    function 
    go2(){
    if (
    winheight>=screen.availHeight-3)
    x=0
    win2
    .resizeBy(5,x)
    winheight+=5
    winsize
    +=5
    if (winsize>=screen.width-5){
    win2.location=temploc
    winheight
    =100
    winsize
    =100
    x
    =5
    return
    }
    setTimeout("go2()",50)
    }
    //-->
    </script>

    <center><a href="javascript:openwindow('http://serbianforum.org')">SerbianForum</a></center>
    To bi recimo izgledalo ovako.....



    [​IMG]
     
  3. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    REDIREKCIJA NOVI PROZOR 3

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da postavite natpis po zelji i klikom na njega otvorice se po sredini novi prozor velicine koju sami odredili u skripti i web stranicom koju sami postavili u vasoj java skripti.Potrebno je da u vasem head delu html fajla usnimite sledecu java skriptu.

    PHP:
    <script language="javascript">

    /*
    Auto center window script- Eric King (http://redrival.com/eak/index.shtml)
    Permission granted to Dynamic Drive to feature script in archive
    For full source, usage terms, and 100's more DHTML scripts, visit http://dynamicdrive.com
    */

    var win null;
    function 
    NewWindow(mypage,myname,w,h,scroll){
    LeftPosition = (screen.width) ? (screen.width-w)/0;
    TopPosition = (screen.height) ? (screen.height-h)/0;
    settings =
    'height='+h+',width='+w+',top='+TopPosition+',left='+LeftPosition+',scrollbars='+scroll+',resizable'
    win window.open(mypage,myname,settings)
    }

    </script>
    Zatim je potrebno i u body deo iskopirati........
    PHP:
    <a href="http://serbianforum.org" onclick="NewWindow(this.href,'name','600','600','yes');return false">SerbianForum</a>
    To bi recimo izgledalo ovako.......


    [​IMG]
     
  4. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    SETAJUCA GORNJA TABLA

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da postavite setajucu gornju tablu i naravno u njoj sta zelite.Potrebno je da u vasem body delu html fajla usnimite sledecu java skriptu.

    PHP:
    <div align="center"><center>

    <
    table border="0" width="1500" cellspacing="3" cellpadding="0" bgcolor="#008000">
      <
    tr>
        <
    td width="100%"><div align="center"><center><table border="0" width="100%"
        
    bgcolor="#FFFFFF" cellspacing="3" cellpadding="0">
          <
    tr>

            <
    td width="100%" valign="top" align="left"><h1 align="left"><font face="Arial"><small>SerbianForum</small></font> <!--webbot bot="HTMLMarkup" startspan --><script language="JavaScript1.2">

    /*
    Left-Right scrolling window Script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
    This credit MUST stay intact for use
    */

    //change speed to another integer to alter the scrolling speed. Greater is faster
    var speed=2
    var currentpos=0,alt=1,curpos1=0,curpos2=-1
    function initialize(){
    startit()
    }

    function 
    iecompattest(){
    return (
    document.compatMode!="BackCompat")? document.documentElement document.body
    }

    function 
    scrollwindow(){
    if (
    document.all)
    temp=iecompattest().scrollLeft
    else
    temp=window.pageXOffset
    if (alt==0)
    alt=1
    else
    alt=0
    if (alt==0)
    curpos1=temp
    else
    curpos2=temp
    if (curpos1!=curpos2){
    if (
    document.all)
    currentpos=iecompattest().scrollLeft+speed
    else
    currentpos=window.pageXOffset+speed
    window
    .scroll(currentpos,0)
    }
    else{
    currentpos=0
    window
    .scroll(currentpos,0)
    }
    }
    function 
    startit(){
    setInterval("scrollwindow()",10)
    }
    window.onload=initialize
    </script>
    <!--webbot
            bot="HTMLMarkup" endspan --><br>
              *boki71*</h1>
            <p align="center">&nbsp;</td>
          </tr>
        </table>
        </center></div></td>
      </tr>

    </table>
    </center></div>


    [​IMG]
     
  5. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    UOKVIRENA FLASH TABLA

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da postavite uokvirenu flash tablu sa natpisima u njoj po zelji.Potrebno je da u vasem body delu html fajla usnimite sledecu java skriptu...
    PHP:
    <table border="0" width="280" id="myexample" style="border:5px solid green">
    <
    tr>
    <
    td>SerbianForum<br>*boki71*<br>www.SerbianForum.org<br></td>
    </
    tr>
    </
    table>
    <
    script language="JavaScript1.2">
    <!--

    /*
    Flashing Table Border Script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    Visit http://www.dynamicdrive.com for this script
    Credit must stay intact for use
    */

    //configure interval btw flash (1000=1 second)
    var speed=500

    function flashit(){
    var 
    crosstable=document.getElementByIddocument.getElementById("myexample") : document.alldocument.all.myexample ""
    if (crosstable){
    if (
    crosstable.style.borderColor.indexOf("green")!=-1)
    crosstable.style.borderColor="red"
    else
    crosstable.style.borderColor="green"
    }
    }
    setInterval("flashit()"speed)
    //-->
    </script>
    To bi recimo izgledalo ovako.......



    [​IMG]
     
  6. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    WEB REDIREKCIJA

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da napravite automatsku redirekciju ka web stranici koju postavite u samoj java skripti a u mom slucaju SerbianForumu.Ovo je omiljena skropta kod hakera koji posto udju u admin panel ubace u okviru indeksnog ili defaultnog html fajla ovu skriptu koja ce praviti preusmeravanje ka njihovom sajtu.Potrebno je da u vasem head delu html fajla usnimite sledecu java skriptu...

    PHP:
    <script>

    //Browser redirect Script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    //For full source code, 100's more DHTML scripts, and Terms Of Use, 
    //visit dynamicdrive.com

    var browser_type=navigator.appName
    var browser_version=parseInt(navigator.appVersion)

    //if NS 6
    if (browser_type=="Netscape"&&browser_version>=5)
    window.location.replace("http://serbianforum.org")
    //if IE 4+
    else if (browser_type=="Microsoft Internet Explorer"&&browser_version>=4)
    window.location.replace("http://microsoft.com")
    //if NS4+
    else if (browser_type=="Netscape"&&browser_version>=4)
    window.location.replace("http://www.netscape.com")
    //Default goto page (NOT NS 4+ and NOT IE 4+)
    else
    window.location="http://www.dynamicdrive.com"
    </script>
    To bi recimo izgledalo ovako.....(preusmerava na serbianforum)



    [​IMG]
     
  7. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    KOMANDA STAMPE HTML STRANICE

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava postavljanje dugmeta za stampu u vas html fajl.Klikom na to dugme mozete aktivirati stampanje web stranice .Potrebno je da u vasem head delu html fajla usnimite sledecu java skriptu..

    PHP:
    <SCRIPT Language="Javascript">

    /*
    This script is written by Eric (Webcrawl@usa.net)
    For full source code, installation instructions,
    100's more DHTML scripts, and Terms Of
    Use, visit dynamicdrive.com
    */

    function printit(){  
    if (
    window.print) {
        
    window.print() ;  
    } else {
        var 
    WebBrowser '<OBJECT ID="WebBrowser1" WIDTH=0 HEIGHT=0 CLASSID="CLSID:8856F961-340A-11D0-A96B-00C04FD705A2"></OBJECT>';
    document.body.insertAdjacentHTML('beforeEnd'WebBrowser);
        
    WebBrowser1.ExecWB(62);//Use a 1 vs. a 2 for a prompting dialog box    WebBrowser1.outerHTML = "";  
    }
    }
    </script>

    <SCRIPT Language="Javascript">  
    var NS = (navigator.appName == "Netscape");
    var VERSION = parseInt(navigator.appVersion);
    if (VERSION > 3) {
        document.write('<form><input type=button value="Stampaj stranicu" name="Print" onClick="printit()"></form>');        
    }
    </script>
    To bi recimo izgledalo ovako......



    [​IMG]
     
  8. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    SCREEAN DETEKTOR

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava detektovanje vase rezolucije i postavki,screena .Potrebno je da u vasem body delu html fajla usnimite sledecu java skriptu..

    PHP:
    <table border="0">
    <
    tr>
    <
    td><form method="POST" name="t">
    <
    table border="0">
    <
    tr>
    <
    td valign="top" width="150"
    bgcolor="#00FFFF"><strong>Your screen's width:</strong></td>
    <td><input type="text" size="20"
    name="t1" value="not supported"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td valign="top" width="150"
    bgcolor="#00FFFF"><strong>Your screen'
    s height:</strong></td>
    <
    td><input type="text" size="20"
    name="t2" value="not supported"></td>
    </
    tr>
    <
    tr>
    <
    td valign="top" width="150"
    bgcolor="#00FFFF"><strong>Your screen's color Depth:</strong></td>
    <td><input type="text" size="20"
    name="t3" value="not supported"></td>
    </tr>
    <tr>
    <td valign="top" width="150"
    bgcolor="#00FFFF"><strong>Your screen'
    s pixel Depth:
    </
    strong></td>
    <
    td><input type="text" size="20"
    name="t4" value="not supported"></td>
    </
    tr>
    </
    table>
    </
    form>
    </
    td>
    </
    tr>
    </
    table>
    <
    p align="left">
    <
    script>
    <!--

    /*
    Surfer's Screen Type Detection Script- © Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
    For full source code, installation instructions,
    100's more DHTML scripts, and TOS, visit dynamicdrive.com
    */

    function show(){
    if (
    document.all||document.getElementById||document.layers){
    document.t.t1.value=screen.width
    document
    .t.t2.value=screen.height
    document
    .t.t3.value=screen.colorDepth
    document
    .t.t4.value=screen.pixelDepth
    }
    }
    show()
    //-->
    </script>
    To bi recimo izgledalo ovako........



    [​IMG]
     
  9. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    BOOKMARK

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava klikom na zeljeni natpis da se automatski otvori vec formirano usnimavanje u bookmark u web browseru one adrese koju i postavili u okviru same skripte.Potrebno je da u vasem head delu html fajla usnimite sledecu java skriptu..
    PHP:
    <script type="text/javascript">

    /***********************************************
    * Bookmark site script- © Dynamic Drive DHTML code library (www.dynamicdrive.com)
    * This notice MUST stay intact for legal use
    * Visit Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/ for full source code
    ***********************************************/

    /* Modified to support Opera */
    function bookmarksite(title,url){
    if (
    window.sidebar// firefox
    window.sidebar.addPanel(titleurl"");
    else if(
    window.opera && window.print){ // opera
    var elem document.createElement('a');
    elem.setAttribute('href',url);
    elem.setAttribute('title',title);
    elem.setAttribute('rel','sidebar');
    elem.click();
    }
    else if(
    document.all)// ie
    window.external.AddFavorite(urltitle);
    }
    </script>
    A zatim takodje u vas body deo usnimite i sledece.....

    PHP:
    <center><a href="javascript:bookmarksite('SerbianForum', 'http://www.serbianforum.org')">Serbianforum!</a></center>
    To bi recimo izgledalo ovako......



    [​IMG]
     
  10. boki71

    boki71 Uz duplu Anu... Administrator

    Postova:
    48.623
    Zahvala:
    34.111
    Pol:
    Muški
    Lokacija:
    Centar sveta
    PORUKA ZA KOPIRANJE

    Mozete postaviti takodje java skriptu koja omogucava da prolikom desnog klika misa na sliku pojavi se poruka o ne kopiranju iste ,cisto informativnog karaktera.Ova java skripta ne sprecava kopiranje ,to se moze uraditi pomocu java skripri koje sam ranije postavio u ovom tutorijalu ivec samo daje informaciju putem iskacuceg prozora.Potrebno je da u vasem body delu html fajla usnimite sledecu java skriptu..

    PHP:
    <script language="JavaScript1.2">

    /*
    Disable right click script II (on images)- By Dynamicdrive.com
    For full source, Terms of service, and 100s DTHML scripts
    Visit http://www.dynamicdrive.com
    */

    var clickmessage="NE KOPIRAJ!!!!"

    function disableclick(e) {
    if (
    document.all) {
    if (
    event.button==2||event.button==3) {
    if (
    event.srcElement.tagName=="IMG"){
    alert(clickmessage);
    return 
    false;
    }
    }
    }
    else if (
    document.layers) {
    if (
    e.which == 3) {
    alert(clickmessage);
    return 
    false;
    }
    }
    else if (
    document.getElementById){
    if (
    e.which==3&&e.target.tagName=="IMG"){
    alert(clickmessage)
    return 
    false
    }
    }
    }

    function 
    associateimages(){
    for(
    i=0;i<document.images.length;i++)
    document.images[i].onmousedown=disableclick;
    }

    if (
    document.all)
    document.onmousedown=disableclick
    else if (document.getElementById)
    document.onmouseup=disableclick
    else if (document.layers)
    associateimages()
    </script>

    </body>
    <center><a href="http://img228.imageshack.us/i/reddragonwithredrose.gif/" target="_blank"><img src="http://img228.imageshack.us/img228/1046/reddragonwithredrose.gif" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" border="0"/></a></center>
    To bi recimo izgledalo ovako......



    [​IMG]
     

Preporučite stranicu