Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Digitalna elektronika i digitalna logika - Zbirka zadataka - Marko Čupić

Diskusija u 'Školski Udžbenici' započeta od Coiska, 26.10.2010.

 1. Coiska

  Coiska Hoyas Legend

  Postova:
  21.237
  Zahvala:
  10.853
  Lokacija:
  Kenija - Nacionalni park Tsavo facam nosorozi
  Digitalna elektronika i digitalna logika - Zbirka zadataka - Marko Čupić

  [​IMG]

  Zbirka riješenih zadataka iz Digitalne elektronike i Digitalne logike namijenjena je svim studentima koji polažu ove (ili slične) kolegije, ili su zainteresirani za to gradivo. Zbirka je nastala kao rezultat rada autora na auditornim i laboratorijskim vježbama navedenih kolegija na Fakultetu elektrotenike i računarstva, Sveučilišta u Zagrebu, kroz akademske godine 2002./2003. - 2005./2006. Temeljni materijal za izradu zbirke čine zadaci s auditornih vježbi u akademskoj godini 2001./2002. Zbirka je nadopunjena nizom zadataka u skladu s obnovljenim područjima obrađenim na predavanjima u akademskoj godini 2002/2003. U Zbirci se također nalaze riješeni zadaci s kolokvija, pismenih ispita, kao i određen broj zadataka koje studenti vrlo često rješavaju pogrešno. Ponegdje su čak uključeni i ti pogrešni načini rješavanja, zajedno s objašnjenjem zašto je to pogrešno, te s ispravnim rješenjem. Zbirka riješenih zadataka iz Digitalne elektronike i Digitalne logike nastala je adaptacijom Zbirke riješenih zadataka iz Digitalne elektronike.
  Zbirka riješenih zadataka ne sadrži teorijska razmatranja koja pokriva ovaj kolegij, te se u tu svrhu preporuča knjiga prof. dr. se. Uroša Peruška - Digitalna elektronika, logičko i električko projektiranje, III. prošireno izdanje, kao i uredno pohađanje predavanja.

  U Zbirci se, osim samog logičkog i električkog projektiranja digitalnih sklopova, nalaze i zadaci vezani uz opisivanje i simuliranje istih uporabom VHDL-a. Više o samom jeziku za opis sklopovlja - VHDL-u - može se pronaći na drugim mjestima (primjerice, u materijalima za laboratorijske vježbe Stjepana Groša i Marka Čupića). Dobar uvod u VHDL dostupan je također kroz skriptu m r. se. Siniše Šegvića - Uvod u programski jezik VHDL, koja se može pronaći na stranicama kolegija.

  Želio bih se također zahvaliti svima koji su mi pomogli u izradi ove Zbirke, a napose mentoru prof. dr. se. Vladi Glaviniću, bez kojeg ova Zbirka nikada ne bi ugledala svjetlo dana, mr. se. Borisu Ketteu za vrlo korisne rasprave i nove kuteve gledanja na pojedina područja digitalne elektronike, kolegi Stjepanu Grošu, dipl. ing. za podršku i komentare prilikom izrade Zbirke, kao i svima ostalima.
  1.Zaštitno kodiranje. Brojevni sustavi. Dekadski kodovi.
  2.Osnovni logički sklopovi.21
  3.Booleova algebra.53
  4.Minimizacija logičkih funkcija.89
  5.Standardni kombinacijski moduli.135
  6.Standardni programirljivi moduli. 163
  7.Bistabil.183
  8.Digitalna aritmetika. 203
  9.Registri. 237
  10.Brojila. 255
  11.Strojevi s konačnim brojem stanja. 275
  12.Memorije. 319
  13.A/D i D/Akonverzija. 331
  14. Integrirani logički sklopovi. 353
  15. Refleksije, preslušavanja i utjecaj kapacitivnosti. 389
  16. Simulacija digitalnog sklopovlja. Jezik VHDL. 413

  Kod:
  Zao nam je, ali morate biti registrovani/prijavljeni da vidite ovaj sadržaj!
   

Preporučite stranicu