Adrian, smatrao sam da si posteniji i savesniji, ali sada vidim da gajis isti duh neprijateljstva i mrznje kao kod Taramane, sa mnogo lazi, mnogo prevare, i nikakvih odgovora, a moja pitanja i dalje ostaju.
Adventisti nemaju veze sa masonima, niti su ikakve masonske simbole imali u pocetku osnivanja crkve i kroz istoriju, vec su oni uneseni sa Jezuitima, koji su se infiltrirali u Adventizam, ali i druge crkve - sa ciljem unistenja istine i same crkvene organizacije.
Miler nije bio mason vec Baptisticki svestenik, i nema veze sa nikakvom masonerijom, to se moze pronaci u njegovoj autobiografiji.
Ti mnogo citas protivnicke sajtove na kojima se plasiraju takve neistine o Adventistima, sa ciljem da se zavedu neupuceni i koji ne znaju nista o Adventizmu.
Ti sajtovi nemaju cak ni kontakt ili odeljak za komentare, da se kojim slucajem ne bi javili oni koji poznaju istinu i obelodanili te lazi.
Pitaj urednistvo sektolomca zasto su mi javno uputili poruku da ne zele samnom da diskutuju, jer sam im uputio demante na njihove neistine koje pisu o Adventistima.
Zasto svi ostaju nemi i gluvi na ove demante, ja cu ti reci - jer znaju da sve sto iznose nema veze sa istinom, vec je mudro smisljeno sa ciljem da se prevare neupuceni i odvuku od istine.
Zakljucak.
- Adventizam nema veze sa masonima kao ni pioniri Adventizma.
- Adventizam nije osnovao ni jedan covek, vec je tu crkvu podigao sam Goospod najavljenu prorocanstvom kao ona koja drzi zapovesti Bozje i veru Isusovu zapisanu u njegovoj reci, i ima dar duha prorostva.
- Ucenje ove crkve je u celini zasnovano na bibliji, i nema nista ni masonsko, ni nju ejdjersko, ni ekumensko, vec cista rec Bozja.
Ti mozes pisati sto god zelis, ovo su nepromjenjive utemeljene cinjenice, i ne moze ih niko oboriti, cak i da navede ceo svet da veruje suprotno - to ne menja stvari, jer istina je nepromenjiva makar se i ceo svet srusio, jer je istina deo Boga i njegovog plana za svoj narod, i on ce ovaj plan ostvariti vrlo uskoro, jer ce istinu sam objaviti celom svetu...Amin!
Jos nesto bih dodao.
Tekst koji si ti postavio o navodnoj Milerovoj povezanosti sa masonima sam potvrdjuje da nema nikakvih pisanih podataka da je Miler bio clan masonske loze, vec da je to puka predpostavka, da je bio mason - pa napustio masoneriju u odredjenom periodu.
Dakle, nikakvi stvarni dokazi vec predpostavke protivnika Adventizma.
Cak i da uzmemo hipotezu da je to istina, vecina tadasnjih americkih gradjana, bar onih vidjenijih su bili masoni, a cinjenica da neko napusti masoneriju i recimo postane baptista, govori da je on izasao iz masonerije i postao Hriscanin i prihvatio veru u Isusa, i bio pozvan od Boga da ucini taj korak, da napusti svoj predjasnji zivot i relgijsko uverenje, i da se okrene Bogu i istini, i to je u tom slucaju mogao biti Bozji put i za Milera.
Recimo jos jednu hipotezu, da danas neki vidjeniji gradjanin Beograda izadje iz nekog tajnog drusta ili satanizma i postane uzoran vernik Pravoslavne crkve, sta mislis, kako bi reagovala ovdasnja javnost, svi bi taj potez hvalili na sva zvona, a Miler se blati jer je Baptista, i plus jer je okupio oko sebe vernike od kojih je kasnije nastala Adventisticka crkva.
To se zove paradoks i licemerje najgore vrste..
Jos nesto vezano sa ovim.
Kada danas neko iz neke druge crkve uradi nestoi lose ( mada se to skoro nikada ne desava ), novine i televizija osuju paljbu po sektama, i pogubnosti sekti, i velikim slovima naglase da je taj bio pripadnik te i te sekte.
Zasto to ne ucine i kada neki Pravoslavac ili Rimokatolik ucini nesto lose, zasto se tada ne napise da je taj bio Pravoslavac ili Rimokatolik, i osudi Pravoslavlje kao ono koje pogubno deluje na ljude, a svakoga dana u novinama mozemo videti razna ubistva, silovanja, tuca, kriminala koje su pocinili Pravoslavni i Rimokatolici.
Jedan primer licemerja je upravo sledeci.
Otac Joil govoreci u jednom videu o pusenju kaze sledece: "da se ljudska licnost pusenjem snizi tako da postaje kadionica djavolja, i da je onaj koji pusi duhovno potpuno unisten covek, da on nema pravo da primi nikakvu svetinju, a Boze sacuvaj da se pricesti, da je taj covek idolopoklonik i potpuno satanski sluga"
Ako pogledamo neke ljude u istoriji Pravoslavlja i danas - oni su bili strasni pusaci.
Sam vladika Nikolaj Velimirovic je pusio do kraja zivota, a ja sam licno vidjao pravoslavne i Katolicke svestenike koji puse i toga se ne stide.
Sam zakljuci da li ovo ima veze sa zdravom verom i postenim rasudjivanjem, ili je posledica pale gresne prirode.
Zato treba slusati samo Bozji glas, nikako se povoditi za ljudskim teorijama, misljenjima, sugestijama, i slicno, dok to ne naucimo - sva nasa pisanja su samo nasa, i nemaju veze sa Bogom ako nam on ne govori sta treba i kako treba.
Meni je savest mirna po tom pitanju.
Za kraj imam samo jedno pitanje za tebe.
Kako bi ti reagovao u slucaju da je Miler Pravoslavac, a da protivnici pisu da je bio mason?
Zahvaljujem i pozdrav!
I u pravu si - tema je ipak o bibliji.