Signup Now
Da bi mogli da pišete na forumu, otvarate nove teme, kao i da vidite download
linkove morate prvo da se registrujete.

Ukoliko Vam nije jasan proces registracije, molimo vas da kliknete OVDE
Ako ste zaboravili lozinku, kliknite OVDE :)

Aleksandar S. Nil - Slobodna deca Samerhila

Diskusija u 'Domaće Knjige' započeta od SPMC, 12.06.2015.

 1. SPMC

  SPMC

  Postova:
  6.217
  Zahvala:
  69.025
  Pol:
  Muški
  Lokacija:
  SPMC
  Aleksandar S. Nil - Slobodna deca Samerhila
  [​IMG]
  Britanski pedagog Aleksandar S. Nil (1883-1973) osnovao je sredinom dvadesetih godina ovog veka u kuci na jednom brdu engleske pokrajine Lyme Reigs skolu koju je nazvao Samerhil, a nastavu i vaspitanje dece u njoj postavio je na potpuno novim pedagoskim i psiholoskim osnovama. Rad u Samerhilu, o kome govori ova knjiga smatra se jednim od najznacajnijih pedagoskih eksperimenata XX veka. Ova knjiga je pokusaj da se prikaze kako nastaje nesreca, kako ona unistava ljudski zivot i kako deca mogu da se vaspitaju tako da do nesrece uopste ne dodje.
  Poslednjih decenija rad Aleksandra Nila i njegove škole bili su predmet žestoke kritike i osporavanja, ali su dobili i velika priznanja eminentnih pedagoga, psihologa i antropologa. Škola Samerhil je i danas veoma aktivna i veca nego ikada, sledeci pedagoške stavove njenog osnivaca.

  Samerhil - škola gde ucenici stvaraju pravila.
  " Sreca je prioritet Samerhila, sreca je važnija od rezultata na testovima... " - Autor

  Svi zlocini, sve mržnje i svi ratovi mogu se svesti na nesrecu. Ova knjiga je pokušaj da se prikaže kako nastaje nesreca, kako ona uništava ljudski život i kako deca mogu da se odgoje tako da do nesrece uopšte ne dode.

  " Citajuci ovu knjigu, osetio sam veliki podstrek i ohrabrenje. Nadam se da ce tako biti i sa mnogim drugim citaocima... Uveren sam da je Nilovo delo seme koje ce proklijati." - Erih From

  pdf
  Hidden Content:
  **Skriveni sadržaj: Morate kliknuti 'Hvala' prije nego sto mognete vidjeti skriveni post.**
   

Preporučite stranicu