Raskol i jedna, sveta, saborna i apostolska Crkva

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
prava Božja crkva.

Samo satanističke sekte nemaju nikakvu istinu, svi ostali imaju djelimičnu i samo Crkva Božja HAC ima potpunu istinu.

Onda ide ovaj stih.

"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći (Hristos) dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog." (2. Solunjanima 2,3-4)
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A jedna sveta i saborna apostolska crkva, ali u mašti.

Ha. A Sabataristi su kao Crkva Božija? Otpad od otpalih. Oni koje zbog lupatanja i ekskluzivnosti ni ostali Sola scriptura ne posmatraju kao zajednicu, nego kao kult.

Nego da se vratim temi. Pošto su ovde sektaši i kultisti, od kojih mnogi i negiraju Božanstvo Hristovo počeli da iz rukava vade razlike u praksi Istoka i Zapada, a kako niti imam vremena niti prostora da razglabam razlike koje su nastale nakon 1054, do koje je dovelo ljudsko samoljublje dvojice prelata, reći ću samo ovo.

Osnovna razlika, nastala tokom vekova između Zapada i Istoka je u načinu organizovanja Crkve, tj da li je svaki arhijerej nosilac Petrovog nasleđa ili postoji vidljiva glava lokalne, ili kako se to na istoku kaže pomesne crkve. Tačnije oko primata. Tj da li Cathedra Petri pripada primat i po časti i po vlasti. Ideja da pripada i po vlasti nastala je nakon što su carevi više voleli da idu na ruku sotonistima i napadaju ikone, nego da vode brigu o zapadu Crkve.

Pošto ste po već ustaljenom trabunjanu izvukli problem FILIOQUE u simbolu vere, on se prvi put kao ideja pojavljuje na istoku, ali nažalost nikada ne dolzai do sabora koji bi se bavio Duhom Svetim i njegovim proizilaženjem. Inače za stav da DUH proizilazi i od SINA postoji Biblijska osnova, naime
Evanđelje po Ivanu 20:22 Knijga O Kristu (CRO)
22 Zatim dahne u njih i reče: 'Primite Svetoga Duha!

Takođe, kada se radi o Silasku Duha na Apostole, Isus obećava Apostilma da će Izmoliti od Oca da im pošalje UTEŠITELJA. Ovde je Isus medijator, po Njegovoj molbi Ocu DUH SILAZI NA APOSTOLE.

Da skratim oko Filique, da je ikada sazvan koncil ili sabor da rasrpavi ovo pitanje, ne bi ste ga vi danas koristili kao oružje za napad na Crkvu.

Pominjete ekumenizam, koji je vaše, perotestantsko čedo, i u koji su I iStok i Zapad ušli skoro pa nevoljno.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ne,mire, nije možda nego se i odnosi na hram. U vreme kada je Pavle pisao poslanicu Solunjanima, Hram, Irodov, II Hram posvećen YHWH ADONAI ELOHIMU je još uvek postojao. U originalu poslanice zaista stoji HRAM, ali su prevodioci izjednačili crkvu kao građevinu (a koje u to vreme nisu postajale sa zajednicom EKLESIA). Ovo samo potvrđuje činjenicu da Sola Scriptura ne samo da nema osnova, nego i da je pogrešna.

Pitanje je odakle Subotari izvlače ovaj stih, kada u KJV Bibliji, omiljenoj kod Protestanata stoji sledeće:


2 Thessalonians 2 King James Version (KJV)
2 Now we beseech you, brethren, by the coming of our Lord Jesus Christ, and by our gathering together unto him,

2 That ye be not soon shaken in mind, or be troubled, neither by spirit, nor by word, nor by letter as from us, as that the day of Christ is at hand.

3 Let no man deceive you by any means: for that day shall not come, except there come a falling away first, and that man of sin be revealed, the son of perdition;

4 Who opposeth and exalteth himself above all that is called God, or that is worshipped; so that he as God sitteth in the temple of God, shewing himself that he is God.

Ruski prevod istog :


2-е Фессалоникийцам 2 Russian New Testament: Easy-to-Read Version (ERV-RU)
Много зла случится до пришествия Господа
2 Братья и сёстры! Что касается пришествия Господа нашего Иисуса Христа и нашей встречи с Ним, то мы молим вас, 2 чтобы вы не отчаивались и не грустили, если улышите, что День Господний уже наступил. Даже если кто-либо станет утверждать, что мы якобы сами сказали об этом, или написали в письме, или узнали о случившемся от Духа, 3 не поддавайтесь обману. Я говорю это потому, что День Господний не настанет до тех пор, пока не случится великое возмущение, и не явится человек беззакония, обречённый на погибель. 4 Он выступит против всего и вознесёт себя надо всем, чему поклоняются люди, даже над Самим Богом. Войдя в храм, он сядет на престол и объявит себя Богом.

Luteranska Biblija:


2 Thessalonicher 2 Luther Bibel 1545 (LUTH1545)
2 Aber der Zukunft halben unsers HERRN Jesu Christi und unsrer Versammlung zu ihm bitten wir euch, liebe Brüder,

2 daß ihr euch nicht bald bewegen lasset von eurem Sinn noch erschrecken, weder durch Geist noch durch Wort noch durch Brief, als von uns gesandt, daß der Tag Christi vorhanden sei.

3 Lasset euch niemand verführen in keinerlei Weise; denn er kommt nicht, es sei denn, daß zuvor der Abfall komme und offenbart werde der Mensch der Sünde, das Kind des Verderbens,

4 der da ist der Widersacher und sich überhebt über alles, was Gott oder Gottesdienst heißt, also daß er sich setzt in den Tempel Gottes als ein Gott und gibt sich aus, er sei Gott.


Hrvatski prevod:

Druga poslanica Solunjanima 2 Hrvatski Novi Zavjet – Rijeka 2001 (HNZ-RI)
Dan Gospodnji
2 A molimo vas, braćo, što se tiče dolaska Gospodina našega Isusa Krista i našeg okupljanja oko njega, 2 ne dajte se brzo smesti u svome shvaćanju, ili se uznemiriti, ni kakvim duhom, ni kakvom riječju, a ni kakvom navodno našom poslanicom, kao da je već sada Dan Gospodnji. 3 Neka vas nitko ne zavede ni na koji način. Jer ako prije ne dođe onaj otpad i ne otkrije se Čovjek bezakonja, Sin propasti,4 Protivnik, onaj koji se uzoholjuje nada svime što se zove Bog ili svetinja, te će i u hram Božji zasjesti, predstavljajući se da je on Bog


Hram i Crkva su pomešani jedino u Daničić Karadžić prevodu.... i tu zaista stoji u Crkvu Božiju. Pitanje je zašto Subotari koriste taj prevod, kada postoji mnogo tačnijih prevoda sa koine Grčkog. Jedino ako im to, a čini se da je baš to, služi kao opravdanje za napad na Crkvu, konkretno na Zapadnu Crkvu. Samovoljno i duhovno isprazno tumačenje pisma, traženje u njemu potvrde za svoje tvrdnje, čitanje bez poznavanja barem osnova konteksta napisanog ne vodi ka duhovnosti nego ka ispraznom lupetanju. Ako se za SZ možda i može progledati kroz prste jer isti je pisan na najmanje tri jezika i dijalekta, preveden na koine tek krajem stare ere, preveden na Latinski tek u novoj eri, za NZ koji je pisan na koine Grčkom, uz upotrebu i aramejskog, to se ne sme uraditi. Pojednostavljanje, anahronizacija (koje je Daničić Karadžić pun) vodi ka lupetanju a ne ka duhovnosti i poštovanju pisma. Iskreno ne znam koji prevod Biblije koriste ostale Sola Scriptura bazirane Hrišćanske zajednice, ali znam da je Daničić Karadžić prevod omiljen kod Subotara i kod Džehovista početnika, jer kod njih se tek usponom u hijerahiji lovaca na duše dobija Raselov New World prevod. O prevodu "Pod Mač bato" kvazi pravoslavca i geologa Miroljuba tek neću da komentarišem. Čak bi se i Rasel, samozvani "pastor" i prorok postideo i osećao malenim pred količinom baljezgarija dotičnog....

Znam. Nisam se bavio recima.

Ali sve jedno, da bi neko seo u CRKVI ili HRAMU , crkva ili hram moraju postojati!

Time su oni cak svojim tumacenjem priznali da smo mi crkva Bozja.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sve jedno, da je ovako ili onako, oni opet nisu u pravu! Jer da bi seo u CRKVI ili u HRAMU , ili crkva ili hram u Jerusalimu mora postojati!

Gdje stoji da je to u Jerusalimu, ovo je predviđen otpad za ranu instituciju crkve, samo jedan čovjek ima autoritet Boga u crkvi to je u Rimu. Jer se taj čovjek oslanja na političku silu.

. A za instituaciju hrišćanske vidi šta proriče Sveto pismo, da će kao što je jevrejska crkva doživjela otpad kada su na Mojsijevu stolicu sjeli književnici i fariseji, da će isto tako i rana hrišćanska crkva doživeti otpad kada na njen presto bude sjeo bezakonik :

"Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći (Hristos) dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli, koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje, tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog." (2. Solunjanima 2,3-4)

"Jer ja ovo znam da će po odlasku mome ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada; I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom." (Dela 20,29-31)

Sjeme čovječje je prorečeno da će iz njega izaći Mesija. Ovdje se govori o Izrailju koji je tada predstavljao crkvu i zato su proročastva ovako ukazivala na Mesiju:

"U semenu tvom blagosloviće se svi narodi na zemlji," (1.Mojsijeva 26,4)

Tu se govori o pravoj crkvi (jer se crkva predstavlja ženom koja je iznjedrila Hrista) jer je crkva bila progonjena u vrijeme srednjeg vijeka upravo od katoličanstva i pravoslavlja (dan za godinu je 1360 godina). A otpala crkva je isto žena, ali žena bludnica koja bludniči sa carevima zemaljskim (jer katolička crkva nema duhovnu moć, pa se oslanja na političku moć, kao i PC):
"A žena pobeže u pustinju gde imaše mesto pripravljeno od Boga, da se onamo hrani hiljadu i dvesta i šezdeset dana. ... I kad vide aždaha da zbačena bi na zemlju, gonjaše ženu koja rodi muško. I ženi dana biše dva krila orla velikog da leti u pustinju na svoje mesto, gde će se hraniti vreme i vremena i po vremena, sakrivena od lica zmijinog. I ispusti zmija za ženom iz usta svojih vodu kao reku, da je utopi u reci.
I pomože zemlja ženi, i otvori zemlja usta svoja, i proždre reku koju ispusti zmija iz usta svojih. I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista." (Otkrivenje 12,6.13-17)
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Gdje stoji da je to u Jerusalimu, ovo je predviđen otpad za ranu instituciju crkve

Rekao sam, cak i da je tvoje tumacenje ispravno, ti si ovim potvrdio da smo MI CRKVA BOZJA!

Jer ako ce u nasoj crkvi sesti antihrist, onda to znaci da smo MI CRKVA BOZJA!

Ali antihrist jos nije "seo"!



Medjutim, ovo se odnosi na jevrejski hram!
A evo i zasto.. Da vidimo:


1) "Ko je lazljivac ako ne onaj koji koji tvrdi da Isus nije Hrist? To je antihrist onaj koji porice Oca i Sina!"

antihrist dakle tvrdi da 'Isus nije Mesija"

Koliko nam je poznato, Papa nikada nije tvrdio da Isus nije obecani Mesija!


Takvo nesto i ne moze tvrditi neko ko je clan crkve, jer crkva Ispoveda Hrista i njena misija je da to cini!

______________________________________

2)"On se protivi protiv svega sto se zove Bog ili svetinja, pa ce tako zasesti u Bozjem hramu, tvrdeci za sebe da je bog."

Dakle, on ce tvrditi da "Isus nije Bog", i predstavljace sebe kao obecanog mesiju ili Boga!

Papa nikada nije tvrdio za sebe da je on mesija ili bog a Hrista poricao!

______________________________________


3)"Mnogi ce doci u moje ime govoreci 'ja sam mesija'!"

Evo cak i Hristos tvrdi da ce antihrist tvrditi za sebe da je "on mesija"!

Papa to nije tvrdio za sebe nikad!


______________________________________


4)"A svaki duh, koji ne ispoveda Isusa, nije od Boga; i to je antihristov duh"

Taj duh uopste ne Ispoveda Isusa Hrista! Vec mu se suproti!

Zato to ne moze biti Papa, jer on ispoveda Hrista!


______________________________________


5) "govorice reci protiv visnjega.. i potirace svece visnjega"

Taj duh govori protiv Boga (odnosno protiv Hrista) i progoni Hristove sledbenike. Stoga to i ne moze biti clan crkve, vec mora biti neko spolja!

Pa ne moze crkva samu sebe progoniti! I protiv Hrista govoriti!


______________________________________


5) "А dolazak bezakonika bice... pracen svakom vrstom laznih dela sile, znamenjem i cudima.."

antihrist ce ciniti cuda kako bi uverio druge da je on obecani mesija! On ce traziti obozavanje!

Zato to opet ne moze biti neko iz crkve, jer crkva takvog nece ni prihvatiti!

______________________________________


I na kraju najvaznije:

6) "mnogi antihristi postase.. Izidjose od nas, ali nisu bili od nas, jer da su bili od nas, ostali bi sa nama"


"Dok ne dodje najpre OTPAD i ne pokaze se covek bezakonja"


Neko ko je "OTPAD" - NIJE NEKO KO JE OSTAO U CRKVI, nego se od nje odvojio!

O tome Jovan prica, a ne da neko "preuzima crkvu iznutra"!

Antihrist ce poteci od crkve, imace veze sa njom na neki nacin, ali on se ne zadrzava u crkvi, vec se odvaja od nje!"

Zato je ovo vezano za hram, jer jevreji ce se u poslednje dane obratiti ka Bogu i Hristu, i ispunice se prorocanstva o njima doslovno. Od njih ce se na kraju podici antihrist!

O tome je pisao Pavle.


Nigde ne pise da ce "crkvu preuzeti antihrist", to ste izmislili! Govori se o OTPADU a otpad znaci "odvajanje" , kao sto je Pavle i prorekao "izmedju vas samih ustace ljudi koji ce govoriti izvrnutu nauku , da ODVUKU UCENIKE ZA SOBOM".

Prorecen je dakle "otpad" a ne poraz crkve odnosno njen "pad"!

"OTPAD" NE ZNACI "PAD CRKVE"!
Manipulisete recima!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Rekao sam, cak i da je tvoje tumacenje ispravno, ti si ovim potvrdio da smo MI CRKVA BOZJA!

Ovo je dokaz da ti sve formalno shvataš i bitno ti je da se formalno nazoveš Božja crkva, pa svaka sebe zove Božjom crkvom. Sve su divni nazivi većine hrišćanskih denominacija.

U kontekstu onog stiha kojeg sam dao da. Ali to baš i nije pozitivno, proročanstvo za institiuciju crkve je isto kao i za jevrejsku religiju kada u nju sjednu fariseji i književnici. Tako da to nije samo jedan momenat kada sjedne bezakonik, nego duži period, naravno izbjegao si stih koji govori da će nakon Isusa vuci ući u crkvu i raskinuti je raznim jeresima.

Jer ako ce u nasoj crkvi sesti antihrist, onda to znaci da smo MI CRKVA BOZJA!

Nisi shvatio smisao mog komentara, ovdje se radi o zvaničnoj instituciji crkve, a ne o pravoj Hristovoj crkvi, to je drugi stih koji dokazuje ko je ta crkva.

Dakle za vas ide proročanstvo o tome da će zasjesti ljudi poput fariseja u Mojsijevu stolicu, to nije nimalo pozitivno, a da prava crkva nastavlja da postoji odvajanjem od vas.

Ali antihrist jos nije "seo"!

Imaš više antihristova u Bibliji, već je tu, a doće i onaj zadnji, konačni.

Medjutim, ovo se odnosi na jevrejski hram!

Netačno proročanstvo počinje odmah nakon odlaska apostola. Tako da je to stanje od tada.

A evo i zasto.. Da vidimo:


1) "Ko je lazljivac ako ne onaj koji koji tvrdi da Isus nije Hrist? To je antihrist onaj koji porice Oca i Sina!"

antihrist dakle tvrdi da 'Isus nije Mesija"

To se odnosi i na one koji samo formalno tvrde da je Isus Mesija, a ne samo na one koji stvarno tako misle.

Koliko nam je poznato, Papa nikada nije tvrdio da Isus nije obecani Mesija!

Pa Biblija ima stih da će pojaviti oni koji će samo usnama da priznaju Isusa, a srce im je daleko od njega.

Takvo nesto i ne moze tvrditi neko ko je clan crkve, jer crkva Ispoveda Hrista i njena misija je da to cini!

A što je Isus rekao da će biti bezakonici koji su govorili Gospode, Gospode.

A Isus će im reći idite od mene koji činite bezakonje.

Ovo je baš dokaz da sve formalno shvataš bez ikakvog smisla.

2)"On se protivi protiv svega sto se zove Bog ili svetinja, pa ce tako zasesti u Bozjem hramu, tvrdeci za sebe da je bog."

Dakle, on ce tvrditi da "Isus nije Bog", i predstavljace sebe kao obecanog mesiju ili Boga!

Može i da tvrdi formalno, a sebe da pokazuje da je bog, naravno lažni.


Papa nikada nije tvrdio za sebe da je on mesija ili bog a Hrista poricao!

Fomalno ni proždrljivci ne kažu da je trbuh Bog.

Taj duh govori protiv Boga (odnosno protiv Hrista) i progoni Hristove sledbenike. Stoga to i ne moze biti clan crkve, vec mora biti neko spolja!

Pa ne moze crkva samu sebe progoniti! I protiv Hrista govoriti!

Pa ne znaš da Biblija govori o lažnim hrišćanima koji će progoniti prave.

Što se i vidjelo po inkviziciji.

Vidiš da je progonila.

antihrist ce ciniti cuda kako bi uverio druge da je on obecani mesija! On ce traziti obozavanje!

Zato to opet ne moze biti neko iz crkve, jer crkva takvog nece ni prihvatiti!

Zar se sada ne čine čuda po raznim mjestima kod denomin. hrišćana.

Koliko si se samo hvalio čudima, ali si ostao dužan da pružiš dokaz o ustajanju iz mrtvih, pobjegao si sa rasprave.

6) "mnogi antihristi postase.. Izidjose od nas, ali nisu bili od nas, jer da su bili od nas, ostali bi sa nama"

A gore si pričao o jednom antihristu. Pa nisu bili od nas jer su se uvukli u hrišč. crkvu. Smisao da nisu ostali sa nama je dokaz da se prava Božja crkva odvaja od otpale crkve.

Opet formalno shvataš stihove.

Neko ko je "OTPAD" - NIJE NEKO KO JE OSTAO U CRKVI, nego se od nje odvojio!

Uvijek je bilo obrnuto, što Isus i apostoli nisu ostali sa farisejima. Biblija te obara.

O tome Jovan prica, a ne da neko "preuzima crkvu iznutra"!

Netačno Isus jasno govori o preuzimanju nakon što On ode i da je bezakonik u Božjoj crkvi, ali koja formalno ima naslijeđe, ne ono pravo. Kao fariseji što su preuzeli zvaničnu Božju organizaciju tj. religiju.

Antihrist ce poteci od crkve, imace veze sa njom na neki nacin, ali on se ne zadrzava u crkvi, vec se odvaja od nje!"

Naprotiv sjedi u njoj znači da je iz nje.

Zato je ovo vezano za hram, jer jevreji ce se u poslednje dane obratiti ka Bogu i Hristu, i ispunice se prorocanstva o njima doslovno. Od njih ce se na kraju podici antihrist!

Proročanstvo počinje odmah nakon Isusovog odlaska, znači da će ti novi fariseji da sjede odmah, znam ja da ovo tebi ne odg. pa se izvlačiš sa Hramom u Jerusalimu, kao da je to neki događaj samo pred sami kraj istorije. Ali nije, kao što ni fariseji nisu došli tik pred dolazak Isusa.

Nigde ne pise da ce "crkvu preuzeti antihrist", to ste izmislili!

Solunjani govore drugačije.

Govori se o OTPADU a otpad znaci "odvajanje" , kao sto je Pavle i prorekao "izmedju vas samih ustace ljudi koji ce govoriti izvrnutu nauku , da ODVUKU UCENIKE ZA SOBOM".

Znači po tebi je Isus otpad i apostoli jer su se odvojili od fariseja.

Prorecen je dakle "otpad" a ne poraz crkve odnosno njen "pad"!

"OTPAD" NE ZNACI "PAD CRKVE"!
Manipulisete recima!

Zvanične institucije koju su preuzeli novi fariseji za nju važi pad. Za pravu Božju crkvu koja se odvojila od te zvanične ne važi.

e ko ti je kriv ti sada zastupaš onu većinu iz Isusovog doba.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Slape, zar te nije strah da izgovoris glupost "Da je Isus lagao?"

Vi Adventisti tvrdite da je Isus lagao.

1. Isus je rekao da Crkvu ni vrata paklena neće nadvladati.

2. Adventisti: Isuse, lažeš. Crkva ti je postala Kurva iz Otkrivenja.

Isus je uvek rekao istinu i Njegovu crkvu zaista vrata paklena nece nadvladati. Ja to cvrsto verujem

Koja je to Isusova crkva od koje ste vi preuzeli vjeru? Manihejska? Arijeva? Albigenška? Katarska? Bogumilska? Mormonska?

Proročanstvo počinje odmah nakon Isusovog odlaska, znači da će ti novi fariseji da sjede odmah, znam ja da ovo tebi ne odg. pa se izvlačiš sa Hramom u Jerusalimu,

Dakle, Petar je antikrist. Svašta čovjek može naučiti od ovih subotara.

Znači po tebi je Isus otpad i apostoli jer su se odvojili od fariseja.

Zapravo i jesu "otpad" od farizejstva. A vi Jelenaši ste otpad od Kristove crkve.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, Slape, zar ne vidite da su ubeđeni da su oni Crkva, a da mi nismo. Zar ste slepi kod očiju. Njima ni Luterani, ni Metodisti, ni Baptisti, ni Evangelici i mnogi drugi nisu Crkva iako i oni prate Sola Scriptura jeres. Sabatarianisti su Crkva, a mi smo otpad. Svi postovi, svi komentari koje postavljaju, sve se svodi na to da Crkvi negiraju crkvenost a da je sebi pripišu. Veruju da je žena udarena u glavu imala DAR DUHA SVETOG.

Raspravljate se sa akolitima arhi hereze. Sa otpadom otpalim od otpada koji za sebe tvrdi da je jedini naslednik rane Crkve. Sa onima koji izvrću logiku i mašu citatima iz pisma izvađenim iz konteksta.

Jedna je Sveta Katolička - Saborna Crkva, i nju je 33 godine osnovao Otelotvoreni Bog, Isus, na nju je SIŠAO DUH SVETI. Nije je osnovala žena udarena u glavu polovinom 19 veka Hrišćanske ere.
 
Natrag
Top