Poslednja vremena

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Da Mire, ali skoro svi prevodioci jasno navode "I nemoj im sluziti".
Je li to samo za srce ili za delovanje svakog pojedinca????

Marko iz srca proizlazi delo, dakle od srca potice. Ali covek ne mora da ucini delo da bi to bio greh. On se moze pretvarati. I fariseji su bili spolja pravedni, ali srcem gresni! Zato i nije navedeno u zakonu koja vrsta dela moze biti. Zato sto se zapovest "tice srca"!

Moze izgledati da neko delom cini greh, a da srcem uopste nije sagresio! To je u slucaju Isusa i subote, gde on naizgled spoljasnjim delom krsi subotu, ali srcem je nije prekrsio! On jeste spolja prekrsio slovo, ali smisao je odrzao.

Tako je i u vezi nas!

I vojnici u vojsci pozdravljaju zastavu, pa nisu krivi za idolopoklonstvo! To tako samo izgleda posmatracima!

Vi se hvatate slova umesto smisla zakona.
Zakon nije suvoparno slovo napisano na papiru u formi "smes ne smes", vec covek mora sam razumevajuci smisao i sustinu zakona da bude sposoban da ga primeni u svim onim situacijama koje nisu precizno opisane!

Pogresino Mire. Cin je: Nemoj im sluziti!!! zar nije!!! Sluzba jeste cin!

Objasni mi kako sluzis trbuhu? Da li tu cinis neko vidljivo delo , neko spoljasnje klanjanje ili mu srcem sluzis?

Greh se nikada ne cini spolja, vec on iz srca izlazi. I Hristos kaze: "iz srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, kradje, lazna svedocanstva, hule na Boga.."

Neko moze biti spolja pravedan kao farisej, pa opet gresan srcem.

To znaci da zapovest iako pominje spoljasnje delo kao posledicu, ne insistira na njemu, cak i ne opisuje dela, jer dela mogu biti razna, ali delo i ne mora postojati!

Delima se ne dokazuje pravednost ili gresnost, jer kad bi tako bilo onda bi i fariseji bili pravednici! Ali opet dela su uglavnom prirodna posledica stanja srca..

Tako Hristos krsi slovo zakona kad trga klasje i jede subotom (sto je bilo izricito zabranjeno) , ali nije kriv, jer nije namerno krsio zakon, vec je po smislu tumacio i nasao opravdanje za svoj postupak .

Tako i mi, po smislu tumaceci, ne nalazimo da je greh u spoljasnjem delu ili cinu, ako tim cinom ne mislimo da uvredimo Boga, ili da mu idemo nasuprot.
Nije ni Hristos nasao da je sam cin ili delo uvreda za Boga ako mu time ne prkosis.

Znaci, ako nas nase srce ne osudjuje kao ni Hrista, sto nas vi sudite?

Zato sto gledate da spolja odrzite zakon i slovo, a ne razumete smisao.

Mire, ne lupaj gluposti. Po tvome, vazno je sta ja imam u srcu, a ukrasti, ubiti i svedociti lazno, nije greh. Jel tako? Vazno je sta ja imam u crcu???

Jeste, vazno je sta imas u srcu, a ne sta se vidi spolja. To sto ljudsko oko vidi tamo neki greh, nije dokaz da ga stvarno ima! Bog gleda iznutra na srce!

Ti ne razumes, da u vreme rata nije greh ubiti, nije greh slagati. I Bog u bibliji laze pa nije kriv! I on ubija pa nije kriv!

Dakle, ne zavisi nasa pravednost od spoljasnjih dela, vec od stava nasega srca, jer Bog ubija radi dobrobiti drugih, Bog laze radi dobrobiti drugih.

I ako mi cinimo isto tako, ni mi nismo krivi!

Vi ne razumete smisao zakona i njegovu svrhu, vi gledate samo na "slovo", pa ste onda u dilemi sta uciniti kad je rat, da li slagati neprijatelju ili reci istinu, ako kazes istinu neprijatelju odgovoran si za smrt miliona ljudi!

Pa, zato sto ste vi fariseji, kruto vam slovo, ne razumete smisao zakona!

Slagati nije greh i ubiti nije greh, ako time branis opsti interes! I Mojsije je ubio egipcanina koji je drugom cinio zlo, pa nije odgovarao i Avram je govorio za zenu da mu je "sestra" pa nije bio kriv, a po vama je "prekrsio slovo zakona - ne lazi" i ucinio greh. Zato ste vi fariseji , jer ne razumete smisao. Ni jedan ni drugi nisu krivi po zakonu!!!

Mire, pa otkud sada i "postupci" a ti tvrdis da nema cina??? Kada bi vi postovali i ono "Nemoj im sluziti,a vi ima na velik sluzite, mi vas nikad nebismo smatrali prestupnicima Druge zapoevsti, ali se vi i klanjate i sluzite ime. To jeste prestup Deruge zapovesti.. Sve drugo sto pricas je obicna fulozofija.

To ste izmislili, jer mi slikama ne sluzimo vec Bogu! I kad kazemo da im ne sluzimo, opet tvrdite suprotno, jer ste fariseji i hvatate se spoljasnjeg cina kao merila, jer na oko gledate a ne na srce. Zato su i Hrista optuzivali da krsi subotu, a on je smislom drzao a ne slovom!

Sluziti i klanjati se to su dva sinonima koji imaju isto znacenje.
Kad vernik dodje pred ikonu, poklini joj se, poljubi je i mozda ostavi novcic kao dar, to je oboje, klanjanje i sluzenje, koje se suproti drugoj zapovesti.

Kad jevrej dodje ispred hrama i pokloni se pre nego sto udje po vama "on se klanja hramu", kad udje unutra i ostavi novcic "on sluzi hramu". Kad svestenik udje u svetinju nad svetinjama i kadi pred kovcegom i likovima dva andjela "on sluzi tim predmetima", a kad se pokloni ispred likova andjela i padne nicice na zemlju "on se klanja tim predmetima"!!!

Kad se danas jevrej klanja i ljubi zid placa, on time obozava zid!

December-16-2013.jpg

To je zato sto vi gledate spoljasnji cin kao merilo i insistirate na slovu zakona. Zato sto ste fariseji.

Da vas Bog Blagi sacuva vaseg izvrtanja!

I nije vam dosta kad kazemo, da mi time ne obozavamo likove i da nisu ni jevreji obozavali likove. Vec vi insistirate kako mi nismo iskreni kad to kazemo i da nasi postupci znace obozavanje!

Ne vidite da su sve to radili i danaz rade jevreji!

Sve najbolje..
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kad jevrej dodje ispred hrama i pokloni se pre nego sto udje po vama "on se klanja hramu", kad udje unutra i ostavi novcic "on sluzi hramu". Kad svestenik udje u svetinju nad svetinjama i kadi pred kovcegom i likovima dva andjela "on sluzi tim predmetima", a kad se pokloni ispred likova andjela i padne nicice na zemlju "on se klanja tim predmetima"!!!

Samo si zaboravio ili namjerno izostavio da je takva služba (hramska) završena na krstu.

Ukazivala je na žrtvu, prava Pasha je bila, tako da više nema potrebe za tim, a vi kao nastavili službu. Samo ne znam na šta ukazujete kada je bila žrtva. Novozavjetna Pasha je samo pričest.

Ni noge ne perete drugima, sve radite protivno Biblji, nastavljate službu u hramu, a ona završena, nemate čak ni prijesni hljeb i sok od grožđa. Ne perete noge jedni drugima. Ma baš vas briga šta je Isus ostavio za službu.

To je zato sto vi gledate spoljasnji cin kao merilo i insistirate na slovu zakona. Zato sto ste fariseji.

Pa fariseji su imali drugačije shvatanje, baš kao i vi da spoljašnji čin ljude čini boljim.

A nisu gledali na srce, kao ni vi.

I nije vam dosta kad kazemo, da mi time ne obozavamo likove i da nisu ni jevreji obozavali likove.

Naravno da nije, pitaj svakog proždrljivca da li mu je trbuh bukvalno Bog, da ga smatra Bogom, reći ti da ne smatra.

Ovo je dokaz da ste vi sami sebi bogovi, što mi mislimo to je bitno, baš vas briga šta misli Bog o tome.

Ne vidite da su sve to radili i danaz rade jevreji!

KO da su oni mjerilo, pa oni imaju zablude kao i vi. Ti misliš da oni nemaju zabluda i idolopoklonstva.

Pa imali su kult Avrama i bukvalno mislili da je Avram na nebu i da njemu idu u krilo spaseni, tj. da su sa njim gore.

Jevreji su imali kult Avrama i čak gajili nadu da on može da posreduje u njihovom spasenju. U jevrejskoj apokrifnoj knjizi "Testament Avramov" čitamo kako Bog neke duše kažnjava smrću a druge šalje u raj samo na osnovu Avramove molitve. Ovo je insert iz pomenute knjige koji otkriva kakvu moć su Jevreji pridavali Avramu:

"I Avram reče anđelu, "Gde je duša koju si držao u sredini?" I andjeo reče "Ona je spasena kroz tvoju pravednu molitvu i gle, andjeo koji nosi svetlost uze je i odnese je gore u Raj!´" (Testament Avramov 14,7-8)

Kao odgovor na ovu zabludu, Isus Hristos priča priču o bogatašu i Lazaru, priču o bogatašu koji se muči u paklu zbog svojih greha i siromašnom Lazaru koji je u Avramovom naručju. U toj priči Isus se obračunava sa lažnom nadom da se nepravedni mogu spasti posle smrti i zato u ovoj priči ispravlja Avramove reči, stavljajući mu u usta izjave koje osporavaju nadu uskogrudog bogataša da ode u raj:

"Sinko! Opomeni se da si ti primio dobra svoja u životu svom, i Lazar opet zla; a sad se on teši, a ti se mučiš. I preko svega toga postavljena je među nama i vama velika propast, da ovi koji bi hteli odovud k vama preći, ne mogu, niti oni otuda k nama da prelaze." (Luka 16, 25-26)

Dakle, ovim rečima je osporena svaka mogućnost da neko iz tobožnjeg čistilišta ili možda pakla, ode u raj, ili drugim riječima osporena je uvražena zabluda da posle smrti čovjek može da se spase, ako za se života nije pokajao za svoje grehe i pomirio sa Bogom.

U nastavku priče bogataš upućuje molitvu Avramu da neko iz mrtvih dođe i da posvjedoči njegovoj braći da bi izbegli mučenje u paklu.

"Tada reče: Molim te dakle, oče, da ga pošalješ kući oca mog, jer imam pet braće: neka im posvedoči da ne bi i oni došli na ovo mesto mučenja."

Kako su danas mnogi zainteresovani da svoju vjeru provjere i utvrde natprirodnim iskustvom koje će im pružiti saznanja o dešavanjima na onom svetu, obratimo pažnju na Avramov odgovor:

"Reče mu Avraam: Oni imaju Mojsija i proroke, neka njih slušaju. A on reče: Ne, oče Avraame! Nego ako im dođe ko iz mrtvih pokajaće se. A Avraam reče mu: Ako ne slušaju Mojsija i proroka, da ko i iz mrtvih ustane neće verovati." (Luka 16,28-31)
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Samo si zaboravio ili namjerno izostavio da je takva služba (hramska) završena na krstu.

Ukazivala je na žrtvu, prava Pasha je bila, tako da više nema potrebe za tim, a vi kao nastavili službu. Samo ne znam na šta ukazujete kada je bila žrtva. Novozavjetna Pasha je samo pričest.

Nisu svi rituali ukinuti Hristovom zrtvom na krstu, jer nisu se svi ispunili na njemu! Na primer pasha se jos nije ispunila potpuno, jer vrednost Hristove zrtve jos nije primenjena! Zato je ona pretvorena u euharistiju! Zato ti i kaze: "ovo cinite dok on ne dodje''. Tek kada se konacno primeni vrednost Hristove zrtve, taj ritual ce biti ukinut!

Sta ti ovo dokazuje? Pa imas da se jevrejski obred pretvara u Hriscanski! A uvode se i neki novi kao sto je krstenje!

Tako je i nasa crkva jevrejske obrede (koji se nisu ispunili na Hristu), preobrazila u Hriscanske!

Zato mi imamo kadionicu, oltar, tamjan, svetinju, a svi ti predmeti i rituali oslikavaju nebesku sluzbu, jer Hristos jos nije zavrsio svoju sluzbu u nebeskoj svetinji! Tek treba da zavrsi. Zato mi imamo te rituale i predmete!

Dok su ikone zapravo predstave nebeskih stvarnosti, kao i ikone svetaca, kao sto je bio i kovceg zaveta i likovi andjela u jevrejskom Hramu.. Pise u bibliji da Hriscani "pristupaju saboru i crkvi prvorodnih koji su napisani na nebesima, i Bogu, sudiji svih, i duhovima pravednika koji su učinjeni savršenima" (Filip. 3:12.). Ovde ti jasno kaze da su sveci zivi na nebesima! I zato mi imamo i njih pored ikona Hrista i Boga.

Ni noge ne perete drugima, sve radite protivno Biblji,
To nije bio obred vec je bio obicaj da sluga opere noge svima koji udju u dom jer su bile prasnjave ulice, i Hristos naglasava da radi posao sluge, da im daje primer, zato je to primer poniznosti a ne obred!

emate čak ni prijesni hljeb i sok od grožđa.

Sok od grozdja? Jel ti mene zafrkavas? Milion puta sam dokazao da su koristili pravo vino!

A beskvasni hleb nisu koristili, jer se beskvasni hlebovi "jedu tek za pashu" (dokazao biblijom) a Hristos nije odrzao pashalnu veceru jer "on je bio nasa pasha"!

Ne moze Hristos 'jesti pashu' i biti njena zamena istovremeno na krstu!

Ovo sto pricate da je on jeo pashalnu veceru se uopste ne slaze sa dogadjajima, jer onda ispada da su ga razapeli tek sutradan u podne, nakon zavrsene pashalne vecere, a znamo da se jagnje ne jede preko dana vec u toku noci!!! Tako po vasem nakaradnom shvatanju Isus ne bi ispunio tipos!

Sve nakaradno tumacite!

Hristos nije jeo kvasni hleb vec beskvasni, jer je i vecera koju je odrzao bila obicna vecera!!!

Mi pravilno vrsimo obred a vi nepravilno!!!

Pa fariseji su imali drugačije shvatanje, baš kao i vi da spoljašnji čin ljude čini boljim.

A nisu gledali na srce, kao ni vi.
Bezobrazan si ti covek jako, pripisujes nam neistine i lazi. Ja ne znam kako se ti ne stidis svojih laznih izjava?

Naravno da nije, pitaj svakog proždrljivca da li mu je trbuh bukvalno Bog, da ga smatra Bogom, reći ti da ne smatra.
Pa covece to ne dokazuje tvoje tvrdnje, jer ne mozes ti znati zasto neko jede suvise, mozda ima neki fizioloski poremecaj. Ne mozes ti ljude optuzivati kad ne znas sta im je u srcu! Ti bi optuzio coveka da je idolopoklonik makar imao i fizicki problem sa stomakom.

Imas zlo oko i gledas na spoljasnjost, zato i propadas!

Ako neko kaze da mu stomak nije bog onda i nije. Jer ako dokaze da nije zavistan od hrane onda i nije zavistan, i ako dokaze da nije zavistan od ikone onda i nije!!!

Zato mi nismo idolopoklonici!

Ni jevreji nisu bili idolopoklonici kad su preko predmeta obozavali Boga. Tek kad su predmetu dali prvenstvo iznad Boga onda su postali idolopoklonici!

Optuzujes nas bez razloga, jer ni jedan od nas nece traziti ikonu, kao da ne moze bez nje.

Ovo je dokaz da ste vi sami sebi bogovi, što mi mislimo to je bitno, baš vas briga šta misli Bog o tome.

Ne misli Bog nista lose o nasim ikonama, jer je i sam nacinio predmet za posredno obozavanje Hrista!

Biblija te obara, i tvoje izvrtanje tu ne prolazi!

KO da su oni mjerilo, pa oni imaju zablude kao i vi. Ti misliš da oni nemaju zabluda i idolopoklonstva.
Naravno da imaju zabluda ali ovo sto rade nije idolopoklonstvo. Jer 2. zapovest ne navodi cin klanjanja , kao da je zbog samog cina neko obozavalac predmeta!

Tako si 100% oboren!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Nisu svi rituali ukinuti Hristovom zrtvom na krstu, jer nisu se svi ispunili na njemu! Na primer pasha se jos nije ispunila potpuno, jer vrednost Hristove zrtve jos nije primenjena! Zato je ona pretvorena u euharistiju! Zato ti i kaze: "ovo cinite dok on ne dodje''. Tek kada se konacno primeni vrednost Hristove zrtve, taj ritual ce biti ukinut!

Mire, svasta cu ja ovde cuti iod tebe.
Pasha je predstavljala Hristovu smrt na krstu, i Njegovom smrcu je ispunjena.

Pogresno si pprotumacio i Hristovu izjavu; "Ovo cinite dok ne dodje."
"Jer kad god jedete ovaj hljem i casu pijete smrt Gospodnju obznajujete dokle ne dodje." 1. Kornicanima 11,26. Hristos je dao nalog svojim ucenicima da imaju Svetu veceru kao uspomenu na Njegovo staradanje. DOKLE? Svakako ne dokle ne dodje nejgova smrt na Krstu, jer to je sledilo posle ove vecere, nego da to cine Njemu za spomen DOKLE NE DODJE PONOVO.
Hrtistova zrtva je savrsena, ona je prineta i On samo jos treba da dodje i da se ostvare njegiova obecanja. Prilikom Njegovog povratka Ocu, Njegova zrtva je primljena.

Dok su ikone zapravo predstave nebeskih stvarnosti, kao i ikone svetaca, kao sto je bio i kovceg zaveta i likovi andjela u jevrejskom Hramu.[/QUOTE]

Mire, pnovo ti mesas pojmove.
Svaki predmet u Starozavetnoj svetinji imao je svoju simbolicnu ulogu, to je trajalo do Hristove zrtve, i tada su prestali starozavetni simbolji, jer su u Hristu nasli svoje ispunjenje. Oni koji ih ponovo "vaskrsavaju" vracaju se starozavetnim obredima, a sto prvi hriscani nisu radili.


To nije bio obred vec je bio obicaj da sluga pere noge svima koji udju u dom jer su bile prasnjave ulice, i Hristos naglasava da radi posao sluge, da im daje primer, zato je to primer poniznosti a ne obred![/QUOTE]

Mire obrati panju na zakljucak koji je Isus dao svojim ucenicima:
"Kad dakle ja oprah vama noge Gospod i ucitelj i vi ste duzni jedan drugome prati noge. Jer Ja vam, dadoh ugled da i vi tako cinite." Jovan 13,14.15

Pa zar ne treba mi hriscani da sledimo Hristov prime?
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Sluziti i klanjati se to su dva sinonima koji imaju isto znacenje.
Kad vernik dodje pred ikonu, poklini joj se, poljubi je i mozda ostavi novcic kao dar, to je oboje, klanjanje i sluzenje, koje se suproti drugoj zapovesti.
Tako prevodioci koji su upotrebili bilo jednu ili obe ove reci nisu pogresili, nego su u skladu sa originalnim tekstom.

Onda je i zena koja je ubacila novac u hramsku kasu obozavala hram. Marko spoljasnji cin ne ukazuje na obozavanje. Zapovest ne kaze na koji se nacin vrsi obozavanje, pa se prema tome naklon poljubac ili bilo koji spoljasnji cin ne moze tako tumaciti.

Kada mi poljubimo sliku, ostavimo novac i sl. , to nikako ne znaci da obozavamo tu sliku, jer niti nasa teologija ne uci obozavanju slika.

Dakle, ako mi tvrdimo da ne obozavamo, ne mozete vi tvrditi da mi obozavamo samo zato sto vam tako izgleda spolja! Jer tako su i fariseji optuzivali Hrista da krsi subotu gledajuci spoljasnji cin!

Ne budite formalisti kao i oni!

Jevrej koji ljubi zid ne obozava zid:

December-16-2013.jpg

Politicar koji se klanja zastavi, ne obozava zastavu:

Pozdrav_zastavi.jpg

Ovaj covek koji ljubi sliku na grobu, ne obozava tu sliku kao bozanstvo (ili ces reci da je ksenija Pajcin bog?):

626279_ksenija-pajcin-pomen-grob_ls.jpg

1131823_ksenija-pajcin-filip-kapisoda-ljubica-kostic-ubistvo_ls.jpg

Ne moze se na osnovu spoljasnjeg cina nekog optuziti da je idolopoklonik, jer se onda ne sagledava zapovest po duhu ispravno!

Zagrizli ste u formalizam, i spolja posmatrate cin kao fariseji optuzujuci ljude ni za sta!

Ovi ljudi nisu idolopoklonici, ali po vasem formalistickom shvatanju slova, moraju biti!

Pa onda ih sve optuzite da su pagani i idolopoklonici! Ocekujem da to ucinite ako ste dosledni slovu po kojem nam sudite!!!

Izvolite, ocekujem da ih sve nazovete idolopoklonicima!
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Hristos je dao nalog svojim ucenicima da imaju Svetu veceru kao uspomenu na Njegovo staradanje. DOKLE? Svakako ne dokle ne dodje nejgova smrt na Krstu, jer to je sledilo posle ove vecere, nego da to cine Njemu za spomen DOKLE NE DODJE PONOVO.

Ne, nisi u pravu Marko. Euharistija se obavlja zato "sto jos nije primenjena vrednost Hristove zrtve"!

On jos treba da zavrsi sluzbu u hramu i da primeni vrednost svoje zrtve na oltaru, jer to nije ucinio!

I vi to kazete, jer tvrdite da svetinja "nije ociscena" i povezujete to sa 1844. , sto je pogresno al ajde, o istoj stvari govorimo!

To treba da se desi!

Tek kad Hristos ponovo dodje, tada ce na oltaru biti primenjena vrednost njegove otkupne zrtve, gresi ce biti skinuti i oni ce dobiti savrsenost, a ne pre toga!

Dakle, nije jos zavrseno!

Zato i kaze da Euharistija vazi - 'dokle on ponovo ne dodje'! I sluzba na nebu vazi dok se ne zavrsi!

Zato i mi imamo oltar, i svestenike koji simbolicno sluze svetinji i hramu i slikom preslikano prikazuju tu sluzbu koja se vrsi na nebu ili ce se izvrsiti na kraju. To je sve tipos i slika, i to nista nije ukinuto sto mi radimo!

Ukinuti su samo pojedini elementi te sluzbe koji su se ispunili!

Dakle, i sami tvrdite da Hristos "nije zavrsio sluzbu u Hramu" i nije! U otkrivenju ti je prikazana sluzba koja se vrsi na nebu pred Bogom i dan danas, u njegovom hramu, a mi ne kazemo dzabe da otkrivenje ukazuje na nebesku liturgiku. I nasa zemaljska sluzba je u stvari slika nebeske!

Dakle Marko, nisu ni obredi ni sluzba ukinute Novim Zavetom, vec imas obrede i u NZ opisane - euharistiju i krstenje. Nasa crkva nije bez obreda! Ali to nije sve, jer nije u bibliji sve zapisano. Crkva u 1. veku nije imala ni hramove ni mogucnost da vrsi zemaljsku sluzbu, pa nisu to ni radili, ali su sluzili obrede u katakombama kad su se skrivali, a isti oblik Bogosluzja preslikano imamo i mi danas. Doduse neki elementi te sluzbe su malo izmenjeni, ali je to ostala ista sluzba prve crkve!

Ovo nije tema o idolopoklonstvu nego o poslidnjim vremenima!

Izvini Jurivaka, ne videh gde pisem.
Mozes premestiti ovo..
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Ne, nisi u pravu Marko. Euharistija se obavlja zato "sto jos nije primenjena vrednost Hristove zrtve"!

On jos treba da zavrsi sluzbu u hramu i da primeni vrednost svoje zrtve na oltaru, jer to nije ucinio!

Pogresno Mire. Prema tvojoj izjavi izgleda da Hristova zrtva nije dovoljna. Svojom smrcu i vaskrsenjem on je dovrsio pln otkupljenja ljudskog roda.
A gde pise da je Hristos trebao da zavrsi svoju sluzbu u Hramu?
Mire, nemoj dodavati ono sto nigde nije receno niti napisano.


To treba da se desi!

Tek kad Hristos ponovo dodje, tada ce na oltaru biti primenjena vrednost njegove otkupne zrtve, gresi ce biti skinuti i oni ce dobiti savrsenost, a ne pre toga![/QUOTE]

Mire, molim te daj nam dokaze za tu tvoju pretpostavku.

Dakle, nije jos zavrseno!

Zato i kaze da Euharistija vazi - 'dokle on ponovo ne dodje'! I sluzba na nebu vazi dok se ne zavrsi![/QUOTE]

Ma nije tako Mire. Euharistija je odredjena da se secamo Njegovog stradanja i zrtve koju je podneo, a nema nikakve veze sa nekim zavrsetkom. Njegova zrtva je potpuna i SAVRSENA.


Mire, Da li si ikad procitao i ovo: "JER KAD KOD JEDETE OVAJ HLEB I CASU OVU PIJETE SMRT GOSPODNJU OBZNANJUJETE DOKLE NE DODJE" 1. Korincanima 11,26

Mire, sada mi kaze koju svrju ima EWuharitije. On je odredjena da nas neprestano podseca na Hristovu stradanje i to sve dok On ponobvo ne dodje. Meni je ovo potpuno jasno. Drzi se Biblije a ne sledi nmecije izmisljanje.

Zato i mi imamo oltar, i svestenike koji simbolicno sluze svetinji i hramu i slikom preslikano prikazuju tu sluzbu koja se vrsi na nebu ili ce se izvrsiti na kraju. To je sve tipos i slika, i to nista nije ukinuto sto mi radimo![/QUOTE]

Mire, slazem se sa tobom da je u Starom zavetu Svetinja, oltar, zrtve zivotinja i cela sluzba bila slika prave Zrtve koju je Hristos prineo na krstu. U Novom zavetu to nema nikakvog simbla, jer su ti simbli u Hristu ispunjeni
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
IZVRTANJE
> Dakle,Adventizam je zasnovan na proricanju Hristovog dolaska koji se nije dogodio i koji je sam po sebi(samo proricanje)neposlusnost Reci Bozijoj: ...

---------------------------
ODGOVOR I OSPORAVANJE

Adventni pokret koji je cekao Isusov dolazak čine pripadnici svih crkava onoga vremena, osim adventisticke, jer je adventisticka crkva nastala kasnije i utemeljena je na kritici odredjivanja datuma Drugog Hristovog dolaska. Oni koji su nastavili da odredjuju datum Drugog Hristovog dolaska poslje otkrivenja koje je Bog dao Elen Vajt, nisu bili vjernici adventisticke crkve, vec su od njih nastali Jehovini svjedoci.

Što i vidimo u citatima koje je dao brat Marko o JS, a govore o tačno određenim datumima Isusovog dolaska.

Dakle od tih koji su tada odredili datum nisu nastali adventisti, nego JS.
 
Natrag
Top