iGO Primo, NextGen - dodaci, skin, branding, lang, voice, ux, poi, speedcam...

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Po toj analogiji izlazi da i ako prevod za Pongo skin nije napravljen i na ćirilici i objavljen - onda isto kao da i ne postoji? A ako ne postoji onda se i Pongo skin može koristiti samo za testiranje (jer nije na ćirilici)
Dobro ajde molim te, dal stvarno mislis da je ova izjava realna...:smisi::smisi::smisi:

Pongo Skin=Lang Latinica + Voice

Kompletan skin preveden na srpski latinicu + kompletno sav izgovor preveden
Arimi Skin=Nista. ni cirilia ni latinica ni voice
Meni nije preveden i vise od pola Lana izgovara engleski.

Pongo = sve (bar na latinici) > Arimi = nista:ludd/:
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
Zna se svrha cirilice i kada je ona opravdana, a u ovom slucaju je tptalno nepotrebna kao sto kaze @pera.simic.

Pongo skin je sredjen za koriscenje i sve je maksimalno javno, tj svi imaju mogucnost da koriste ono sta je nekolicina srwdjivala i prevodila.

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.988
Drzite se teme.
A pisati o cirilici da li je trebala ili ne je smijesno.
Ako nemate druge argumente onda mozemo zatvoriti temu.
 
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
EDIT: @pera.simic

Taj moj post nad čijom si se realnošću zapitao je posledica tvog posta u kome sasvim IRACIONALNO isključujes mogućnost poređenja dvaju skina po FUNKCIONALNOSTI I DIZAJNU, zamerajuci jednome od njih neprevedenost!?

Prevedenost na srpski PODRAZUMEVA ćirilično pismo! I latinično pismo je sasvim dobro došlo naravno ali ni jedno od njih ne utiče na funkcionalnost i dizajn samog skina. Pa dobro onda, ako si ti realan, reci gde sam ja u tom postu spomenuo i jednu jedinu prednost Arimijevog skina nad pongovim a da to ima ikakve veze sa prevodom. 'Ajde budi ipak realan pa uporedi ta dva skina po funkcionalnosti i dizajnu ne spominjuci prevod - jer pazi, poredis skinove a ne prevedenost ...zamislis da tvoji čitaoci nemaju problem sa engleskim ako će ti biti lakše ...recimo, pišeš na gpspo*er forumu i objašnjavas svoju ODGOVORNU tvrdnju po kojoj je pongo skin bolji. ;)

A što se one prozivke o tome da oni koji koriste Arimijev skin verovatno imaju i njegov prevod, znam da je meni bila upućena. Svojevremeno sam imao želju da uradim UKUPAN (objedinjen) prevod, za sve skinove dakle I tamo negde pre možda godinu i po sam imao možda 90% lang fajla I 100% voice fajla ...nisam objavljivao jer NIKAD nisam imao stopostotni PREVOD a kada sam pre par meseci sasvim slučajno shvatio da ste vi ovde došli na sjajnu ideju da u lang.zip integrišete keyboard.ini, toliko sam se oduševio da mi više nije ni palo napamet da nastavim tamo gde sam davno stao. Dakle, odustao sam imajući poverenja u ono što vi radite!
I da ti pokažem kako ni voice za pongo skin koji hvalis u stvari nije 100% dobar, reci cu ti da je moj tadašnji voice čitao sve živo, nevezano za skin ...npr. "skrenite levo u ulicu DR Ivana Ribara" je čitao onako kako i treba: "skrenite levo u ulicu Doktora Ivana Ribara" a ne: "skrenite levo u ulicu de-er Ivana Ribara".

...evo da pokažem dobru volju, taj svoj stari voice cu ažurirati i postaviti ovde i u tom trenutku on će da radi na svim skinovima. Za posle gledajte a mene to više nece interesovati - ja gasim zvuk jer sam taksista koga bi bio blam ako njegova stranka čuje da je vozi neko ko ne zna baš sve što stranka misli da treba da zna.


Daaaa, od posle ovog posta cu pisati isključivo cirilicom. Tvoj prethodni post sam razumeo kao uvredu i jeziku i narodu. Dakle, iz inata, od sad samo ćirilica!

Sent from my SM-T310 using Tapatalk
 

WOB

Član
Učlanjen(a)
11.08.2009
Poruka
859
Opet ste malo pobrkali lončiće...

Ne postoji uopšteno najbolji skin... Postoji najbolji za mene i najbolji za tebe... A to ne mora biti isti...

Nemojte da se lažemo... Niko ovde ništa ne pravi... Samo prepravljamo već napravljeno... A tamo gde prave, pa tamo ima 4 verzije ruskog Voice i Lang fajla... Pa kako kome po volji... A kome se nijedno ne dopada, neka promeni sam... Sami, kod njih kada pitate, da li može nešto da se promeni, oni vam napišu kako da promenite sami, a ne prave umesto vas...

To je svrha nečega, što se zove forum...
 
Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
@Mapkc mislim da se nismo razumeli.
Ne kazem ja da Arimi skin ne valja. Svaki skin je svoja prica a nacin rada i podesavanja je definisao autor, tu nema sta da se diskutuje. Ako ti se nesto ne svidja mozes da pises autoru da to promeni, ako hoce on ce to i da uradi ako ne ili koristis tako kako je ili menjas sam to sto ti ne odgovara ako mozes i umes.

Ali ako se koristi na Srpskom, nebitno (cirilica ili latinica) jeste ne funkcionalan.
Probao sam sve skinove sa originalnim BD, i sa ovim sto smo mi pravili za Pongo Lang i Voice.
@nislija30 je dopunio BD Lang a ja (po ugledu na ruski i litvanski voice) Voice fail da radi na Pongo Skinu i to je da kazem 99,9% reseno.
Neki drugi Srpski Lang i Voice ja nisam video, to je sto je nema vise, bar nista zvaicno objavljeno.
Ovo sto smo pakovali za Pongo skin Lang i Voice malo vise pokriva funkcija kad se doda u neki drugi skin ali opet fali previse pogotovo kada je tts u pitanju. Da ne nabrajam sta sve ne radi (od informacije o napajanju izgovara na engleskom, preko izgovara znaka, pa do upozorenja i lokacija itd. itd. prica pola srpski pola engleski).

To je dovoljno da vecina korisnika ovde, proba i odmah odustane.
Zamisli jos pola mi prica na srpski pola na engleski ko da ga trpi satima u voznji.

Ovde na forumu je 90% interesna svera Srpski jezik.
Jednostavno ne mozes da poredis strane forume i ovaj nas ovde.
Na tom pomenutom forumu je interesna svera engleski i svi skinovi su egal, ali ovde nisu...

Ajde da probamo ovako nesto:
Postavimo skockane verzije sa Arimi skinom na engleskom, i sa Pongo skinom na Srpskom, da vidimo za sta ce biti veceg interesovanja.
 
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
57
Novi speedcam fajl za zemlje stare YU sa svim okolnim zemljama. Kao i ranije, samo dopunjeno novim HERE fajlovima od 7.7.2018. godine, a onda optimizovano:

Kod:
https://mega.nz/#!bkBi0KyB!MpHwnQHwwwx1tToVHLWTSqJLQqhv0Fb23nQ8r-66o8w


Evo i dopune. Na 4PNA su se pojavili neki fajlovi od 19.07.2018. gde su ubaceni i AT, IT, HUN, SRB, MK i GR. Spojeno i optimizovano. Sa prethodnim fajlom se poklapa nekih 1K fajla, sto znaci da je optimizovanjem uklonjeno poprilicno duplikata, tj. kamera koje su vise puta zabelezene u krugu od 10m.

Kod:
https://mega.nz/#!bkBi0KyB!MpHwnQHwwwx1tToVHLWTSqJLQqhv0Fb23nQ8r-66o8w
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
57
Menjaj program za optimizaciju. Imas oko 500 neispravnih/necitljivih linija u tom failu.
Uzmes nesto bolje na primer:
Spudigo_v2.4:

Probao sam ja ranije 2.3, ali mi se nesto nije svideo, mnogo ima da se radi oko fajla (ili se nisam mnogo njime bavio). Nije to nista strasno sto ima tih 500 linija, iGO to sam preskoci kada pravi svoj format. Veci je problem sto je u "CN Companion" koji koristim definisano da uklanja duplikate na 10m razdaljine. Pitao sam autora da li moze da promeni to na 20, 30... ili ostavi otvoreno, ali kaze da je odavno radio taj program i da mu je komplikovano da to menja. Vise ljudi ubelezi neku kameru na putu, ali ne upisu u isto vreme i u metar isto... pa ima duplikata. Ni to nije problem, iGO ce javiti kameru, ili vise njih... svakako.

Probacu ovu 2.4 verziju. Hvala.
 
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
57
Steta sto je POI Plaza prestao sa radom, bar u onoj formi kako su ranije objavljivali nove fajlove sa kamerama. Uzgred, zaboravio sam kako se zove njihov Android program za kamere (moze odgovor ovde ili na PP), ali evo najnovijih POI Plaza fajlova koji su, verujem, pravljeni za njega:

Evropa - fiksne kamere
Kod:
https://www64.zippyshare.com/v/0yWujFhq/file.html

Evropa - mobilne kamere
Kod:
https://www64.zippyshare.com/v/9aav32jq/file.html
 
Natrag
Top