Hronologija Jehovinih svedoka

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
On se sam bavi vracanjem, numerologijom i piramidologijom, a Papu naziva satanom!

Pa suludo!
Točno tako onse sam bavi vještičarenjm ?giphy.gif Sa tim nema veze adventisticka crkva

Kako da postuje, kad je stub adventisticke teologije ucenje da je papa satana?

Sve si ovo gore ljepo napisao osim ovog gdese ne slažem sa vama , da je stub adventisticke teologije ucenje da je papa satana , tosu samo osobna mišljenja pojedinaca , a jedan od tih pojedinaca je i Laki
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Sve si ovo gore ljepo napisao osim ovog gdese ne slažem sa vama , da je stub adventisticke teologije ucenje da je papa satana , tosu samo osobna mišljenja pojedinaca , a jedan od tih pojedinaca je i Laki

Pa to uci EGW u svojim knjigana, od nje to potice i racunice broja 666. Pa sad ako ona nije glavni dogmata njihove crkve, onda si u pravu da to nije stub njihove vere.

Svakako, da pojedinci na forumima tipa Laki , ovo isticu, dok sama adv. crkva odnosno njihovi teolozi ovo retko kad i pominju. Posebno ne u hrvatskoj odakle si ti..

Njihovi teolozi stvarno uce evandjelje, odnosno Isusa Hrista, i to je za svaku pohvalu..
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Khm, khm, kakve veze ima hronologija jednog kulta, sa teologijom Adventista? Ako bi se izbacilo ovo budalasto insistiranje na pronalaženju šifrovane poruke u Bibliji, kojem su Sola Scriptura čini mi se skloni, kao što su skloni i tome da na sve moguće načine pokažu i dokažu istoričnost pisma, tragajući za arheološkim dokazima kojih po svemu sudeći nema, ili nisu takvi kakve očekuju da budu, nema povezanosti teologije Adventista i hronologije Džehovista - Raselovaca. Osim ako se ne računa u to činjenica da je Rasel, osnivač Kule Stražare bio adventista koji je iste napustio, povevši sa sobom veliki broj pristalica, razočaranih u neispunjavanje proročanstva od drugom dolasku.

Što se tiče tvrdnje koju je mire000 izrekao na račun Adventista, možda je malo preterao, ali nije bio daleko od istine. Za skoro sve Sola Scriptura zajednice, od samog početka Reformacije, Arhiepiskop - Nadbiskup Rima, patrijarh Zapada, naslednik Svetog Petra, Servus Servorum Dei, sama njegova služđba, bez obzira ko se nalazio na Cathedra Petrii je predmet napada. Da li ga javno sa propovedaonice nazivaju Sotonom? Možda i ne, ali pronalaženje veze njegove nazovi titule sa brojem 666 je proizašlo odakle? Izmislili ga pojedinci? Ne, nego iz same Adventističke nauke. Jer oni koji tako misle, i propagiraju to nisu mogli da isisaju iz prstiju. Neko je morao to da im kaže, i da ih ubedi da je to istina. Nije tu samo na delu sada već klasično prisvajanje monopola na istinu, po kome se svako sa čijim se stavovima ne slažem automatski proglašava Satanistom, tj otpadnikom, a čega je istorija Crkve puna.

Onima koji bi da u ovu raspravu uključe Istočnu Crkvu i njen stav prema papi, i to iskoriste kao dokaz, potrebno je podsećanje da se 1054 dogodio raskol, a ne apostaza bilo kog od delova do tada jedinstvene Crkve. Šizma nije apostaza, a nikome sve do 17 veka nije na pamet padalo da Katolike ili Pravoslavce naziva hereticima, apostatama ili sotonistima. Taj će se epitet uključiti u upotrebu tek nakon nesrećne odluke Propaganda Fidei kojom su se Katolicima zabranjivali odnosi, normalni međuljudski odnosi sa odeljenom braćom. Uskoro je stigao odgovor iz Patrijaršija, gde su se probudile stare rane podela izazvanih zamerkama i nerazumevanjem. Tek od 17 veka kod pojedinih se javlja da ne smatraju jedni druge za Crkvu. Teko do tada se sakramenti jedne ne priznaju od strane druge. Mada ni to nije bilo toliko poštovano. Ne pre. A svemu je kumovala Reformacija, gde je Zapadna Crkva našašvši se napadnuta morala da se brani, a odluka Propaganda Fidei sama po sebi predstavlja pokušaj da se jednim udarcem otklone opasnosti i pojača disciplina u Crkvi. Što kao i svaki ljudski pokušaj rešavanja problema, nastao na ljudskoj volji donosi više zla nego dobra.
Zamerke u vezi prakse, svađa oko primata pape, i naravno famozni filioque u simbolu vere (za koji da ne bude zabune ima teoloških osnova, ali ipak je trebalo da se o tome malo dublje istraži, jer nakon uskrsnuća Isus pojavivši se pred okupljenim apostolima dahne na njih i reče im primite Duha Svetoga..) nisu razlozi da jedni druge nazivamo Sotonistima i tražimo za to biblijsko opravdanje (kada smo već kod Biblije, najpotpuniji kanon oba Zaveta imaju Zapadna i Istočna Crkva, protestanti ga nemaju) Niti Katolici, niti Pravoslavci gube vreme na pronalaženju skrivenih poruka tamo gde ih nema, nit se bave takvim glupostima izračunavanja kada, gde i kako će započeti Diaes Irae, jer znaju da taj trenutak nije dan na znanje nikome, i da im to nije zadatak, nego da im je zadatak da žive Evanđelje, ljubeći Boga i bližnjeg svoga. Tradicije, prakse, sve je to ništa ako se SRCEM NE ŽIVI VERA U OCA; SINA I DUHA SVETOGA, koji je YHWH ADONAI ELOHENU, ADONAI EKHAD..... u isto vreme i jednostavan i ljudima neshvatljiv.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa jesu ga nazivali Marko, antihrist nosi 666 i on je satana. Nazvao sam to pravim imenom.

Mire, molim te nemoj lupati gluposti.
Ja sam u ovoj crkvi od pre nego sto sdi se ti rodio, i nikad nisam cuo nikoga da Papu naziva sotonom.
Potpuno je drugo pitanje tumacenja Otkrivenja i brtoja 666, koje nisu izmislili adventisti, nego apostol Jovan.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa jesu ga nazivali Marko, antihrist nosi 666 i on je satana. Nazvao sam to pravim imenom.

Mire, molim te nemoj lupati gluposti.
Ja sam u ovoj crkvi od pre nego sto sdi se ti rodio, i nikad nisam cuo nikoga da Papu naziva sotonom.
Potpuno je drugo pitanje tumacenja Otkrivenja i brtoja 666, koje nisu izmislili adventisti, nego apostol Jovan.

Aha, znači apostol Jovan - Ivan je izmislio više stvari, među njima i Otkrovenje, i on je prvi nazvao patrijarha zapada, Arhiepiskopa Rimskog, papu zver.... To su neki nevi momenti. Jer ako je to isti Jovan - Ivan, autor četvrtog Evanđelja, onda i ono može da se stavi pod lupu sumnje, tj da se nazove izmišljotinom. Po čemu onda možemo smatrati da su ostala tri Evanđelja istinita?

Ako je to stav Adventističke zajednice, po čemu je onda ona Hrišćanska? Jer ako autora jednog od Evanđelja nazivate maštarom, onda je i njegovo delo plod mašte. Ono delo u kome on u samom prologu istog Isusa otkriva kao Boga.

Pitam se samo da li ste svesni implikacija ovakvog odgovaranja na post mire000.

Jer, nigde u Otkrovenju, autor ne pominje papu, a sama zver se može tumačiti na mnogo načina. Svako može da misli šta mu god padne na pamet, ali da većem broju ljudi slučajno na pamet padne ista stvar u tumačenju teksta koji je i za vrhunske filiologe i teologe zbrka kroz koju se treba izboriti, je ravno čudu. Takvo tumačenje famoznog boja 666 je proizvod pomoćne literature u tumečanju Otkrovenja. A ona, niti je nezavisna, niti je stručna, nego je pisana sa samo jednim ciljem da podrži već ugrađenu predrasudu i već izgrađeno mišljenje vođa zajednica nastalih nakon Protesta.

Kako to da Otkrovenje u Istočnoj Crkvi ne tumače na takav način? Kako to da se prosečan, ali i nadprosečan vernik iste ne bavi tumačenjem istog i ne bulazni o tome kada pokušava da evangelizira nekog ateistu, ili drugog Hrišćanina? Kako to da baš ta knjiga NZ ni u Zapadnoj ni u Istočnoj Crkvi nije izazvala toliko interesovanja, niti gomile knjiga tumačenja, nego je to baš u zajednicama nastalim nakon Luterove pobune, prevođenja Pisma na narodne jezike i odlaska nezadovoljnika preko velike bare? Kako to da nikome drugome ne pada na pamet da zaboravi na sve ostalo i da se opsedne "drugim dolaskom", u toj meri da čitavu teologiju izgradi oko toga, da se poput posednutog bavi izračunavanjima datuma, i išćekivanjem istog, svodeći Crkvu na preduzeće, pripremajući završni obračun, a Boga koji je izvan vremena na direktora kapitalističke korporacije koji će doći da proveri stanje na terenu, osim protestantima, posebno Adventistima i njihovom odeljenom rođaku Rasolovskoj korporaciji Džehovinih Svedoka?

Zar se "bdijte jer ne znate časa" odnosi na to da se potpuno zabvoravi sve drugo? Ne bih rekao, nego se baš odnosi na to da se ostane veran. I to ne u tome da se u Pismu koje je Bog inspirisao traže odgovori na pitanja kojih nema, da se besomučno izračunava dan drugog dolaska, pa da se na osnovu toga što ničeg drugog u teologiji shvaćenoj na takav način nema, napuštaju zajednice i osnivaju nove, koristi je piramidologija, numerologija, grafologija. Koriste se divinacijske metode saznavanja budućnosti... i onda je povrh svega zver 666 niko drugi do papa? Ha. Ponavljam takvo tumačenje oni koji ga koriste nisu isisali iy svojih prstiju nego im je tako rečeno. Naravno ne sa predikaonice, ili ambona, nego čitanjem literature vrsnih "teologa".

Pravoslavni teolozi imaju svojih zamerki na Katoličke, kao i oni na Pravoslavne. Ali se te zamerke mogu svesti na prirodu shvatanja Crkve. Za Pravoslavne, čak i za takve, čini se protivnike Katoličanstva kakvim mnogi smatraju Justina Ćelijskog i Nikolaja Velimirovića, da napomenem samo domaće primere, ili Marka Efeškog, nije smetnja ništa drugo sem preterane Juridičnosti i krutosti Zapadne Crkve i preterane skolastike i oslanjanja na državnost i suverenost. Katolici, i to ne svi zameraju Pravoslavlju nedostatak discipline i previše oslanjanja na sinodalnost, i u poslednje vreme na etnofiletizam (poslednje vreme je relativno poslednje, tačnije se ovo odnosi na poslednja dva veka). Ništa drugo. Niti je optužba kojom je započeo nesrećni raskol uključivala nazivanje onog drugog sotonistom.

A to je baš ono što oni koji u broju 666 vide papu čine. Jer, Katolici su, ako se tako shvati ova optužba Sotonisti, Pravoslavci i Katolici su pagani, i treba ih Evangelizirati, jer u protoivnom ih čega pakao "gde je plač i škrgut zuba", a vi se osećate pozvanima da to sprečite. Vođeni čini se onim da ako nisam spasao drugoga, sam sam sebe osudio pred Bogom. To je pogrešno, jer ne činite to u slavu Boga, nego sebi na korist.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U vezi svih lažnih optužbi i pripisivanja svega i svačega na moj račun - ponavljam:

Bog vodi istorijske tokove, određene događaje predodređuje, i to pokazuje kroz proročke datume, i biblijskom numerologijom.

To što vi to ne razumete i sve pripisujete vračanju - to je vaš lični problem, i nema nikakve veze ni sa mnom, ni sa Bogom, tako da je vaše duvanje u vetar uzaludno.

Na kraju.

A šta mislite, zašto je baš fudbaler reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov dao gol u meču sa Kostarikom i to baš u 56 minuti, i to u trenutcima kada sam se molio za još jednu potvrdu znakom i čudom.

Ime Aleksandar Kolarov daje zbir 170, a pojedinačno, ime, i prezime - daje zbir 85, što je polovina od prve cifre od 170.

ALEKSANDAR KOLAROV 170

- Od početka prvog Srpskog ustanka 1804 godine, do mog rođenja 1974 godine - prošlo je 170 godina.

- Od 1844 godine kada je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama i odpočeo istražni sud na nebu, do poplava na ovim prostorima 2014 godine koje je Bog najavio kao ispoljavanje svojih sudova i znak Hristovog drugog dolaska u ovom vremenu - prošlo je 170 godina.

ALEKSANDAR 85

KOLAROV 85

( niz od tri događaja vezan vremenskim odsekom od 85 godina )


- Od 1844 godine kada je Isus ušao u Svetinju nad Svetinjama i odpočeo istražni sud na nebu, do potpisivanja konkordata od strane Italijanskog diktatora Benita Musolinija, kojim se Rimskom papi vraća vlast 1929 godine - što predstavlja čin izlečenja jedne od glava zveri iz otkrivenja, izlečenja - pa do do poplava na ovim prostorima koje je Bog najavio kao ispoljavanje svojih sudova i znak Hristovog drugog dolaska u ovom vremenu 2014 - prošlo je 85 godina.

GOL POSTIGNUT U 56 MINUTI

- Od kraja prvog svetskog rata 1918 godine, do mog rođenja 1974 godine . prošlo je 56 godina.

AMIN!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dokon pop i jariće krsti. U svemu se nalazi neka skrivena poruka vezana za "kraj vremena" Sve više i više se uveravam u to da su Oci bili u pravu kada su Pismo držali samo na Grčkom i Latinskom i protivili se prevođenju istog na narodni jezik. Ovo je ludilo. Kakve veze ima fudbaler sa ispunjavanjem bilo čega? Ili hronologijom Džehovinih svedoka?

Hajde lepo da u proročanstva o kraju sveta uključimo i Nostradamusa, pa vidovitu Zorku, Nebojšu Trgovčevića, "Klepoatru" a ostalim zaluđenicima preporučujem nekromantiju pa da prizivaju Milju Vuijanović Regulus od jutra do sutra ne bili saznali kada je Bog odredio da će da se vrati kući sa puta i napravi Uzdizanje "pravednika".
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve ovo je vezano za posvećene pojedince unutar crkve ASD koje je Bog podigao u današnjem vremenu za reformu i probuđenje crkve i sveta.
On ih je pozvao na proročku službu, i on ih vodi da prepoznaju njegovu volju koju otkriva i na ovaj način.
Tu se ne mogu mešati elementi koji su van ove Božje promisli, i pokreta koji je podigao, a koji je deo crkve koja drži zapovesti i veru Isusovu, i ima Duh proroštva.

Smisao sam već objasnio.

U pogledu pobede Srpskih sportista u poslednjih pola veka na ovim prostorima, i u pogledu prve pobede reprezentacije Srbije na ovom svetskom prvenstvu u fudbalu 2018 godine, želim da ponovim ono što sam iznosio i u mojim svedočanstvima, ili odgovorima pojedinoj braći i sestrama na ova svednstva, a to je - da Bog vodi istorijske tokove, određene događaje predodređuje, i to pokazuje kroz proročke datume, i vremens...ke odseke, kako bi ukazao na njegovu volju, i vremena njenog ispunjenja na način kako je on to odredio u ovom poslednjem vremenu, a vezano je za ostvarenje plana spasenja, njegovo delo probuđenja i reforme crkve i sveta, i skori Hristov dolazak u slavi.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Pa to uci EGW u svojim knjigana, od nje to potice i racunice broja 666. Pa sad ako ona nije glavni dogmata njihove crkve, onda si u pravu da to nije stub njihove vere.

Svakako, da pojedinci na forumima tipa Laki , ovo isticu, dok sama adv. crkva odnosno njihovi teolozi ovo retko kad i pominju. Posebno ne u hrvatskoj odakle si ti..

Njihovi teolozi stvarno uce evandjelje, odnosno Isusa Hrista, i to je za svaku pohvalu..

Mire, nije lepo sto lupis laznu izjavu pa je onda branis. Priznaj da si pogresio sto si adventistima pripisao neistinu.
Imam sva dela EGW i Indeks njenih knjiga koji se sastoji od tri knjige. Lako mogu da provereim kad neko lupi glupost kao sto si ovoga puta tu ucinio.
Takodje ima sve njene spise i programu u kompjuteru preko koga mogu da pronadjem sve sto je napisala.
Stavio sam tvoju izjavu da bi je pronasao u njenim spisama i dobio sam nulu.
Zato ocekujemo da se izvines sto si papu nazvao sotonom i to pripisao adventistima.
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jer, nigde u Otkrovenju, autor ne pominje papu, a sama zver se može tumačiti na mnogo načina.

Slazem se sa tobom. Zato i postoje vise tumecenja Otkrivenja i ona se medjusovno razlikuju.
U razgovoru sa jednim katolickim svestenikom pitao sam ga "Kako vi tumecite te izjave iz Otkrivenja?" on je odgovorio mi nikako ne tumacimo Otkrivenje. Ja zbilja nikad nisam video nikakvo katolicko tumacnje tih simbolja. A bilo bi korisnao, ako ih imate, da ih uporedimo sa drugima.
 
Natrag
Top