iGO Primo, NextGen - dodaci, skin, branding, lang, voice, ux, poi, speedcam...

Učlanjen(a)
05.12.2015
Poruka
1.262
Stari pongo ne mozes da sacuvas, mozes da sacuvas save folder a time i sva stara podesavanja. data.zip je isti kao u prethodnoj verziji a sys.txt mozes da uzmes kao primer i prilagodjavas svoj po zelji i potrebama.
UX folder je kompletan stara verzija (objedinjeno zakljucno sa 05.11.2017) + svi novi ux dodaci neophodni za pravilan rad koji su u medjuvremenu ispravljeni zbog nekih nedostataka + vizuelni izgled kao bonus. Svi ux dodaci su testirani i probani i rade (a za sve je @nislija30 uradio prevod) ali ne znaci da su svi svakome potrebni. Sve sto nie potrebno moze se obrisati iz ux foldera, u imenu dodati --- i tako ih deaktivirat ili iskljuciti iz samog menija. UX takodje prilagodavas sebi. Ako sacuvas stari save a dodas novi ux sa svim dodacima, sva stara podesavanja ce biti tu, ali ces za nove ux dodatke morati da uradis podesavanja.
 
Učlanjen(a)
20.08.2016
Poruka
115
Neko vreme mi neradi pretraga glasom , Lana kaže:" recite adresu.....internet veza nije dostupna"! Konektovan sam, neznam u čemu je problem, to je radilo...
Btw. Kako mogu da iskopiram teme iz starog ponga (gde se nalaze) u ovaj novi, čini mi se da baš nema tema za dan i noć koje sam ja koristio :(
Btw.2 čini mi se da ovaj novi pongo mnogo tečnije radi :)

Послато са Lenovo Z90-7 уз помоћ Тапатока
 
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Zahvalnost i za ovo zaslužuje Arimi! Pa HVALA mu za ogroman trud!

@iGO_Fan spakovao sam sve potrebno za gja mapchanger i potrudiću se da napravim što bolji tut.


0. U vaš sys.txt pod [folders] treba da u novom redu dodate:

has_secondary_root=1
android_secondary_root_path="/putanja do vaše sd kartice ustanovljena npr. Total commanderom/Android/data/com.gja.nav.utility/files/addons"

1. Sadržaj foldera "external SD" treba kopirati u rut vaše sd kartice i to tako da se putanja odnosno njen početak poistoveti sa folderom "Android" na samoj sd kartici.
2. Kada od te tačke otvarate folder po folder primetićete da je na kraju putanje folder "content" sa folderima iz čijeg naziva je nesumnjivo koje GIS sadržaje u njih treba kopirati ...u folder "map_hr" idu Here mape, u folder "poi_hr" idu Here POI i tako dalje po logici skracenice iza donje crte (_).
3. Sada u folder "content" ubacujete i sve druge sadržaje kojima je tamo mesto UZ IZUZETAK!:
  • "speedcam" i "userdata" koji MORAJU biti na internoj memoriji/iGO*/content
  • "global_cfg", "lang" i "voice" koji ne moraju tamo da budu ali je to ipak poželjno radi izbegavanja eventualnih grešaka o njihovom nedostajanju prilikom budućih instalacija na drugim uređajima (onima za koje još nismo podesili putanje u sys.txt). Vešti iGO korisnici dakle ne moraju da ispoštuju ovu drugu (uslovnu) tačku jer će se snaći i ako im se dese greške ...ali molim ljude koji nisu baš vični da svakako ispoštuju i drugu tačku jer će to omogućiti da ne moramo da zatrpavamo forum pitanjima poput "a kako sad da se izborim sa greškom tom i tom?"

4. Sada sadržaj foldera "internal storage" treba kopirati na internu memoriju uređaja, u iGO folder kako god da se on zvao u vašem slučaju. Kada otvorite paket vidite da je bitno samo da "ari_utility_gja_Nextgen.zip" bude smešten u folder "ux" a potpuno je nebitno gde će biti i odakle će biti pokrenuta sama aplikacija "Mapchanger Nextgen 2.6.apk".
5. Instalirajte je sada,
6. A sada OBAVEZNO restartujte uređaj,
7. Posle toga pokrećete upravo instaliranu aplikaciju a u njoj idete gore desno na sendvič odnosno tri tačke odnosno Settings meni a tamo tapnete na prvu opciju "SD Card path mode" pa izaberete "Manual". Prelazite na opciju "Set SD Card path" gde kopirate putanju iz sys.txt ali bez navodnika (ovako dakle: /putanja do vaše sd kartice ustanovljena npr. Total commanderom/Android/data/com.gja.nav.utility/files/addons)
8. Umesto da opisujem ostala podešavanja, postaviću skrinšot svojih jer su iskustvena i verujem da ni vi nećete koristiti drukčija. Kako god ali nikako nemojte isključiti odlaganje (delay) od 5 sekundi jer će to dovesti do problema kod autopokretanja izabrane iGO aplikacije
fa833b2a111ecfb2c63828259a2e62fe.jpg

a575b70c283dc89f11094d9d4a03e009.jpg

bf06869ce838a4acc98dcc58551885c2.jpg
9. Nisam zaboravio već sam ovo podešavanje čuvao za kraj -...pazite, ovaj mapchanger je odličan čak i kada ga koristite bez autopokretanja ali je sjajan baš zbog toga, zbog autopokretanja. E sada, to zavisi od packagename same aplikacije a i od toga da li je u manifestu aplikacije uključena mogućnost pokretanja drugih aplikacija (za smer po kome iz same navigacije pozivamo mapchanger). Po mom ličnom mišljenju, gift i israel su znatno upotrebljiviji od ostalih izdanja a s obzirom da israel ima nekoliko prednosti u odnosu na gift a za sve to vreme nema ni jedan nedostatak u odnosu na njega, kao najbolji izbor se nameće israel. Eto, pored ostalog i zato što kod njega radi i samopokretanje mapchanger/israel u oba smera dok kod gifta ne radi ni jedan smer.
Ovo je bio samo savet a pošto niko ne voli savete, vi odlučite kako hoćete ali svakako proverite i opciju "Nextgen program version" jer ćete tamo možda ustanoviti da je samopokretanje podržano i za aplikaciju koja je vaš izbor.


I to je to, a za kraj bih trebao da kažem - jer to nekoga vrlo moguće interesuje - da ovaj mapchanger u nekoj od prethodnih verzija ima mogućnost i samopokretanja iGO PRIMO israel aplikacije i to i one sa free package name i one sa paid packagename.

Uzdravlje svima a tebi iGO_Fan hvala što ćeš ovo uputstvo korigovati i prevesti na engleski. :)

EDIT: eto, nešto se uvek zaboravi, ali dobro ispravićemo tu grešku - veoma je važno da znate da pre deinstaliranja ovog mapchangera treba da napravite backup foldera na putanji: /putanja do vaše sd kartice ustanovljena npr. Total commanderom/Android/data/com.gja.nav.utility/files/addons ...jer je on u vlasništvu mapchangera pa će biti obrisan!
Hidden content
You need to reply to this thread or react to this post in order to see this content.

Astal da blista bejbi!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Ok druže ja cu ovo abd večeras probati sve. Malo je komplikovanije za jednog neiskusnog usera zato cu i dalje ostaviti post tamo da nam možda naprave ono sto sam tražio. Do tada ću korsititi ovo i dok ga ja svarim onda idem na prevod i guide step by step sa slikama. Hvala ti druže.

P.S Bitno je da mape i poi idu na extcard a Building i ostalo i ne mora to je ionako 300njak MB a 2017 je svi manje više imaju mobove od min 16GB interne a na kraju krajeva Building nisu ni nužne toliko. Za sada abd ovo će da radi a ako nam naprave po.mom zajtjevu onaj lakši jos bolje.

EDIT: Radi druze sve. Nije bas sve kako sam ja htio ali radi. Ja pak preferiram
SD card
- maps
- poi
- buildings
- dem

Ovako imam samo POI i Maps ali radi. Ovo dan dva sjest cu to lijepo prevesti i slikom pokazati kako radi.

Edit: Sve je ok, idu i maps, buildings, dem.i.poi. Greska ispravljena. Zanemarite post iznad.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
... Nije bas sve kako sam ja htio ali radi. Ja pak preferiram
SD card
- maps
- poi
- buildings
- dem

Ovako imam samo POI i Maps ali radi...
Ili sam ja bio konfuzan u uputstvu ili si ti konfuzan u citiranom tekstu, ne znam šta je od toga pa ću pokušati da odgovorim imajući u vidu obe mogućnosti.

- obrni okreni ali ti svakako imaš sve što je potrebno a ne samo mape i POI. Ako sam te lošim stilom pisanja doveo u zabludu hajde da ustanovimo gde je greška i da je ispravimo. Znači, na krajnju destinaciju, u folder content si trebao da ubaciš i buildings i dem i sav drugi GIS sadržaj osim izuzetaka koje sam naglasio a koji MORAJU biti u internoj memoriji JER ZAHTEVAJU MOGUĆNOST PISANJA.
- ako tako i jesi uradio pa u stvari imaš sve to ali ti nedostaje mogućnost izmene i tih sadržaja u skladu sa izmenom map provajdera onda je to druga stvar. U tom slučaju smatram da tražiš potpuno suvišnu i beskorisnu funkcionalnost a na uštrb upravo prostora koji nam je svima bitan i zbog čega je ponajviše i pravljen ovaj mapchanger.
- možda nisi znao ali nema suvisle potrebe za izmenama različitih DEM fajlova kao ni buildingsa. Da, ni njih ne treba da menjaš po provajderu već, s obzirom da su sve kombinacije dozvoljene, treba da napraviš jedinstveni miks a po sledećem modelu (iskustveno je ali proveri ako ne veruješ):
  • benzinske pumpe stavljaš od NNG,
  • .3dc stavljaš od TomTom,
  • . 3dl stavljaš od Here.
Od ovog pravila su izuzetak samo 2-3 zemlje a za sve druge je tačno da postoje samo NNG pumpe, da je TomTom uvek bolji kada su .3dc u pitanju a da je Here bolji kada su .3dl u pitanju.

I na kraju bih hteo da kažem da sve ovo pišem odužujući dug prema onima od kojih sam učio ili učim pa da zbog toga i tvoju i svoju zahvalnost po ovom pitanju preusmeravam na stvarno zaslužnog, Arimija. :)




Astal da blista bejbi!
 
Učlanjen(a)
05.02.2017
Poruka
224
Eh da druze ja sam to pogrešno razumio. Vodio sam se idejom da u maps folder ide samo fbl, fda, ftr, fsp, hnr znaš već. Eh sada je vec sve puno jasnije.

Edit:
- map_hh ili tt tu idu maps files,
- poi_hh ili tt idu poi files
- buildings u buildings 1 folder
- u dem ide dem itd itd. 1 folder


Moja greška, nisam dovoljno dobro iscitao sta si napisao.

Greska sa moje strane. :(

A da znao sam za bh mogućnost mixa Buildings no opet hvala na dodatnom info uvijek jos nekom posluzi.

I ovako da nije bilo je već odlično ali sa ovim infom dodatnim sve je jos bolje leglo.

Da svakako hvala Arimiju i tebi a ja cu kao sto sam i obecao sve ovo na EN prevesti i slikom pokazati.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.02.2017
Poruka
146
Neeeeeeeee! Brzoplet si :D
Pročitaj još jednom šta sam napisao.

- Samo jedan .dem koristiš
- samo jedan folder "buildings" koristiš ali sa MEŠANIM sadržajem (pomešan onako kako sam opisao a ako si perfekcionista onda napravi i ispravke u smislu da ćeš za neke zemlje iskočiti iz pravila i za njih koristiti sadržaje lokalnih map provajdera ...takve zemlje su Mađarska, Turska, Izrael, Belorusija... ...no, mislim da se time ne dobija baš mnogo pa da i nema opravdanja da sebi dodatno komplikujemo život, jer to su ipak više ukrasi nego bitne informacije/funkcional

Astal da blista bejbi!
 
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.654
UX za S8/S8+ i Primo
i uređaje sličnih ultravisokih rezolucija
Za
WQHD+ : 2960_1440
FHD+ : 2220_1080
HD+ : 1480_720


Probajte ovo:
skinite sledeći fajl
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
samo ubaciti u ux folder, ne otpakivati
(Uputstvo prevedeno sa originala..kahm, i meni malo...)
Zavisno od toga da li se koristi max rezolucija ili ne (po meni nepotrebno, al ajd...), modifikovati sys

Za FHD+ : 2220_1080 ne moraš da menjaš u sys.txt
[rawdisplay]
highres=1
[debug]
double_pixel_mode=1
[interface]
vga=1

Da bi se video skin mora da se doda u info.ini:
,720_1396,1396_720,540_1047,1047_540

LE : ako treba da se sakrije navigation bar.
u info.ini dodati:
,720_1480,1480_720,540_1110,1110_540

Tnx to @Costas3850 from GPSP
 
Natrag
Top