UEFA Europa League 2017/2018

Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
LŠ - Veče golova, šok u Sevilji, još jedan velikan obezbedio plasman u osminu finala!

Imamo novog učesnika osmine finala, to je Real Madrid. Liverpul bio na par minuta od plasmana, ali je izgubio veliku prednost.

h_5391a0872528835020171121224336.jpg


Grupa E

Danas su svoj meč odigrali Spartak iz Moskve i Maribor, bilo je 1:1, a zanimljivo je bilo i u Sevilji u večernjim časovima gde je gostovao Liverpul.

Upravo su gosti ti koji su umalo obezbedili plasman u narednu fazu Lige šampiona, Liverpul je imao pobedu u šaci, ali nije obezbedio plasman među 16 najboljih.

Bilo je jako interesantno, Liverpul je nakon 30 minuta vodio sa ubedljivih 3:0, ali se Sevilja vratila u meč.

Firmino je nakon kornera stigao do gola već u 2. minutu, Mane je u 22. minutu povisio na 2:0 na IDENTIČAN način, nakon iste akcije posle kornera.

U 30. minutu Firmino je svojim drugim golom povisio na 3:0, Mane je šutirao i golman je odbio loptu pravo na nogu Firmina.

Ipak, drugo poluvreme nam je donelo dosta uzbuđenja, prvo je Banega glavom postigao gol za 1:3 u 51. minutu, da bi u Moreno napravio penal u 60. minutu koji je iskoristio Ben Jeder.
Na samom kraju, izjednačenje. Sve se desilo nakon kornera, Pizaro je bio taj koji je iskoristio lošu reakciju odbrane Liverpula koja ponovo dokazuje svoje loše strane.

Spartak - Maribor 1:1
Sevilja - Liverpul 3:3


Liverpul 9
Sevilja 8
Spartak 6
Maribor 2


U poslednjem kolu igraju Maribor-Sevilja i Liverpul-Spartak.

Grupa F

Biće uzbuđenja u poslednjem kolu.

Mančester siti je u ovoj grupi već obezbredio plasman u narednu fazu, ali to nije učinila ekipa Šahtjora većeras, iako je imala šanse.

Napoli je morao da igra na pobedu u meču sa Ukrajincima, pobedio je fantastičnim golom Insinjea, ostavili su ga samog fudbaleri Šahtjora na 25 metara od gola, ovaj je opalio i pogodio za prednost.

U nastavku, još dva gola Napolija, apsolutno su zaslužili pobedu u ovom meču. Prvo je Zjelinski pogodio, zatim i Dris Mertens za konačnih 3:0.

Mančester siti nije uspeo da postigne gol sve do 88. minuta na svom terenu protiv Fejenorda, iako je bio apsolutni favorit večeras.

Imali su domaći šanse, ali golova nije bilo sve do samog kraja kada je Sterling doneo petu pobedu Mančester sitiju ove sezone u Ligi šampiona.


Mančester siti - Fejenord 1:0
Napoli - Šahtjor 3:0


Mančester siti 15
Šahtjor 9
Napoli 6
Fejenord 0

Poslednje kolo igraju Šahjtor - Mančester siti i Fejenord - Napoli. Napoli može dalje samo u slučaju pobede u meču sa Fejenordom i pobede Mančester sitija.

Grupa G

Danas su Bešiktaš i Porto podelili bodove u Istanbulu, što je dovelo do plasmana domaćih među 16 najboljih.

U drugom meču Lajpcig je naneo težak poraz Monaku, ekipi koja je nedavno harala Ligom šampiona.

Kao i Liverpul, Lajpcig je imao 3:0 nakon samo 30 minuta igre. Poveli su greškom Žemersona koji je postigao autogol u 6. minutu, a samo tri minuta kasnije Timo Verner je izbio sam na golmana Subašića i savladao ga bez problema za 2:0.

Verner je iskoristio i penal u 31. minutu za veliku prednost, ali je Falkao pred sam kraj poluvremena dao nadu Monaku da ipak mogu do drugog kola.

Ipak, to se neće desiti, Monako nema nikakve šanse, nade im je srušio fantastični Nabi Keita koji je uspeo da u 45. minutu postavi konačan rezultat.

Bešiktaš - Porto 1:1
Monako - Lajpcig 1:4


Bešiktaš 11
Porto 7
Lajpcig 7
Monako 2


Poslednje kolo u kom se sastaju Porto-Monako i Lajpcig-Bešiktaš će odlučiti drugog putnika u osminu finala. Monako nema šanse ni za LE.

Grupa D

Ovde je sve poznato, dalje idu Totenhem i Real Madrid. Real Madrid je najnoviji učesnik osmine finala pošto je danas uspeo da slavi. Inače, ovo je 21. uzastopni put da Real Madrid igra osminu finala Lige šampiona.

Obe ekipe su zabeležile pobede danas, Totenhem je slavio na gostovanju slabom Dortmundu u poslednjih mesec dana.

Poveli su domaći u Dortmundu golom Obamejanga, ali je Hari Kejn izjednačio početkom drugog poluvremena nakon asistencije Dele Alija.

Pobedu gostima donosi fudbaler iz Južne Koreje, Son, u 76. minutu meča.

Real Madrid je istresao sav bes na APOEL-u, slavili su sa 6:0, čak su i spustili gas u poslednjih pola sata kada je već sve bilo rešeno.

U prvih 20 minuta nije bilo golova, a onda je Luka Modrić postigao prvi u 23. minutu. Do kraja poluvremena Benzema, Načo i ponovo Benzema su već tada rešili pitanje pobednika.

Kristijano Ronaldo je uspeo da sa dva gola, prvi glavom i drugi nakon velike greške protivničke odbrane, donese Real Madridu konačnu pobedu od 0:6.

Dortmund - Totenhem 1:2
APOEL - Real Madrid 0:6


Totenhem 13
Real Madrid 10
Borusija 2
APOEL 2
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Roma traži prolaz u Madridu, Juve čeka Barsu

Drugog dana petog kola LŠ najzanimljivija situacija je u C grupi gde Roma, Čelsi i madridski Atletiko nastavljaju borbu za plasman u osminu finala.

17162544585a155ca257f00091423444_w640.jpg


U nekoj "ludoj" kombinaciji šanse ima i Karabag, ali je teško verovati da autsajder iz Azerbejdžana može da napravi dva podviga, prvi već sutra protiv šampiona Engleske Čelsija na svom terenu.

Čini se da je Čelsi u najboljoj poziciji, iako ima bod manje od Rome, ali i lakši raspored jer sada ekipu Aleksandra Kolarova očekuje meč za prolaz dalje na madridskom stadionu Vanda Metropolitano.

Rimljani bi i sa bodom otišli među 16 najboljih timova u Evropi, ali preko puta sebe imaće Atletiko koji na poslednjih 13 utakmica u Ligi šampiona na svom terenu ima devet pobeda, a medju četiri "kiksa" su poslednja dva.

10860285495a155ca30aa1f872013877_w640.jpg


Derbi runde igra se u Torinu gde Juventus dočekuje Barselonu uz zvižduk najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića.

Oba tima imaju priliku da overe mesto u nokaut fazi, a zajedno mogu to da urade remijem u slučaju da Sporting ne savlada Olimpijakos.

Zamršena situacija je u A grupi jer Bazel i moskovski CSKA vode borbu za drugo mesto, odmah iza bezbrižnog Mančester Junajteda, dok je Benfika poslednja bez bodova.

CSKA dočekuje "srpsku" Benfiku sa Miletom Svilarom, Ljubomirom Fejsom i Andrijom Živkovićem.

U B grupi se znaju putnici za osminu finala - Pari Sen Žermen i Bajern, dok je Seltik u mnogo boljoj poziciji za ostanak u Evropi od Anderlehta, srpskih fudbalera Uroša Spajica i Ivana Obradovića, jer ih razdvaja pobeda Škota iz Brisela.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
STRAŠNI PSŽ, Atletiko se ne predaje, Barsa i Juve ostali dužni navijačima

Večerašnjim utakmicama kompletirano pretposlednje kolo grupne faze Lige šampiona.

nejmar528886020171122214739.jpg


Centralni događaj večeri bio je duel Juventusa i Barselone u Torinu, u okviru petog kola Grupe D.
Pravdu je delio naš najbolji arbitar Milorad Mažić, a meč je završen bez pobednika, bez golova i bez mnogo uzbuđenja - 0:0.
Užitak je umanjen i činjenicom da je najbolji fudbaler Barse Leo Mesi tek u drugom poluvremenu ušao na teren, ali ni njegov ulazak, izuzev nekoliko prilika, nije pomogao Barsi da slavi u Torinu. Imao je i Juve svoje šanse, Dibala je u poslednjim trenucima imao odličan pokušaj, ali Ter Štegen je sačuvao remi.
Za to vreme u istoj grupi, Sporting je u Lisabonu savladao ''otpisani'' Olimpijakos sa ubedljivih 3:1. Golovima Dosta i Sezara u finišu prvog poluvremena, Sporting je praktično rešio pitanje pobednika, a u nastavku Dost je svojim drugim pogotkom u 66. minutu dotukao crveno-bele iz Pireja. Poraz gostiju ublažio je Ođiđa Ofoe u finišu meča.
U poraženoj ekipi priliku je od 57. minuta dobio bivši napadač Partizana Uroš Đurđević, koji je zamenio Fortunisa. Jagoš Vuković je meč odgledao sa klupe, a Saše Zdjelara nije bilo u konkurenciji za sastav Olimpijakosa.

inijesta528889020171122215101.jpg



U Grupi A, Bazel je večeras savladao Mančester Junajted, golom Langa u samom finišu meča sa 1:0 i tako do maksimuma zakomplikovao situaciju pred poslednje kolo.
CSKA je ranije večeras savladao Benfiku sa 2:0, pa sada Moskovljani i Švajcarci imaju po devet bodova na deobi drugog mesta.
Naš Nemanja Matić večeras je bio na klupi za rezerve u Junajtedu, a priliku da zaigra dobio je od 66. minuta umesto Pogbe.
U Grupi B, PSŽ i Bajern su se novim pobedama još više odvojili od Anderlehta i Seltika i u poslednjem kolu će u međusobnom duelu u Minhenu odlučivati o pobedniku grupe.
''Sveci'' su večeras na svom terenu deklasirali Seltik sa 7:1, iako su gosti iz Glazgova poveli preko Dembelea već u prvom minutu. Ispostavilo se da su tim golom fudbaleri Seltika samo ''najutili'' moćni tim PSŽ-a, pa je gostima već do poluvremena napunjena mreža.

Dva gola Nejmara, po jedan Kavanija i Mbpaea rešili su sve već u prvih 45 minuta, a u nastavku je trijumf domaćih postao još ubedljiviji, pogocima Veratija u 75, pa Kavanija, posle sjajne akcije u 79. minutu,. Sve je začinio Dani Alveš, prelepim pogotkom samo dva minuta kasnije - 7:1.

Bajern je večeras gostovao u Briselu i na kraju slavio sa 2:1 protiv domaćeg Anderlehta. Posle prvog poluvremena bez golova, Bajern je poveo početkom drugog golom Levandovskog, a izjednačenje domaćima doneo je Hani u 63. minutu.
Neizvesnost je trajala u narednih 14 minuta, a onda je Toliso pogodio za konačnih 2:1.
U domaćem timu svih 90 minuta odigrao je naš reprezentativni štoper Uroš Spajić.

U Grupi C, Čelsi je od večeras na prvom mestu na tabeli, posle ubedljive pobede u gostima protiv Karabaga (4:0), a zahvaljujući i porazu Rome od Atletika u Madridu, rezultatom 2:0.

Pitanje pobednika rešeno je u drugom poluvremenu, golovima Grizmana i Gameira. Ipak, Atletiko je ovim trijumfom tek za nijansu uvećao svoje šanse za plasman u narednu fazu Lige šampiona.

Aleksandar Kolarov je u ekipi Rome odigrao svih 90 minuta.

Grupa A
CSKA - Benfika 2:0
Bazel – Mančester Junajted 1:0
Lang 89.

Tabela: Mančester Junajted 12, Bazel, CSKA 9, Benfika 0.

Parovi poslednjeg kola: Benfika - Bazel, Mančester Junajted - CSKA.

Grupa B

Anderleht – Bajern Minhen 1:2
Hani 63 - Levandovski 51, Toliso 77.
Pari Sen Žermen – Seltik 7:1
Nejmar 9, 22, Kavani 29, 79, Mbape 36, Verati 75, Dani Alveš 81. - Dembele 1.

Tabela: PSŽ 15, Bajern 12, Seltik 3, Anderleht 0.

Parovi poslednjeg kola: Bajern - PSŽ, Seltik - Anderleht.

Grupa C

Atletiko Madrid – Roma 2:0
Grizman 69, Gameiro 85.
Karabag – Čelsi 0:4

Tabela: Čelsi 10, Roma 8, Atletiko 6, Karabag 2.

Parovi poslednjeg kola: Čelsi - Atletiko Madrid, Roma - Karabag.

Grupa D

Juventus – Barselona 0:0

Sporting – Olimpijakos 3:1
Dost 40, 66, Sezar 43 - Ođiđa-Ofoe 86.

Tabela: Barselona 11, Juventus 8, Sporting 7, Olimpijakos 1.

Parovi poslednjeg kola: Barselona - Sporting, Olimpijakos - Juventus.



 
Natrag
Top