Raste broj mrtvih u Atini, a večeras nove nepogode VIDEO

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Raste broj mrtvih u Atini, a večeras nove nepogode VIDEO
Najmanje 14 osoba poginulo je u bujičnim poplavama u blizini Atine, javlja Rojters pozivajući se na zvaničnika grčkog Ministarstva zdravlja.

Izvor: Tanjug
2799980655a0c2c8953d1b756377511_v4_big.jpg

Getty images
Spasilačke ekipe pronašle su tokom dana 12 tela - osam muškaraca i četiri žene, u atinskom predgrađu Mandra ili u njegovoj blizini, dok su dva muškarca nađena mrtva u moru pošto ih je odnela bujica.

Posle jake oluje koja je prošle noći zahvatila Atinu, voda je poplavila kuće i firme, pretvorila puteve u reke blata i smeća, i bacala automobile i kamione na ograde i zgrade. Saobraćaj je bio potpuno u prekidu na delu autoputa između Atine i Korinta.

Za večeras su predviđene nove vremenske nepogode u atinskoj oblasti.

Grčka vatrogasna služba navela je da je primila više od 600 poziva za pomoć pri ispumpavanju vode iz zgrada, i da je spasila 86 osoba zarobljenih u vozilima ili kućama. U spasilačkim akcijama učestvovalo je 190 vatrogasaca s 55 vozila.

Lokalne vlasti su zatvorile škole u područjima Mandre, Nea Peramosa i Megare.

AP je prethodno javio da su četiri osobe stradale u bujičnim poplavama koje su na zapadnoj periferiji grčke prestonice pretvorile puteve u mutne brzake pune blata i šuta, kao i da su poplavljeni domovi i poslovne prostorije.






Navodi se i da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno telo nastradalog muškarca.





Dodaje i da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim delovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.





ANA je prethodno prenela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

"Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima", izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.




 
Natrag
Top