KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Dame i gospodo, ovo je turbo Zvezda!

Rutinska i ubedljiva pobeda, uprkos izostanku najboljeg igrača Tejlora Ročestija, potom i Pera Antića

15093879478598.JPG


Porazi od Budućnosti i Cedevite su prošlost, Crvena zvezda samo gleda napred i gazi s mnogo samopouzdanja! A ono što su navijači imali prilike da vide u beogradskom hramu košarke bila je čista demonstracija sile! To je baš ono što je braniocu titule i trebalo - laka pobeda da se crveno-bela mašina pokrene u Jadranskoj ligi, da se odmore veterani i ubrizga doza samopouzdanja u napornom ciklusu. Skopski MZT je u takvoj situaciji bio savršena žrtva - 112:73 (28:23, 30:23, 33:8, 21:19).

Do poluvremena - 58, do kraja trećeg kvartala - 91, konačno - 112 poena! Bilo je strašnijih izdanja trostrukog uzastopnog osvajača titule, bilo je i ubedljivijih pobeda, ali ne pamti se kada je neki tim u Jadranskoj ligi, a ni kada je Crvena odigrala utakmicu sa ovakvim procentima! Kada na kraju i gotovo celim tokom utakmice imate preko 70 odsto preciznosti u šutu za dva poena (na kraju 70% - 35/50), znate da je u pitanju nešto što se ne viđa svakodnevno. A stvarno, Zvezdina partija bila je gotovo nestvarna. Zato je na kraju rezultat i bio kakav jeste i zato je Zvezda prvi put ove sezone prebacila brojku od 100 ubačenih koševa!

Suočen s velikom energetskom potrošnjom, ali i povratkom Nemanje Dangubića, trener Dušan Alimpijević dobio je priliku da malo izmenja roster i odmori veterane Tejlora Ročestija i Pera Antića. Dragan Apić će svoj takmičarski debi zapamtiti po dobroj predstavi, u tim se vratio Marko Kešelj, veći prostor dobili su Nikola Radičević i Nikola Jovanović, popravio se Stefan Janković, Milko Bjelica i Džejms Feldin zadržali su nivo...


Takva postavka izvukla je iz Crvene zvezde izdanje u NBA ritmu. S čak 58 ubačenih koševa na poluvremenu i čak 65 odsto šuta iz igre, preko 71 odsto za dva poena, dosta atraktivnih poteza, zakucavanja a-la Matijas Lesor i turbo igru u tranziciji koja je neodoljivo podsetila na Zvezdina najblistavija izdanja iz prethodnih sezona!

Nema šta mnogo da se komentariše meč u kojem je Crvena zvezda prosto zgazila goste iz Makedonije. Sve je praktično bilo rešeno već posle nepune dve četvrtine, gde je Alimpijevićeva Zvezda pokazala dominaciju u svojoj biti, gotovo nestvaran procenat šuta za dva poena i odličnu reakciju posle teške pobede nad Makabijem. Da nije bilo na momente nezaustavljivog Bojana Trajkovskog i solidnog Jura Lalića, MZT bi već u prvom delu utakmice doživeo nezapamćen debakl.

Crvenu zvezdu je do trijumfa pogurao Lesor sa ubitačnih 14 poena u uvodnoj fazi utakmice, koliko je imao i na kraju s obzirom da u drugom poluvremenu nije ni ulazio na teren. Komandnu palicu je zatim uzeo Radičević, a on se sa 17 poena i 10 asistencija potrudio da iskoristi svaki minut na terenu. Koliko je bio važan šraf u ovoj pobedi govori i podatak da je Zvezda stekla čak 34 poena prednosti kada je on bio organizator igre.


Kada je razlika bila komotna, na nemoćnom makedonskom šampionu izređali su se Apićsa 14 poena, Feldin je komotno ubacio 15 poena, Jovanović je odigrao dosad najbolju rolu u crveno-belom dresu sa 11 poena i četiri skoka, dok su Janković i Bjelica takođe imali po 11 poena. Zvezda je toliko bila furiozna da je u trećoj deonici protivniku dozvolila tek osam, a ubacila čak 33 poena! Čak ni tada razlika nije bila maksimalna, pošto je u finišu ona iznosila tačno 40 poena (109:69).

Kod MZT najefikasniji je ostao Trajkovski s 30 poena, zbog čega je čak dobio i aplauze Zvezdinih navijača. Lalić je upisao 14 poena, ostali su bili ispod dvocifrene granice.

Crvenoj zvezdi u četvrtak sledi novi evroligaški izazov i to protiv Bamberga u Kombank Areni od 18 časova.

CRVENA ZVEZDA - MZT SKOPLJE 112:73
/28:23, 30:23, 33:8, 21:19/


Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd.
Sudije: Tomislav Hordov, Milan Nedović, Radoš Savović.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj -, Radičević 17 (10as), Dangubić 2, Davidovac 8, Lazić 2, Dobrić 7, Feldin 15, Apić 14, Janković 11, Lesor 14, Jovanović 11, Bjelica 11.

MZT SKOPLJE: Garsija 2, Stajić 4, Mekić 6, Lalić 14, Penov 6, Minčev -, Trajkovski 30, Mamuzić -, Stojanovski 9, Maslinko 2, Bejli -.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Broze u Areni – trojkaški obračun

Broze Bamberg je trostruki uzastopni šampion Nemačke, ali početak ove sezone nagoveštava promenu odnosa snaga u Bundesligi. Bajern igra odlično, dok značajno izmenjena ekipa Andree Trinkijerija beleži promenljive rezultate.

_G2J0805.JPG


Od ukupno 10 odigranih mečeva u sezoni, pet su izgubili. Čak tri u Nemačkoj, protiv Vircburga, Ludvigsburga i Albe kod kuće u šestom kolu. To nije neočekivano jer Bamberg ima čak sedmoricu novih igrača ove sezone. Poslednji je Dorel Rajt, koji je u Igokei pokazao da je prekvalifikovan za ABA ligu, pa je ekspresno prešao u evroligaški tim. U prve dve utakmice, protiv Baskonije i Albe, odmah se nametnuo i postigao ukupno 31 poen. Baš takav igrač bio je neophodan nemačkom šampionu, pošto nisu imali baš mnogo napadački raspoloženih košarkaša. Kao fantastičan trojkaš, brzo se uklopio u stil igre koju forsira Trinkijeri. Nije se tu mnogo promenilo u odnosu na prethodne sezone. I dalje ekipa šutira mnogo trojki. Ipak, sastav je slabiji u odnosu na prethodne sezone. Iz ekipe su otišli Nikolo Meli (Fenerbahče), Fabijan Kozer (Real Madrid), Janis Strelnieks (Olimpijakos), Darijus Miler (Nju Orleans) i Danijel Tajs (Boston). Timovi u koje su otišli najbolje opisuju kvalitet ovih igrača.

Najbolji strelac ekipe ove sezone je Riki Hikman. On je jedan od retkih igrača ove ekipe koji sam sebi može da stvori poziciju za šut. Uglavnom pokušava za tri poena. Samo on i Leon Radošević imaju dvocifren prosek poena. Kvinsi Miler je trebalo da bude prva napadačka opcija, ali se nije „našao“ sa Andreom Trinkijerijem. Dorel Rajt je momentalno postao neko od koga se očekuje da postiže veliki broj poena.

Pored Radoševića, pod košem su još Augustin Rubit i bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović. Kao ni do sada, Trinkijeri na raspolaganju nema dominantnog centra, već se više uzda u okretne igrače na visokim pozicijama. Spolja su iskusni Danijel Heket i Nikos Zisis, kao i mladi Maodo Lo i Aleksej Nikolić. Naravno, glavni je Hikman. Luka Štajger samo šutira trojke dok Patrik Hekman ima nešto manju minutažu ove sezone.

GettyImages-538395922.jpg


Duel Crvene zvezde i Broze Bamberga biće okršaj timova koji se prilično oslanjaju na šut za tri poena. Crveno-beli prosečno šutiraju čak 27 puta iza linije i po tome su prvi u Evroligi, a Bamberg je peti sa 24 pokušaja. I jedni i drugi su na oko 35 odsto uspešnosti. Broze ima treći najlošiji defanzivni rejting u Evroligi, iza Armanija i Efesa. Zvezda je peta najlošija odbrana u eliti, ali i četvrti najbollji napad. Ekipa Dušana Alimpijevića će verovatno biti oslabljena za Pera Antića zbog lakše povrede. Utisak je da bi Matijas Lesor mogao da ima nešto više prostora, uz standardnog Bjelicu.

I Crvena zvezda i Broze Bamberg imaju nove ekipe u ovoj sezoni, Beograđani imaju i novog trenera. Obe ekipe su zabeležile po dve pobede i poraza u Evroligi. Zvezda je pokazala nešto više do sada, a kad se igra u Beogradskoj areni onda je logično da ima ulogu favorita. Prošle sezone je šampion ABA lige oba puta savladao nemačkog predstavnika u Evroligi.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Bambergova lekcija Zvezdi - jedna četvrtina odnela je sve!

Crveno-beli upisali prvi poraz u Evroligi na svom terenu…

15096477407398.jpg


Crvena zvezda više nije neporažena kod kuće u Evroligi. Posle velikih skalpova protiv Barselone i Makabija, crveno-beli položili su oružje pod udarom Bamberga – 69:75 (18:30, 16:13, 19:16, 16:16).

Zvezda je platila danak lošoj defanzivnoj organizaciji, gde se još od uvodnih minuta osetio izostanak Pera Antića, potom izostanku prave napadačke ideje i sveprisutnom umoru.

Uz odsustvo prepoznatljive energije, onda i koncentracije, Zvezda je sebi dozvolila da već u prvom kvartalu Bamberg ubaci čak 30 poena, dok je Agustin Rabit ličio na centra svetske klase pored uspavanog Matijasa Lesora. Koliko je Zvezda bila ranjiva u reketu, a Rabit dominantna figura možda i najbolje pokazuje letimični pogled na statistiku. Bamberg je u dva početna kvartala postigla čak 22 poena iz neposredne blizine koša, od čega američki dugajlija – 13.

Trenutak kada se Zvezda trgnula viđen je na startu druge četvrtine, posle trojke Maoda Loa. Bamberg je tada otišao na maksimalnih 15 koševa viška (18:33). Saterana u ćošak, Zvezda je morala da krene u borbu, svim sredstvima! Pokušavao je trener Alimpijevićčestim i brzim izmenama da pronađe dobitnu kombinaciju, zbog čega je u kratkom vremenskom roku izmenio čak desetoricu, a jedino su Davidovac i Janković ostali bez minuta.

I uspeo je Alimpijević da uradi ono što je njegov kolega Trinkjeri učinio praktično od prvog sudijskog podbacivanja lopte – da zapuni rupe u reketu kako vetrovi ne bi duvali tako jako i natera protivnika da bira komplikovanija rešenja i teže šuteve. Takva postavka dovela je do toga da Bamberg posle 30 ubaci samo 13 poena u drugoj četvrtini.

Sa nešto boljom odbranom, malo su se popravile i napadačke brojke. Iskočio je Lesor sa nekoliko tipičnih rešenja, dok su tek povremeno umeli da reaguju Bjelica i Ročesti.

15096477589694.jpg


Sve je to, ipak, bilo premalo u datim okolnostima. Bamberg je u svakom trenutku imao odgovor na sve što je Zvezda mogla da iznese na parket. Da je Zvezda napadački bila značajno inferiorna govori i da je vodeći napadački triling (Ročesti, Bjelica, Feldin) za 20 minuta igre skupio tek 11 poena. Feldin je, primera radi, ostao bez poena iz igre u prvom delu i dva ubačena slobodna bacanja, iako je na terenu proveo gotovo 16 minuta. U listu strelaca praktično upisao se tek u 35. minutu.

Baš kao i u meču protiv Makabija, Zvezda je traženu dozu energije, motivacije i borbenosti tek počela da pokazuje u trećem kvartalu. Pre svega zato što je Ročesti našao svoj ritam, jer je samo u tom periodu ubacio deset poena.

Dok se Bamberg čvrsto držao na koncu učinjenog od ranije, Dangubić i Ročesti su velikim trojkama u finišu trećeg kvartala zapalili publiku i uneli novi tračak nade da bi utakmica mogla da se okrene u Zvezdinu korist. Ali, da je crveno-belima i dalje nedostajala supstanca koja bi slomila protivnika videlo se u završnom napadu Bamberga pred odlazak na poslednji mali odmor i to kako je lako Radošević kaznio protivnikovu uspavanost.

A onda je počela drama do poslednjeg zvuka sirene. Zvezda je još jače stegla obruč oko Bambergovog reketa, Feldin je pogodio bitnu trojku, za njim je koš izrešetao Ročesti, pa se u završna dva minuta otišlo kod rezultata 65:67. U napetom potezanju oružja na kraju je Bamberg ipak odneo pobedu, zahvaljujući važnim Rabitovim pogocima sa penala, onda i trojke Nikosa Zizisa na 43 sekunde pre kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Agustin Rubit sa 15 postignutih poena, Hikman je ubacio 12, a Radošević jedan manje. Kod domaćina Ričesti je postigao 22 poena, a dvocifreni su bili još Lesor sa 14 i Bjelica sa 11.

CRVENA ZVEZDA - BAMBERG 69:75
/18:30, 16:13, 19:16, 16:16/

Beogradska Arena
Gledalaca: 5.892
Sudije: Garsija Gonzales, Janis Fufis, Žozep Bisan

CRVENA ZVEZDA: Radičević 6, Dangubić 5, Davidovac, Lazić 3, Dobrić, Feldin 5, Apić 2, Janković, Ročesti 22, Lesor 14, 9sk, Jovanović 1, Bjelica 11.

BAMBERG: Heket 5, Hikman 12, Rajt 9, Zizis 3, Nikolić, Štajger, Mitrović 7, Lo 8, Rubit 15, Hekman, Radošević 11, 7sk, Tejlor 5.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Pljusak „trica“ i moćni Milko Bjelica!

Crvena zvezda ubacila 100 poena i lako izašla na kraj sa večitim rivalom u prvom derbiju sezone

15100048791127.jpg


Zvezda je prva potegla u derbijima ove sezone. Šampion Srbije je kao gost ubedljivo savladao Partizan sa 100:84 i pokazao da je i dalje najbolji tim u Srbiji.

Crveno-beli su iskusnija i u ovom trenutku bolja ekipa od Partizana, a derbi su dobili pre svega zahvaljujući sjajnom Milku Bjelici (29 poena) i boljem šutu. A upravo šut trebalo da bude adut domaćina… Kada se na to doda i Zvezdina čvršća igra u odbrani, onda može da se zaključi da je ekipa Dušana Alimpijevića zasluženo slavila. Za Partizan, pogotovo njegove mlađe igrače, ovo je mogla da bude dobra škola na dugačkom putu koji ga čeka ove sezone.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 84:100 (21:26, 21:27, 21:21, 21:26)
Dvorana: Aleksandar Nikolić. Gledalaca: 6.500. Sudije: Jovčić, Javor, Vojinović.

PARTIZAN: Miler 16 (11 asistencija), Vilijams Gos 17 (5 asistencija), Aranitović 1, Marinković 7, Veličković 18, Pecarski 6, Gavrilović 4, Samjuels 11, Čakarević, Šalić 4.

CRVENA ZVEZDA: Radičević 2, Dangubić 12, Davidovac, Lazić 2, Antić 13 (8 skokova), Dobrić, Feldin 15 (7 asistencija), Apić, Ročesti 14 (7 asistencija), Lesor 11, Jovanović 2

Ono što je jasno posle ove utakmice da nas tokom sezone čeka još zanimljivih derbija jer bi forma oba tima svakako trebalo da bude još bolja, a i za očekivati je da bude pojačanja. Doduše, Partizan ako misli da proba da ozbiljno napadne Zvezdu, mora još mnogo da radi.

Večeras je iskusni Milko Bjelica bio čovek odluke. Maltene bez greške u šutu i za dva (7/8) i za tri poena (3/4) i sa linije penala (6/6), Zvezdin krilni centar je u drugom poluvremenu držao prednost i odbijao sve napade crno-belih. Šampion Srbije je uglavnom imao desetak poena prednosti, a kad god bi se Partizan približio na na jednocifren zaostatak, Zvezda bi pogodila trojku ili sa linije za slobodna bacanja. Tako je bilo i kada je Partizan prišao na 76:70 početkom poslednje deonice.

Nakon toga crno-beli više nisu imali ni snage da pariraju protivniku, bez obzira na sve pokušaje Amerikanaca, Patrika Milera i Najdžela Vilijamsa Gosa. I jednima i drugima sada predstoje evropski izazovi, Zvezdi duel sa Unikahom u Evroligi, a Partizanu okršaj sa Lokomotivom Kuban u Evrokupu.

15100059985680.jpg


Gosti su za nijansu bolje otvorili utakmicu sa nekoliko lakih koševa, pre svega Ročestija i oporavljenog Dangubića. Partizan je opet ispoljio boljku koju ima od početka sezone - slabiju odbranu.

To su košarkaši Zvezde iskoristili pa su konstantno bili u prednosti, mada su im crno-beli disali za vrat. Najdžel Vilijams Gos i Samardo Samjuels su držali Partizan u igri u tim uvodnim trenucima.

Alimpijević je utakmicu počeo sa Antićem što je u neku ruku bilo iznenađenje jer je navodno bio pod znakom pitanja za derbi, dok je Nikolić odlučio da među startere uvrsti Marka Pecarskog i Aleksandra Aranitovića.

Zvezda je do prvog dvocifrenog vođstva došla na startu druge deonice (31:21), a Ročestije zadavao dosta problema Mileru, kao i Lesor i Bjelica Partizanovim teškašima pod košem. Ipak, u finišu prvog poluvremena ponovo se razigrao Vilijams-Gos i to je dovelo crno-bele na prihvatljivih minus četiri.

15100060177233.jpg


Ono što je Zvezdi donelo prevagu i kontrolu na terenu definitivno je bio bolji šut za tri poena (14/30), a upravo to je slovilo kao jedan od jačih aduta Partizana uoči ove utakmice. Doduše, većina tih šuteva je bila iz otvorenih situacija, mada to govori i o organizaciji igre u odbrani domaćina.

Inače, derbi je obeležila vruća atmosfera, ali bez većih incidenata, osim u jednom trenutku kada je doletela na teren određena količina upaljača kao posledica nezadovoljstva sudijskim odlukama.

Pored fenomenalnog Bjelice čiji indeks korisnosti je na kraju iznosio 35 poena, u pobedničkom timu su se istakli Feldin sa 15 i Ročesti sa 14 poena, a Amerikanci su imali po sedam asistencija. Pero Antić je ubacio 13 poena uz osam skokova i šut za tri poena 3/9. Veličković je sa 18 poena bio najefikasniji u Partizanu. Vilijams Gos je ubacio 17 uz po pet skokova i asistencija, a Miler 16 poena uz 11 asistencija. Podbacio je Marinković sa samo sedam poena uz slab šut (2/6 za dva i 1/6 za tri poena).

15100058142494.jpg
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Kako igra i šta želi Unikaha?

U periodu evropske košarke kada dvorane nisu baš pune, a strastveni navijači mogu se nabrojati na prste jedne ruke, prava je lepota gledati direktne prenose utakmica iz Malage.

Nedovic.jpg


U dvorani kapaciteta 11.300 ljudi publika je uvek bučna, na pravi način oseća igru i zna kako i kada da pogura svoj tim. Uostalom, na krilima navijača pao je u prvom kolu aktuelni prvak Evrope Fenerbahče i to je trebalo da bude najava visokih ambicija tima Đoana Plase.
Međutim, došla su tri vezana poraza – prvo od Olimpijakosa u Atini, zatim takmičarski najbolniji od Bamberga kod kuće, da bi ponos najviše povredila katastrofa u sudaru sa Valensijom (91:53).

Usledila je pobeda nad Efesom u Turskoj, značajna za samopouzdanje, ali ne toliko pouzdana najava boljih igara jer je i tim iz Istanbula na nizbrdici i tek u četvrtak ostvario je prvi trijumf elitnom takmičenju. Da je Unikaha daleko od maksimuma, videlo se i za vikend, pošto je kod kuće u neizvesnoj završnici izgubila od Baskonije 73:72.

Unikaha je izgubila nekoliko igrača, najviše se oseća odsustvo Smita i Foga, pogotovo u svetlu toga da Rej Mekalum do sada nije opravdao očekivanja. Ipak, trener je tu od 2013. godine, ostao je i srž tima od prošle sezone i zato čudi što je u prvih nekoliko kola bilo dosta grešaka u komunikaciji na obe strane parketa.

Deo razloga za nešto slabije rezultate krije se i u tome što Unikaha za sada igra na neočekivani način – timska odbrana je najjači adut, Unikaha je sedma po defanzivnom rejtingu na startu takmičenja, ali to sa sobom nosi i nešto sporiji ritam igre. Istina je da tim iz Andaluzije ima petice starog kova, pogotovo Šermadinija i Muslija (koji igra u Evroligi, za razliku od ACB), kao i Džejmsa Ogastina, ali i oni solidno trče i velikom broju ostalih igrača odgovarao bi nešto brži tempo. Ipak, Plasa za sada traži nešto sporiji ritam.

Milosavljevic.JPG


To će se verovatno malo promeniti vremenom, ali osnova će ostati velika energija koju sada najviše ulažu na defanzivnom kraju parketa i u skoku – svi idu na skok, u vrhu su po uhvaćenim loptama u napadu, što se poklapa sa jednom od slabih tačaka Zvezde, defanzivnim skokom. Dodatni problem u tom kontekstu biće neigranje Pera Antića.

Druga osnovna slabost Zvezde jeste odbrana od pik-en-rola. Unikaha ima igrače koji vrte pik, ali nemaju plejmejkera kojem je to najjače oružje, dok se na centarskim pozicijama i Šermadini i Ogastin fino “odmotavaju“.

Najbolji igrač tima za sada je Nemanja Nedović, koji je dobio Plasino potpuno poverenje, ima odrešene ruke da radi šta misli da treba i prvi je strelac (13,4) i asistent (4) tima u Evroligi. Procenti šuta trebalo bi da budu bolji, a Nedović i dalje oscilira – protiv Bamberga je igrao fantastičnu utakmicu i “uprskao“ na kraju, dok protiv Efesa nikako nije mogao da nađe ritam, da bi proigrao u poslednjoj četvrtini i učestvovao u skoro svakom košu na putu do preokreta i pobede.

Adam Vačinski i Sasu Salin najbolji su šuteri na spoljnim pozicijama – Poljak je odličan atleta i vrlo jak i u prodoru, dok je Finac i dalje čisti šuter, mada je sa iskustvom pronašao alternativne načine da nekada ode do koša.

Sermadini.JPG


Šermadini ponekad deluje nezgrapno, ali je velika pretnja i spretan je na niskom postu, tako da uvek neprimetno nakupi poene. Musli je skoro svaku šansu koristio, a Ogastin na početku sezone podseća na dane iz Himkija – pouzdan je i ne brlja u napadu, a čvrst je u odbrani. Iako igra pet, vrlo je moguće da će mu Plasa dati da čuva Bjelicu jer ove sezone najbolji igrač Zvezde na niskom postu može da izađe na kraj sa Suaresom i sa Bruksom.

Spomenuta dvojica uglavnom vole da igraju licem ka košu, otvaraju se i u rol i pop, s tim što je Bruks bolji atleta, a Suares je lukaviji i vrlo lako može da podeli pâs koji malo ko očekuje.

Alberto Dijas, momak rođen 1994. godine, važio je za veliku nadu španske košarke, ali ni na početku ove sezone ne igra u skladu sa time, dok je Dani Dijes plejmejker kojem su odbrana i organizacija napada prioritet. Njegov učinak ne vidi se toliko u statistici, ali u ekipi koja je šesta po izgubljenim loptama, upadljivo je da on za 52 minuta igre ove sezone u EL nema niti jednu. S obzirom na to da Zvezda voli da pritiska spoljnu liniju, moguće je da će Dani dobiti minutažu kako bi smanjio rizik od “zaletanja“ kojem su neki njegovi saigrači skloni.

Unikaha je tim koji po pravilu igra mnogo bolje kod kuće i svima je laknulo posle trijumfa u Istanbulu jer je tako nadoknađen poraz od Bamberga kod kuće. I Plasa je pred meč sa Zvezdom rekao da domaći teren mora da se brani, tako da crveno-beli ne mogu da računaju na to će ih protivnik potceniti i ući opuštenije u meč.

Plasa.JPG


Zvezda je tim koji u Evroligi najčešće šutira za tri poena, a Unikaha je osma po procentu trojki koje dozvoljava rivalima, njeni suparnici ubacili su 35,4% šuteva za tri poena. Uz Bjelicu u reketu i pik-en-popu, Ročesti i Feldin najveće su ofanzivne snage Zvezde, a tim iz Malage odgovor ima u Draganu Milosavljeviću, mada on kod Plase za sada nije imao u potpunosti takvu ulogu.

Iako je to u suprotnosti s onim što Zvezda načelno želi, obe pobede u dosadašnjem toku takmičenja došle su u mečevima na veliki broj poena. Crveno-beli ne treba da beže od nešto brže igre, ali slično kao u duelu sa Makabijem, moraju da smanje broj izgubljenih lopti na minimum – ako im to uspe, šanse postoje (Sport klub, 20.45).

Sastav Unikahe:
2 Vini Okouo centar, 214cm, 1997. god.
3 Rej Mekalum plej, 190cm, 1991.
4 Hesus Karaljero bek, 199cm, 2000.
6 Mo Soluade bek, 196cm, 1995.
6 Ignasio Rosa krilo, 201cm, 1999.
9 Alberto Dijas plej, 188cm, 1994.
10 Sasu Salin bek, 191cm, 1991.
11 Danijel Dijes krilni centar, 201cm, 1993.
12 Dragan Milosavljević bek, 196cm, 1989.
16 Nemanja Nedović bek, 191cm, 1991.
17 Giorgi Šermadini centar, 217cm, 1989.
21 Adam Vačinski krilo, 199cm, 1989.
23 Džef Bruks krilni centar, 203cm, 1989.
40 Džejms Ogastin centar, 208cm, 1984.
43 Karlos Suares krilni centar, 203cm, 1986.
44 Dejan Musli centar, 213cm, 1991.
trener: Đoan Plasa
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Umesto cunamija - potočić! Sasu sasuo trojke, Srbi dokrajčili smušenu Zvezdu

Crveno-beli podbacili u Malagi

15103484079916.jpg


Najavili smo da bi Crvena zvezda možda mogla na talasu pobede u večitom derbiju cunamijem od 25 metara da zapljusne Unikahu u Malagi i dođe do prve evroligaške pobede u gostima, ali od toga nije bilo ništa. Od svega smo videli samo crveno-beli potok, više potočić, koji je Unikaha lagano preskočila - 79:65.

Unikaha je imala i 21 razlike prednosti u prvom poluvremenu, Zvezda se vraćala više puta tokom meča, dolazila i na šest razlike zaostatka, ali videlo se da nije imala ono što je potrebno da stigne i prestigne domaćina.

Koliko god je Zvezda igrala loše, opet je imala šansu da dođe do prve pobede u gostima u Evroligi, ali nije tu bilo energije i snage da se do takvog skalpa dođe. Prilika je bilo. Unikaha nije igrala ništa posebno, ali je Zvezda odigrala još tanje. Šteta. Dovoljno je reći da su Beograđani šutirali penale 5/14! Takođe, Bjelica je dao samo dva poena što je daleko manje od onoga što je do sada pružao. Zvezda ove sezone daje 80 poena u proseku, a sada je dala 65.

Najbolji kod Zvezde bio je Tejlor Ročesti s 10 poena i šest asistencija , dok su kod domaćina odlično odigrali Nemanja Nedović (17p)i Dragan Milosavljević (12p), te finski trojkaš Sasu Salin (15p). Na ovom meču za Zvezdu nije igrao Pero Antić koji je ostao u Beogradu.

15103483927528.JPG


Na početku meča Zvezda je igrala u žestokom kontraritmu. Šut nije išao, crveno-beli su čak mašili i slobodna bacanja, a sa druge strane je finski ubica Salin sipao trojke nemilice pa je to u celosti sve to dovelo do dvocifrene prednosti Unikahe već posle šest minuta igre. Unikaha je vodila 15:4.

Kada je Salin pogodio i četvrtu trojku iz četvrtog pokušaja, Malaga je otišla na prednost od 20:4 - 16 razlike. Do kraja prve četvrtine bilo je 22:12. Kako je izgledalo, dobro se završilo u prvih 10 minuta.

Do poluvremena Zvezda je imala priliku da smanji razliku, ali umesto toga su pojačali Dragan Milosavljević i Nemanja Nedović pa je Unikaha i dalje bila ispred sa ubedljivom prednošću.

Njih dvojica su posle 20 minuta ukupno dali 20 od 45 poena Unikahe. Dva je dodao i Dejan Musli. Na poluvremenu su crveno-beli kaskali 14 razlike. Španci su tokom prvog poluvremena imali i +21 (39:18).

Izgleda da je Dušan Alimpijević podviknuo na svoje igrače u poluvremenu pa su oni istrčali daleko agresivnije na teren u drugom poluvremenu i brzo su stigli do jednocifrenog zaostatka. Domaći igrači su počeli da žure i iz potpune dubioze Zvezda je došla do solidne situacije da napadne eventualni preokret. Da je Bjelica pogodio neku od trojki koje je probao, bilo bi to još bolje.

Unikaha je odbijala taj napad lakim poenima, Salin je ponovo pogodio trojku. Bio je to pravi momenat da se prelomi meč i dođe barem do egala, najbolja Zvezdina prilika na ovom meču. Dobrić je pogodio jako važan šut van linije 6,75 i svakako tiha atmosfera u dvorani Martin Karpena je dodatno utihnula.

Ipak, Nedović je tada dao važne poene za tri i Malaga je došla do situacije da u poslednjih 10 minuta uđe s 13 razlike (63:50).

Bila je to više nego dovoljna zaliha za Zelene.

EVROLIGA: Unikaha - Crvena zvezda 79:65

Dvorana: Martin Karpena
Sudije: Hristodulu, Roča, Geler

UNIKAHA: Mekalum 4, Soluade, Dijaz, Salin 15, Milosavljević 12, Nedović 17, Šermandini 2, Vačinski 4, Bruks 8, Ogastin 10, Suarez, Musli 7

CRVENA ZVEZDA: Radičević 5, Dangubić 8, Davidovac 2, Lazić 6, Dobrić 5, Feldin 10, Apić 2, Janković, Ročesti 10, Lesor 10, Jovanović 5, Bjelica 2

EVROLIGA - 6. KOLO

Četvrtak
CSKA - Valensija 94:67
/De Kolo 23 - Plajs 12/

Makabi - Real Madrid 90:83
/Tomas 21 - Dončić/

Milano - Žalgiris 62:94
/Gaudlok 12 - Jankunas 13/

Barselona - Efes 85:89
/Serafan 19 - Štimac 22/

Petak
Himki - Baskonija 91:90
/Šved 20 - Džening 19/

Brose - Fenerbahče 57:80
/Rabit 12 - Veseli 15/

Olimpijakos - Panatinaikos 62:70
/Strelnijeks 18 - Gist 15/

Unikaha - Crvena zvezda 79:65
/Nedović 17 - Ročesti 10/

15103496647822.JPG
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezdini problemi u organizaciji napada

Pretprošle sezone košarkaši Crvene zvezde u Malagi zabeležili su jednu od najvažnijih pobeda u pohodu na četvrtfinale Evrolige.

Radicevic.jpg


Tada su na poluvremenu imali 16 poena zaostatka, ali su u drugom poluvremenu odličnom odbranom i trojkama Simonovića došli do trijumfa.

U petak uveče je na poluvremenu bilo 14 poena prednosti u korist Unikahe, ali nije delovalo kao da crveno-beli mogu da ponove podvig. Ekipa Đoana Plaze svoje pobede u Evroligi pre svega traži kod kuće i imali su obavezu da se iskupe za neočekivni poraz od Bamberga na svom parketu. Sve vreme utakmice u dvorani Martin Karpena imali su situaciju pod kontrolom, dok su se kao na dlanu mogle videti slabosti Zvezdinog tima. Najveća je – organizacija napada.

Unikaha je ekipa u kojoj skoro uvek 11 ili svih 12 igrača budu korišćeni na utakmici. Jednostavno, Đoan Plaza voli jak ritam meča. Tako je bilo i ovoga puta. Prvu petorku je nosio Sasu Salin koji je pogodio nekoliko vrlo teških trojki u prvoj četvrtini i već tada napravio razliku. Ipak, ulazak iggrača sa klupe stvorio je veće probleme Zvezdi. Alberto Dijaz i Dragan Milosavljević pritiskali su spoljnu liniju crveno-belih, organizacija napada Beograđana bila je veoma otežana. To je značilo lake poene za domaćina u kontranapadima, a pošto je Nedović odmah na startu pronašao šuterski ritam, razlika je vrlo brzo otišla na plus 21 polovinom druge četvrtine. Tada je Dušan Alimpijević vratio na parket Tejlora Ročestija i ovaj se upisao u strelce u 16. minutu. Bjelica je prve poene zabeležio u poslednjem napadu prvog poluvremena. Najbolji strelci Zvezde, Ročesti i Bjelica, u prvom poluvremenu postigli su ukupno sedam poena. Odbrana Unikahe je odradila svoj posao.

Zvezda se mučila tokom svih 40 minuta u organizaciji napada, Ročesti i Radičević bili su pod velikim pritiskom. U takvoj situaciji je normalno da i unutrašnja igra trpi, pa je Bjelica bio gotovo neupotrebljiv. Odsustvo Pera Antića se osetilo jednako kao u duelu sa Brozeom. Delovalo je i da je ekipa potrošila svoju energiju u meču sa Partizanom, pa je gostovanje izrazito agresivnoj Unikahi pokazalo i problem dobrih igrara Zvezde u kontinuitetu. Trener Alimpijević je koristio sve igrače kako bi pronašao pravu petorku, smanjio razliku na šest poena u trećoj četvrtini, ali to je bilo sve od crveno-belih na ovom meču. Jednostavno, Unikaha je bila agresivnija ekipa i Zvezda je samo na momente uspevala da se odupre takvoj igri. Ovoga puta nije bilo prevelike potrošnje glavnih igrača, jer je sve vreme bilo jasno da je pobeda daleko, čak i u trenucima dok je najjača Zvezdina petorka bila na parketu.


U utakmicama bez Pera Antića u poslednjih desetak dana, crveno-beli su protiv Bamberga i Unikahe ubacili 69, odnosno 65 poena, a šutirali su za tri poena 7/23 i 6/24. Ako je u Areni bilo promašenih otvorenih šuteva, u Malagi je većina pokušaja bilo preko ruke.

Posle šest odigranih utakmica u Evroligi, Zvezda bi se mogla definisati kao ekipa koja skoro svakoga može da iznenadi u slučaju dobre šuterske večeri, ali od koje ne treba očekivati vezane trijumfe u elitnom takmičenju. Uostalom, Dušan Alimpijević planira da ekipa pre svega defanzivno napreduje tokom sezone i u tom smislu i u Malagi je bilo perioda dobre odbrane, posebno na početku drugog poluvremena.

Naredna nedelja biće najteža za Crvenu zvezdu u celoj sezoni Evrolige, jer dočekuje CSKA i gostuje Olimpijakosu. Moskovljani su trenutno u najboljoj formi u Evropi, dok je Olimpijakos doživeo dva vezana teška poraza. To će biti do sada najozbiljniji protivnici za Zvezdu od početka sezone i prilika da ekipa napreduje. Ekipa svakako ima svoje limite u kvalitetu za takmičenje kakvo je Evroliga, ali pošto ono nije prioritet, već odbrana trofeja u ABA ligi, onda elitno takmičenje predstavlja idealnu školu za najvažnije utakmice na proleće u regionu.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezdina muka i odrađivanje posla: Igrao samo Džejms Feldin!

Crveno-beli savladali mlađeg brata iz Železnika - 84:77

1510508538392.jpg


Zvezda je odradila posao! Posle ove konstatacije može se staviti tačka na opis svega viđenog večeras u hali Aleksandar Nikolić, pošto su crveno-beli igrom u leru, bez preterane želje, savldali FMP iz Železnika sa 84:77 . Ništa korisno nije mogao da vidi Dušan Alimpijević u duelu sa mlađim bratom iz predgrađa, ali je verovatno ovaj meč poslužio kao odlična prilika za regeneraciju posle teških evroligaških bitaka.

Pohvale je zaslužio Džejms Feldin. Iskusni bek je protiv Pantera namestio ruku i meč završio sa ubačenih 31 poen. Ostalo je bilo na nivou - proseka. Čak ni toliko. FMP je probao, bio dobar sparing partner, ali ništa više od toga. Meč za zaborav.

Mučno je bilo gledati predstavu Crvene zvezde protiv mlađeg brata iz Železnika. Na licima igrača srpskog i jadranskog šampiona bili su vidljivi tragovi košmarne noći iz Malage, te emotivne i fizičke iscpljenosti. Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijevićodlučio je da pored povređenog Pere Antića odmori Branka Lazića, u igru nije ulazio ni Milko Bjelica.

FMP je stalno bio na braniku, koristio je tehničke greške i izgubljne lopte Crvene zvezde. O tome kako su crveno-beli igrali najbolje ilustruje podatak da su promašili sedam slobodnih bacanja u prvom poluvremenu. Iz jednolične slike prosečnosti iskočio je samo Džejms Feldin. Momak iz Njujorka je punio koš Limenki iz svih pozicija. Upisao je pet trojki i u pravom poluvremenu ubacio 19 poena.

Zvezda nikako nije uspevala da se odlepi. Najveća prednost domaćina iznosila je pet poena. Preko Pota, Čovića i Jeremića Panteri su pretili. Čak i poveli 25 sekundi pre kraja prvog poluvremena, ali je Zvezdi prednost vratio Džejms Feldin - 36:35.

Imao je sigurno šta da kaže Dušan Alimpijević na poluvremenu izabranicima. Bilo je i dalje ozbiljnih manjkavosti u igri Crvene zvezde, ali je domaćin podigao nivo motivacije, počeo da igra koncentrisanije. Opet je povukao Džejms Fedlin i sa dve vtrojke počeo da postavlja stvari na svoje mesto. Crveno-beli su brzo došli do osam poena prednosti (50:42). Tada se Feldinu priključio i Tejlor Ročesti koji je u trećoj deonici nanizao šest asistencija.

FMP je uspeo da priđe na minus pet, ali posle trojke Nemanje Dangubića bilo je jasno da će bodovi ostati u Pioniru. Bez obziraš to se u finišu razigrao Filip Čović.

CRVENA ZVEZDA - FMP ŽELEZNIK 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca:1500

Sudije: Radović, Mitrovski,Stefanović

CRVENA ZVEZDA: Radičević 3, Dangubić 6, Davidovac-, Lazarević 3, Dobrić 2, Feldin 31, Apić-, Janković 5, Ročesti 11, Lesor 11, Jovanović 12.

FMP: Čović 19, Uskoković 7, Jeremić 8, Momirov, Pot 6, Nenadić 7, Bursać 5, Radovanović 4, Đumić 2, Simanić 5, Odžo 14.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Armija gazi brzo i lako, ima li Zvezda štit?

U prva dva kola Evrolige ekipa Dimitrisa Itudisa nije ličila na sebe – Armani je slomljen tek u završnici, posle katastrofalnog prvog poluvremena, a sa nekarakteristično anemičnim napadom nije se moglo više u sudaru sa Realom u Madridu.

Dekolo.jpg


Međutim, od tada je CSKA počeo da hvata ritam i prepoznatljivi, brzi stil igre na mnogo poena – odbranu su malo zategli, ali napad je taj koji uništava protivnike i koji je doneo četiri uzastopne pobede u Evroligi i skor 7-0 u VTB ligi.

U filozofiji igre ništa se nije menjalo, jedino je Miloša Teodosića zamenio Serhio Rodriges, dok je Kajl Hajns u Otelu Haneru napokon dobio pravu podršku na petici.

Ćaćo za sada blista, brzo je zaboravio jalovu epizodu u Siksersima i šutira trojke kao u svojoj najboljoj sezoni u Realu (za sada 13-30), što je i odlika cele ekipe (41% za tri). Takvi procenti posledica su lepršave igre u napadu – posle pika Rodrigesa ili De Koloa pokreće se protok lopte koji često završi otvorenim pozicijama, a Itudisovi košarkaši imaju dozvolu da ispaljuju šuteve za tri i u ranoj fazi napada ukoliko su otvoreni.

Moskovljani su ubedljivo najbolji napadački tim Evrolige sa ofanzivnim rejtingom 125,3 (sledeći je Fener sa 119,3) i u pobedama ove sezone najmanje poena ubacili su Panatinaikosu – 81. Od starta je Rodriges pronalazio rupe u odbrani Zelenih, hranio Hajnsa, a zatim i pogađao trojke kada je trebalo prelomiti meč.

Ume CSKA slabije da krene, još nisu u idealnoj formi, ali zastrašujuće je koliko lako mogu da uđu u seriju i da u kratkom intervalu prelome meč – to smo videli i protiv Efesa i Žalgirisa (nemojte da vas zavara krajnji rezultat 94:91), kao i u poslednjem meču protiv Valensije.

Rodriges.jpg


Nekoliko je igrača sposobnih da izmisle poene u igri jedan na jedan – De Kolo, Higins, kao i Klajburn, koji slično kao u Darušafaki ima dozvolu da završava u ranom napadu i za sada se fenomenalno snašao u Itudisovom sistemu, čak i trojke šutira dobro, mada ne previše često (8-18 u EL, 4-10 u VTB).

On je drugi strelac tima iza De Koloa, dvocifreni u poenima su i Rodriges i Higins, Voroncević je došao do šuta posle slabijeg starta sezone, a Kurbanov, kao i uvek, odrađuje “prljav“ posao u odbrani i skoku, pa mu se lako može oprostiti nešto slabiji učinak u napadu do sada.

Veliku prednost u skoku donosi Hanter, koji zajedno sa Zvezdinim Lesorom drži prvo mesto po broju ofanzivnih skokova – četiri u proseku. Vesterman je povređen, ali tim CSKA toliko je dubok da se to uopšte ne oseća – osim Rodrigesa i De Koloa, i Higins može da organizuje napad, tu je i Kulagin, a možda i Fridzon dobije više minuta.

Prošle sezone CSKA je pao u Areni, tada je Zvezda naterala Moskovljane na veliki broj izgubljenih lopti, ali na startu ove sezone Moskovljani su mnogo bolji u tom segmentu.

Zvezdi su opcije sužene. Šuterski obračun sa Armejcima skoro je nemoguće dobiti, a u reketu sigurnih poena osim Bjeličinih nema, pri tom će i Itudis sigurno obratiti dodatnu pažnju na njega i snažnom Kurbanovu dati koji minut više na četvorci.

Itudis.jpg


Ponavlja se priča o odbrani od pik-en-rola i kontroli skoka. Dok npr. Makabi nije imao takve majstore u igri dva na dva, Rodriges i De Kolo kazniće i najmanju pukotinu u odbrani. Zvezda je pretposlednja u Evroligi po procentu uhvaćenih lopti pod svojim košem, ali u tom segmentu vidan je napredak u dužim intervalima, uz padove koncentracije koji su znali skupo da koštaju.

Pošto je prošle sezone grmeo u svlačionici dugo posle poraza, Itudis ovoga puta neće dozvoliti svom timu da potceni Zvezdu.

Ipak, ukoliko poseta bude srazmerna veličini protivnika, crveno-beli trebalo bi da dobiju veliki vetar u leđa, a tada u Beogradu ništa nije nemoguće uprkos tome što su Armejci trenutno tim u najboljoj formi u Evropi.

Sastav CSKA
1 Nando de Kolo bek, 196cm, 1987. god.
7 Vitalij Fridzon bek, 195cm, 1985.
9 Leo Vesterman plej, 198cm, 1992.
11 Semjon Antonov krilni centar, 202cm, 1989.
13 Serhio Rodriges plej, 191cm, 1986.
20 Andrej Voroncević krilni centar, 207cm, 1987.
21 Vil Klajburn krilo, 201cm, 1990.
22 Kori Higins bek, 195cm, 1989.
30 Mihail Kulagin bek, 191cm, 1994.
31 Viktor Hrjapa krilni centar, 203cm, 1982.
41 Nikita Kurbanov krilo, 202cm, 1986.
42 Kajl Hajns centar, 198cm, 1986.
44 Otelo Hanter centar, 203cm, 1986.
77 Alan Makijev centar, 210cm, 1991.
trener: Dimitris Itudis
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezdin najteži poraz u Evroligi na domaćem terenu

Ne može se samo s Ročestijem na ovakav CSKA

15107761799418.jpg


Čudo se nije dogodilo, Crvena zvezda nije ponovila podvig iz prošle sezone, iako je verovala da CSKA može da padne. Ostaje samo gorka uspomena na najteži poraz u Evroligi na domaćem terenu i košarkaški čas iz kojeg tim sa Malog Kalemegdana mora da se izvuče velike pouke. Crvena zvezda – CSKA 59:85 (10:22, 17:22, 7:21, 20:25).

CRVENA ZVEZDA – CSKA 59:85
/10:22, 17:22, 7:21, 25:20/
Beogradska Arena. Gledalaca: 13.467

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 4, Radičević 2, Dangubić 2, Antić 9, Dobrić, Feldin 12, Apić, Ročesti 15, Lesor 7, Jovanović 4, Bjelica 8.

CSKA: De Kolo 16, Fridzon 1, Antonov, Rodrigez 11, Voroncevič 9, Klajburn 6, Higins 12, Kulagin, Hrijapa, Kurbanov 7, Hajns 13, Hanter 5.

Dve godine i gotovo puna dva meseca prošla su od onog meča sa Fenerbahčeom u Beogradu i rezultata 65:88, u klupskim knjigama označenima etiketom „najteži domaći poraz u Evroligi“. Ove večeri CSKA je prekrojio istoriju i dopisao svoje ime na mestu ekipe koja je u Beogradu očitala Zvezdu najbolniju lekciju. Ipak, više od koš-razlike brine što je Zvezda upisala treći uzastopni evropski poraz…

Crveno-beli nisu ispoštovali praktično nijednu zamisao zacrtanu uoči same utakmice – odbrana u reketu ponovo je bila slaba, rešenja iz protivničkog pika opet su bila nerešiva enigma. Na sve to, Zvezdin napadački opus bio je sveden isključivo na rešenja van reketa, gde nisu pronašli mnogo sreće. Ponajviše jer su močnom moskovskom takmacu prerano dozvolili da uđe u prepoznatljivu seriju i napuni koš tako da je komotna razlika došla još u ranoj fazi utakmice.

15107762052138.jpg


Šampion Evrolige iz 2016. godine rasprštio je Zvezdinu nadu već posle jednog kvartala igre, kada je već moglo da se nasluti kakva utakmica čeka crveno-bele. Ne samo da su Nando de Kolo i Kajl Hajns komotno vodili CSKA do dvocifrene razlike (22:10), Zvezda je glavni problem imala u napadu pošto je protivnički bedem bio poput granita. Matijas Lesor i Milko Bjelica bili su potpuno izbačeni iz ritma, što se ozbiljno osetilo u Zvezdinoj igri. Svaki prilaz košu bio je zatvoren, što je crveno-bele nateralo da rešenja traže sa distance. Najveći teret pao je na Tejlora Ročestija, koji je ubacio sedam od deset poena u uvodnom periodu, ali i pribeležio dva faula što je treneru Alimpijeviću donelo dodatne muke.

Na talasu učinjenog na startu utakmice, kada je CSKA postavio stvari na svoje, razvijao se i ostatak meča. Moskovljanima je bilo lako da nastave pohod ka pobedi i gotovo sa pola gasa razigraju praktično sve šrafove Itudisove mašinerije. Posle De Koloa i Hajnsa brzo su ritam pronašli Voroncevič, Klajburn, Rodrigez, Kurbanov, Higins… Zvezda je bila potpuno indisponirana, razbijena u obe faze igre. A razlika je iz minuta u minut konstantno rasla…

Jer, kada sve padne samo na leđa Tejlora Ročestija, a gotovo ceo tim ostane daleko ispod željenog nivoa i proseka, teško da će moći da se pobede i daleko slabiji protivnici od CSKA. Ročesti je sa 15 poena bio najefikasniji u Crvenoj zvezdi, dok je De Kolo bio najbolji strelac CSKA sa 16 poena.

Pred trenerom Alimpijevićem je sada težak zadatak i obaveza da pronađe način kako da trgne svoje izabranike i uzdigne moral pred gostovanje Olimpijakosu u Atini.
 
Natrag
Top