Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Sad si presao na šestice.
Ko zna koji Duh tebe vodi...

- Od rođenja moje majke 1948 godine, do poplava koje su pogodile ovo područje Srbije 2014 godine, za koje je Bog otkrivenjem pokazao da predstavljaju jedan od znakova Hristovog drugog dolaska - prošlo je 66 godina.

- od rođenja moje tetke i završetka 2 svetskog rata 1945 godine, do početka izlivanja Božjih sudova na planetu zenlju 2011 godine - prošlo je 66 godina.

- Od rođenja mog oca 1936 godine, do časa kada sam osvedočen Božjim Duhom prihvatio delo probuđenja i reforme crkve 2002 godine - prošlo je 66 godina.

- od Tungunske katastrofe 1908 godine, do mog rođenja 1974 godine . prošlo je 66 godina.

- Od početka prvog svetskog rata 1914 godine, do smrti predsednika bivše SFRJ 1980 godine - prošlo je 66 godina.

Ovo ne da ne dokazuje nista, nego je smesno!
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane, ja nisam pisao svoja mišljenja ili predpostavke, već citat Ellen White, koja o tome piše.

Dakle, ona kaže:

"AKO SE PROBUDJENJE NE DOGODI U BOZJOJ CRKVI - DA CE BOG ODBACITI SVOJ NAROD"

Ja lično ne verujem da će se to dogoditi, jer ona na drugom mestu naglašava "DA CRKVA NEĆE PASTI, JER JE ONA NEŠTO NAJMILIJE BOŽJEM SRCU"

Ipak, činjenica je ta - da su kompletno rukovodstvo crkve, kao i većina vernika - odbacili Božje delo koje je on pokrenuo u današnjem vremenu za probuđenje i reformu crkve.

Zato će on u ovom vremenu delovati van svakih ljudskih očekivanja, i u ovom poslednjem vremenu neće odvajati crkvu od ostatka sveta, već će njegova poruka biti upućena svima u jednom trenutku, i tada će se jedan deo crkve probuditi, i Bog će ih upotrebiti u tom poslednjem delu objave jevanđelja.

Dakle, neće biti drugog dela probuđenja i reforme do kraja vremena milosti, niti će Bog podići bilo kakve druge ljude u tom ciljuu da kroz njih govori crkvi, jer on je to VEĆ učinio, i crkva je VEĆ odbacila ovo delo i Božje sluge koje je on podigao, i sve što Ellen White govori o tome se u potpunosti ispunilo.

Nema više nikakvog drugog dela koje će Bog podići, niti probuđenja i reforme koja bi u takvom poretku stvari mogla da se obavi u crkvi, već će sam Bog nezavisno od bilo kakve crkve, ili crkvene organizacije, ili dela - uskoro to delo obaviti i unutar crkve ( ne mislim na crkvene zgrade, već na one koji formalno poznaju istinu ), i u okrilju sveta, i tada ce se jedan deo ovih koji formalno poznaju istinu ( Adventista ), probuditi, uključujući i ljude u svetu kojima će objaviti istinu.

---------------------------------------------------

Nisam ja nista izvrnuo, apsolutno nista.
Ti nisi dao odgovor na moje jednostavno pitanje: "da li ti je Bog licno dao racunicu, numerologiju i piramidologiju"!

Buduci da namerno ne odgovaras to znaci samo jedno: 'do toga si dosao sam, a on ti nista nije rekao'!!!

Nisi odgovorio ni na ostala pitanja, jel ne mozes odgovoriti!

Jesi Mire izvrnuo, i to SVE, i prikrio moje odgovore, jer lično ne poznaješ Božje puteve, i kako on deluje i osvedočava čoveka, i iz tog razloga ponavljaš pitanje na koje sam ja već odgovorio.

Bog mi jeste dao, i to mnogostruka osvedočenja, i uputio me da I NA TAJ NAČIN sagledano pozvanje na službu, koje je on po svom proviđenju planirao od početka.
Ti to ne možeš razumeti, jer SVE gledaš ljudskim očima, recimo - da Bog bukvalno mora reći rečima "RAČUNAJ, RADI OVO ILI ONO, itd"

Bog naravno radi i na taj način - ali i posredno, putem unutrašnjeg osvedočenja koje se ostvaruje kroz svakotrenutačnu zajednicu sa Bogom, putem koje čovek uvek prepoznaje da li je nešto Božja volja ili ne, putem Božanskog prosvetljenja - u kome čovek vidi i doživljava manifestaciju Božjeg odobravanja, katkad i putem otkrivenja Božje slave u viziji, ili kroz znakove.

Ovo su sve iskustva koja sam lično doživljavao vezano za ovo o čemu pišem u ovoj temi.

Što se tiče piramidologije, u više navrata sam demantovao moje bilo kakvo bavljenje piramidologijom, tako da je neozbiljno sa tvoje strane da mi pripisuješ ovu stvar, i to na osnovu mog jednog ličnog zapažanja, koje može biti istinito, a i ne mora, i ako sve indicije pokazuju neverovatnu logičku povezanost.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.395
Ipak, činjenica je ta - da su kompletno rukovodstvo crkve, kao i većina vernika - odbacili Božje delo koje je on pokrenuo u današnjem vremenu za probuđenje i reformu crkve.

To ne igra nikakvu ulogu jer Bog ima svoj narod u okviru organizacije koja je većinski zastranila.

Zato će on u ovom vremenu delovati van svakih ljudskih očekivanja

Delovaće onako kako je opisano u poruci Laodikejskoj Crkvi. To će biti temelj reforme crkve. To je bio temelj i Reformacije u XVI veku(uz sve slabosti refomatora i pristalica reforme). Bog savetuje da se "kupi zlato žeženo u ognju" i "mast očinju"(delo Duha Svetoga) kroz posvećenje. Pismo je to najavilo i sve izvan toga je "izvan" istine:). Ne zameri ali moramo se držati Pisma. Moje lično verovanje a svakako ti budi uveren u svoje mišljenje.

Pozdrav i svako dobro.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Temelj probudjenja i reforme jeste ''poruka Laodikejskoj crkvi2 koja je opravdanje verom u pravom smislu te reci, i ja nisam upucivao na neki drugi temelj, i bilo kakvu drugu poruku, vec sam ukazivao na metode na koje ce Bog raditi na ovom probudjenju i reformi.

U svemu drugom, u nauci, u ciljevima, ja se slazem sa Adventizmom.

Postavio bih samo jednu analizu, koja opisuje razloge i gledista koje crkva i pojedinci iznose, kao razlog za neprihvatanja dela Bozjeg.

RAZLOZI NEVERSTVA, KAO IZGOVORI ZA NE PRIHVATANJE BOZJEG DELA PROBUDJENJA I REFORME

Draga braćo i sestre.

U pogledu neverstva koje je danas u velikoj meri prisutno unutar Božje crkve u odnosu na delo probuđenja i reforme koje je Bog pokrenuo u svom narodu, želim da ukažem na nekoliko razloga koji se iznose od strane crkve i pojedinaca u prilog ovom neverstvu u odnosu na pomenuto delo, koji u pravom smislu te reči predstavljaju izgovore za njegovo ne prihvatanje, i zanemarivanje poziva koji su upućeni Božjem narodu..

Napominjem, da su svi ovi razlozi međusobno suprotstavljeni, i u suprotnosti sa onim što biblija i Duh proroštva govore o Božjem delu probuđenja i reforme crkve, koji treba da se dogode u poslednjem vremenu.

Prvi od ovih razloga ili izgovora koji se iznose, je taj - da su probuđenje i reforma crkve potrebni, ali da će oni doći kroz organizacionu strukturu, odnosno - rukovodstvo crkve, Generalnu konferenciju, propovednike.. itd, i da ih prema tome treba očekivati iz redova same organizacije.

Ovo je suprotno onome što biblija i Duh proroštva govore o načinima na koji će Bog raditi na ovom velikom delu, i tome - kome je ovaj poziv na probuđenje i reformu prvenstveno upućen.

Ako pogledamo samu poruku na kojoj se temelji probuđenje i reforma - a to je poruka Laodikejskoj crkvi iz otkrivenja Jovanovog 3 poglavlja, možemo videti da se Bog obraća "Anđelu Laodikejske crkve"

Biblija u knjizi proroka Malahije 2. 7 otkriva identitet ovog Anđela, odnosno - ovih sedmorice anđela kojima su upućene poruke sedam crkava iz otkrivenja:

"Jer usne sveštenikove treba da čuvaju znanje i zakon da se traži iz njegovijeh usta, jer je anđeo Gospoda nad vojskama" ( Malahija 2. 7 )

To znači da je Laodikejska poruka, odnosno - poziv na probuđenje i reformu, prvenstveno upučen sveštenstvu, ili crkvenom rukovodstvu Božje crkve, koje treba da se ujedini sa onima koje je Bog pozvao na ovo veliko delo - na probuđenju i reformi Božjeg naroda..

O ovome govori i Duh proroštva u delu "Evanđeoski radnici na 13 i 14 strani.
Govoreći o tekstu iz otkrivenja 1. 10 gde apostol Jovan vidi Isusa u Svetinji nad Svetinjama, koji u svojoj ruci drži sedam zvezda, koje predstavljaju anđele sedam crkava - Duh proroštva kaže:

"Sedam zvezda simbolično predstavljaju Božje sluge propovednike, o kojima se onaj koji je prvi i poslednji ( Hristos ) posebno stara, i koje posebno štiti.
Pozitivni uticaji koji u crkvi treba uveliko da se osećaju - vezani su za ove Božje sluge propovednike, predstavnike Hristove ljubavi.
Zvezde na nebu su pod Božjom upravom, on im daje svetlost, on ih vodi i usmerava njihovo kretanje, kada on to ne bi činio - one bise pretvorile u pale zvezde"

Sa druge strane, u odnosu na identitet onih koje će Bog pozvati u službu za veliko delo probuđenja i reforme - Duh proroštva naglašava "da će Bog unutar crkve u poslednjem vremenu podići jedan reformni pokret, i preko običnih ljudi uputiti crkvi poziv zasnovan na savetu Vernog i Istinitog Svedoka Isusa Hrista Laodikejskoj crkvi, ali - da će ovo delo i oni oji su pozvani na rad u njemu - biti odbačeni od strane crkvenog rukovodstva, i da će oni koji ga budu odbacili - ustati da se protiv njih bore, što će dovesti do rešetanja u Božjem narodu.

Za razliku od toga, oni koji budu prihvatili ovaj savet - sprovešće ga u delo, i uzdići zastavu vere još više i ispovedati čistu istinu, primiti pozni dažd, i biti zapečaćeni pečatom Božjim, i spremni dočekati vreme kraja, i Hristov dolazak u slavi.

Sledeći razlog koji se iznosi kao argument za neverstvo prema Božjem delu je - pogrešno tumačenje pojmova "probuđenja i reforme" odnosno - njihovo stavljanje u pogrešan istorijski kontekst, pa time i negiranje istih, gde se poruka Laodikejskoj crkvi, i citati Duha proroštva koji govore o ovoj poruci, i potrebi probuđenja i reforme - ograničavaju na ono vreme početka Adventnog pokreta, na period 1844 - 1890 godine.

U kontekstu biblijskih proročanstava o kraju sveta i Hristovom drugom dolasku - Laodikejska poruka je upućena crkvi poslednjeg vremena, odnosno poslednjoj generaciji Hrišćana koja će živeti pred sam kraj ljudske istorije, i Hristovog drugog dolaska.

Istina - Duh proroštva upućuje na potrebu probuđenja i reforme u ono vreme - kada je Božji narod trebao da obavi misiju objave jevanđelja koja mu je bila poverena, a Hristos da dođe 1890 godine, ali - pošto je Božji narod onoga vremena izneverio, i Hristos iz tog razloga nije došao u određenom vremenu, Ellen White napominje - da će iz tog razloga narod Božji simbolično morati da luta u pustinji ovoga sveta, kao Izrailjski narod 40 godina u pustinji.

U ovom kontekstu - Laodikejska poruka se nakon tog perioda odnosi na vreme kada će Bog konačno završiti delo na zemlji, a to je upravo današnje vreme, u kome je Bog podigao reformni pokret za probuđenje i reformu crkve, u kome će Bog delovati van svakih ljudskih očekivanja - kako i napominje Duh proroštva, i u kome će sam Bog delovati na spasenju svog naroda, i ovog sveta.

Treći razlog za neverstvo se može okarakterisati kao "subjektivno procenjivanje ličnosti" po principu - ko je taj ko određenu vest iznosi, kakav je njegov status u crkvenoj zajednici, u društvu, njegov nivo obrazovanja, itd...
Ako koji od ovih atributa nisu zadovoljavajući - nivo neverstva je u toliko veći kod onih koji uzimaju ovaj argument za ne prihvatanje Božjeg dela.

Duh proroštva napominje - da će Bog upravo u poslednje vreme kao svoja oruđa za rad u njegovom delu - podići obične ljude, kao pastire i ribare u Hristovom vremenu, a da će zaobići one za koje smo mi smatrali da će ih Bog podići"

Četvrti razlog koji se iznosi je taj - da nikakvo probuđenje i reforma crkve nisu potrebni, pa iz tog razloga - delo ne može biti od Boga, već od sotone, i da crkva treba samo da nastavi da aktivno obavlja misiju objave jevanđelja na koju je pozvana, bez obzira da li su oni koji tu misiju obavljaju lično obraćeni ili ne.

Ovo je potpuno pogrešan put, jer u kontekstu biblije i Duha proroštva - jedino istinski obraćen čovek može da bude kanal istine - preko koga Bog može da deluje na spasenju drugih, a i to predstavlja licemerstvo najgore vrste, jer Duh proroštva napominje: "teško onima koji propovedaju istinu, a nisu se njom posvetili"

U kontekstu vremena u kome danas živimo - a to je vreme kraja i Hristovog drugog dolaska, globalno probuđenje i reforma crkve u celini - je nešto najhitnije što treba da se dogodi, da bi Bog mogao da upotrebi svoj narod u poslednjem delu objave jevanđelja ovom svetu, i pripremio ga za završne događaje, i Hristov skori dolazak u slavi.

U suprotnom - Bog će sam završiti delo, sa nama ili bez nas.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, da li je i ucenje o trojedinom Bogu okultno, jer u bibliji postoje tri necista Duha koji izlaze iz usta azdajinih.

Da li je i Solomun okultista kada je primao 666 talenata zlata za Bozji hram.

Da li su okultisti i oni Jevreji koji su u kuci imali sest vodenih sudova u kojima je sipana voda - da bi Isus pretvoorio vodu u vino.

Bog je danas ukazao na pojedine duple, ili cele brojeve, uz koje pojedini postoje u bibliji, i da oni predstavljaju parametre za odigravanje poslednjih dogadjaja, odnosno - pojedinih kljucnih dogadjaja, koji su se odigral, ili ce se odigrati nakon ovih opisanih vremenskih razdoblja, bilo dana, nedelja, meseci, ili pak godina, a to su brojevi 22, 40, 44, 66, 88, 120, 144, ..

Dakle, ti mozes izvrtati sto god zelis u svom nerazumevanju Bozje volje i njegovog Bozanskog providjenja, to je tvoja stvar..
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
i to na osnovu mog jednog ličnog zapažanja, koje može biti istinito, a i ne mora, i ako sve indicije pokazuju neverovatnu logičku povezanost.

Sve ti je licno zapazanje, kako piramidologija tako i numerologija.

Kako ti za piramidologiju Bog nista nije rekao, tako ni za numerologiju. Kao sto sam i naglasio EGW je rekla da je "vodjenje licnim osecajima, jako opasno", a to je ono sto ti radis.

Ja nista ne saledavam ljudskim ocima, vec upravo upravo ti. Ja gledam ocima vere, i onoga sto je EGW pisala. Zato i kazem, da u onome sto ti pricas nema nikakve istine, i da je to tvoja licna racunica, koju si ti indirektno i priznao da jeste, jel ti Bog nije javio, nego si vodjen svojim osecajima zakljucio.

Posto ne prihvatas nikakvu ispravku s nase strane, i nazivas naz bezboznicima, besmisleno je vise razgovarati.

Ti nastavi sa svojom piramidologijom i numerologijom, sto ti Bog nije rekao da radis.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.395
Temelj probudjenja i reforme jeste ''poruka Laodikejskoj crkvi2 koja je opravdanje verom u pravom smislu te reci, i ja nisam upucivao na neki drugi temelj, i bilo kakvu drugu poruku, vec sam ukazivao na metode na koje ce Bog raditi na ovom probudjenju i reformi.

Samo to propovedaj onda i biće dovoljno.:) Onda ćeš uklopiti svoj rad sa Hristovom porukom Laodikejskoj crkvi. Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane.
Šta misliš o današnjem stanju sveta - što se tiče političke scene.
Zar ne misliš da je ona malo iskočila iz okvira onoga što biblija i Duh proroštva govore o poslednjem vremenu, i političkim i verskim prilikama u to vreme?

---------------------------------------------------------

Mire, ja se ponovo ograđujem o tvoje nasrtljivo namatnje ideje o mojim navodnim zaključivanjima na osnovu osećanja, a to činiš - jer ne razumeš šta znači živa vera koja se ostvaruje u potpunom predanju celog bića Bogu, i iskustvima koja Bog daje čoveku u takvom stanju predanja - posebno onome koga lično pozove na proročku službu, i zato sve pripisuješ osećanjima i ljudskoj misli.

Ja sam već odgovorio - da SVE što činim, da sam to primio od samog Gospoda - kroz lično osvedočenje, u proročkim otkrivenjima, vizijama, njegovim glasom, otkrivanjem Božje slave koja se stalno pokazuje putem duhovnog vida koji je dat čoveku, i Božanskim prosvetljenjem njegovim Duhom.

Ti možeš namerno seckati moje izjave, i ono što sam pisao u prethodnim komentarima, to je tvoja stvar.

Čovek može imati svoje misli i smatrati da je nešto od Boga - a da to nije slučaj.
Ali kada sam Bog vodi čoveka ka poznanju određene istine, i onoga što želi da mu otkrije, i uz to - da mu kao potvrdu jasne natprirodne manifestacije gore opisane, onda je to od Boga.
To nema veze sa osećanjima, već sa jasnim Božjim otkrivenjima.

Ti nemaš ovu vrstu iskustava, pa ja u neku ruku i razumem tvoj stav.

Vratimo se temama od suštinskog značaja za spasenje ljudi, recimo - samoj suštini biblijskog učenja o opravdanju verom, a ove sporedne stvari ostavimo Bogu i onima kojima ih je otkrio, jer se tiču njih samih.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.395
Jovane.
Šta misliš o današnjem stanju sveta - što se tiče političke scene.
Zar ne misliš da je ona malo iskočila iz okvira onoga što biblija i Duh proroštva govore o poslednjem vremenu, i političkim i verskim prilikama u to vreme?

Ne znam na šta misliš tačno? Ono što je Biblija prorekla i Duh Proroštva će se ostvariti. Ne znam gde iskače. Pogledaj ko vodi SAD i koliko gospodin Tramp donosi odluke konsultujući se sa svojom verskom zajednicom..kao ni jedan predsednik pre njega. Pogledaj njegove izjave o povratu SAD-a tradicionalnim vrednsotima. Mislim, sve je to lepo i treba negovati verska ubeđenja i na najvišim položajima ali gde konkretno vodi ovo znamo zato što nam je otkriveno pre 2000 godina i potrvrđeno pre 150 i kusur....:).

Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mozda ce se ostvariti kako biblija govori, mozda i ne, a to kazem iz razloga - jer mi zivimo u produzetku vremena milosti, i stvari koliko vidimo ne idu bas svojim tokom, jer sve sto govori Ellen White i Duh prorostva je vec trebalo da se ostvari.

Recimo, po nekim parametrima ( ne vezano za ovo racunanje biblijske hronologije - da ne mislis da o tome govorim, mada ima i tih elemenata ), sve je vec trebalo da se ostvari u periodu prethodnih administracija Amerike, i predhodnih verskih vlasti u Vatikanu.

Postoje i neka svedocanstva i iskustva koja govore o tome, cak i u redovima Adventizma.
Recimo, jednog brata koji nije sa ovih prostora, a koji je pre dosta godina - upravo iznosio otkrivenja u vezi poslednjeg vremena, svedoceci ono sto mu je Bog dao, od kojih je i svedocanstvo - da ce poslednji predsednik Amerike pre Hristovog drugog dolaska biti crnac, i to je otkrivenje dobio u vreme dok to jos niko nije ni naslucivao.

Ako pogledamo neka politicka desavanja, i ona su van toka, posebno ovo sa Severnom Korejom, i pretnjom nuklearnim ratom, i ako je poznato u kontekstu biblijskih prorocanstava, da biblija teziste sukoba stavlja na bliski istok, izmedju Egipta, Sirije i Izraela, i interesa velikih sila - Amerike i Rusije, i deset careva, i Vatikana.

Ali hajde da ovo sklonimo u stranu, i da kazemo - da ce u ovom vremenu stvari teci van svakog ocekivanja, jer i nacin na koji ce Bog delovati u ovom vemenu - bice van svakih ocekivanja.

Naime, posto narod Bozji nije doziveo probudjenje i reformu - onako kako je to bila Bozja volja, i kako je zapisano u bibliji i Duhu prorostva, i time onemogucio Boga da ostvari svoju volju kroz svoj narod, to znaci - da ce i stvari teci sasvim neuobicajenim tokom.

U normalnom toku stvari, da je Bozji narod doziveo probudjenje i reformu - Bog bi izlio pozni dazd, i upotrebio taj narod na objavi jevandjelja ovom svetu.
Ujedno bi se pokrenule sile ovoga sveta, bio bi uveden nedeljni zakon, i nastupilo bi vreme progonstva, nakon cega bi isteklo vreme milosti, i Hristos dosao u slavi.

Ali, u ovim novim okolnostima, posto je Bozji narod izneverio, SAM Bog ce obaviti posao koji treba uraditi, i u tom smislu - stvari nece teci kao sto su gore opisane, vec ce SAM Bog ujedno objaviti sebe i crkvi i svetu, i tada nece biti mogucnosti za neverstvo, niti ikakakvo protivnistvo, pa time ni vremena, ni mogucnosti, kao ni neke velike potrebe za uvodjenjem nedeljnog zakona na globalnom nivou, pa time ni za progonstvom, jer ce ceo svet biti skoncentrisan na ono sto ce Bog ciniti, i tada ce i papisti postati Adventisti, gledajuci otvorenim ocima Bozje delovanje.

Bice nekog oblika verskih zakona, pa s time i progonstva na lokalnom nivou tu i tamo, ali ce Bog tako silno raditi u ovom vremenu, da ce ceo svet u jednom danu cuti istinu iz usta samog Boga, i natprirodne manifestacije koje ce on ciniti.

Sotonin poraz ce u tom pogledu biti konacan, i njegove namere da zavede ovaj svet.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top