Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je lično pozvao svoje sluge u službu, putem ličnog otkrivenja svoje slave, u vizijama, kroz snove, glasom, kroz čuda i znakove, unutrašnjim glasom, čudima isceljenja njih lično i njihovih bližnjih, itd..

Ja sam lično sva ova iskustva doživeo, i neka od njih još uvek doživljavam, jer kroz posvećenje - ona jednostavno postanu deo čovekove svakodnevice.

Recimo, ja svakodnevno imam u sebi Božje vodstvo putem znakova, i njegovim glasom.
Pod naletom iskušenja, ili sotonskih napada koji žele da mi pomute zajednicu sa Bogom i usađeni mir - skoro svaki put čujem glas koji me poziva na molitvu, i to rečima "brzo na molitvu"

Događaju se i druga čuda.

Recimo, vezano za ovo delo.
U vreme kada sam tek prihvatio ovo delo i bio pozvan od Boga u službu - u periodu izmedju 2001 - 2004 godine, jednom prilikom dok sam stajao u centru Beograda pored jednog parka, i razgovarao sa jednim čovekom koga sam ranije viđao u drupštvu sveštenika SPC, koji je prodavao na ulici pravoslavne knjige, ikone, i nakit, krenuo sam da mu govorim o ovom delu, i šta Bog čini unutar svoje crkve.
U tom trenutku natprirodno mi je oduzet moć govora, i pokazano mi je Božje negodovanje i zabrana da govorim ovom čoveku o tome.
Podigao sam ruku ovom čoveku da sačeka, i sklonio se u stranu.
Posle nekoliko trenutaka i tihe molitve u sebi u mislima- glas mi se povratio, i ja sam tada rekao ovom čoveku - da o nekim stvarima ne bih trebao da govorim javno protivnicima.

Ovakav slučaj Božjeg vodstva pronalazimo i u bibliji, gde je Bog apostolima zabranjivao da govore reč u pojedinim mestima, a postoji i čudo gde je Bog uzimao moć govora pojedinim ljudima.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Dobro Jovane, imam jedno pitanje za tebe, pa te molim da budes iskren.

Da li u bibliji i Duhu prorostva stoji - da ce Bog uputiti sedmoj poslednjoj crkvi koja predstavlja Bozji narod danasnjice - poruku vernog i istinitog svedoka" i da ce ta poruka biti odbacena?

Tebi kao Adventisti treba da bude poznato - sta sestra Ellen White govori o ovoj poruci, kome ce biti po pismu i duhu prorostva upucena u poslednje vreme, i sta ce se desavati dalje u kontinuitetu, da ce crkva odbaciti ovu poruku i delo kroz koje ce ona biti upucena crkvi od strane vernih Bozjih slugu, i da ce to proizvesti resetanje u Bozjem narodu, i da ce se spasti samo probudjeni ostatak.

SVE ovo sto se tice odbacivanja ove Bozje poruke na probudjenje i reformu - danas se ispunilo do slovca unutar Bozje crkve.

Crkva je odbacila ovu poruku koju su joj uputili oni koje je Bog podigao za ovo veliko delo, i potpuno podbacila.

Crkva je moj Jovane vec trebala da bude probudjena, i Hristos vec da dodje u ovom vremenu, ali, nista se od toga nije ispunilo, jer je crkva potpuno izneverila, i iz tog razloga - SVE ono sto je zapisano u bibliji i Duhu prorostva o vremena kraja, i kako ce se on okoncati, na koji nacin, i ko ce u njemu ucestvovati - spada u uslovna prorocanstva.

Zato je Bog nakon isteka ovog perioda, i svih ovih nemilih dogadjaja - ustao sa svog prestola, i on ce sam delovati u ovom vremenu, objaviti jevandjelje ovom svetu, i sam zavrsiti ovu tuznu istoriju sveta, na svoj sopstveni nacin - iskljucivo po njegovoj sopstvenoj volji.

Nista od onoga sto je zapisano u bibliji i Duhu prorostva nije se obistinilo sto se tice dogadjaja posletka - niti ce do kraja vremena, vec ce stvari teci sasvim nepredvidjenim tokom.

Ja ovde nikako ne mislim da se ista menja sto se tice ucenja biblije koje poseduje Adventisticka crkva, vec iskljucivo govorim o metodama Bozjeg delovanja u poslednjem vremenu, i toku POJEDINIH dogadjaja koji ce ici nepredvidjenim tokom - zbog gore opisanog razloga, a to je poslednje delo objave jevandjelja.

Sto se tice ostalog - Bog uvek planira unapred, i uvek ima alternativu ako stvari krenu nizbrdo, a moram ti sada otkriti, da je ovakav sled dogadjaja predvideo, i upravo danas otkrio - da je ovakav sled dogadjaja opisan u poruci sedam gromova iz otkrivenja 10 poglavlja, poruku koju je apostolu Jovanu bilo zabranjeno da pise.
To je alternativa koju je Bog zadrzao u slucaju da se ovakve stvari koje su se upravo dogodile u crkvi - ostvare.

"I vidjeh drugoga anđela jaka gdje silazi s neba, koji bješe obučen u oblak, i duga bješe na glavi njegovoj, i lice njegovo bješe kao sunce, i noge njegove kao stubovi ognjeni;
I imaše u ruci svojoj knjižicu otvorenu, i metnu nogu svoju desnu na more, a lijevu na zemlju.
I povika glasom velikijem, kao lav kad riče; i kad on povika, govoraše sedam gromova glasove svoje.
I kad govoriše sedam gromova glasove svoje, šćadijah da pišem; i čuh glas s neba koji mi govori: zapečati šta govoriše sedam gromova, i ovo ne piši.
I anđeo kojega vidjeh gdje stoji na moru i na zemlji, podiže ruku svoju k nebu,
I zakle se onijem koji živi va vijek vijeka, koji sazda nebo i što je na njemu, i zemlju i što je na njoj, i more i što je u njemu, da vremena već neće biti;
Nego u dane glasa sedmoga anđela kad zatrubi, onda će se svršiti tajna Božija, kao što javi svojijem slugama prorocima"
( otkrivenje 10. 1 - 7 )

Sve o nacinima na koje ce Bog delovati u ovom vremenu i to van svakih ocekivanja - sadrzano je u glasovima ovih sedam gromova, i nove svetlosti, i vreme odpocinjanja sudova Bozjih, i hronologija dogadjaja vezanih za podizanje Bozjih slugu koji treba da najave ovo vreme kraja, i mesta izlivanja ovih sudova, i zavrsnih dogadjaja i Hristovog drugog dolaska u slavi.

Amin!

Bog deluje na drugaciji nacin, i ne sledi vise hronoloske dogadjaje, jel se to tebi ne svidja, i zato da bi opravdao svoje poslanje "od tvoje babe do tebe"..

Tako mozes slobodno da bacis u djubre spise EGW.

A sto se tice "uslovnih prorocanstava" , jedina sigurna forma je kada pise: "ako cete poslusati, bice to i to.. , ako necete desice se to i to..".

To su uslovna prorocanstva, ili nakon sto Bog u bibliji kaze da jesu.

Ako koristimo drugi princip u tumacenju, onda mozemo lako poreci celu bibliju i njena prorocanstva, kao sto ti radis, pa mozemo izaci iz okvira biblije i tvrditi sta hocemo..

Dobro rece Jovan koliko je to velika opasnost, pogotovo kada neko kao ti umisli da mu Bog putem numerologije i piramidologije, racunicama otkrio buduce dogadjaje..

Ne znam samo kako onda mozes tvrditi da C.T. Russell-u Bog nije preko piramidologije otkrio 1914. godinu, kad tvrdis da mozemo tako izlaziti iz okvira biblije i baviti se racunicama?

Sem toga Russell je pre tebe pisao "o drugoj sansi", pa si to preuzeo od njega, a ovamo citavu njegovu veru opisujes kao laznu!
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
To bi bilo kao da si rekao "BOG DOPUSTA DA SE JEDNOM PRIZIVAJU DUHOVI, DA SE UBIJE, UKRADE, ITD, da bi se rasktrinkala dela grešnika, i videlo se šta to oni čine, i ko su oni"

Naravno da Bog dopusta razgovor sa duhovima i demonima, i Hristos je razgovarao da bi ih raskrinkao!

40 dana je u pustinji razgovarao sa sotonom, pa onda kasnije sa demonima itd..

U svrhu raakrinkavanja, dozvoljava Bog, ali ne u svrhu kooperacije!!!

Dobro Laodikeja, pa jesam li ja numerolog kada njihovim metodama dokazujem da su oni masoni, a to se dokazuje proracunima i numerologijom!

Tako ni Bog nije mason ni okultista kad nas poziva da proverimo to!

Pravis se lud i prestani to da radis!

Jos ces reci da su sanovnici dozvoljeni, jel je Josif tumacio snove. Ajde da napravimo temu kako se trebaju tumaciti snovi po bibliji, a kako numerisati slova po bibliji, i kako se baviti piramidologijom?

Toga nema!

Postoji biblijska numerologija, i ti slobodno prelazi preko toga u svom nerazumevanju, ja račune polažem jedino Bogu.

Ne postoji!

Numerologija se bavi slovima, recima i racunanjem numeroloske vrednosti tih slova , slicno kabali!

Toga nema u bibliji!

Po cemu je onda kabalizam pogresan???
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Bog je lično pozvao svoje sluge u službu, putem ličnog otkrivenja svoje slave, u vizijama, kroz snove, glasom, kroz čuda i znakove, unutrašnjim glasom, čudima isceljenja njih lično i njihovih bližnjih, itd..

Ja sam lično sva ova iskustva doživeo, i neka od njih još uvek doživljavam, jer kroz posvećenje - ona jednostavno postanu deo čovekove svakodnevice.

Recimo, ja svakodnevno imam u sebi Božje vodstvo putem znakova, i njegovim glasom.
Pod naletom iskušenja, ili sotonskih napada koji žele da mi pomute zajednicu sa Bogom i usađeni mir - skoro svaki put čujem glas koji me poziva na molitvu, i to rečima "brzo na molitvu"

To imam i ja, to imamo svi, i to ne znaci da ti Bog odobrava numerologiju, piramidologiju i te racunice!

To je unutraanji glas.

Pitao sam te, jel ti dao brojeve , numerologiju i piramidologiju, a ti si nem. Jel ti nije dao! I nije ti to izgovorio!!!

Događaju se i druga čuda.

Ne interesuju me druga cuda, zanima me odakle ti ove racunice i ko ti ih je dao, jel ti Bog nigde nije rekao da to racunas!!!

A za mir sam rekao da ga moze i sotona dati, dzihadisti mirni i srecni idu u smrt sa osmehom na licu!

Mir i unutrasnji glas, nije dokaz zajednice sa Bogom, vec "doslovni glas" koji se zaista i cuje!

Rukovodis se svojim osecajima.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, dosadan si sa svojim izvrtanjima i lažima.

Ja sam se čini mi se već ogradio o tvoje neistine o mom navodnom rukovođenju osećanjima.

To si izmislio, i prekrojio moje izjave, i prikazuješ stvari iz SVOJE LIČNE projekcije.

Ja sa tim nemam veze, i moje iskustvo sa tim nema veze.

Tvoja je stvar šta ćeš činiti i verovati, ja sam dao odgovore na sve, a ti se namerno inatiš, i zbog toga o ovoj temi prekidamo svaku vrstu diskusije.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
ZEMLJOTRES U MEKSIKU I DRŽAVI POD IMENOM "PUEBLO" 19 SEPTEMBRA 2017 GODINE - KAO POTVRDA DELA PROBUĐENJA I REFORME, I PODRUČJA NA KOME ĆE BITI PODIGNUTO, POZVANJA BOŽJIH SLUGU NA RAD U DELU, ODPOČINJANJA BOŽJIH SUDOVA, I ZAVRŠETKA PERIODA DATOG ZA PROBUĐENJE I REFORMU CRKVE

Jak zemljotres pogodio Meksiko, i državu Pueblo - više od 70 poginulih
U zemljotresu magnitude 7,1 koji je pogodio Meksiko poginulo je više od 70 ljudi, poslednji je bilans žrtava koji su saopštile meksičke vlasti.
Graso Ramires, guverner države Morelos, jedne od 32 koje čine federalni Meksiko, objavio je da su tamo stradale 54 osobe. Žrtava ima i u Maksiko Sitiju i državi Puebla, pa je ukupan broj poginulih više od 70 ljudi, prenosi BBC.
Deo autoputa Meksiko-Akapulko porušen je, preneo je list El Universal.
Meksički mediji su objavili slike brojnih srušenih zgrada u gusto naseljenim delovima glavnog grada i obližnje Kuernavake. Iz jedne zgrade se digao stub dima.
Međunarodni aerodrom u glavnom gradu je obustavio rad dok se ne proveri eventualna šteta.
Meksička seizmološka agencija je izračunala magnitudu od 6,8, dok je američka geološka agencija USGS izmerila 7,1. Epicentar je bio u državi Puebla, istočno od glavnog grada.
Lokalni Centar civilne zaštite saopštio je da je određen broj ljudi zarobljen u nekoliko zgrada koje je zahvatio požar posle zemljotresa, ali da za sada još nema izveštaja o žrtvama.
Meksički mediji su preneli da su pojedine zgrade urušene, a na automobilima je pričinjena materijalna šteta. Slike su padale sa zidova kao i stvari sa ravnih površina. Neki ljudi su spas potražili ispod stolova.
Ranije tokom dana je širom grada održavana vežba pripravnosti na godišnjicu razornog zemljotresa iz 1985. koji je ubio hiljade ljudi i razorio velike delove Meksiko Sitija. Najveći deo grada je izgrađen na dnu nekadašnjeg jezera, te tlo pojačava efekte zemljotresa čak i ako je stotinama kilometara daleko.

--------------------------------------------

PUEBLO = 66

- Od rođenja moje majke 1948 godine, do poplava koje su pogodile ovo područje Srbije 2014 godine, za koje je Bog otkrivenjem pokazao da predstavljaju jedan od znakova Hristovog drugog dolaska - prošlo je 66 godina.

- od rođenja moje tetke i završetka 2 svetskog rata 1945 godine, do početka izlivanja Božjih sudova na planetu zenlju 2011 godine - prošlo je 66 godina.

- Od rođenja mog oca 1936 godine, do časa kada sam osvedočen Božjim Duhom prihvatio delo probuđenja i reforme crkve 2002 godine - prošlo je 66 godina.

- od Tungunske katastrofe 1908 godine, do mog rođenja 1974 godine . prošlo je 66 godina.

- Od početka prvog svetskog rata 1914 godine, do smrti predsednika bivše SFRJ 1980 godine - prošlo je 66 godina.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Neće pokrenuti crkvu delovanjem onih koji propovedaju ovu vest opravdanja verom, jer Ellen White govori o odbacivanju dela Božjeg, i vesti koja se iznosi od strane onih koji su pozvani na ovo delo - od strane crkve.

Ona napominje "da se delo Božje ne prima onako kako bi trebalo, i da je čak potpuno odbačeno"

Ali to se brate odosi na veći deo crkve ali ne na sve u okviru crkve. Veliki deo "crkve" će odbaciti istinu o opravdanju verom i poziv na reformu koja proizilazi iz toga ali će u isto vreme Bog delovati moćno preko onih koji ovo načelo sprovode. Tako crkva nikad nije potpuno zastranila. Misliš da je u vreme Hrista tadašnja Crkva tj. narod Božiji bio spreman? Po ovakvom zaključku Hristos ne bi došao na Zemlju da je gledao na većinu što nisu spremni. Ali to nema nikakve veze. Sva proročanstva Pisma i Elen Vajt za Crkvu će se ostvariti i ona neće zavisiti od nespremnosti vernika. Proročanstva će se sigurno ostvariti samo mogu biti odložena za kratko.

Na drugom ona kaže "videla sam da i ovo odlučno delo neće ispuniti Božju nameru, jer Božji narod spava u svojim gresima, i govori - bogat sam i obogatio sam se, i ništa ne potrebujem"

Samo u kontekstu odlaganja onoga što je Bog predvideo ali ne da se to neće obestiniti. To će se obestiniti.


Ali kao što rekoh suština reforme Crkve poslednjeg vremena jeste posredstvom propovedi o "opravdanju verom" jer je to poruka za Crkvu Laodikeje. Tako iz Pisma možemo videti na koji će način Bog delovati sa Crkvom ostatka u poslednjem vremenu. To je Biblijski, ostalo nema uporište u Pismu.

Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jovane, Ellen White kaze jos nesto, da "AKO SE PROBUDJENJE NE DOGODI U BOZJOJ CRKVI - DA CE BOG ODBACITI SVOJ NAROD"

U crkvi se nece dogoditi nikakva reforma u ovakvom poretku stvari, niti preko ijednog coveka.
Reforma i probudjenje su vec pokrenuti 2001 godine, i crkva na globalnom nivou, od rukovodecih tela Generalne konferencije, do ostalih crkvenih tela - je odbacila ovo delo i Bozje sluge koje je on pozvao na sluzbu objave ove vesti.
To licno znam, jer sam bio u licnom kontaktu sa Generalnom konferencijom, i mnogim drugim crkvama, i slao im svedocanstva,i oni su zauzeli svoj negativan stav po ovom pitanju.
Postoje pojedinci koji u ovom delu prepoznaju da je ono od Boga, ali nemaju snage da ga javno podrze, i stanu na njegovu stranu.

Prema tome, iz tog razloga - Bog deluje u ovom vremenu vanredno i van svakog ljudskog ocekivanja, i reforma ce doci kada sam Bog uskoro otvori nebesa i pokaze svoju slavu, svoj zakon na nebu - koji ce videti svi ljudi bilo gde da se nalaze na planeti zemlji, onako kako je otkrio Ellen White, i meni licno u identicnom otkrivenju, i kada putem nebeskih manifestacija objavi istinu, tako da ce je cuti svako ljudsko uho na bilo kom kraju planete zemlje.

Tada ce se crkva probuditi, ja verujem SVI, kao i ceo svet, jer ce manifestacije Bozjeg delovanja biti takve - da nece biti mesta za neverstvo, osim onih koji ce namerno ostati u neverstvu, po principu neverstva Izrailjskog naroda, koji je video slavu Bozju, i cuo glas, a opet javno izjavio "NECEMO SLUSATI STO NAM BOG KAZE"

To znaci, da ce Bog svakome dati priliku, i niko nece biti izgubljen, osim ako to sam ne zeli.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Jovane, Ellen White kaze jos nesto, da "AKO SE PROBUDJENJE NE DOGODI U BOZJOJ CRKVI - DA CE BOG ODBACITI SVOJ NAROD"

Laodikeja Bog neće odbaciti svog naroda jer Bog ne gleda na organizaciju Crkve već na verne u njoj. Uvek je bilo osatka ostatka na kojem se ostvaruje Božije namera. Ne može to niko sprečiti. Bog nije odbacio ni Jevreje već je pripadnike tog naroda blagoslovio i dalje ih blagosilja. One koji se "pricepe" na prirodnu maslinu će biti veoma blagosloveni(Rimaljanima 11) On može odbaciti organizaciju i one koji predvode ali nikada pojedince u okviru tog otpada. To uči Biblija.

No, da ne odmaknemo od teme. Poruka upućena Laodikejskoj Crkvi je ona koja se mora sprovesti u Božijem narodu. To je način Božijeg delovanja i to su ljudi koje će upotrebiti kao oružje da svoju crkvu probudi. Naravno, probudiće se neko, neko neće ali Bog je odredio da ovo bude način probuđenja a ne neki drugi. Inače bi Bog onda se priklanjao onima koji su neverni pa zbog njih menjao a ne bi uvažio verne. Ne, Bog uvek uvažava verne a ne neverne. Bog će delovati onako kako je opisano u poruci za Laodikejsku Crkvu.

Pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Mire, dosadan si sa svojim izvrtanjima i lažima.

Ja sam se čini mi se već ogradio o tvoje neistine o mom navodnom rukovođenju osećanjima.

To si izmislio, i prekrojio moje izjave, i prikazuješ stvari iz SVOJE LIČNE projekcije.

Ja sa tim nemam veze, i moje iskustvo sa tim nema veze.

Tvoja je stvar šta ćeš činiti i verovati, ja sam dao odgovore na sve, a ti se namerno inatiš, i zbog toga o ovoj temi prekidamo svaku vrstu diskusije.

Nisam ja nista izvrnuo, apsolutno nista.
Ti nisi dao odgovor na moje jednostavno pitanje: "da li ti je Bog licno dao racunicu, numerologiju i piramidologiju"!

Buduci da namerno ne odgovaras to znaci samo jedno: 'do toga si dosao sam, a on ti nista nije rekao'!!!

Nisi odgovorio ni na ostala pitanja, jel ne mozes odgovoriti!
 
Natrag
Top