UKIDAJU SE NARODNJACI U NOVOM SADU: U celom gradu može da se čuje samo klasična muzika

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
UKIDAJU SE NARODNJACI U NOVOM SADU: U celom gradu može da se čuje samo klasična muzika

14eb4f.jpg


Novosađani više neće morati da idu u koncertne dvorane kako bi uživali u klasičnoj muzici, jer će uskoro u autobusima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća svirati dela najvećih svetskih kompozitora. Rekli su ZBOGOM narodnjacima!

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će da pokuša da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku.

Udruženje građana “Dunavska sonata”, organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizuje projekat “Klasika svaki dan” u okviru kog će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju dela klasične muzike.

Predviđeno je da u prvoj fazi realizacije saradnja bude ponuđena subjektima čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su JGSP “Novi Sad”, svi vrtići PU “Radosno detinjstvo”, svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti, piše portal “Moj Novi Sad.”

Plan je da u drugoj fazi u projekat “Klasika svaki dan” budu uključeni domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe.

Saradnja će se realizovati tako što će Udruženje građana “Dunavska sonata” obezbeđivati diskove sa kompozicijama koje će na najbolji način omogućiti širokoj publici da uživa u najlepšim delima klasične muzike.

Time će, veruju organizatori biti podignut nivo kulture u javnim prostorima. Plej listu kompozitora i kompozicija sačinili su stručni konsultanti festivala klasične muzike “Dunavska sonata”.

Kako u udruženju navode cilj projekta je da Novi Sad postane prvi grad u Jugoistočnoj Evropi u kom se klasična muzika sluša na svim javnim mestima i prostorima.

(Telegraf.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Stavi slušalice i udri po narodnjacima onda. ;-)
Meni se ovo dopalo jer mislim da nam je kultura na vrlo niskom nivou, pa su ovakve akcije melem za dušu, odlične u vaspitanju dece, a opšte je poznato i da se klasika koristi i u muzikoterapiji.
Mi smo, kao deca, gledali Diznijeve crtaće i nesvesno prihvatali klasiku jer su je bili prepuni. I šta nam fali?
Izvini, ali meni su narodnjaci više puta upropastili putovanja, tako bi mi ovako nešto prijalo i u našem prevozu.
Bravo za Novi Sad. :)

Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
09.12.2012
Poruka
25.191
Ma slazem se sa tobom,ali nema vise pravih narodnjaka,mozda jedino jos po malo Bosanci imaju narodnjake ali kod nas je sad sve to elektro turbo folk neznam ni ja sta je haha...i bitno je samo da se peva o alkoholu novcu kur**ama itd da ne nabrajam,a sto se tice narodnjaka sve ispod 1998 godine moze da prodje...

danasnje pesme su smesne... zvuce kao ovo haaha

:beee:

pa i to cak bolje zvuci :D
 
Natrag
Top