Severni i Juzni car u vreme kraja svetskog poretka-prorok Danilo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
U knjizi proroka Danila ,pise se o carstvima koja su vladala ili koja ce vladati do kraja svetskog poretka,kad Bog bude unistio zle ljude.
Za mene je zanimljivo i pitanje identiteta Severnog i Juznog cara u poslednje vreme.
Evo kako Danilo opisuje.u 11 glavi.
40 A u poslednje vreme južni će se car pobiti s njim; i car će severni udariti na nj kao vihor s kolima i konjicima i s mnogim lađama, i ušavši u zemlje poplaviće i proći.
41 I doći će u krasnu zemlju, i mnogi će propasti, a ovi će se izbaviti od njegovih ruku: edomska, moavska i glavni deo sinova Amonovih.
42 I posegnuće rukom svojom na zemlje, i zemlja misirska neće umaknuti.
43 I osvojiće blago u zlatu i u srebru i sve zaklade misirske; i Livijani i Etiopljani ići će za njim.
44 Ali će ga glasovi sa istoka i sa severa smesti, te će izaći sa velikim gnevom da pogubi i zatre mnoge.
45 I razapeće šatore dvora svog među morima na krasnoj svetoj gori; i kad dođe k svom kraju, niko mu neće pomoći.
Sta mislite ko je car Juzni,a ko car Severni?
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Evo malo da pomognem
Za Juznog i severnog cara se uzimaju zemlje u odnosu prema Izraelu,naprimer Egipat je bio juzni,a Sirija severni car itd...
Vec nekoliko decenija unazad zna se identitet Juznog cara.
To je angloamericka svetska sila USA-Velika Britanija,ali car severni jos nije identifikovan.Sta mislite ko bi to mogao biti?Ko je taj severni car,koga juzni car provocira u poslednje vreme???
:)
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Više je nego očigledno ko u vremenu kraja predstavlja kralja severa a ko kralja juga. Danilo je sever i jug koristio da prikaže bipolarnu suprotnost dva kralja koji su u sukobu a ne njihov geografski položaj. Jug je opšta suprotnost severu kao što je dan opšta suprotnost noći i u tom kontekstu treba shvatiti zbog čega je korišćen naziv sever i jug. Osim toga Danilo je viziju dobio u Vavilonu a ne u Izraelu tako da se ne može uzimati položaj Izraela u odnosu na kraljeve . Dakle sever je opšta suprotnost jugu i zbog toga imamo kralja severa i kralja juga. U našem vremenu nije teško pogoditi ko su ti kraljevi ili države koje su u suprotnosti. Vojna moć i jednog i drugog je zastrašujuća i ne treba čekati nikog jačeg u budućnosti jer ovi sadašnji su u stanju da unište zemlju ne jednom nego više puta svojim nuklearnim arsenalima. Jasno je USA i RUSIJA.
Odavno sam očekivao da se negde ti kraljevi suprotstave jedan drugom i odakle će se jedan povući kukavički pred naletom njegovog protivnika. Jedino što nisam očekivao i što nisam tada razumeo je da će Danilovo proročanstvo biti mnogo preciznije u opisu tog događaja. Stihovi Danilo 11. 29-30 ispunili su se zadivljujuće precizno. Danilo u ovom stihu spominje lađe Kitejske ili Kiparske. Sigurno tada nije mogao reći " Ruski ratni brodovi " ali događaj se desio u područiju Kipra i Sirije kada je Ruska ratna flota krenula na Američke brodove oko Sirije. Osim toga taj događaj se nije desio bilo gde nego u područiju biblijskih događaja. Apostol Pavle je dobar deo vremena boravio u Damasku. Dakle ispunjenje ovog Danilovog proročanstva koje sam dugo čekao ispunilo se. Američki brodovi su krenuli na Siriju, Ruska flota je krenula u pomoć Siriji amerikanci su se kukavički povukli i to je ekstra ispunjeno proročanstvo. Sada možemo očekivati sledeće ispunjenje koje se takođe nalazi u istom stihu Danilo 11.30. ...Razljutiće se na sveti zavjet i izvršiće. Da li će se to desiti za par godina ili desetak godina za sada se ne može reći ali sa sigurnošću je blizu i povezano je sa napadom na religije uopšte a ujedno i na Hrista sve u cilju uspostavljanja novog svetskog poretka. U daljem tekstu proročanstva možemo videti da će nakon toga ova dva kralja zaita žestoko zaratiti što se vidi u stihu Danilo 11.40. ali po proročanstvu ne govori se o pobedniku niti će imati priliku da bilo koji od njih pobedi jer u taj rat će da se umeša ni manje ni više nego naš spasitelj Hrist. Danilo 12.1

Capture_2.png

Capture.png
 
Član
Učlanjen(a)
12.12.2010
Poruka
130
Ako značenje kralja juga i kralja severa nije geografsko, što je izvanredno dobro zapažanje, zašto onda vraćati to značenje ponovo u geografske koordinate? Amerika i Rusija imaju geografske koordinate. To bi imalo smisla jedino ako bi se pisalo novo proroštvo, nova vizija, koje bi govorila o istoj stvari ali bi se koristili drugi simboli, Amerika i Rusija. I ovako, kad se Danilo tumači u svakoj epohi, uvek se traži u datom vremenu sila ili događaj koji odgovara matrici kralja juga i kralja severa. Ispunjenje se ne događa u istoriji, nego je istorija metafora ispunjenja. Ispunjenje je u Duhu, u Nebu.

pozdrav
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
I ja se slazem sa Pekom da su proreceni carevi kraja,Severa i Juga ,bas upravo Rusija i USA.
Tacno je i da ce taj "rat" biti bez pobednika,kao i jos neke druge stvari...
To da je Rusija severni car,mozda i pogresim jer je to moj licni stav,ali samo razmisljam o onome sta pise u knjizi proroka Danila u 11 poglavlju.
Postoji vise detalja iz ove prorocke knjige koji su veoma zanimljivi.
a glavno je da ostanemo neutralni u tom sukobu!

E sad hajde da vidimo istorijsku pozadinu ,i dal je ona dokazala danilovo prorocanstvo za ovo kao tacno.
11:1
1 I ja prve godine Darija Midijanina stadoh da Mu pomognem, i da Ga potkrepim.
Ukazivanjem na prvu godinu vladavine Darija Midjanina,ukazuje se na pocetnu tacku prorocke poruke u vremenskom periodu koja traje do danasnjeg dana.
Darije Midjanin je bio kralj koji je naredio da se Danilo izvuce iz lavovske jame.

2.A sada ću ti kazati istinu. Evo, još će tri cara nastati u Persiji; i četvrti će biti bogatiji od svih, i kad se ukrepi bogatstvom svojim, sve će podignuti na grčko carstvo.
Ta tri cara su Kir Veliki,KambazII,i Darije I.(Bardija ili Gaumata,"cetvrti"car je vladao samo 7 meseci izgleda da nije bio car vec samo pretedent na presto)Darije I je neuspesno pokusao da napadne Grcku.
Tek njegov sin Kserks I,kao cetvrti car je sakupio ogromnu vosjku protiv Grcke kao najbogatiji od svih 480pne,opustosio je Atinu,ali u bitkama kod Salamine,i Plateje 479pne je doziveo tezak poraz.
Nijedan od 7 careva koji su nasledili Kserksa I na persijskom tronu nisu 143 godine ratovali protiv Grcke!

3 Potom će nastati silan car, i vladaće velikom državom i radiće šta hoće.
Bio je to Alexandar Makedonski 336.pne.-323.pne koji je slomio Persijsko carstvo i uspostavio Grcko carstvo.

4. A kako nestane, rasuće se carstvo njegovo i razdeliće se u četiri vetra nebeska, ne među natražje njegovo niti s vlašću s kojom je on vladao, jer će se carstvo njegovo ukinuti i dopasti drugima, a ne njima.
Aleksandar Veliki je kratko vladao,a nakon njegove smrti za kratko su ga nasledili brat Filip III,Alexandrov sin Alexandar IV,kao i nezakonit sin,Herakle,koji su vladali po 7-4-2,godine kada su ubijeni,tako da se 309.pne zavrsila Alexandrova loza.
Cetri vetra nebeska jesu 4 Alexandrova generala koje su podelili carstvo sto je osnovao Alexandar Veliki.
Antigon I kao general je pokusao da svu teritoriju stavi pod svoju vlast ,ali je ubijen 301.pne,i tada se sva teritorija nalazila pod vladavinom 4 Alexandrova generala.
Kasandar je vladao Makedonijom i Grckom,
Lismah nad malom Azijom i Trakijom,
Seleuk I Nikator ,Mesopotamijom i Sirijom,
Ptolomej Lag,Egiptom i Palestinom.
Samo oni su vazni pomena nakon Alexandra Velikog ,dok su ostali bili prolazni i neinteresantni jer su zeleli sami da vladaju celim carstvom sto je i normalno.

I sada tek u petom i sestom stihu dolazi do pojave suparnickog cara.
5 I car južni osiliće, i jedan od knezova njegovih, i biće silniji od njega, i vladaće, i država će njegova biti velika.
6 I posle nekoliko godina oni će se oprijateljiti, i kći južnog cara doći će k caru severnom da učini pogodbu; ali ona neće sačuvati sile mišici, niti će se on održati mišicom svojom, nego će biti predana i ona i oni koji je dovedu i sin njen i onaj koji joj bude pomagao u to vreme.
Od ta 4 Alexandrova generala ostala su samo dva.
Seleuk I Nikator koji je uzeo sve teritorije od Lismaha ,a ovaj od Kasandra i Ptolomej Lag.
Seleuk je ubijen 281.pne,ali je njegova dinastija vladala do 64.pne,kad ju je srusilo Rimsko carstvo-Pompej!
Ptolomej I je vladao preko svoje dinastije do 30.pne kad ju ju srusilo Rimsko carstvo takodje.
Tako sa Seleukidom i Ptolomejom pocinje dugogodisnja borba izmedju cara severa i juga.
Oznake Severno i Juzno se odnose na narode koji su severno i juzno od Danilovog naroda,jer se odnose na narode,a ne na mesto gde je Danilo pisao knjigu,jer u to vreme je Danilov narod oslobodjen iz Vavilonskog ropstva i vracen u Izrael.
Likovi iz stihova 5 i 6 jesu Antioh II i Ptolomej IIsinovi Seleuka i Ptolomeja.
Antioh II se ozenio Laodikom i imali su sina Seleuka II,dok je Ptolomej II imao cerku Bereniku..250.pne su ta dva kralja sklopila "pogodbu".Antioh II se razveo od Laodike i ozenio Bereniku cerku kralja juga Ptolomeja II!S njom je dobio sina koji je postao naslednik umesto laodikinog sina.Kada je njen otac Ptolomej II umro,a koji joj je bio "misica"ili podrska,ona nije sacuvala ni podrsku svoga muza,koji ju je odbacio i ponovo uzeo za zenu laodiku.,a na njen nagovor su berenika i njen sin ubijeni,a isto tako i njihove sluge.Laodika je potom otrovala cak i svog muza antioha II,tako da ni njegova "misica"ili podrska nije odolela i vlast je pripala laodikinom sinu Seleuku II,koji postaje sirijski kralj.

7 Potom će od izdanka iz korena njenog nastati jedan na mesto njegovo, koji će doći s vojskom svojom i udariti na gradove cara severnog, i biće ih i osvojiće ih.
8 I bogove će njihove i knezove njihove sa zakladama njihovim dragocenim zlatnim i srebrnim odneti u ropstvo u Misir, i ostaće nekoliko godina jači od cara severnog.
9 I tako će car južni doći u svoje carstvo, i vratiće se u svoju zemlju
Taj izdanak je bio Berenikin brat,kralj juga Ptolomej III.On je zauzeo Antiohiju,opljacako cak i Vaviloni otisao cak prema indiji.Povratio je egipatske kipove i bogove koji su bili opljackani od strane Kambaza II.Morao je da gusi pobunu u kuci,pa je ostao daleko od kralja severnog ne nanoseci mu vise stete.

Eto to bi bilo nesto istorijski kako se podudara sa biblijskim prorocanstvom.Od 10 stiha ima mnogo jos desavanja pa do poslednjeg vremena.
U svakom slucaju ,dragoceno je jer nam daje pouzdanje u Bibliju,jer se dogodilo sve sto je i zapisano.
Mozda na prvi pogled malo nejasno,negde malo i diskutabilno,ali sutsina je tu...
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.409
Sta vi mislite ko su severni i juzni car iz Biblije u zadnje vreme?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ако гледамо географску карту Русија заиста јесте северно, али никакве везе нема са северним царством. То је ваше (америчко) схватање историје јер су Американци сатанизовали Русију због интереса.

Ако баш повучемо линују из Јерусалима ка северном полу видећемо тачно који се град налази на њој и кроз коју државу пролази. Затим можемо видети историју те државе (нама у Србији је добро позната), па можемо сагледати како та империја полако "оживљава" пред нашим очима. Јер: зацељује се рана смртна.

Да не узимамо географију, погледајмо шта Данило каже где ће настати "МАЛИ РОГ" који ће постати огроман и где ће стремити.


Данило, глава 8
4. Видех овна где боде на запад и на север и на југ, и ниједна звер не могаше му одолети, и не беше никога ко би избавио од њега, него чињаше шта хоћаше, и осили.
5. А кад ја мотрах, гле, иђаше јарац од запада поврх све земље, а не дотицаше се земље; и тај јарац имаше рог знаменит међу очима својим.
6. И дође до овна који имаше два рога, ког видех где стоји крај воде, и потрча на њ гневно силом својом.
7. И видех га где дође до овна, и разгневивши се на њ удари овна, те му сломи оба рога и не беше силе у овну да му одоли, него га обори на земљу и погази га, и не беше никога да избави овна од њега.
8. И јарац поста врло велик; а кад осили, сломи се велики рог, и место њега нарастоше знаменита четири рога према четири ветра небеска.

Дакле, имамо две звери (два царства) које се сукобљавају. Када велики рог јарчев бива сломљен из њега настају четири знаменита рога. У даљем тексту видимо одакле избија "мали рог".


9. И из једног од њих изиђе један рог мален и нарасте врло велик према југу и истоку и према красној земљи.
10. И нарасте дори до војске небеске, и обори на земљу неке од војске и од звезда, и погази их.
11. И нарасте дори до поглавара тој војсци, и узе Му свагдашњу жртву, и свети стан Његов обори.
12. И војска би дана у отпад од жртве свагдашње, и обори истину на земљу, и шта чињаше напредоваше му.

Дакле, из једног царства које ће настати након "јарца" избија царство од малог до огромног. С обзиром да знамо ко је јарац, тражимо империју која ће настати на бази њега.

20. Ован што си га видео, који има два рога, то су цареви мидски и персијски.
21. А руњави је јарац цар грчки; и велики рог што му беше међу очима, то је први цар.


22. А шта се он сломи, и место њега нарастоше четири, то су четири царства, која ће настати иза тог народа, али не његовом силом
.
23. А на крају царовања њиховог, кад безаконици наврше меру, настаће цар бестидан и лукав.
24. Сила ће му бити јака, али не од његове јачине, и чудесно ће пустошити, и биће срећан и свршиваће, и губиће силне и народ свети.
25. И лукавством његовим напредоваће превара у његовој руци, и подигнуће се у срцу свом, и у миру ће погубити многе, и устаће на Кнеза над кнезовима, али ће се потрти без руке.

MacedonEmpire.jpg

Данило, глава 11
7. Потом ће од изданка из корена њеног настати један на место његово, који ће доћи с војском својом и ударити на градове цара северног, и биће их и освојиће их.
8. И богове ће њихове и кнезове њихове са закладама њиховим драгоценим златним и сребрним однети у ропство у Мисир, и остаће неколико година јачи од цара северног.
9. И тако ће цар јужни доћи у своје царство, и вратиће се у своју земљу.

Јужни цар се враћа кући у Мисир (Египат), а северном помажу Ливијани (Либија) и Куши (садашњи Северни Судан, делови Еритреје, Етиопије и Сомалије) - давно Етиопљани.

43. И освојиће благо у злату и у сребру и све закладе мисирске; и Ливијани и Етиопљани ићи ће за њим.



И сви се уклапају у слику.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
То је ваше (америчко) схватање историје јер су Американци сатанизовали Русију због интереса.

Jadni Rusi nisu ništa krivi što su pobili svojih ljudi više miliona, 8 miliona Ukrajinaca glađu.

Sve krivi Ameri.

Amerikanci će da odgovaraju i za svoje i za tuđe grijehe.

Ако баш повучемо линују из Јерусалима ка северном полу видећемо тачно који се град налази на њој и кроз коју државу пролази. Затим можемо видети историју те државе (нама у Србији је добро позната), па можемо сагледати како та империја полако "оживљава" пред нашим очима. Јер: зацељује се рана смртна.

A to je Vatikan koji ima svoje ćerke a to ste vi PC i protest. koje negiraju subotu, dušu smrtnu, zakon o hrani.
 
Natrag
Top