Ražnjići na više načina

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ćureći sa sedam začina

Ćureći sa sedam začina

3.jpg

Za 4 osobe: 500 g ćurećeg belog mesa bez kostiju, po pola kašičice ljute papričice, kima, cimeta, karanfilića, muskatnog oraščića, korijandera i bibera u prahu, čen belog luka, pola veze peršuna, kašika jabukovog sirćeta, so i ulje.

Ćuretinu isecite na trake iste dužine. Sve začine pomešajte u većoj posudi, dodajte seckani beli luk, seckani peršun, kašiku jabukovog sirćeta i 4 kašike ulja, snažno promešajte i ovom mešavinom prelijte meso.
Prstima sve izmešajte i ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata. Marinirano meso nabadajte na štapiće tako da dobiju oblik latiničnog slova "S" i pecite sa obe strane, na umerenoj temperaturi, na zagrejanom roštiljskom tiganju, premazanom uljem.
Pečene ražnjiće ređajte na poslužavnik, prelijte ostatkom marinade i servirajte sa mešanom salatom.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Dinja, sir i šunka

Dinja, sir i šunka

4.jpg


Za 4 osobe:
dve veće kriške dinje, 250 g feta sira, 250 g praške šunke i veza svežeg bosiljka.

Dinju i sir isecite na kockice, a šunku na listiće iste veličine. Bosiljak operite i osušite. Na štapiće za ražnjiće naizmenično nabadajte listić bosiljka, listić šunke, komadić sira i komadić dinje. Ražnjiće poređajte na poslužavnik ili rasporedite u visoku staklenu čašu i servirajte kao hladno predjelo.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sa breskvama i šljivama

Sa breskvama i šljivama

5.jpg

Za 4 osobe: 2 veća pileća bela mesa bez kostiju, pola crvene paprike, veća breskva, 2 struka mladog luka, 8 šljiva, 2 kašike meda, 2 kašike soja sosa, 1,5 dl suvog belog vina, pola kašičice đumbira u prahu, biber, so i grančica-dve sveže nane.


Pileće meso, papriku i breskvu iseckajte na kocke, šljive prepolovite, a mladi luk isecite na kolutove tako da dobijete po tri kocke piletine, po dve šljive, dve kocke paprike, breskve i mladog luka na jednom ražnjiću.
Pripremljene sastojke naizmenično nabadajte na štapiće i položite na veći tanjir. Posebno pomešajte med, soja sos, belo vino, đumbir, biber i so, snažno umutite i sipajte preko pripremljenih ražnjića.
Čuvajte 30 minuta u frižideru.
Na zagrejanom roštiljskom tiganju bez ulja, na umerenoj temperaturi pecite ražnjiće da meso porumeni sa obe strane. Tokom pečenja, s vremena na vreme, ražnjiće prelivajte marinadom.
Pospite seckanom nanom i servirajte.

Izvor: Večernje novosti




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ražnjić od piletine i belog grožđa

Ražnjić od piletine i belog grožđa

1.jpg

Potrebno je: 500 g piletine bez kostiju, 5 šaka zelenih grozdova, 1 limun isečen na kriške, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, 2 čena belog luka, 1 kašičica kima, 1/2 kašičice korijandera, 1/2 kašičice soli, 2 kašike nane i 8 štapića za ražnjić.

U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno iseckani beli luk, kim, korijander i so. U ovu marinadu uvaljajte piletinu isečenu na kockice i ostavite najmanje 20 minuta. Dok se marinira, štapiće potopite u vodu ukoliko su od drveta, a zatim naizmenično ređajte komade piletine i bele grozdove. Potopite ražnjić u marinadu, pa ga stavite u tiganj za grilovanje ili na roštilj 5 minuta sa svih strana. Na kraju ražnjiće ukrasite kriškama limuna i servirajte toplo.

Izvor: Večernje novosti





 
Učlanjen(a)
25.08.2012
Poruka
1
Grčki jagnjeći ražnjići

Sastojci:

1,5 kg jagnjetine od buta ili plećke (očišćeno od masnoće) iseći na komade
100 ml maslinovog ulja
100 ml crnog vina
2 kašičice suvog origana
Kora i sok od 2 limuna
2 čena izmrvljenog belog luka

Za serviranje:

Somun
iseckan crveni kupus začinjen limunovim sokom
krastavac
paradajz
čili sos
jogurt
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Ražnjići od piletine i luka

Ražnjići od piletine i luka

Tajna dobrih ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso.

1.jpg

SASTOJCI:

* 1 pileća prsa
* 1 veća glavica luka
* četiri tanka parčeta slanine
* 200 g čeri paradajza
* 3 kašike maslinovog ulja
* limunov sok
* 1/2 kašičice kima
* 1/2 kašičice kurkume (indijski šafran)
* 1 kašičica meda
* so

PRIPREMA:

1. Otkostite pileća prsa i isecite ih na parčiće, pa na kockice debele dva do tri centimetra. Napravite marinadu od maslinovog ulja, soka od limuna, soli, meda, kurkume i kima. Njome prelijte meso i pustite da odstoji bar pola sata. Nasecite slaninu i luk na tanke šnite takođe velike dva do tri centimetra.

2. Na štapiće za ražnjiće nanižite kockice piletine naizmenično s kriškama slanine, luka i čeri paradajzom. Pecite ražnjiće na roštilju ili gril-tiganju dok se lepo ne zapeku sa svih strana.

3. Savet: Za ražnjiće možete koristiti i mnoge druge komade mesa - otkošteni ćureći batak ili karabatak recimo, ali i svinjski kare. Tajna dobrog ražnjića je u marinadi i povrću kojem je okruženo meso. Nemojte propustiti špargle - savršene su na grilu, kao i mlade tikvice. Povrće je važno takođe dobro da namastite. Ako imate vremena marinadu za meso napravite dan ranije, da odstoji preko noći. Nemojte zaboraviti da meso izvadite iz frižidera nekoliko sati pre pečenja.

Izvor: Dobrahrana/Smedia
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pileći ražnjići

1_zpsf632e0b1.jpg


Za 4 osobe: 4 pileća fileta, 2 tikvice, 2 + 1 limun, maslinovo ulje, so i biber.


Pileće meso isecite na kockice, posolite i pobiberite. Tikvice ljuštilicom isecite po dužini na sasvim tanke trake, dva limune isecite na kockice a jedan iscedite. Na štapiće za ražnjiće naizmenično nabadajte komadiće mesa, u cik-cak presavijene trake tikvica i komadiće limun, pa ih ređajte na tanjir, prelijte limunovim sokom i maslinovim uljem i dodatno posolite i pobiberite. Poklopite drugim tanjirom i ostavite da se meso marinira u tom soku najmanje 30 minuta, pa ređajte na roštilj i pecite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
MARINIRANI RAŽNjIĆI

OgdfT8p.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 2 kašike pesto sosa sa suvim paradajzom, 1 dl maslinovog ulja, 1 kašika pinjola, 2 kašike parmezana, 700 g junećeg mesa iseckanog na kocke, 1 kašika seckanog bosiljka, so i biber.

U činiji, pomešajte 0, 6 dl maslinovog ulja, pesto sos, pinjole, parmezan i bosiljak. Polovinu mešavine sipajte u činiji koja se hermetički zatvara, dodajte meso iseckano na kocke i ostavite da se marinira u frižideru 24 sata. Drugu polovine marinade iskoristite kao preliv za pečene ražnjiće. U rešetkastom tiganju zagrejte preostalo ulje na srednjoj temperaturi. Poređajte komadiće mesa na štapiće, posolite i pobiberite po želji i pecite po 7-10 minuta sa svake strane. Poslužite uz preostalu marinadu, grilovano povrće i kuvani pirinač.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
SOČNI JUNEĆI RAŽNjIĆI

14993a.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 600 g junećeg ramsteka, zeleni limun, kašičica kari začina, 2 kašike senfa, maslinovo ulje, so i biber.

Isecite meso na velike kocke i stavite u činiju. Posolite i pobiberite, pospite kari začinom, premažite senfom i prelijte sokom od limete i uljem. Dobro izmešajte, tako da svaki komad mesa bude uronjen u marinadu i ostavite da odstoji u frižideru oko 2 sata. Rasporedite meso na 8 štapića za ražnjiće i ispecite u teflon tiganju. Poslužite uz prilog po želji.


(Novosti)
 
Natrag
Top