iGO Primo NextGen Mape

Učlanjen(a)
10.09.2012
Poruka
349
Informacija za HERE mape, problem sa ćiriličnim karakterima nije u konverziji mapa već se izvorno rade sa Alfabet i ćiriličnim pismom. Info sam dobio od kancelarije HERE. Ovo je interesantno korisnicima koji koriste TTS.
U mapama proizvođača TomTom postoje ćirilični karakteri.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
916
HERE mapa i iGO poštuju ograničenje brzine u zoni škole u Beogradu

Danas sam slučajno primetio, dok sam stajao na semafoeru, da je ograničenje brzine 30km/h. Iskreno, bio sam iznenađen. Nisam znao da je odavno je zakon propisao :
  • U zoni škole, u naselju ograničenje brzine je 30 km/h
  • U zoni škole van naselja ograničenje brzine je 50 km/h
  • Ograničenja važe u periodu od 7:00 do 21:00, ako saobaćajnim znakom nije drugačije određeno.
Naravno, pretpostavio sam da je razlog zona škole i proverio u povratku. Na slici se vidi da su i iGO navigacije i HERE provajder mapa ugradili pomenuto ograničenje. Male slike na mestima 1,2 i 4 imaju ograničenje 30 km/h a posle 21h to ograničenje iznosi 50 km/h.

Zona_skole_1_copy.jpg


Navigacije iGO Primo i iGO_Basar su, u simulaciji, promenili vrednost ograničenja brzine na istom mestu u zoni škole u vreme posle 21h. Za svaku pohvalu su iGO navigacija a možda još više HERE provajder... Proverio sam, TomTom u svojoj mapi 2016.06 nije uopšte pomenuto ograničenje u zoni škole upisao. Uvek je na ovom mestu 50 km/h.

Kolega @Betancourt je izrazio mišljenje da je HERE mapa "za klasu bolja" od TomTom mape. Međutim, začudila me je konstatacija da su HERE mape "sa dosta nedostatka" u Beogradu. Za nesavršenost se slažem. Teško da bilo šta može biti savršeno. Tu bih uvrstio i nedostatak čuvenih "kvačica" zbog kojih srpski TTS glas Lana ne zvuči najbolje. Ipak, korektno bi bilo ilustrovati te silne "nedostatke". Ako ni zbog čega drugog, a ono da ih HERE kancelarija u Beogradu veoma brzo ispravi. Dakle, kolega @Betancourt, predložio bih ti da se obratiš mejlom HERE kancelariji u Beogradu i ukažeš im na tvoje primedbe. Ako ne želiš, bilo bi poželjno da bar nabrojiš neki od tih nedostataka. Ja svakog dana dosta vozim po gradu i neće mi biti teško da proverim i pošaljem sugestiju HERE kancelariji da otklone nedostatke. Inače, paušalne kritike, i pored generalne pohvale HERE mapi, nisu na mestu...
 
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
3
Da li kojim slucajem ima neko link za Igo8 i to za kamione . Treba mi za praistoriski uredjaj blaupunkt - TravelPilot 100. Trenutno imam na njemu iGO8 Light ali nema kamionski rezim,samo bus...Hvala
 
Član
Učlanjen(a)
15.04.2011
Poruka
1.374
HERE 2016.Q4 - Torrent 10.1 GB
*Mnogi fajlovi koji su bili problematicni su promjenjeni.
Tnx - Cserrobi

Za .fds fajlove jos nema licenci.
Nema potrebe da ih preuzimate.

Kod:
magnet:?xt=urn:btih:1D8076B774A58B7D7FC94745C1A124CD1E9E5E32
Točno je da su mnogi fajlovi bili problematicni i da je prilikom odabir npr Nemacke ili Francuske iGO pucao
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top