Ponuda: Dug na 60 rata ili otpis kamate

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Ponuda: Dug na 60 rata ili otpis kamate
Niš -- Nišlije koje imaju dugove za komunalne usluge mogu sa javnim komunalnim preduzećem "Objedinjena naplata" da sklope ugovor o reprogramu dugova.

Izvor: Beta
108746564558497cb1c0628619086863_w640.jpg


Foto: Thinkstock



Druga mogućnost koju imaju je da dug otplate u celosti uz otpis kamate, navode u tom preduzeću i dodaju da je interesovanje veliko.

Direktorka tog preduzeća Jelena Stojanović rekla je agenciji Beta da je interesovanje Nišlija za olakšice pri isplati zaostalih računa veliko i da je već prvog dana ugovore sklopilo stotinak građana.

"Oko 60 gradjana sklopilo je ugovor o otplati celog duga odjednom, uz otpis kamate, a četrdesetak je ugovorilo otplatu dugova na 60 mesečnih rata", izjavila je Jelena Stojanović.

Ona je podsetila da se reprogram i otplata duga uz otpis kamate odvijaju po preporuci Gradskog veća i uz saglasnost rukovodstva Gradske toplane, Naiusa, Niš stana i Medijane.

"Komunalna preduzeća su prihvatila preporuku Veća, ali uz korekciju da se reprogram ne dozvoli onim korisnicima koji su ga zloupotrebljavali", kazala je Stojanović.

Ona je izjavila da se reprogram omogućava svim korisnicima socijalne pomoći, ali ne i ostalim građanima koji nisu poštovali ranije zaključene ugovore o otplati dugova na rate.

Dugovanja stanovnika Niša za komunalije - troškove grejanja, vode, odvoz smeća i održavanja stambenih objekata iznose 1,6 milijardi dinara.

Najveći deo ovog duga u iznosu od 781 milion dinara predstavljaju dugovi za grejanje.

Objedinjena naplata prethodnih godina sklopila je više od 8.600 ugovora o plaćanju komunalnih računa na rate i blizu 6.700 ugovora o otplati duga u celosti uz otpis kamate.
 
Natrag
Top