KK Crvena Zvezda

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Željko besan: Veći sam Srbin od svih na tribinama!
Trener Fenerbahčea Željko Obradović rekao je da su Zvezdini košarkaši igrali hrabro u pobedi nad njegovom ekipom u Evroligi.

Izvor: B92, Beta
8840106665878028026a8a815978099_w640.jpg
Starsport

On je ipak istakao da su mu posebno smetale uvrede sa tribina, iako brojni izveštači u Pioniru nisu čuli pogrdno skandiranje upućeno najtrofejnijem treneru Evrope koje je on spomenuo na konferenciji.

"Utakmica je bila lepa za gledanje, sa mnogo preokreta i taktičkih stvari. U onoj završnici smo morali da dobijemo. Igrači Zvezde su mladi, hrabri", rekao je Obradović novinarima posle utakmice u Beogradu.

Fenerbahče je izgubio od Zvezde sa 75:73 u 17. kolu Evrolige.

Obradović je istakao da ga je posebno zabolelo pogrdno skandiranje navijača u hali "Aleksandar Nikolić".

"Nijednom nikakav ružan gest nisam napravio kada sam dolazio, a viču mi 'Željko Turčine...'. Veći sam Srbin od svih njih zajedno. Lako je ovde da se bude Srbin, budite Srbi tamo gde sam ja bio Srbin. Jedna stvar me najviše boli, što niko iz Zvezde nije reagovao na to. Mislio sam da su mi drugari, ali od večeras nisu. Ovo je bilo horsko pevanje, što znači da je pripremljeno", rekao je Obradović.

Obradović je čestitao Zvezdi pobedu.

"Utakmica je bila veoma teška. Donosili smo loše odluke, a Zvezda je igrala pametno i mislim da je to odlučilo. Mogli smo lako da privedemo utakmicu kraju, ali ponavljamo greške", kazao je Obradović.

6734756505878057370045969837918_w640.jpg
Starsport
On je kazao da ga Zvezda ničim nije iznenadila.

"Sve smo predvideli i igrali su na način na koji igraju, sa velikim samopouzdanjem i željom", naveo je srpski stručnjak na klupi turskog kluba.

Obradović je rekao da u Evroligi nema favorita, što se i pokazalo do sada i da su svi rezultati mogući do kraja.

On je bio nezadovoljan kako su njegovi košarkaši igrali poslednja četiri napada i odbrane.

"Igrač treba da radi ono što zna. Ako pokušava da bude heroj, a za to nije sposoban, to je veliki problem. Koliko god da im pričaš, prave se i rade stvari koje nisu radili u životu. Ali, to je tako, šta da se radi", rekao je Obradović.

Fenerbahče će u sledećem kolu dočekati Panatinaikos, dok će Zvezda gostovati Makabiju.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Bogdanović: Vređanje? To je normalno...
Bek Fenerbahčea Bogdan Bogdanović kaže da je navikao na vređanja od strane od navijača, istakavši da je to "nornalno".

Izvor: B92
170450874158789079bee28248667528_w640.jpg

Getty Images

Bogdanović se našao na meti navijača Crvene zvezde u novoj velikoj pobedi srpskog i regionalnog šampiona, ovoga puta nad aktuelnim viceprvakom Evrope (75:73).

"Oni navijaju za svoj klub, zvižde, a nas vređaju malo više zato što smo partizanovci. Ali, navikli smo na to, to je normalno, šta da se radi", rekao je Bogdanović.

Ekipa Dejana Radonjića savladala je tim Željka Obradovića u fantastičnoj završnici u hali Pionir, a ključna za trijumf bila je blokada Ognjena Kuzmića nad Ekpeom Judoom u poslednjim sekundama meča.

"Nismo igrali kako smo želeli, a Zvezda je igrala sjajno, pre svega u odbrani. Presudile su moje izgubljene lopte i faul na Ognjenu Kuzmiću, što je Zvezda kaznila", istakao je reprezentativac Srbije,




"Ipak, ovo je bila samo jedna od utakmica u nizu, ima još dosta da se igra... Idemo dalje. Nismo igrali kako smo želeli i kako to inače radimo,ali smo opet bili veoma blizu pobede".

Bogdanović je prokomentarisao i odranu koju je na njemu igrao Branko Lazić, možda i najbolji defanzivac Evrope u ovom trenutku.

"Sa Lazićem je uvek žestoko jer on igra izvanrednu odbranu, ali ima još igrača koji igraju isto kao on", zaključio je Bogdanović.

Na vređanja sa tribina požalio se Obradović, iako to niko od izveštača u beogradskoj hali nije primetio i čuo, istakavši "da je veći Srbin od svih na tribinama".
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Rekorder Radonjić: Mnogo je emocija...
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je "mnogo emocija" posle večerašnje pobede nad Fenerbahčeom u Evroligi.

Izvor: B92, Beta
163517548258780646260ec907552279_w640.jpg
Starsport

On je ponovio da niko u klubu ne sme da se zanese serijom dobrih rezultata.

"Mnogo je emocija. Treba da nastavimo da razmišljamo po istom principu, da se spremamo za sledeću utakmicu. Zna se šta su prioriteti i kako ćemo dalje. Uspeli smo da pariramo Fenerbahčeu i pobeda je došla kao nagrada", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je ostvarila četvrtu uzastopnu pobedu, a ukupno devetu u 17. kolu Evrolige, pošto je sa 75:73 u Beogradu bila bolja od Fenerbahčea. Trener crveno-belih je naveo da navijači imaju pravo da traže više, ali ne i ostali u i oko kluba.

"Sasvim je prirodno da navijači razmišljaju pozitivno i da se pobedama podiže želja. Ali, ne i za ostale. Ostali treba da realnije sagledavaju", rekao je on.

Radonjić je naveo da je utakmica protiv Fenerbahčea bila zahtevna svih 40 minuta.

"Treba da budemo zadovoljni jer smo igrali veoma pametno, ne samo na kraju, nego svih 40 minuta. Fenerbahče je u jednom trenutku stekao prednost od četiri poena, što je u ovakvim utakmicama dovoljno, ali smo uspeli da udjemo u neizvesnu završnicu, realizujemo napad, odbranili poslednji i pobedili", kazao je Radonjić.

Radonjić je rekao da je Fenerbahče tim sa najboljim trenerom u Evropi, sa istim timom kao prethodnih sezona i da je medju klubovima koji su glavni favoriti za trofej u Evroligi.

On ponovo nije želeo da ističe pojedince, već je rekao da je Zvezda igrala timski dobro.

"Tim je bio dobar, svako je imao dobru i bitnu ulogu, neko je igrao slabije, neko bolje. Tim dobro funkcioniše i srećan sam zbog toga. Ne zanima me ako neki igrač igra slabije, to ne znači da nije dovoljno bitan za tim", rekao je trener Zvezde.

Na konstataciju da mu je utakmica protiv Fenerbahčea bila 276. na klupi Zvezde, Radonjić je rekao "uh", a kada mu je skrenuta pažnja da mu nedostaju dve pobede do ukupno 200, kazao je "biće".

Zvezda će u sledećem kolu Evrolige gostovati Makabiju u Tel Avivu, u četvrtak od 20.05.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezdina epska pobeda u dve različite bitke

Odavno u Beogradu nije viđena tako dobra utakmica. Pobeđivala je Crvena zvezda velike rivale u poslednje vreme, ali je svojom agresivnom odbranom vrlo brzo razoružavala svakog od njih, a za epsku bitku potrebna su dva rivala bez namere da odustanu.

Slavlje.jpg

Izvor: KK Crvena zvezda

Željko Obradović je posle duela sa Zvezdom konstatovao da ga protivnik ničim nije iznenadio. Dakle, najbolji trener Evrope je znao kako će se utakmica odvijati i na koji način će crveno-beli igrati i ekipa Dejana Radonjića je opet pobedila. To je valjda i najveći pokazatelj snage koju poseduje.

A ovaj košarkaški rat imao je dve bitke, prvu koja je bila klasičan juriš i drugu gde je taktika uglednih
vojskovođa bila u prvom planu. I oba načina su bila prihvatljiva za Zvezdu, što ranije i nije bio slučaj.

Željko Obradović je počeo utakmicu sa dvojicom plejmejkera, Slukasom i Diksonom. To radi izuzetno retko, ali je svestan agresivnosti Zvezde na startu utakmica na spoljnim pozicijama i na prenosu lopte u polje napada želeo da se osigura. I uspeo je u tome. Crveno-beli nisu imali poene u kontrama, igralo se u postavljenim napadima, a promašeni otvoreni šutevi igrača Fenera i strpljivi napadi Zvezde sa guranjem lopte pod koš na Kuzmića doneli su prednost domaćinu. Glavna ideja Dejana Radonjića na početku bila je da se zaustavi unutrašnja igra Fenerbahčea i može se reći da je posao odrađen dobro. Ipak, Luiđi Datome je namestio ruku kao u meču u Istanbulu prošle sezone i gosti iz Turske su ušli u dobar napadački ritam.

Već tada je bilo jasno da će utakmica sve vreme biti ujednačena. Našli su se protivnici koji nisu želeli da odustanu.

I u drugoj četvrtini bilo je uglavnom napadačkog nadigravanja. Trojke Bogdanovića i Datomea malo su raširile Zvezdinu odbranu, pa se razigrao Judo sa vezanim poenima iz reketa. Na drugoj strani Zvezda je profitirala iz ofanzivnih skokova Bjelice i Kuzmića, Dženkins je dao nagoveštaj onoga što će se dogoditi na kraju, a Dion Tompson je direktno proizveo pet poena u poslednjem minutu. Prvo je iskoristio pomoć u odbrani protivnika i pokazao osećaj za igru ostavivši Simonovića samog na šutu za tri poena (znamo kako se to obično završava ove sezone), a u poslednjem napadu je iskoristio mis meč, ugurao protivnika pod obruč i lako poentirao.

normal_CJ5H3307.jpg

Izvor: Aba liga/ KK Crvena zvezda mts

Obojica trenera su pre utakmice rekla kako je potrebno da njihova ekipa odigra posebno dobru utakmicu kako bi savladala rivala. I stvarno su igrali uglavnom dobro, sa veoma racionalnim rešenjima u napadu, pretežno razumnim pomaganjima i rotacijama u odbrani i malim brojem izgubljenih lopti do same završnice, kad su i koncentracija i snaga već bili na rezervi. Ipak, samo jedna ekipa je mogla da pobedi.

I Radonjić i Obradović bili su spremni na nadmudrivanja. Onog trenutka kad je Radonjić poslao na parket Simonovića umesto Mitrovića, Obradović je uveo u igru Veselog. Trener Fenerbahčea je tokom čitave trofejne karijere znao da optereti najveće slabosti protivničkih odbrana i da koristi mis meč situacije. Logično je bilo da Veseli napadne Simonovića, ali i da se šalje pomoć srpskom reprezentativcu protiv češkog. Ovo prvo se dešavalo, ali ovo drugo nije. Već u prvom napadu Veseli je lako poentirao pored Simonovića. Zvezda nije bila u bonusu. Dakle, Simonović je pogrešio. Međutim, do kraja utakmice Veseli je poentirao još samo dva šuta iz igre, od čega je jednom bilo zakucavanje u kontri. Simonović je uglavnom ostajao na "ostrvu" sa bivšim košarkašem Partizana i Vašington Vizardsa i to se u finišu utakmice pretvorilo u Zvezdinu prednost.

U poslednjoj četvrtini nekoliko vezanih napada se igralo za Veselog. Jednom je izgradio dobru poziciju sa niskog posta, promašio je poluhorog, u preostale dve situacije nisu bile tako lake, jednom je čak pokušao levom rukom da poentira. Sve su bili promašaji i Obradović je morao da odustane od ove napadačke opcije.

Radonjić je više nego inače bio spreman da promeni pristup. Pet puta je ubedljivo poražen od Fenerbahčea u Evroligi poslednjih sezona i bio je svestan da je potrebno nešto drugačije. I počeo je sa Tompsonom na parketu drugo poluvreme, što je ako imamo u vidu principe Zvezdinog trenera i količinu vremena koje je novajlija iz Galatasaraja proveo u Beogradu, bila prava mala revolucija. I to uspešna. U tih pet, šest kvalitetnih minuta sa Tompsonom na parketu Zvezda je uspela da ode i na plus 10, a što je najvažnije, Ognjen Kuzmić je sve to posmatrao sa klupe. Možda se psihički trošio navijajući za saigrače, ali je fizički odmarao.

Crveno-beli su zahvaljujući odbrani konačno uspeli da dođu do uobičajenih poena u kontri. Posle poena Simonovića bilo je 54:44, ali bilo bi isuviše lako da je tu utakmica bila rešena. A i protivnik je bio suviše kvalitetan i motivisan da bi bilo tako lako. Trojkama Datomea i Bogdanovića elegantno su se vratili u meč, do kraja četvrtine Fener su smanjili na minus dva i bilo je jasno da će u poslednjoj četvrtini svaki koš morati krvavo da se zaradi.

Crveno-beli su za četiri minuta poslednje četvrtine postigli samo dva poena, i to je uradio Kuzmić sa
linije slobodnih bacanja. Simonović je promašivao, Volters paničio i gubio lopte, Fenerbahče je poveo sa 67:63 i delovalo je da Zvezda energetski pada. Ipak, tu se video značaj velikih pobeda iz poslednjih nekoliko nedelja. Samopouzdanje je i dalje bilo tu. Radonjić je zatražio tajm aut, vratio se Jović na parket, Dangubić odigrao pik en rol sa Kuzmićem, Simonović protrčao po čeonoj liniji i sačekao pas Jovića i Zvezda je bila ponovo u igri. To su bili momenti kad je Fener uglavnom igrao na Veselog, a ovaj promašivao u igri sa niskog posta protiv Simonovića. Željko Obradović je tada dobio tehničku grešku smatrajući da nije dosuđen faul nad Veselim i na taj način preokrenuo situaciju u korist svoje ekipe. Simonović je promašio slobodno bacanje, a u naredna dva poseda dosuđeni su faulovi u napadu Simonoviću i Kuzmiću. Dikson i Judo su poentirali i na minut i po do kraja Fenerbahče je imao četiri poena prednosti.

Do kraja je Zvezda iskoristila sve greške Fenerbahčea, kao da je iskusnija ekipa. Bogdanović je izgubio loptu i kasnio sa faulom na Kuzmiću, Kalinić je faulirao Jovića i šutnuo trojku preko ruke. Zvezda je imala napad za vođstvo.


Čarls Dženkins ima srpski pasoš, ali to je samo papir, kao što se kaže da je neko favorit na papiru. On je košarkaš koji je za 50 odsto bolji u Zvezdinom jer igra sa emocijom, a hrani se interakcijom sa navijačima. U neizvesnim završnicama individualni kvalitet igrača dolazi u prvi plan. Zvezdin poslednji napad došao je posle Kalinićevog promašaja i Radonjić i igrači su morali brzo da razmišljaju koja akcija će se igrati na kraju. Ranije bi praksa bila da se gura lopta pod koš, ali Kuzmić teško da bi mogao sa niskog posta da ugrozi Judoa. Ideja je bila jasna, dati loptu Dženkinsu u ruke i ostaviti ga da igra jedan na jedan. zvezdin bek podsetio je na utakmicu kad je Budiveljniku u četvrtfinalu Evrokupa ubacio 29 poena i igrao kao u transu. U današnje vreme, šut sa poludistance u košarci daleko je od popularnog. Ipak, on je uz agresivnost u odbrani, znak raspoznavanja Čarlsa Dženkinsa, a posle ovog pogotka dobio je doživotni legitimitet kod navijača Zvezde da (često i nerezonski) pokušava sa nogama pozicioniranim na manje vrednoj strani linije za tri poena.

To je bio teži deo posla. Zvezda kad treba da zaradi pobedu odbranom, obično nije problem. Kuzmić je sačuvao taman toliko svežine za završnicu, dobro se postavio u odbrani od pika ili potencijalnog šuta Bogdanovića za tri poena, Dženkins je branio pas na Judoa, na vreme izašao na Slukasa, dao dovoljno vremena Kuzmiću da se vrati na Judoa. Snažni centar je pogodio svih sedam šuteva do tada, ali Kuzmić mu je upisao prvi promašaj kad je bilo najvažnije. Crvena zvezda je pobedila rivala protiv koga je do sada ostajala bez šansi u drugoj ili trećoj četvrtini utakmice.

Pobeda protiv vicešampiona Evrope je sama po sebi vredna, ali ima još nekoliko činilaca koji joj daju na težini. Fenerbahče je u većem delu odigrao prilično dobru utakmicu, sa mnogo motiva i koncentracije u borbi za prednost domaćeg terena za plejof, sa nekoliko prilično raspoloženih igrača. Takođe, crveno-beli su dobili utakmicu u neizvesnoj završnici u koju su ušli sa četiri poena minusa na minut i po do kraja. Činjenica je da je protivnik pomogao sa nekoliko loših odluka, ali greške treba i iskoristiti.

Zvezda je u legitimonoj borbi za plejof Evrolige. To nije bio cilj pre početka sezone, ali pobede nad najvećim evropskim timovima obavezuju na korekcije ciljeva. Jer, sada svi protivnici znaju šta da očekuju od Crvene zvezde, ali ne znaju šta da preduzmu povodom toga.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Zvezda dominira ABA ligom skoro godinu dana

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su da dominiraju ABA ligom ostvarivši 28. uzastopnu pobedu i 18. ove sezone.

2118201816587bb2fbd3b75476229493_w640.jpg


Ekipa Dejana Radonjića je u 18. kolu lako i ubedljivo savladala Krku sa 79:62, iako u timu nije bilo Ognjena Kuzmića koji je posle Fenerbahčea dobio zasluženi odmor.

Pred početak utakmice rekorderu na klupi crveno-belih navijači su uručili poklon, a sam meč doneo je nekoliko lepih poteza za publiku i sigurnu pobedu šampiona Srbije i regiona.

Ukoliko Zvezda pobedi Igokeu u Laktašima u narednom kolu, crveno-beli neće znati za poraz u regionalnom takmičenju više od godinu dana.

Već u prvoj deonici Zvezda je stekla dvocifrenu prednost, a u nastavku nije preterano zapinjala, pa su gosti izvukli podnošljiv poraz.

Dangubić je odigrao odlično sa 13 poena, 8 skokova i indeksom 21, 11 poena ubacio je Simonović, volters je imao 9 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a Dion Tompson je za 20 minuta imao 6 poena (2-3), 6 skokova i 2 krađe.

Kod gostiju, Marko Luković imao je 20 poena i 6 skokova.

Zvezdu sada čeka put u Tel Aviv.

411609971587ba5ea9cb3f025429426_w640.jpg

Tok meča:

Zvezda prethodno protiv Fenerbahčea nije bila preterano raspoložena u šutu za tri poena, ali je protiv Krke već u prvih 10 minuta ubacila pet trojki.

Dangubić i Bjelica su prednjačili na startu protiv gostiju iz Novog Mesta, a Zvezda je brzo stigla do dvocifrene prednosti koju su zadržali do kraja – 24:14.Krka je na trenutak početkom druge deonice priišla na -5, ali je brzo usledio odgovor šampiona.

Ušla je Crvena zvezda u nopvu seriju, pa su se do poluvremena upisali svi igrači koji su ulazili, a jedino je na klupi ostao Ognjen Kuzmić koji je dobio više nego zasluženi odmor.

Zvezda je atraktivnim potezima podizala publiku na noge, a posle 20 minuta imala je ubedljivih 45:28.

752382494587bb2fc3f1a3248697063_w640.jpg


Slično je bilo i u drugom poluvremenu. Početkom treće deonice obe ekipe delovale su uspavano, a publiku je razbudio sjajan potez Dangubića koji je sa skoro pola terena ubacio trojku.

U poslednjoj četvrtini Luković je pokušao da igra sam protiv Zvezde pa ga je u nekoliko navrata pozdravila i publika, a crveno-beli su mirno priveli meč kraju u svoju korist.
 
Učlanjen(a)
13.11.2016
Poruka
397
Bravo, majstori: Zvezda slavila u Tel Avivu!
Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su petu uzastopnu pobedu u Evroligi savladavši Makabi u Tel Avivu sa 71:67


986467345881076536eb8687873362_w640.JPG

Zvezda je u većem delu utakmice u Tel Avivu bila u zaostatku, delovalo je da će izgubiti, ali je odigrala fantastično u finišu i serijom 9-0 došla je do još jedne velike pobede ove sezone.

Posle prilično izjednačenog prve četvrtine, Makabi je u drugoj stekao devet poena prednosti, ali se Zvezda brzo vratila i početkom treće deonice došla je do prednosti.

U tom periodu crveno-beli su možda propustili priliku da steknu više od pet poena viška, pa je Makabi uz dve trojke Gaudloka došao do +6 posle 30 minuta.

Raspucali su se i crveno-beli početkom poslednjeg kvartala, došli su do izjednačenja, pa je usledila dramatična završnica. Zvezda je u poslednja četiri minuta odigrala fantastično i u odbrani i u napadu i okončala je meč fantastičnom serijom 9-0.

Crveno-beli sada imaju fantastičnih 10-8, dok je Makabi pretrpeo 13. poraz u sezoni i teško će do plej-ofa.

Ognjen Kuzmić i Stefan Jović odradili su najveći deo posla. Kuzmić je završio sa 8 poena, 9 skokova, 2 ukradene i 2 asistencije, ali i zakucavanjem za pobedu, a Jović je bio arhitekta u finišu, a meč je završio sa 14 poena, 3 skoka i 7 asistencija.

Tompson je imao dobru rolu sa 10 poena, kao i Lazić koji je u većem delu utakmice zadržao Gaudloka, a završio je sa 8 poena i 3 skoka. Kod domaćina, Gaudlok je ubacio 19 poena uz 5 skokova, Ajverson je dodao 13 uz 5 skokova, a Vims je ubacio 12.

U narednom kolu srpski šampion gostuje Baskoniji.

Tok meča:

Zvezda je otvorila solidno duel u Tel Avivu i posle pet vezanih poena Luke Mitrovića je vodila sa 7:4, ali je domaćin uzvratio serijom 7-0 (11:7).

Zvezda se brzo vratila dobrom odbranom i do kraja prve četvrtine je ostala u egalu.

Makabi je pokušao u nekoliko navrata da ubrza ritam, ali Zvezda je ostala mirna i posle 10 minuta imala je -1 (17:16). Mitrović je ubacio 5, a Kuzmić 4 poena.

Ono što je Zvezda zaustavila u prvoj deonici nije u prva dva minuta druge. Makabi se rastrčao, Ohajon je ubacio trojku, Gaudlok je pogodio uz sumnjiv faul i Radonjić je morao da reaguje - 25:16.

Crveno-beli su na trenutak prišli rivalu posle nekoliko dobrih odbrana, ali nije ih služio šut, pa je Gaudlok trojkom doneo 28:19.

Dangubić je uzvratio, a Zvezdu je meč vratio Dion Tompson sa četiri vezana poena – 30:28.

Mekel je ubacio trojku za 33:28, ali Jović je u sledećem napadu vratio trojku, a onda je u kontri asistirao Tompsonu za 33:33. U samom fiišu prve deonice Tompson je promašio dva slobodna bacanja, pa je Makabi imao +1 posle 20 minuta (34:33).

Makabi je olako ubacio sedam poena početkom drugog poluvremena, ali Zvezda je nešto slabiju odbranu nadoknadila odličnim napadom, pa je posle poena Dženkinsa u 23. minutu došla i do prednosti – 42:41.

Usledio je i koš Lazića za 44:41, pa je Bagackis zatražio tajm-aut.

Jović je doneo +5 crveno-belima polaganjem u konri, ali su Vims i Gaudlok doneli izjednačenje – 46:46. Zvezdin napad je stao u finišu treće deonice, pa je Radonjić pozvao tajm-aut 80 sekundi pre kraja pri vođstvu Makabija 48:46.

Pala je koncentracija igračima srpskog šampiona u tim trenucima, pa je Makabi serijom 10-0 došao do 51:46. Gaudlok je ubacio dve daleke trojke i Makabi je imao šest poena viška posle 30 minuta - 54:48.

Brzo se Zvezda vratila početkom poslednje deonice trojkama Gudurića i Lazića, ali je potom Jović promašio čist zicer za vođstvo.

Makabi je to kaznio novom dalekometnom trojkom Gaudloka za 61:57. Ponovo su Izraelci otišli na +6 (65:59), ali je trojkom Zvezdu vratio Simonović.

Ipak, Zvezda je dozvolila Gaudloku i Vimsu da se razigraju i bila je u teškoj poziciji pred sam finiš. Dogodilo se upravo suprotno. Zvezda je odirgala fantastično u finišu, u poslednja četiri minuta nije primila nijedan koš i serijom 9-0 je stigla do velikog trijumfa.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Zvezda prkosi bogatima: Može li do plej-ofa?
Košarkašima Crvene zvezde predviđalo se nekoliko pobeda u Evroligi ove sezone, a crveno-beli su 12 mečeva pre kraja regularnog toka kandidati za plej-of.

Izvor: B92
12784168615882b3bcb9bf7983997019_w640.JPG

Starsport



Tabela:

1. CSKA 18 14 4 1597:1434
2. Real Madrid 18 13 5 1553:1423
3. Olimpijakos 18 13 5 1417:1311
4. Baskonija 18 11 7 1457:1417
5. Fenerbahče 18 11 7 1373:1361
6. Panatinaikos 18 10 8 1360:1336
7. Crvena zvezda 18 10 8 1338:1318
8. Darušafaka 18 10 8 1432:1419
9. Anadolu Efes 18 8 10 1475:1496
10. Barselona 18 8 10 1303:1350
11. Bamberg 18 7 11 1412:1418
12. Uniks 18 7 11 1400:1463
13. Žalgiris 18 6 12 1416:1473
14. Makabi 18 6 12 1429:1487
15. Galatasaraj 18 5 13 1415:1542
16. Milano 18 5 13 1450:1579



Cela Evropa bruji o igrama ekipe Dejana Radonjića koja je dobila šest od poslednjih sedam mečeva i trenutno deli šesto mesto na tabeli sa skorom 10-8.

Iako ima da se igra još 12 utakmica i iako je jasno da igrači i stručni štab srpskog šampiona ne razmišljaju još uvek o eventualnom plej-ofu, igre koje su crveno-beli prikazali stavljaju ih trenutno bez dileme među osam najboljih u Evropi.

Posebno je impresivna lista ekipa koja je položila oružje pred četom sa Malog Kalemegdana, a ono što možda i najviše impresionira je da Zvezda igra bolje u gostima nego pred svojim navijačima, što je najjasniji pokazatelj kvaliteta košarke srpskog prvaka.

Kada bi se gledala samo izdanja na gostovanjima ove sezone, Zvezda bi zauzimala peto mesto na tabeli.

16647567405882b3bcea314180244112_w640.JPG

Starsport


Prvi put od početka sezone napravljena je malo veća razlika između prvih osam ekipe i ostatka lige, pa se već sada može reći sa kojim će se timovima Zvezda boriti za plej-of.

Isti skor kao i crveno-beli trenutno imaju Panatinaikos i Darušafaka, a iza su Barselona i Anadolu Efes sa dve pobede manje. Upravo bi ovih pet timova trebalo da se bore za tri mesta u plej-ofu, jer je realno očekivati da CSKA, Real Madrid, Olimpijakos, Baskonija i Fenerbahče prođu u eliminacionu fazu.

12765291795882b3bd14750363816248_w640.jpg

Starsport


Uz PAO, Darušafaku, Efes i Barsu za plej-of će se kako sada stvari stoje boriti i Uniks i Bamberg koji imaju tri pobede manje od Zvezde, dok su Makabi, Žalgiris, Armani i Galatasaraj daleko od osam najboljih.

Zvezda u narednih šest utakmica četiri puta dočekuje rivale u Beogradu i u tom periodu bi mnogo toga moglo da se reši.

14373585565882b3bd1fa80114951875_w640.jpg

Starsport


U svakom slučaju, tim sa daleko najmanjim budžetom je i sa ovih deset pobeda prevazišao sva očekivanja pred početak sezone (360.000 evra), pa se igračima i treneru Radonjiću ništa ne može zameriti šta god da urade u nastavku Evrolige.

Raspored Zvezde u nastavku Evrolige:
Baskonija - Crvena zvezda (24. januar)
Crvena zvezda - PAO (26. januar)
Crvena zvezda - Efes (3. februar)
CSKA - Crvena zvezda (9. februar)
Crvena zvezda - Galatasaraj (23. februar)
Crvena zvezda - Bamberg (2. mart)
Real Madrid - Crvena zvezda (10. mart)
Armani - Crvena zvezda (16. mart)
Crvena zvezda - Olimpijakos (22. mart)
Barselona - Crvena zvezda (24. mart)
Crvena zvezda - Uniks (31. mart)
Darušafaka - Crvena zvezda (7. april)
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Radonjić: Nema odmora, spremamo se za Igokeu
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da ekipa novim gostovanjem protiv Igokee u ABA ligi nastavlja naporan ritam utakmica.

Izvor: B92
729044655588221e48d587483213003_w640.JPG


StarSport

Tim sa Malog Kalemegdana odmah posle duela u Laktašima čeka put za Vitoriju, gde će u utorak od 21 čas igrati s Baskonijom, dok je već u četvrtak, od 19 časova, čeka duel sa Panatinaikosom u Pioniru.



Igrači srpskog i regionalnog šampiona tek što su stigli u Beograd iz Tel Aviva posle velike pobede nad Makabijem (71:67) u Evroligi, produžili su pravo autobusom za Laktaše gde ih sutra očekuje duel sa Igokeom.

"Igokea igra dobro ove sezone u regionalnom takmičenju, predvođena sa klupe trenerom Bajićem. Nismo imali puno vremena da se odmorimo od utakmice u Tel Avivu, a period do meča u Laktašima iskoristićemo da se oporavimo od velikih napora i spremimo za ekipu Igokee", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Popularni Radonja dodao je da je Nemanja Dangubić ostao u Beogradu na detaljnim lekarskim pregledima kako bi se utvrdio stepen njegove povrede koju je zaradio na meču sa Makabijem.

Centar Ognjen Kuzmić ističe da crveno-beli moraju da se oporave za meč u Republici Srpskoj.

"Još jedna teška i iscrpljujuca utakmica u Evroligi je iza nas, a već smo krenuli na sledeću u ABA ligi. Pokušaćemo da se oporavimo što bolje za meč sa Igokeom, jer želimo da odigramo dobru utakmicu i stignemo do povoljnog rezultata", rekao je Kuzmić.

Utakmica 19. kola ABA lige između Igokee i Crvene zvezde igra se u subotu od 17 časova.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Zvezda: Još jedino Olimpijakos...
Stefan Jović i Branko Lazić ocenili su da je tim zabeležio veliku pobedu protiv Makabija u Tel Avivu, ali smatraju i da je još rano za procene o četvrtfinalu.

Izvor: B92,
6404454785881d3013603d184071638_w640.jpg


kkcrvenazvezda.rs


"Ima još mnogo da se igra. Ovo je jedan veliki korak za nas ka cilju", rekao je Jović novinarima u svlačionici posle meča u Izraelu.

Zvezda je u četvrtak pobedila Makabi sa 71:67, ostvarila svoju petu uzastopnu pobedu i stekla dva trijumfa više u odnosu na timove van prvih osam.

"Stvarno dobra utakmica. Bili smo fenomenalni u odbrani poslednja dva minuta. Kontrolisali smo te njihove zvezde. Tu pre svega mislim na (Branka Lazića) Lazu, koji je fenomenalno odradio svoj deo posla u odbrani. Mi smo u napadu bili malo smireniji, znali smo otprilike šta treba da radimo. Znali smo i pre utakmice da možemo da se nadamo dobrom rezultatu ako ne budemo dozvolili da udjemo u njihov ritam i da umrtvimo igru", rekao je Jović.

On je ocenio da bi utakmica imala drugačiji tok da su igrali Maik Cirbes i Kvinsi Miler. Plejmejker šampiona Srbije govorio je o plasmanu u četvrtfinale tek posle insistiranja novinara, kada je rekao da njegov tim samo gleda sledeću narednu utakmicu.

"Pričamo o zatvorenom krugu. Ja ne znam ostale rezultate, niti se time bavim. Šta znam, ima još 12 utakmica do kraja, još mnogo toga može da se promeni. Najbitnije je da spremamo utakmicu po utakmicu i da radimo ono što najbolje znamo – da igramo kao tim i da ginemo jedan za drugoga. Pokazali smo na utakmicama kod kuće šta možemo, a večeras smo pokazali da tvrd orah i na strani. Nadam se samo da ćemo ostati zdravi, to je glavni uslov za bilo šta", rekao je Jović.

Lazić je ponovo bio odličan u odbrani, a posle meča je ocenio da tim nije igrao najbolje što može.

"Ovo je još jedna velika pobeda za nas. Nismo možda odigrali najsjajniju utakmicu, ali najbitnije od svega je da smo bili koncentrisani kad je bilo najpotrebnije i da smo pokazali smirenost i karakter da ih dobijemo, iako su na kraju treće četvrtine vodili šest razlike...ali smo polako držali taj priključak i na kraju odigrali koncentrisano i sproveli ono što smo se dogovarali ova dva dana šta smo spremali za njih", rekao je Lazić.

Zvezda u Evroligi do sada još nije dobila Olimpijakos, ali je Lazić posle novinarskog pitanja rekao da se tim neće posebno spremati za tu utakmicu.

"Još jedino Olimpijakos nismo pobedili do sada, ostaje da vidimo kako će biti protiv njih. Pripremaćemo se kao za svaku utakmicu, bez obzira na dosadašnji rezultat i probaćemo da ih dobijemo. Što se tiče druge faze, ne znam. Ima još mnogo da se igra, rano još za prognoze", rekao je Lazić.
 
Natrag
Top