Duhovna i telesna hrana u poređenju sa Biblijom

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Znači ipak sam ti odgovorio. Rekao si "on kaže"...znači odgovoreno.

Odgovoreno da je IDOLSKA ŽRTVA i postavim celu 14-tu glavu Rimljanimada pokažeš gde je tamo idolska žrtva i ti PREĆUTIŠ.

No, ne treba temu do besvesti ponavljati. Slažeš se...ne slažeš se....sve je ok. Idemo dalje.....

Neće može,nema dalje dok ne čujem ko nas laže Paja ili ti.
Ti tvrdiš suprotno od Paje i ja želim Paju da proverim po tvojoj reči kao osobi punoj duha i meri pravednosti i istine zato reci ko nas od vas dvojice LAGI?
Različite izjave traže otkrivanje lažova i to sad radimo a tek potom može dalje.

Za ovu Isusovu izjavu sam i kazao da se odnosi na osudu farisejskog naučavanja da jedenje prljavim rukama pogani čoveka. Dakle Isus ovde ne raspravlja o čistom i nečistom mesu nego o jedenju neopranim rukama.

.

I šta onda Isus reče NIŠTA što ulazi U USTA NE POGANI ČOVEKA reci mi jel ovi što krkaju kobasicu to čine kroz uši?
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.394
Sinak,neznam da li si u Titovo vreme služio vojsku ali znam sve o Adv. jer sam bio to mnogo godina i sam poučavao te stvari i mnoge Adventiste.Moja malenkost je druge učila a ne oni mene i nisu oni meni govorili šta veštica kaže već ja njima jer sam posedovao sve ili skoro sve što štampa ta organizacija i sve to isčitao.
Izjavom da Jelena ne brani meso pokazao si jednu od dve stvari:
1.Svesno lažeš.
2.Neznaš šta je Jelena učila.
Vremenom ćemo i to otkriti.

Svaka čast na stažu...ali znaš kako se kaže....ništa ne znače stare zasluge ili stara slava:).

Dakle ako tvrdiš da Adventisti imaju dogmu o nejedenju mesa molim te iznesi je ovde da svi vidimo. Koja je to dogma...ima li je u 27 osnovnih doktrina? Koja je po redu? Ok....

ps. ne računamo tzv. "malu braću" ili Refomni pokret Adventista Sedmog Dana...jer su se oni sami odvojili od zvanične crkve. Dakle, pričamo o zvaničnoj tzv "Velikoj zajednici"....Gde je doktrina o nejedenju mesa????
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Jovane, covek te pita da odgovoris sledece: "Da li EGW uci da se NE SME UOPSTE JESTI MESO"???

A zasto te to pita, zato sto se time osporava ili potvrdjuje njena nadahnutost, a samim tim i ucenje crkve.

Potpuno je nebitno sta zvanicno ucenje adventisticke crkve uci, vec je bitno sta je ta zena naucavala i da li je u skladu sa biblijom.

Mnoga njena ucenja adv. crkva pogresno interpretira, ili uopste ni ne uzimaju njeno glediste u obzir.

Zato je ovo pitanje na mestu, i mene zanima. Iskreno nisam nasao da je zabranila meso u potpunosti, pa cekam da cujem od vas...
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
http://serbianforum.org/threads/adventisti-i-zdravlje.342171/

Довољно је да видиш шта пишу непрестано и како испирају мозак са некаквим научним доказима.

„Ваша породица великом делом конзумира свеже месо, а
тиме се животињска својства јачају, а интелектуална слабе.” (Ellen G. White, 2. том Testimonies, стр. 60-61.)

„Употреба животињског меса поспешује изазивању гру-
бости тела и умртвљавању финих сензибилитета ума.” (Ibidem, стр. 63.)

„Житарице и воће … треба да буду храна на столовима оних који тврде да се
припремају за вазнесење на небо.” (Ellen G. White, 2. том Testimonies, стр. 325.)
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
To sam i sam citao, al ne nadjoh da uci da ne smemo jesti meso. Nego je sve u formi "trebalo bi" i sl.. Ne znam po kom osnovu onda reformni pokret adventista sedmog dana uopste ne jede meso?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Да не заглупе, не постану животиње...индоктринација (испирање мозга) је чудо. Јован није видео, он тражи доказе. Њему сам писао, али си ти постовао пре мене, па је испало да теби показујем "доказе". Знам да ти знаш.:)
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.394
Jovane, covek te pita da odgovoris sledece: "Da li EGW uci da se NE SME UOPSTE JESTI MESO"???

Evo Mire sam si odgovrio u ovom postu:

To sam i sam citao, al ne nadjoh da uci da ne smemo jesti meso. Nego je sve u formi "trebalo bi" i sl.. Ne znam po kom osnovu onda reformni pokret adventista sedmog dana uopste ne jede meso?

Dakle upravo ono što sam ja bratu Taramani objašnjavao. Ni ja ne nađoh da decidno uči da se meso mora ostaviti i da svako mora odbaciti meso. Naravno sugestije i pozitivni podsticaji postoje i lično ih smatram korisnim ali kao što rekoh decidno ne govori. Kao kada bih ja tebi Mire000 rekao:"dobro je da svaki dan pešačiš po 5 kilometara u šumi na svežem vazduhu...to ti je dobro za zdravlje ali ako nekada ne možeš nije strašno ali potrudi se u tom pravcu". Dakle savet a ne zapovest. Kao kada Pavle kaže da ako čovek želi da se posveti Bogu u nekom momentu treba da se odrekne telesnih odnosa sa ženom na neko vreme ali ne kao stroga zapovest nego kao dobar savet. Eto ne znam zašto se toliko insistira na jednom detalju vezanim za meso i ono što o tome uči Elen Vajt kada se to jasno može videti iz njenih komentara šta precizno kaže.

Što se tiče tzv. Reformnog Pokreta slažem se Mire000 sa tobom. Nemaju nikakvog osnova za tako nešto. Očigledno pogrešno shvatanje Elen Vajt i bespotrebno natezanje....nadam se da mi više nećemo natezati ovde....:)

Pozdrav.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To sam i sam citao, al ne nadjoh da uci da ne smemo jesti meso. Nego je sve u formi "trebalo bi" i sl.. Ne znam po kom osnovu onda reformni pokret adventista sedmog dana uopste ne jede meso?

Ovo je pravo pitanje,kako je lako sa razumnima razgovarati prosto osvežava um.
Bio sam 5 godina u maloj zajednici koja je TEMELJ Adventizma a u drugom svetskom ratu je došlo do podele jer su veliki deo tadašnjih čekalaca pristupili oružanoj borbi te su ,ortodoxni,čekaoci odvojili se uzevši svu literaturu one kuvarice imajući na neki način monopol na njenadela (plagijate) a ostali su zanemarili njene reči i počeli kasnije sami štampati njena dela vršeći neke značajne izmene i sad nije ništa čudno kad brat iz male zajednice otvori neku knjigu i ja te uporedimo iste naslove atekst izmenjen i začudimo se šta biva...potom se sastanemo i vidimo u čemuje stvar da nije ista štamparija.

Mala zajednica dobro zna o čemu ja govorim i svi do jednog će reći da u originalu stoji kako oni što jedu meso su na putu odpadništva što je direktna zabrana jedenja mesa jer se smatraju odpadnici ako jedu.Na drugom mestu kaže da oni što jedu meso su poput onih špo su kukali za Misirskim loncima ponovo u negativnom smislu kritika prema ponima što jedu meso.

A mnoga mesta su IZMENJENA jer to smeta HAC zato što oni jedu meso i ne stavljaju marame kao pokrivalo i oblače se van kuvaricinih uputstava zato nasaborima male zajednice tema je ODPALA VELIKA ZAJEDNICA kao svet.Vegetari (mala reformacija) se STRIKTNO držislova kuvarice gdestoji kako je ona napisala o hrani dok su HAC ,korigovali, sebi njene spise i tekstovi NISU ISTI u mnogim knjigama.

Pre desetak godina preko telefona čitam bratu iz Velike borbe poglavlje (originalno izdanje) a on kaže kako tekst nije isti i kad se sretosmo lično se uverismo u to a tako i čovek Mađar koji govori i našim jezikom kaže da mađarska izdanja i ova nisu isti tekstovi toliko o poštenju i znanju šta je veštica rekla.

Nisam čuo koja to još zajednica i koji to još prorok BRANI JEDENJE MESA sem veštice?
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Kao što živoj duši nije odvojeno tijelo od duha tako čovjek treba da uzima zdravu tjelesnu hranu kao i duhovnu.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.394
Problem tzv. Refornog pokreta je u tome što sama Elen Vajt nikada nije podržala odvajanje od Velike zajednice u neku zajednicu kaja ne jede meso. Čak je neko takvo odvanjanje smatrala kontraproduktivno i inspirisano od zloga. Generalna Konferencija kao institucija u okviru HAC-a je postojala i tada i sada i Elen Vajt je sama odlazila na te konferencije i smatrala ih legitimnim predstavnikom Crkve, iako je imala mnoštvo zamerki na pojedince ili same čelnike Konferencije i to sa razlogom, ali nikada nije nametala predstavnicima Konferencije strikno nejedenje mesa pa onda tobože inspirisala osnivanje neke nove zajednice ili Konferencije sa dogmatom o nejedenju mesa. To su činjenice, svidele se nama ili ne ali sama Elen Vajt nikada tako nešto nije podržala. Reformni pokret nema nikavu legitimaciju ni Svetog Pisma ni Elen Vajt.
 
Natrag
Top