Bezistanu novo svetlo i zelenilo

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Bezistanu novo svetlo i zelenilo
Direkcija za građevinsko zemljište raspisala konkurs za obnovu dva prolaza u centru prestonice




Bezistan dobija novo ruho

JEDAN od najprometnijih prolaza u centru grada, Bezistan, dobiće novo ruho. Direkcija za gradsko građevinsko zemljište i izgradnju raspisala je javnu nabavku za izbor izvođača koji će se prihvatiti rekonstrukcije. Zainteresovani ponuđači imaju rok da se jave na konkurs do 17. novembra. A izabrani neimar će za ulepšavanje imati 150 dana


Projektom rekonstrukcije je, osim pešačkog prolaza Bezistan, obuhvaćen i Čavketov prolaz, a ukupna površina koja će se naći na rasplaganju majstorima je oko 13.667 kvadrata.

Predviđeno je uklanjanje prepreka, žardinjera, kioska, ogradica. Plato će biti popločan kamenom, opremljen urbanim mobilijarom, rasvetom i zelenilom prema najvišim estetskim standardima.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, teren će da bude uređen tako da pešački prolaz Bezistan i Čavketov prolaz budu spojeni, ukidanjem svih prostornih prepreka i smanjenjem fiksnih elemenata. Natkriveni trg treba da bude popločan jednoobrazno.

Od projektanta se očekuje da Čavketov prolaz uradi kao integrisanu ulicu, sa plemenitim materijalima, uvođenjem zelenih površina, povezivanjem sa Trgom Nikole Pašića, Bezistanom i Nušićevom ulicom.

Fontana sa skulpturom "Devojka sa školjkom" je rekonstruisana 2011. godine i nije predmet ovog projekta

(Izvor: Večernjr Novosti)
 
Natrag
Top