Medo proglašen krivim: Vlasnik mora da ga preseli

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Medo proglašen krivim: Vlasnik mora da ga preseli
Opštinski sud u Puli presudio je da je pas Medo kriv za preveliku buku, kao i da vlasnik psa mora da ga premesti na drugu lokaciju, kako ne bi smetao komšinici koja ga je tužila.

Izvor: Jutarnji.hr,B92
4472317255804db4093758888283688_w640.jpg

Foto: Thinkstock / ilustracija

Pseći prestupnik Medo iz Peroja pokraj Pule preglasno laje. Tako glasi odluka Opštinskog suda u Puli, koji je jutros presudio kako je četvoronožni ljubimac Antona Šimonovića kriv za preveliku buku, iako nije utvrđeno koliko pas zaista glasno laje.

Šimonović je odmah najavio žalbu na presudu. On tvrdi kako je njegova komšinica odbila da se na njenu kuću postave merači buke, pa nije ni poznato koliko je pas zaista bučan.

Zbog toga ga je naljutila odluka suda.

“Presuđeno je sve po onome što je moja komšinica Veselka Vukotić tražila, a sve to bez dokaza. Da se merila buka i da je ispalo da je Medo previše glasan, razumeo bih, ali ovako je to presuđeno napamet. Rasplakao sam se na izlasku sa suda, jer sam se osetio nemoćno.”

“Jadni moj Medo”, kaže Šimonović i dodaje kako je uplatio 25.000 kuna (oko 412.000 RSD) za to veštačenje, ali je sud odlučio da mu vrati novac.

“Dogovorio sam se sa advokatom da ću da se žalim. Rekao mi je da do finalne presude ne moram ništa da menjam i da Medo može ostati na istom mestu kao i do sad. Ne želim ni da razmišljam o tome šta će se dogoditi ako sud potvrdi ovu odluku i ako budem morao da preselim Medu. Njemu ionako teško pada što mora noći da provodi u kući, a bojim se kako će mu biti ako se još više odvoji od mene”, kaže Šimonović.

Sud je odbio zahtev komšinice za odštetu. Veselka Vukotić je, zbog duševnih bolova prouzrokovanih Medinim lajanjem, tražila 10.549 kuna (oko 175.000 RSD).
 
Natrag
Top