Promašaji Adventne crkve

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sedam truba u otkrivenju 8 i 9 poglavlje - predstavljaju istorijske događaje koji se odigravaju do kraja istorije sveta.

U poglavlju 9. 1 - 12 su opisana Arapski naleti na Vizantiju, a u 9. 13 - 21 su opisana Turska osvajanja.

Ove trube ne predstavljaju sedam poslednjih zala koja će se izliti na zemlju nakon isteka vremena Božje milosti - kako tvrdi Taramana, jer u otkrivenju 9. 20 - 21

Naime, deseto poglavlje otkrivenja 5 i 6 stih, i 11 poglavlje 15 stih, govore o tome - da će samo 7 truba predstavljati vreme samog kraja kada će Isus doći na oblacima nebeskim, i samo ta truba ide paralelno sa sedam poslednjih zala,
Dakle, sva zla opisana u 8 i 9 poglavlju otkrivenja - su posledice truba, kako ovi tekstovi i sami potvrđuju, i ova zla ne predstavljaju sedam poslednjih zala


TRUBO,prvih šest PEČAT nemaju u sebi trube tek otvaranjem SEDMOG PEČATA počinju sedam truba trubo jedna.
Jel ti to gore sebe driblaš?
Vama lažnjacima su trube duvale u doba repatih Turaka i krilatih konja iako se ni do danas ni šesti pečat nije otvorio tako nakaradno i lažno učenje mogu samo masoni nuditi govoreći da neprijatelji spališe proroke a Jovan zapisa da će proroci spaliti neprijatelje tako lažete u oči nevernike i oni trče sa vama u kolo okultizma kao stoka nerazumna stvorenja za klanje.

Vaš naziv firme je čekaoci odmora jer je veštica istipovala da će ponovo Isus došavši po Mileru zidaru 1844 ponovo doći kad počne sedmi milenijum i evo deceniju i po sedmi milenijum traje a čekaoci sedmog milenijuma i sad čekaju da istekne šesti milenijum da se pojavi Isus koji reče VERUJUĆIMA da NIKO nezna godinu dolaska sem veštice Jelene i njenih zamorčića.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bratu Rachemu, ovaj deo prikači uz temu Zakon i Spasenje da bi nevernicima pomogao koliko je do tebe. Bog ti svako dobro dao kao i svoj braći koji su sa tobom.


RAZLUČIVANJE

Najteže je zakonicima objasniti svrhu zakona isto tako je teško objasniti im spasenje i razlog Isusovog dolaska.Jedna od tačaka učenja koja će ovde biti predmet razgovora jeste smisao Isusovog dolaska kao žrtve. Ovaj tekst je spona između teme Zakon i teme Spasenje gde ćemo podeliti razmišljanje o Isusovom dolasku jer zakonici uče da je Isus došao da verujućima POMOGNE DA ODRŽE ZAKON. Tu izjavu potkrepljuju rečima gde Isus grešnima kaže :,,Idi i od sada više ne greši,,

Čovek je pogrešio tako se svojim izborom našao pod vlašću smrti i trebalo je rešenje kako čovek nebi ostao večno pod smrtnom senom,zato Bog nudi žrtvu kao rešenje i ta žrtva NIJE omogućavala čoveku da održi zakon već ga je čuvala od večne smrti čisteći ga a ta žrtva je bila sen prave koja je utelovljeni Bog koji sebe prinese ne da bi mi mogli održati zakon već da bi bili oslobođeni od osude zakona. Zakonici kažu Isus je stavio u srca naša zakon da ga držimo i to je tačno ali tu nije reč o Dekalogu već o ZAKONU LJUBAVI koji svima sve oprašta i sve trpi i to ,breme, je lagano.

Pavle reče da ga SLOVO NA KAMENU UBI i da je služba tom slovu SLUŽBA SMRTI i odmah zakonici kažu: ,,Da, ubio ga je greh jer nije održao zakon,, suluda izjava. Ne kaže da ga je greh ubio već SLOVA NA KAMENU i ne reče da je to BILA SLUŽBA SMRTI već da jeste i dalje jer zakon nije dat da spasi već da osudi. Njihova tvrdnja da je Isus došao da pomogne održavanje zakona ide na tas da čujemo iz prve ruke od Pavla kako hvali Galaćane što drže zakon jer im u tome Isus pomaže zato su oni odmah izvršili obrezanje pa će potom prineti žrtvu i darove i kamenovati prestupnike jer sve to zakon traži a Isus im pomaže da ga održe.

Zamislite Pavle nije znao da su se Galaćani Isusovom pomoći obrezali pa ih nazva nerazumnim i još reče da Isusa izgubiše i pod prokletstvo zakona padoše a to im Isus pomože da drže zakon, ima li tu logike ili su zakonici zaslepljeni neverstvom pa hoće da budu pod jarmom ropstva? Kažu dalje kako im Duh Sveti pomaže da održe zakon i pitam kako to da Duh Božji koji je od početka sa ljudima nije od Adama do Jovana krstitelja pomagao da održe zakon već su stalno grešili i žrtve milenijumima prinosili? Potom dođe prava žrtva koja TRAJNO UKLONI GREHE i dade svog duha verujućima da ih opominje,osvedočava,poučava ali nigde ne piše da im pomaže da održe zakon jer ako bi mi morali održati sav zakon onda to Isus nije trebao učiniti niti doći da umre za nas jer ćemo mi održati zakon pomoću Duha i oslobodićemo se smrti i krivice.

Dalje kažu da onaj koji je u Isusu više NE GREŠI tako je ali postoji slobodna volja i čovek ipak može svojim izborom pogrešiti izašavši na tren iz tela Hristovog i pokajati se te se vratiti jer piše i ovo da i ako u nečemu i sagrešimo imamo zastupnika Isusa Hrista tako da ono NE GREŠI ne odnosi se na zakon već na delo koje nije izvršeno u ljubavi (ovde se ne govori o smrtnom grehu).Krv prolivena nije data da pomogne u zakonu već da očisti i izmiri niti je telo žrtvovano da omogući službu zakonu već da oslobodi od kletve i osude zakonske.Krv nema rok trajanja pa očistivši čoveka ona gubi snagu...ne,ona ima trajnu silu da očisti jer ako bi očistila i potom čovek pogreši a krv ga više nebi čistila onda bi čovek morao održati sav zakon i opet se nebi spasio jer se samo krvlju očišća greh i tako bi čovek bio izgubljen iako je krv za njega prolivena i onda izjava ako neko i pogreši imamo zastupnika Isusa bi bila neistinita.

Isus nije došao da nam pomogne da robujemo zakonu već nas je oslobodio od ropstva zakonu inače da to nije učinio mi bi i dalje bili krivi zakonu i išli bi u trajnu smrt. Kako je Isus pobedio smrt da li time što je On održao sav zakon? NARAVNO. A kako smo onda mi izmireni sa Bogom? KRVLJU. Šta onda nama omogućava život naše održavanje zakona ili Hristovo održavanje zakona? HRISTOVO ODRŽAVANJE. Tako je ideja da mi moramo održati zakon veliko NEVERSTVO i ne razumevanje kako smo spašeni.Rim.10.4 ,,Jer je Hristos SVRŠETAK ZAKONA koji Ga god veruje opravdan je,,

Ne kaže koji održi zakon opravdan je jer Isus održa zakon i ko veruje Isusa da je On njegov Spasitelj taj je opravdan jer mu Isus daje svoju pravdu i tako mu se računa da je on sam sve održao a koji je neveran on odbija tu ljubav i neće od Isusa da uzme opravdanje već on sam pokušava održavati nešto što nikad neće uspeti i još će pri tom lagati kako mu Isus pomaže da on održi zakon a zašto bi Isus pomagao nešto što je on već uradio i darovao verujućima?

Time bi Gospod negirao svoj posao kao nedovoljan ali to nije tako već masoni uče laž i šire je preko svojih organizacija pokušavajući i verujuće zavesti pod prokletstvo zakonsko od kojeg nas verujuće Isus oslobodi da budemo sluge NOVOM SAVEZU u ljubavi a ne u slovu osude i kazne koja smrt donosi. Ima li neko od verujućih da ni u čemu nije pogrešio od kad je poverovao? TEŠKO,a to znači po zakonicima da vi nemate Isusa u sebi jer pogrešiste ali ga zato oni imaju izobila kao i Galaćani jer oni drže zakon i oni gledaju Isusa kao pomoćnika koji robuje zakonu i nama pomaže u tom ropstvu da održimo zakon inače smo izgubljeni a ako smo izgubljeni čemu onda Isusova žrtva?

Žrtva je veća od zakona inače bi mi i sa žrtvom bili krivi da ona nije podmirila sav dug i razvalila vlast zakona. Ko je u žrtvi on nije ispod zakona već iznad jer da je ispod zakon bi ga sudio i držao pod prokletstvom. Isus je IZNAD zakona i koji su u Isusu isto su iznad zakona zato imaju slobodu živeti po Duhu bez straha od zakonske osude i prokletstva jer smo ISKUPLJENI OD ZAKONA i on više nije naš vladar već je to Isus koji nas ne vodi da služimo onome od koga nas je iskupio.Galaćane prevariše da trebaju držati zakon iako su bez zakona prihvaćeni i oni pogaziše žrtvu i otkupnu cenu vrativši se u ropstvo te postradaše u neverstvu BEZ HRISTA ostadoše robovi smrti iako su već bili sinovi Božji po blagodati kroz veru vratiše se kao svinja u kaljugu da se zakonom opravdavaju i da održavaju ono što Isus za njih održa.

Kad vam neko kaže da je Isus došao da vam pomogne u robovanju zakonu znajte da oni neznaju kako su spaseni niti znaju ko je Isus niti zašto je došao već poklopljeni duhom neverstva pokušavaju i vas odvući kao nesretne i nerazumne Galaćane pod zakon da robujete smrti umesto da živite u Isusu koji plati ogromnu cenuda ne budete više robovi zakona i osude već da u slobodi istine radosno živite proslavljajći veliko delo ljubavi zvano jevanđelje koje zakonici ne razumeju.

Vi budite verni jer ste skupo plaćeni i ne žalostite Onog čije ste vlasništvo po krvi prolivenoj znajući da se samo krvlju čisti i samo milošću kroz veru opravdava a nikako kroz zakon i dela zakona jer je zakon dat da osudi i ubije. Nije Isus sluga zakona niti vama pomaže da budete sluge zakona već nas ISKUPI iz tog zla koje nas je satiralo. SVI sagrešiše i SVI će pogrešiti zato nema ni jednog pravednog bez greha to kaže ZAKON a VERA kaže da smo PRAVEDNI I SVETI jer po veri smo čisti a ne po zakonu. I Avraam je bio grešan ali zbog vere PRAVEDAN.Tako smo i mi verom SVETI a po zakonu krivci a pošto više ne plaćamo mi dug jer je za nas VEĆ ISPLAĆEN zakon nas ne može osuditi.Zakon će suditi samo zakonike i one koji nemaju Isusa tj. Nije im isplaćena zakonska krivica.Imajte razum nemojte biti nerazumni kao Galaćani i zakonici.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, nista nisi razumeo, i tvoje tumacenje je potpuno pogresno.

Evo kratkog objasnjenja.

Otkrivenje u nekim slucajevima u jednom tekstu opisuje vise vrsta dogadzaja koji se desavaju u razlicitim vremenskim periodima, i koji nemaju dodirne tacke, odnosno - ne idu redoslednim tokom.

Tako se u jednom tekstu na polovini teksta sa zavrsetkom opisa odredzenih dogadzaja - tekst od te polovine vraca u proslost i opisuje drugu vrstu dogadzaja koji se desavaju u drugom vremenskom periodu.

Tako otkrivenje opisuje otvaranje sedam pecata - od prvog do poslednjeg, i poslednji pecat je kraj istorije sveta, odnosno - vreme koje predhodi samoj pojavi Gospoda Isusa na oblacima.

Ovaj tekst pronalazimo u poglavlju otkrivenja 9. 1 koji kaze:

"I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata"

Zatim od drugog stiha tekst nastavljajuci opisuje drugu vrstu dogadzaja iz sasvim drugog vremenskog perioda:

"I videh sedam anđela koji stajahu pred Bogom, i dade im se sedam truba.
I drugi anđeo dođe i stade pred oltarom, i imaše kadionicu zlatnu; i beše mu dano mnogo tamjana da da molitvama svih svetih na oltar zlatni pred prestolom"


Tekst od drugog stiha
nigde ne kaze "da su sedam truba nastupile odmah nakon otvaranja sedmog pecata" vec je Jovanu od drugog stiha pokazana druga vrsta dogadzaja nevezana za otvaranje sedam pecata, ili vreme njihovog otvaranja - odnosno, Jovan sada svoj pogled usmerava u proslost kada treba da se dogode sedam truba.

Nisi odgovorio na pitanje - kako po tebi u vreme sedam poslednjih zala kada prodze vreme Bozje milosti - ljudi jos uvek imaju mogucnosti za pokajanje.

U ovome, i gore opisanom - se vidi tvoj potpuni promasaj ljudskog tumacenja.

http://serbianforum.org/threads/promasaji-adventne-crkve.521320/page-104#post-1959850


Tvoji uzaludni kilometarski komentari - pokazuju odraz jednog duhovno neukog coveka, koji ne zna sta je zakon, sta je opravdanje, od cega nas Isus opravdava, koji je princip opravdanja..itd..itd..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Lakiću pogađaču datuma,prvo naučiš da PEČATI IDU REDOM zatim naučiš da radnja opisana u određenom pečatu U TOM PEČATU I TRAJE a ne u nekom drugom,potom naučiš da NEMA u prvih šest pečata truba trubo jedna i onda shvatiš ako budeš imao čime da si lažni kao i tvoji učitelji pogađači i da trube traju u vremenu SEDMOG PEČATA jer one označavaju radnje U TOM PEČATU a ne u nekom drugom trubaču.

Nisi odgovorio na pitanje - kako po tebi u vreme sedam poslednjih zala kada prodze vreme Bozje milosti - ljudi jos uvek imaju mogucnosti za pokajanje.

.

A ti bi neki odgovor....NEMA!
Koliko samo pitanja postavih i prećutao si ili rekao da si negde nekome odgovorio ali meni nisi i sad ti tražiš da pogađaču datuma i Jeleninom nasledniku odgovorim,KOJIM PRAVOM?

Samo verujućima odgovaram.


"I kad otvori sedmi pečat, posta tišina na nebu oko po sahata"
Koji pečat reče da se otvorio?
Kako te nije sramota izreći da je to radnja koju Jovan opisuje u SEDMOM PEČATU zapravo iz nekog drugog vremena...neverniče?

Evo kako Laki sebe dribla:
,,Tekst od drugog stiha nigde ne kaze "da su sedam truba nastupile odmah nakon otvaranja sedmog pecata" vec je Jovanu od drugog stiha pokazana druga vrsta dogadzaja nevezana za otvaranje sedam pecata, ili vreme njihovog otvaranja - odnosno, Jovan sada svoj pogled usmerava u proslost kada treba da se dogode sedam truba.,,

OOOO razume gde si????
Prvo kaže NAKON otvaranja sedmog pečata idu trube (crna boja) potom pogađač datuma dalje nastavlja da su trube NEVEZANE za sedm pečata (crvena boja) i konačno razum kaže pošto su trube (crna boja)ODMAH NAKON-POSLE pečata da sad izjvi kako su one U PROŠLOSTI kad se dogode trubljenja (plava boja) a iznad reče da oni jedno sa drugim nisu povezani a onda jesu jer ODMAH NAKON sedmog pečata a onda da su U PROŠLOM VREMENU u odnosu na pečate....

 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve si pogresno razumeo sto sam napisao.

Dakle, ono sto sam napisao je to, da se od 6 poglavlja otkrivenja 1 stiha, do 8 poglavlja 1 stiha - opisuje vremensko razdoblje u kojima se otvaraju sedam pecata, i sa 1 stihom 8 poglavlja tu se to istorijsko razdoblje zavrsava sa otvaranjem 7 pecata koje za nas predstavlja buducnost, i predstavlja vreme isteka Bozje milosti, a mi danas zivimo u vremenu sestog pecata.

Takodze, mi zivimo i u vremenu 6 trube, i sedma predstavlja buducnost, i ona predstavlja sam cas Isusovog pojavljivanja na oblacima nebeskim o svom drugom dolasku.

Dakle, od 2 stiha 8 poglavlja, Jovan opisuje drugu vrstu istorijskih dogadzaja vezanih za trube, koje ne dolaze nakon pecata, vec je Jovanu pokazana druga vrsta dogadzaja iz istorije, odnosno, ponovo mu je pogled usmeren na proslost, i dogadzaje iz istorije.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
a mi danas zivimo u vremenu sestog pecata.

Prevari te masončina Miler kao i vešticu jer mi verujući znamo da se šesti pečat NIJE OTVORIO zato što smo pismeni i razumni.Tamo piše sve šta će se dešavati prilikom otvaranja tog pečta i tu ne treba tumač već RAZUM i UHO.

Takodze, mi zivimo i u vremenu 6 trube,

Ti si ozbiljan bolesnik.
Gore reče u ŠESTOM PEČATU si iako tamo NEMA TRUBA a ovde si već stigao do šeste trube....psihijatrija.

Uveren sam da kojim slučajem neko ozbiljno zainteresovan za Adventizam pročitavši tvoje nebuloze više ni puškom nateran nebi tamo u tu jazbinu otišao.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, nije lepo nekome ko ima drugačija gledišta od tvojih - reći da je za psihijatriju.
Nisam ja za psihijatriju, vec si ti izvrnuo kontekst otkrivenja, i svesno izvrćeš moje reči i onoga što sam napisao.

Dakle, ono što sam ja napisao je to - da mi danas živimo u vremenu šestog pečata, i prvi znak koji je opisan u njemu se već odigrao, a ostali dolaze kontinuirano, i odigrace se u ovom vremenu do isteka vremena Božje milosti - kada će odpočeti izlivanje sedam poslednjih zala, a potom sedma truba najaviti slavnu pojavu Isusa Hrista na oblacima nebeskim.

Takođe, mi žćivimo u vremenu seste trube, odnosno bolje reći - u vremenu između seste i sedme trube, jer sedma truba je čas Isusovog dolaska, i mi živimo u vremenu pre nego što će zatrubiti ova sedma truba.

Pozdrav!
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dakle, ono što sam ja napisao je to - da mi danas živimo u vremenu šestog pečata, i prvi znak koji je opisan u njemu se već odigrao,

Kad i gde se desio prvi znak šestog pečata?
Po čemu znaš da je taj znak početak šestog pečata?

Takođe, mi žćivimo u vremenu seste trube, odnosno bolje reći - u vremenu između seste i sedme trube,

ČOVEČE,NEMA U ŠESTOM PEČATU TRUBA niti je šesti pečat otvoren jer da bi se otvorio mora SVE navedeno da se zbude jer je sve posledica otvaranja neba i mnoštvo meteora i pomračenje i potres i sve se u dan-dva dešava.Čitaj kad otvori SEDMI zapamti SEDMI pečat tek tad kreću trube.
Možeš ti verovati i da krave i konji lete samo se onda nemoj predstavljati hrišćaninom.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Eto, ja upravo o tome govorim, da ti sve vreme tvrdiš "da trube idu odmah u kontinuitetu nakon pečata"

Otkrivenje to ne kaže, već Jovan prvo opisuje istorijske događaje koji su mu pokazani vezani za otvaranje prvih šest pečata u 6 poglavlju otkrivenja.
( Prvi pečat predstavlja 1 vek nove ere, šesti pečat predstavlja prestanak vremena Božje milosti ), i dalje svaki od šest pečata predstavljaju po jedan istorijski događaj koji su se odigrali tokom istorije do sedmog pečata koji predstavlja vreme isteka Božje milosti.

Tek u 8 poglavlju 1 stih - opisuje se otvaranje sedmog pečata koji predstavlja sam Hristov dolazak na oblacima nebeskim.

Sa tim opisom sedmog pečata u ovom 1 stihu 8 poglavlja - kada nastaje tisina, Jovan sa tim opisom otvaranja pečata završava.

Potom mu Bog daje drugu viziju nevezanu za pečate i vreme u kojima se oni odigravaju, on sada vidi drugu vrstu događaja iz istorije sa svakom trubom.
( Sedma truba predstavlja samu pojavu Isusa Hrista na oblacima nebeskim ).

Tvoje tumačenje kontinuiranih događaja sadržanih u trubama i pečatima - je potpuni promašaj, i ako tako tumačiš otkrivenje - ti si u velikom tekstualnom problemu, jer po tebi i tvom sagledavanju "prvo se kao sudovi Božji nakon isteka Božje milosti otvaraju pečati opisani u šestom poglavlju, potom trube u 8 poglavlju kao deo tih sudova, a tek u 12 poglavlju nastupa Hristovo rođenje, progonstvo od strane mnogobožačkog carstva, kao i progonstvo crkve tokom istorije, njegova smrt na krstu..itd..

Ovakvo tumačenje biblije i istorije je posledica tvog kontinuiranog opisa otkrivenja - koje je potpuno pogrešno

otkrivenje ovo ne poznaje, jer ono govori o različitim istorijskim događajima sa svakim poglavljem, čak i tekstom, gde se u pola teksta prvo opisuje jedna vrsta događaja iz jednog perioda, a potom u drugoj polovini teksta se opisuju događaji iz drugog perioda, kao što vidimo upravo iz ovog primera, gde se u poglavljima 6 i 8 opisuju istorijski događaji sadržani u pečatima i trubama, a potom tek u 12 poglavlju opisuje se 1 vek, rođenje Hrista, progonstvo njega i novozavetne crkve tokom istorije, mračni srednji vek..itd..

Kad i gde se desio prvi znak šestog pečata?
Po čemu znaš da je taj znak početak šestog pečata?.

Prvi znak koji nastupa otvaranjem sestog pečata je sledeći:

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo" ( otkrivenje 6. 12 )

Ovaj znak se odigrao u bližoj istoriji, i predstavlja početak izlivanja Božjih sudova na ovaj svet, pre Hristovog slavnog dolaska.
Svi drugi znakovi opisani u ovom šestom pečatu će ići kontinuirano do kraja vremena Božje milosti, pred kojim mi upravo živimo.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Prvi znak koji nastupa otvaranjem sestog pečata je sledeći:

"I videh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo" ( otkrivenje 6. 12 )

Ovaj znak se odigrao u bližoj istoriji, i predstavlja početak izlivanja Božjih sudova na ovaj svet, pre Hristovog slavnog dolaska.
Svi drugi znakovi opisani u ovom šestom pečatu će ići kontinuirano do kraja vremena Božje milosti, pred kojim mi upravo živimo.

Ma idi begaj...
Pajac ili žogler koja ti je uloga ucirkusu?
Sinak sedi sad i slušaj:
1.Nisi naveo koji je to zemljotres i kad i gde bio?
2.Nisi naveo po čemu znaš da je taj zemljotres otvranje šestog pečata?
3.Nisi primetio da piše zemlja se zatrese a kad veštica laže kako će zemlja biti pusta onda znate da je reč o kugli a sad neznate....lisice.
4. Nisi čuo da piše kako se i zemlja CELA ljulja kao pijan čovek i da se sile nebeske pokrenuše ne vekovima već u roku od 24 do 48 časova da obe strane sveta vide sunce i mesec zakolonjene dejstvom kosmičke prašine i kometa.
5.Nisi čuo da će SVI stanovnici zemlje (kugle) to videti i kriti se?
6.Nisi čuo da će ostrva nestati i gore se poravnati?

Sad mi daj koji je to i gde i kad bio zemljotres koji je zemlju -kuglu tako jako ljuljaoda su ostrva nestala i gore po svetu se ravnale ti to sigurno znaš jer u protivnom nebi pričao laži znajući da se one brzo otkriju.

Što se tiče pečata i tebe kao trube ja nebih crtao nebi vredelo jer i za razumevanje crteža treba razum a tu si u deficitu i uzaludan bi bio trud.
Razumni čitajući čuju datek kad se otvori SEDMI pečat tad kreću trube iliti Laodikeje.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top