Sygic Navigacija

Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
917
Isprobao sam ovaj napravljeni zadnji Sygic i bez problema sam ga pokrenuo na uređaju radi sve normalno ali mi to ne odgovara malo imam prostora i kad sam ga stavio na SD karticu instalira se normalno i kad ga pokrenem pita me di želim na uređaj ili karticu kad kliknem na SD karticu stoji samo logo sygic vječno i ništa se ne dešava a kad kliknem na uređaj sruši se aplikacija što znači da kod mene na androidu 5.0.1 ne radi na SD kartici što mi je jako žao jer koristim dosta Sygic,za napomenuti je kad je direkt na uređaju radi sa TT mapama i NQ bez problema
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
@mirkolj, sve što si ti napisao se dešavalo i meni. Možda nisam bio jasan jer sam "u hodu" dodavao ono što sam radio.
Ni ja nisam uspeo da instaliram na SD karticu. Ja sam, kao i ti, instalirao na internu memoriju telefona i tu je sve proradilo kao kod tebe. Zatim sam ušao u "Podešavanja", tapnuo na "Karta i skladište podataka" (slika a1), izabrao "Promenljiva SD kartica" (slika a2), izabrao SD karticu i kada me pitao da li da prenosi tapnuo sam "Prenositi" (slika a3), aplikacija se sama prenosi (move) na SD karticu (slika a4). Kada se završi, vidi se da je sada Sygic prebačen na SD karticu u folder Android i njegov podfolder Data (slika a5). Sadržaj se vidi na slici a6.
Da li si probao, dakle, da iz same, već instalirane aplikacije na internoj memoriji uređaja, izabereš da se ona sama prenese na SD karticu. Nikako nemoj da ti sam instaliraš na SD kartici.
Kada sam sve opisano odradio, navigacija radi normalno kao što sam napisao u prethodnom postu.
 

Prilozi

  • a1.jpg
    a1.jpg
    28,9 KB · Pregleda: 28
  • a2.jpg
    a2.jpg
    21,4 KB · Pregleda: 28
  • a3.jpg
    a3.jpg
    27,6 KB · Pregleda: 26
  • a4.jpg
    a4.jpg
    18,5 KB · Pregleda: 26
  • a5.jpg
    a5.jpg
    63,3 KB · Pregleda: 28
  • a6.jpg
    a6.jpg
    36,9 KB · Pregleda: 28
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Meni proradila sa Here mapama, a cilj mi je bio Sygic sa OS mapama. Probaću sa tvojim content.info. Hvala :)
 
Član
Učlanjen(a)
31.12.2012
Poruka
917
Navigas svaka čast za upustvo nisam to ni vidio predvidio sam onako na brzinu pročitao i ništa nisam uočio sad je ok sve sam prebacio na SD karticu i radi navigacija.
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
446
Još jedan update od mene. Kao što je Navigas napisao, poslušao sam :) i uzeo OS mape i content.info iz navigacije Be on road i prebacio u Sygic i tako radi, ali bez premium usluga. To mi nije ni bitno. Ono što jeste bitno- OS mape iz Be on road su primetno lošije nego OS mape u Magic Earth navigaciji. Na primer, u prvoj moje ulice nema! Odnosno, postoji samo delić iste, ali zato u Magic Earth moja ulica je cela.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
2.990
Nemate potrebe da se "mucite" sa prepravkama content.info.
Uz svaku novu verziju Sygic-a naznaceno je da se mape skidaju sa najnovijim downloaderom a koji ujedno i skine i odgovarajuci content.info za sve vrste mapa.
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
Pošto sam na neki način ja izazvao zabunu sa content.info fajlom za OS mape da pojasnim :

"Otvorio" sam content.info koji se dobija kada se PC Maps Downloaderom iz posta #2151 skidaju TomTom mape. Vidim da je on za sve vrste mapa...Nisam na ovo obratio pažnju i zato sam malo "zakomplikovao". Kao da radim u Sygic kompaniji :)
Dakle, content.info fajl, koji se downloaderom iz posta #2151 skine za TomTom mape, jednostavno se iskopira u Maps_TT, Maps_OS i Maps_NT foldere.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.12.2010
Poruka
167

EDIT 3

Iako je u postovima #2216 i #2217 dato objašnjenje u vezi content.info fajla za svaku vrstu mape (TT, OS ili NT), nije loše napisati i ovde :

Content.info fajl, koji se downloaderom iz posta #2151 skine za TomTom mape, jednostavno se iskopira u Maps_TT, Maps_OS i Maps_NT foldere. To je sasvim dovoljno za korišćenje svih mapa.

Da li gore citirano važi samo za to da sve mape prorade ("korišćenje svih mapa"), ili važi i za druga podešavanja u content.info - na primer da rade neki/svi servisi itd.?
 
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poruka
920
@lavaback, mislim da je pomenuti content.info fajl, koji se koristi za TT mape, korektan i za NT mape jer se nigde eksplicitno ne pominje koje mape "pokriva". Kada pogledaš njegov sastav, videćeš linije

[PRODUCT:Sygic GPS Navigation]
name=Sygic GPS Navigation

speedcam=SCDB:WORLD:2020.03
maps=ANY:WORLD:2020.03

Pošto piše maps=ANY i pošto je dobar za TT mape, zaključio sam da nema razloga da ne odgovora NT mapama. Međutim, ja nisam dovoljno kompetentan. To bi trebalo pitati Sygic programere. Ipak, radije bih postavio drugo pitanje. Da li je korektno koristiti NT mape u navigaciji koja zvanično koristi samo TT mape. Da nije možda ovo neki kompromis u koji se ne možemo pouzdati. Nameravao sam da ovo "prećutim" ali ću ipak staviti na forum pošto si mi postavio direktno pitanje. Ovo je slika rutiranja najnovije Sygic verzije sa HERE mapom.

Pad.jpg


Prva slika (Realna ruta) je iz realne vožnje. Tada je bio content.info koji sam dobio korišćenjem PC Maps downloadera (#2151). Začudio me neprirodni špic u donjem delu rute jer dobro poznajem ovaj kraj. Kod kuće sam analizirao i u prilogu je slika sa upoređivanja ruta sa iste lokacije u različitim navigacijama, iGO, HERE i Sygic 16.3.4 sa OSM.
Danas sam malo detaljnije želeo da proverim. Dobio sam slike 1,2,3,4 i 5, prikazane u gornjoj velikoj slici. Kao što se može videti, ne postoji nijedan razlog za onakvo "čudno" rutiranje koje se bolje vidi na slici 1. Takođe, nema nikakvog opravdanja da navigacija rutira sa alternativom kao na slici 5.
Dakle, čini mi se da mi dosta dugo veštački pokušavamo da Sygic navigaciju nateramo da radi ispravno. Mislim da algoritam rutiranja i rerutiranja nije dobar. Takođe, smatram da nema previše argumenata da veštački guramo NT mapu u verziju navigacije koju Sygic nije namenio za nju. Prema tome, daleko smo od pitanja da li rade svi servisi kada se ovakve stvari dešavaju u realnom radu. Po mom mišljenju, Sygic navigacija ne može biti pouzdana. Žao mi je što je, više puta sam pomenuo, jedna lepa navigacija upropašćena. Jedina koja je vredela je verzija 14.3.4. Slažem se da je ovo Beta verzija. Ali i ona će neizmenjena jednog dana postati zvanična.

EDIT 1
@dilerik, izvini što odgovoram u postu pre tvog pitanja. Nadam se da ćeš zapaziti.
Probao sam i sa Truck verzijama 13.2.7 i 13.5.3. Slike su u prilogu. U prvoj, starijoj verziji, je takođe čudno rutiranje. U drugoj, 13.5.3, je identično. Najlogičnije bi bilo da se "optuži" mapa Srbije nt.2016.03. Međutim, kako objasniti sliku sa Sygic auto verzije 16.3.4. Zašto se izbegava deo puta Ace Joksimovića a na slikama 3,4 i 5 se vidi da je dozvoljno da se normalno vozi i tim delom...

EDIT 2
Ipak je problem u mapi srb.nt.2016.03. Videti post #2222
 

Prilozi

  • Padina.jpg
    Padina.jpg
    489 KB · Pregleda: 18
  • Truck 13.2.7.jpg
    Truck 13.2.7.jpg
    51,2 KB · Pregleda: 18
  • Truck 13.5.3 (1).jpg
    Truck 13.5.3 (1).jpg
    102,2 KB · Pregleda: 18
  • Truck 13.5.3 (2).jpg
    Truck 13.5.3 (2).jpg
    98 KB · Pregleda: 14
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.05.2013
Poruka
620
Znači,ništa ni sygic car navigation,a ni sygic truck

EDIT

Instalirao sam prije mnogo vremena 14.3.4 verziju i razočarao se rutiranjem..
Mislio sam da je do nje sve do danas kada sam je ponovo instalirao..
Problem su bile dakle mape koje sam u to vrijeme koristio..
Sad bi kao zaključak bio da je do mapa dok ne instaliraš neku drugu verziju sygica i skontaš da su i verzija programa i mape problem kod ove navigacije..
Ja ću sad zasad ostati na ovoj 14.3.4 verziju dok opet ne iziđu neke nove mape,a onda ću gledati dalje koga ću kriviti zašto je sygic takav
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top