Duh Sveti

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Božanske ličnosti nisu lideri različitih političkih partija u koaliciji koji žele da imaju veću popularnost jedni od drugih, a vi ih tako predstavljate, jer jedni od vas su za Oca, drugi za Sina, treći za Duha Svetoga..itd..

SVE tri ličnosti su Bog, i slaveći jednu - slavi se i druga, i ni jedna ne zavidi drugoj ako se ona više spominje, jer jedna na drugu upućuju,. i dopunjuju se..
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Po kojoj osnovi DS nije osoba i Bog, a po kojoj osnovi Isus jeste. Ako i za da DS stoji da izlazi od Oca, kao i za Isusa.

1. Jovan 15,26A kad dođe utješitelj, koga ću vam poslati od oca, Duh istine, koji od oca izlazi, on će svjedočiti za mene.

Ivan 8,42

Isus im reče: "Kad bi Bog bio vas otac, vi biste ljubili mene; jer ja od Boga izađoh i dođoh. Ne dođoh sam od sebe, nego me on posla.
Ivan 16,27 Jer sam Otac ljubi vas, jer vi mene ljubiste i vjerovaste, da ja od Boga izađoh
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Ta grcka rijec izadjoh znaci bukvalno proizici...tu se govori o Isusovom rodjenju u vjecnosti...ista rijec exchelton se govori da je iz covjeka izasao zli duh.....ne kuzim te tripo.....SD je osoba i Bog...zar Isus nije poslije rekao ucenicim da ih nece ostaviti same i da ce ON biti s njima....u Otkrivenju u pismima sedmerim crkvama se na kraju svake poruke kaze - "slusajte sta Duh govori crkvama...reci ti meni tripo ko je to govorio crkvama - Isus ili Duh kao neka treca osoba? - nemoj okolisat molit cu...
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
zar Isus nije poslije rekao ucenicim da ih nece ostaviti same i da ce ON biti s njima....

Pa jel Isus dvostruka ličnost? Naravno da će biti duhom, ali ne doslovno svojom ličnosšću.

.u Otkrivenju u pismima sedmerim crkvama se na kraju svake poruke kaze - "slusajte sta Duh govori crkvama...reci ti meni tripo ko je to govorio crkvama - Isus ili Duh kao neka treca osoba? - nemoj okolisat molit cu...

Pa može i Isus da govori preko duha, ali nije Isus duh.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet nisi odg. na moju primjedbu. Kako za Isusa važi, a za DS to ne važi?
 
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Znaci Isus nije mogao sam reci Ivanu u Otkrivenju, nego je morao reci trecoj osobi....Isus je govorio pisma crkvama ili Duh kao treca osoba? Znaci ovdje je pao tvoj nauk, kako ti znas reci.....

Isus je jednom izisao, a u Ivanu se kaze da duh izlazi, sto znaci da izlazi stalno i kroz Isusa dolazi nama...ne izlazi osoba, duh je i sila.....Luka kaze duh Svevisnjega ce sici na tebe - Mariju...ako je duh neka treca osoba, onda je Isus dijete sin od Duha Svetoga a ne od Boga Oca....i ovdje pada tvoj nauk...ako je Marija zacela od duha, ko je onda otac zemaljskom Isusu---Otac ili SD?
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Ne može ovdje jeste duh Bog, a ovdje nije osoba.

Nije ni biblijski da se slavi obožava DS, da mu se molimo.

Nadam se da sam razumeo tvoje tvrdnje:

-Otac je Bog.
-Sin je Bog(oduvek postojao)
- Duh Sveti je Bog(nalazi se u Bogu, kao sto je u coveku 'covecji Duh')


Da te pitam , zasto ne mozes da se molis Duhu Svetom i zasto je to zabranjeno, ako je to TO SAM BOG LICNO?
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"IZAĐOH IZ NEČIJE KUĆE, IZ PRISUTNOSTI, NE IZ NEČIJE NUTRINE ILI STOMAKA"
 
Natrag
Top