Kompjuter ne dize sistem.

Član
Učlanjen(a)
21.05.2010
Poruka
77
Imam jedan kompjuter sa problemom da ne dize sistem i nemoze se uci ni u Bios.Provjeravao sam kablove svi su na svom mjestu,Ram memoriju(4x1 gb) sam vadio i vratio,promijenio napajanje opet isto.Sto se tice monitora ispravan je.
Kad ga upalim cuju se samo ventilatori da rade i to je to.
Ja sam ga dobio danas tako da neznam koji je sistem na njemu.
Da nije mozda Maticna ploca u pitanju.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Pa ako bi imao drugu grafiku da probas,probaj okreni kabal VGA za monitor,mozda nije dobar kontakt.ne bi bilo lose i njega da prmenis,da probas sa drugim.I na kraju proveri drajvere od maticne ploce.Sve ovo moxe biti uzrok za tvoj problem.
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.131
Otpoji HDD i Optiku (cd rom), izvadi sve ram module i pokušaj sa jednim modulom da upališ. Mijenjaj module jedan po jedan, naravno ako si siguran da je napojna ispravna. Jedan ram modul je vjerovatno ispravan. Ako je eksterna grafika ubačena izvadi je i prebaci na integrisanu ako ima na ploči. U slučaju da nema trebaš se snaći za drugu grafičku kartu da bi pokušao postaviti dijagnozu. Na kraju se sve svodi na sistem eliminacije i na taj način ćeš doći i do matične ploče.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Po meni kod ovakvih slucaja, kada se cini da je situacija mrtva, vazi osnovno pravilo reseta Biosa(cmosa). Ako ovo nisi uradio, onda oko kompa moz da skuckas vazdan. U principu malo suzavas problem. Ako nije to onda, sad moz da bude drugo. Recimo ljudi kad menjaju procesor uzmu, pa ga malo secaju gore, dole, jel zaborave da mrdnu onu malu kocnicu sa strane. Znaci izvadi procesor pa mu ispravi nozice, ako su krive...Takodje proveri onaj mali kablic za napajanje sto se utakinje pored podnozja procesora, mozda je takva ploca(cetri rupe levo ili desno od ventilatora).
 
Natrag
Top