Didahi / Дидахи - Učenje dvanaestorice apostola

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Onda moramo biti neposteni i izbaciti istorijsku cinjenjicu da su Hriscani od pocetka swvetkovali Subotu, i da crkveni sabor u Laodikeji - uspostavljajuci nedelju osudjuje one koji svetkuju Subotu, i kaze "da ako budu to i dalje cinili - neka budu prokleti"

Ja na osnovu istorije tvrdim da apostoli i prvi Hriscani nisu svetkovali nedelju - vec Subotu, a da je nedelja dosla sa velikim otpadom i kompromisom koji je crkva napravila sa mnogobostvom sredinom 2 veka, o tome govore i pojedini crkveni oci.

Didahe nije spis pravih Hriscana, vec laznih apostola ili nekoga drugog koji su prihvatili ideje proistekle iz otpada,

U drugom slucaju - moguce da se radi o falsifikovanju, jer postoji dokaz da se to cinilo u nekim slucajevima, da bi se prikazalo kako su prvi Hriscani navodno svetkovali Nedelju, i njoj dali naziv "dan Gospodnji" sto ncini istoriju kontradiktornom.

Nema toga u istoriji. Niti nedelja dolazi s otpadom.. Prica ti je fikcija..
Istorija belezi da su svetkovali i subotu i nedelju od pocetka, i to dokazuje i ovaj dokument.
Pa ne mislis ti valjda da su vec 60 n.e. pali u otpad za zivota ucenika i zapovedali nedelju?
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Sto se tice dela teksta koji kaze "Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.
Јер се освећује речју Божијом и молитвом" tu se ne radi o nikakvom obredu jeloosvecenja koji praktikuju tradicionalne crkve, jer tada bi taj obred trebao da se obavlja prilikom svakog uzimanja hrane u domu - sto ni tradicionalne crkve ne cine, vec ovaj tekstr govori o jednostavnoj molitvi koju vernik u vidu zahvalnosti izgovara pre svakog obroka.
Neki citaju i poneki stih iz biblije.
Bez obzira kojoj religiji ko pripada, zahvala Bogu prije jela toje u redu.
Lakijev video je super ,i neka se ne ljuti jaću ga još jednom ponovit

[raw]<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/pbw85yA2nqk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>[/raw]
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema toga u istoriji. Niti nedelja dolazi s otpadom.. Prica ti je fikcija..
Istorija belezi da su svetkovali i subotu i nedelju od pocetka, i to dokazuje i ovaj dokument.
Pa ne mislis ti valjda da su vec 60 n.e. pali u otpad za zivota ucenika i zapovedali nedelju?

Mire, naravno da su svetkovali subotu, ali je nedelja dosla sa otpadom, a nije proizvod ucenja Hrista i apostola, jer u bibliji nema ni jedne zapovesti date od njih da nedelju treba postovati kao sveti danm Hristovog vaskrsenja.
Da ima, to bi bilo opravdano, ali nema, i ona prema tome nema nikakvu moralnu spasonosnu ulogu, niti je dat blagoslov niti prokletstvo ako se ona postuje ili ne postuje.
Rimska crkva je nedelju okarakterisala kao bitan uslov spasenja, i ona cije drzanje ili odbacivanje povlaci blagoslov ili prokletstvo, a to nigde u bibliji ne stoji.
To i danas veruju tradicionalne crkve.

Da bi se objasnilo ko je u to vreme sta svetkovao i zasto, mora se posteno sagledati istorija Hriscana do 70 godine, pa i posle nje.

Do 70 godine nove ere, u Jerusalimu i okolini su postojale dve grupe Judeo Hriscana - takozvani "Nazareni" prva Hriscanska crkva koju su osnovali Hristos i apostoli, koja je imala autenticno biblijsko ucenje, i drzala sve Bozje zapovesti i Subotu.
Ova grupa je 70 godine prilikom opsade Jerusalima napustila grad i nastanila se u jednom mestu pod imenom Pela.
Oni su poslusali Isusov savet da kada vide da vojska dolazi, da napuste grad.

Na drugom mestu postojali su takozvani "Ebioniti" grupa gnostickih Hriscana koji su zeleli da zadrze SVE Jevrejske obicaje i ceo obredni zakon, i njima apostol Pavle upravo pise Galatima poslanicu.

Ovi Hriscani su takodje svetkovali Subotu, ali si sredinom 2 veka prihvatili nedelju i postali deo otpada, i pojedini istoricari onoga vremena Ebionite nazivaju otpadom, i kao one koji su prihvatili mnogobostvo.

Ja sam istoriju velikog otpada vec izneo, i to nije fikcija, vec istorijske cinjenice koje malo ljudi poznaje, jer postoji pokusaj da se one prikriju, jer se time rusi kredibilitet tradicionalnih crkava.

Alimone ipak postoje, i hvala Bogu na tome.

Za detaljno proucavanje biblijskog i istorijskog problma Subote i nedelje - predlazem jedno sveobuhvatno delo koje obradjuje ovu temu, od Mirka Golubica "Subota i nedelja u bibliji i istoriji"

Ova slika je starijeg izdanja, pa mozda postoji u drugoj formi.


 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Mire, naravno da su svetkovali subotu, ali je nedelja dosla sa otpadom,

Како се онда буниш када кажемо да сте секта и јеретици? Ви сваког поганите, вређате и називате ђубретом (отпадом)!

Много пута смо рекли да је требало Јевреји суботом да уђу у покој као изабрани народ, због непослушности Господ каже да неће ући у покој (мир Божији). Зато говори о ДРУГОМ ДАНУ, а то је Дан када поверујемо у Христа и остајемо у Њему (у вери). Дакле, ми смо у покоју својом вером у Христа, тј. у Сабату вечном. Вечно остајемо у миру Божијем и тек онда почивамо као Господ.

А недеља није уместо суботе дан починка, већ дан Васкрсења. Тада почињу хришћани да се окупљају и ломе хлеб, сакупљају прилоге и др. Христ је увеличао и прославио цео закон, тако је учинио и са суботом. То фарисеји нису могли да схвате, а ви као фарисејска јерес такође не можете схватити. То апостол Павле покушава да објасни Јеврејима:



3. Јер ми који веровасмо улазимо у покој, као што рече: Зато се заклех у гневу свом да неће ући у покој мој, ако су дела и била готова од постања света.
4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
5. И на овом месту опет: Неће ући у покој мој.

Суботари неће ући у покој (мир Божији) светкујући суботу. Зашто?

6. Будући, пак, да неки имају да уђу у њега, и они којима је најпре јављено не уђоше за непослушање;

И шта Господ ради?

7. Опет одреди један дан, данас, говорећи у Давиду по толиком времену, као што се пре каза: Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.
8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.

Ако је други дан, онда није субота. Тај дан (данас) је дан када поверујемо у Господа. Он не пролази докле год траје наше поуздање и вера у Господа. Чим престанемо да се уздамо и верујемо у Господ, ми излазимо из покоја (мира Божијег).

9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.
10. Јер који уђе у покој Његов, и он почива од дела својих, као и Бог од својих.
11. Да се постарамо, дакле, ући у тај покој, да не упадне ко у ону исту гатку неверства.


Сви Јевреји су суботарили као ви, али они нису веровали у Господа, одбацили су Га. Зато они који поверују улазе у покој, а они који не верују, а суботаре: "НЕЋЕ УЋИ У ПОКОЈ МОЈ".

Не пишем због вас суботара, јер знам да ћете рећи неке глупости да је други дан опет субота и сл., пишем због оних који би се можда преварили да наседну на то неразумевање Новог завета. Јер ви злоупотребљавате Стари завет као фарисеји и тако не разумете шта је Господар суботе урадио са суботом, тј. како је увећао као и сваку другу заповест.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, pored sve svesti o onome sto se radi na forumu ti ipak odlucujes da nastupas neposteno.

Kao prvo, ja nikoga nikada nisam vredjao, nazivao pogrdnim imenima, pa cak ni pisao samoinicijativno protiv bilo koje crkve ili zajednice, a ti i Taramana to sve vreme cinite.

Pogledajmo samo temu o Adventistima i Jehovinim svedocima, i uvericemo se u to.

Ja samo u nekim slucajevima pomenem istorijske cinjenice o velikom otpadu kada se raspravlja recimo o suboti, ili crkvi, ali i tada cak izbegavam da ikoga deklarisem, i ako se ponekad mora reci istina, ali ne iz zle namere, vec da se ukaze na ono sto je susta istina.

Sto se tice Jevrejima poslanice 4 poglavlja, da bi se sagledalo o cemu ona govori - mora se poznavati sama srz ovog teksta,

Dakle, Jevrejima poslanice 4 poglavlja, predstavlja jedan od najvećih dokaza u prilog važnosti postovanja Subote u novom zavetu.
Ovo poglavlje predstavlja Amanet ili zaveštanje apostola Pavla Hrisćanima u pogledu Subote i njenog značaja za spasenje i ulazak uBožje carstvo slave.

Naime, u Jevrejima poslanici 4 poglavlju - apostol Pavle koristi 2 izraza za reč "POČINAK"

Na prvom mestu to je Grčki izraz "Katapausis" ( Grcki: κατάπαυσις ).

Ovaj izraz se spominje u stihovima 1, 3, 5, 10, 11, Jevrejimaposlanice 4 poglavlja.

Na drugom mestu to je Jevrejski izraz "Sabbatismos"

Ovaj izraz se spominje u 9 stihu istog poglavlja, i odnosi se na Subotnji počinak ili svetkovanje Subote.

U nastavku je priložen ceo tekst 4 poglavlja Jevrejima poslanice sa naznačenim izrzima pocinak, i to na Grčkom ( katapausis ) i Jevrejskom (Sabbatismos ).

"Da se bojimo, dakle, da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi u POKOJ Njegov, ne zakasni koji od vas.
Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena reč, jer ne verovaše oni koji čuše.
Jer mi koji verovasmo ulazimo u POKOJ, kao što reče: Zato se zakleh u gnevu svom da neće ući u POKOJ moj, ako su dela i bila gotova od postanja sveta.
Jer negde reče za sedmi dan ovako: i POČINU Bog u dan sedmi od svih dela svojih.
I na ovom mestu opet: Neće ući u POKOJ moj.
Budući, pak, da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najpre javljeno ne uđoše za neposlušanje;
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca.
Jer da je Isus one doveo u POKOJ, ne bi za drugi dan govorio potom.
Dakle je ostavljeno još SUBOTNJE POČIVANJE narodu Božijem.
Jer koji uđe u POKOJ Njegov, i on POČIVA od dela svojih, kao i Bog od svojih.
Da se postaramo, dakle, ući u taj POKOJ, da ne upadne ko u onu istu gatku neverstva.
Jer je živa reč Božija, i jaka, i oštrija od svakog mača oštrog s obe strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srca"


Dakle, ovaj tekst govori o dve vrste počinka koji su usko povezani i imaju duhovni značaj za čoveka i njegovo spasenje.

Naime, Jevrejima poslanica poziva čoveka da ulaskom u Subotnji počinak svake sedmice ( predstavljen izrazom "Sabbatismos" ) uđe u drugu vrstu počinka ( predstavljenim izrazom "Katapausis" ) koji Bog daje danas, a koji u kontekstu biblije predstavlja predukus večnog života i ulaska u večni pokoj u koji će verni ući prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi.

Tekst u Jevrejima poslanici jasno kaže "da Jevreji kojima je bilo objavljeno ili dato obećanje o pokoju - nisu ušli u taj pokoj odnosno u obećanu zemlju ili "Katapausis" jer nisu prethodno ušli u Subotni počinak "Sabbatismos" vec su kršili zapovest o Suboti"

Apostol Pavle zato u tekstu daje savet "da mi ne budemo neverni kao Jevreji koji su kršili Subotu "Sabbatismos" i iz tog razloga nisu ušli u Božji počinak i obećanu zemlju "Katapausis" već da se postaramo da uđemo u taj počinak "Katapausis" u koji je jedino moguće ući ulaskom u Subotni pokoj ili "Sabatismos" svake sedmice, odnosno -poštovanjem Subote koja predstavlja simbol večnog Božjeg pokoja u koji će verni ući prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi"

Zato apostol Pavle i piše u 9 stihu gde i koristi ovaj izraz "Sabatismos" koji označava svetkovanje Subote - da je narodu Božjem ostavljen Subotnji odmor ili počivanje.

Izraz "počinak - katapausis" u Jevrejima poslanici ima više značenja.

On označava duhovni počinak u koji vernik ulazi ostvarivanjem lične zajednice sa Bogom i napuštanjem greha i grešnog života i stanja u grehu u kome se do tada nalazio, to je oslobođenje iz ropstva greha.

On označava i konačni ulazak u počinak i nebesko carstvo prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi.

Za razliku od toga, izraz "Sabbatismos" označava ulazak u Subotni mir svake sedmice, koji je preduslov da bi vernik ušao u pokoj ili "Katapausis"
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Од самог почетка ви адвентисти, муслимани и Јеховини сведоци све нас називате отпадом. Користите Библију (злоупотребљавате) како би доказали да је једино ваш култ исправан пред Богом, почевши од ваших пророка. Заједничка црта је очигледна.

Твоје мантрање о суботи је безначајно, из Павлове посланице Јеврејима се веома лако види о ком то ДРУГОМ ДАНУ говори Господ. Ако суботари не улазе у покој (мир Божији), онда улазе они који поверују ДАНАС. Није субота, већ други дан који је исто субота (дан у недељи)? Не, то је Велика Субота (Сабат) када верни улазе у Божији мир (покој). Тек онда почивају као Господ.

Верујем да је то напорно за твој фарисејски ум. Или схваташ, али настављаш да убацујеш материјал од адвентиста. Данас се такви ликови зову: бот.




Бот
Из Википедије, слободне енциклопедије
Бот је скраћени назив за софтверског робота, односно интелигентног софтверског агента. Ботови често укључују елементе вештачке интелигенције.

Интернет бот
Интернет бот се интегрише на веб локацијама, понашајући се на мрежи као да је он сам човек. Најчешће се примењује због рекламе или спама, али и због корисних ствари као што су техничка подршка кориснику, помоћ при учењу на даљину, итд.

Једни од најзаступљенијих Интернет ботова су Чет-бот и Спам-бот.



ИСПОВЕСТ: Био сам бот, а да то нисам ни знао

Знали смо кад ко гостује на некој телевизијској станици или има интервју у неком од медија, а често смо имали задатак и да нападамо коментарима одређене политичке активности противничке стране, прича бивши бот.

tastatura-pixabay.jpg

Ботовањем до лаке зараде (Фото. pixabay)



„Био сам бот а то нисам ни знао. Једна странка ме је својевремено ангажовала да пишем коментаре и лајкујем одређене странице на Фејсбуку и Твитеру и за то сам добијао неку ситну лову. Мени је то био ‘лаганица’ посао од куће, а кинта добродошла као додатак за џепарац“, прича за Спутњик младић чији идентитет ова агенција није желела да открије, а који је би, ако би се једног дана тако нешто појавило као званично занимање, у своју радну биографију могао да напише да се бавио и — ботовањем.

Уместо памфлета ботови
О боту и ботовању шира јавност у Србији је чула после препуцавања политичких странака.

Саговорник Спутњика објашњава да овај феномен користе готово све политичке странке и истиче да је распрострањен како би се промовисале политичке идеје и страначке личности.

Странке ботовање користе као део пропаганде. Све је добро оранизовано јер се добија задатак шта тачно треба да се ради. Да ли треба да промовише, уништи или исмеје одређену идеју, личност, са утиском да је у питању мишљење обичног грађанина. Знали смо кад ко гостује на некој телевизијској станици или има интервју у неком од медија. Често смо имали задатак и да нападамо коментарима одређене политичке активности противничке стране“ објашњава он уз коментар да и дан данас, с времена на време, ако је, како каже, добар хонорар у питању зна да „заботује.“

Извор: Спутњик
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Mire, naravno da su svetkovali subotu, ali je nedelja dosla sa otpadom

Kako moze otpad nastati 60 n.e.???
Tekst Didahi koji govori o nedelji pisu ucenici 60. n.e., ako ne i sami apostoli, kako nedelja koja je ''produkt rima'' po vasem ucenju i ''nametnut paganski praznik'' moze biti nametnut pre Konstantina???
Nedelja je zvanicno po vasem ucenju ''nametnuta voljom imperatora 325. godine''!

a nije proizvod ucenja Hrista i apostola, jer u bibliji nema ni jedne zapovesti ...

Kazes nije proizvod ucenja Hrista i apostola, a sami ti apostoli i njihovi ucenici pisu Didahi koji uci o drzanju nedelje!
Kako sad to?

Da ima, to bi bilo opravdano, ali nema, i ona prema tome nema nikakvu moralnu spasonosnu ulogu, niti je dat blagoslov niti prokletstvo ako se ona postuje ili ne postuje.

Dali su blagoslov ucenici Hristovi koji su pisali Didahe 60. n.e. , to je 30 godina nakon smrti Hrista.
Didahi ne otstupa od ucenja Biblije ni za milimetar, ja nista jereticko u njemu nisam nasao..

Rimska crkva je nedelju okarakterisala kao bitan uslov spasenja, i ona cije drzanje ili odbacivanje povlaci blagoslov ili prokletstvo, a to nigde u bibliji ne stoji.

Kakve veze ima Rimska crkva, koja tada nije ni postojala?
Sam sebi skaces u stomak ovom pricom..
Da bi se objasnilo ko je u to vreme sta svetkovao i zasto, mora se posteno sagledati istorija Hriscana do 70 godine, pa i posle nje.

Do 70 godine nove ere, u Jerusalimu i okolini su postojale dve grupe Judeo Hriscana - takozvani "Nazareni" ..

Na drugom mestu postojali su takozvani "Ebioniti" grupa gnostickih Hriscana koji su zeleli da zadrze SVE Jevrejske obicaje...

Netacno, istoricari obe grupe uglavnom poistovecuju i smatraju da one gnostickog porekla nastale iz istog izvora..
Prva je verovatno grupa koja je nastala od sledbenika Jovana krstitelja, koji je i sam bio Nazaren i zato su oni sebe tako identifikovali, lazno tvrdeci da vuku poreklo od apostola Jakova jer je on takodje bio Nazaren..
Obe grupe nisu bila zvanicne crkve uopste, vec su imale svoja verovanja, Pavla i njegova ucenja su odbacivali a imali su svoje evandjelje ''po Jevrejima''. Tacno svetkovali su subotu a buduci jevreji to apsolutno nista ne dokazuje jer su se oni suprotstavljali zvanicnom Hriacanstvu tj. Pavlovom ucenju.
Istorija koju prezentiras ti je fikcija, sa kojom se zvanicni istoricari nece i ne mogu se sloziti..
Sve sto iznosis ti si pokupio sa ''senzacionalistickih sajtova'' 'koji nagadjaju i iznose kojekakva mastanja, cak i to da grad Nazaet nikada nije postojao , pa spekulisu o imenu Nazaren da je vezano za Nazaret, da je Isus bio Nazaren i slicne gluposti..
Ovi Hriscani su takodje svetkovali Subotu, ali si sredinom 2 veka prihvatili nedelju i postali deo otpada,

Kako sad nedelja pre Konstantina?
Zar nije konstantin taj koji je ''nametnuo nedelju''?
Ti ovim i sam indirektno priznajes da ''Konstantin nista nije nametnuo'' vec je ''samo potvrdio postojece stanje'' radeci u korist Hriscana, sto sam ja i tvrdio..
i pojedini istoricari onoga vremena Ebionite nazivaju otpadom, i kao one koji su prihvatili mnogobostvo.

Oni i jesu otpadnici, ali otpadnici od Jevrejskog ucenja pomesanog sa ucenjem Jovana krstitelja, zvanicna istorija belezi da ih Hriscani nisu prihvatili a jevreji su uveli kletvu protiv ebionita, koja se izgovarala u sinagogama, koju oni nisu mogli da izgovore i zato su prestali da odlaze u sinagogu, dok su Hiscani takodje bili protiv njih, i zato im je sudbina bila nestanak, jer ih niko nije prihvatao...
Nije ovo nikakva Hriscanska crkva, imali su neverovatno mnogo smesnih ucenja koja nikakve veze sa Hriscanstvom nisu imala, da sad ne nabrajam, recimo nisu odrzavali euharistiju na uobicajen nacin vec im je euhristija bila ''hleb i voda'' umesto vina, jer su se krvi i krvnih zrtava u harmu grozili, a to je suprotno ucenju o otkupu Hristovom krvlju i najveca jeres.
Ti takvu jednu grupu koja porice Hristvo stradanje u krvi, protiv koje su se i sami apostoli borili kad kazu ''ne samo vodom nego i krvlju''[protiv njih govori] ti podrzavas i kazes da su oni bili prva crvka, pa to je smesno, ali vise je zalosno.
Molim te, malo se informisi..
Ja sam istoriju velikog otpada vec izneo, i to nije fikcija, vec istorijske cinjenice koje malo ljudi poznaje, jer postoji pokusaj da se one prikriju, jer se time rusi kredibilitet tradicionalnih crkava.

Ne postoje nikakve tendencija da se nesto prikriva, vec ti svoju istoriju iznosis pokupljenu sa gnostickih sajtova iz zapecka, koji ne znaju ni sta pricaju i kojima je Nazaret nepostojeci grad a Isus Nazaren, clan gnosticke sekte, a Nazareni prva Hriscanska crkva dok im je Marija Magdalena Isusova zena, kojima je pricest ''voda'' a ne ''vino'' , koji se suprotstavljaju ucenju Pavla a zapovest im je drzati sve Jevrejske praznike.
Pa stvarno Laodikeja, zar nam takvu istoriju nudis?
Daj molim te uozbilji se!

Za detaljno proucavanje biblijskog i istorijskog problema Subote i nedelje - predlazem jedno sveobuhvatno delo koje obradjuje ovu temu, od Mirka Golubica "Subota i nedelja u bibliji i istoriji"

Imam tu knjigu , ona nije ni vredna pomena, jer ne dokazuje ni jednim svojim navodom svetkovanje subote u periodu do 325. godine, zapravo dokaza za takvo nest i nema, ona govori o postojanju pojedinacnih svetkovanja tokom kasnijih perioda istorije, mnogo mnogo kasnije nakon 325. godine...
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Istinu sam izneo, a tvoja je slobodna volja da li ces je prihvatiti ili ne.

Istina se poznaje da li je iz reci Bozje ili proizvod ljudskog mudrovanja, i po rodvima koje ove dve stvaraju.

Osnovni Bozanski rod je ljubav, a je ovde ne vidim.

To je osnovni princip prepoznavanja.

--------------------------------------------

Mire, neko te je prevario, jer Didahe nisu pisali Hristovi apostoli.

Otpad je nastao sredinom 2 veka, i Ebioniti su ga prihvatili.

Nazareni su apostolski Hriscani, a ne gnosticki Hriscani.

Konstantin je nametnuo mnogobozacku nedelju zakonom, koja je sredinom 2v veka pocela da se uvlaci u crkvu, kao i mnogi drugi obicaji i mnogobozacke filozofije, ucenje o zagrobnom zivotu i vecnom mucenju u paklu, itd..

Neka ti Bog pomogne da prepoznas istinu!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Istinu sam izneo, a tvoja je slobodna volja da li ces je prihvatiti ili ne.

Istina se poznaje da li je iz reci Bozje ili proizvod ljudskog mudrovanja, i po rodvima koje ove dve stvaraju.

Osnovni Bozanski rod je ljubav, a je ovde ne vidim.

To je osnovni princip prepoznavanja.

--------------------------------------------

Mire, neko te je prevario, jer Didahe nisu pisali Hristovi apostoli.

Otpad je nastao sredinom 2 veka, i Ebioniti su ga prihvatili.

Nazareni su apostolski Hriscani, a ne gnosticki Hriscani.

Konstantin je nametnuo mnogobozacku nedelju zakonom, koja je sredinom 2v veka pocela da se uvlaci u crkvu, kao i mnogi drugi obicaji i mnogobozacke filozofije, ucenje o zagrobnom zivotu i vecnom mucenju u paklu, itd..

Neka ti Bog pomogne da prepoznas istinu!

Rekao sam ''apostoli i njihovi ucenici'' dakle ucenici apostola..


Ja stvarno ne znam kako ti uopste mozes iznositi ovakve tvrdnje bez i jednog istorijskog dokaza, citata i navoda, a zvanicna istorija je protiv tebe, ako i prilozis koji citat onda je ili sa tvog sajta ili iz nekog romana slicnom Den Braun..
Sve izneto ti je fikcija na zalost..

Ja sam rekao ko su ebioniti a ko nazareni i to istorijski tacno, a ti umesto da diskusiju svedes na citate o njima, ti si izneo ''svoje licno misljenje''.
Zasto ti ne smes da diskutujes o istoriji nego nam iznosis svoje misljenje?
Zato sto je istorija protiv tebe!
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izneo sam istorijske podatke, i to citate istoricara onoga vremena, i oni potvrdjuju da su Nazareni bili prava crkva a Ebioniti Judeognosticka sekta.

Sto se tice Didaha, vec u vreme apostola su postojali lazni apostoli, i Hristovi apostoli govore o tome.
 
Natrag
Top