Okultizam-spiritizam u Hrišćanstvu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zašto pitaš kad ne želiš čuti odgovor?
Zakon je dat da se greh pokaže grešnim.
Zakon NIJE DAT ZA OPRAVDANJE.
Svaki koji VERUJE ISUSA opravdan je.

Upravo je suprotno, da ti uostre ne obracas paznju na moj odgovor, vec iz komentara u komentar ponavljas isto, pripisujuci Adventistima nesto sto oni uopste nemaju u svom ucenju, da se navodno covek zakonom opravdava.

Evo ponovo:

"Jedno od centralnih ucenja Adventsticke crkve koje je temelj na kome pociva crkva je "ucenje o opravdanju verom u zasluge Hristove zrtve i prolivene krvi na krstu, i spasenje njegovom pravdom"
Dela
u bibliji predstavljaju rod vere, i proizilaze iz verei opravdanja koje covek dozivljava u zajednici sa Hristom, koji ga je svojim Duhom promenio, i ucinio da covek zivi po nacelima Bozje reci, ne iz razloga da bi bio opravdan i spasen, vec zato sto je posvecen zivot rod vere i delovanja Duha Svetoga u covekovom zivotu, koji od trenutka kada se predao Bogu zivi moralnim zivotom onako kako ga Duh Sveti vodi i oblikuje, i cini da duhovno raste, u savrsenog coveka, u visinu mere rasta Hristova.
Takvog coveka zakon ne osudjuje jer ga on savrseno ispunjava, prirodno se ponasajuci po nacelima Bozje pravde kako ga Duh Sveti vodi.
Covek koji krsi Bozje zapovesti - to je pokazatelj da Duh Sveti ne deluje u njegovom zivotu, i da covek nije doziveo nikakvu promenu, i da ga Duh ne vodi"

Dakle, covek dolazi Bogu, kroz zakon shvata svoje gresno stanje, kaje se, predaje se Bogu i napusta greh, Bog ga opravdava Hristovom zrtvom i prolivenom krvi, i daje mu silu Sveoga Duha da vise ne gresi, vec da zivi novim zivotom u skladu sa Bozjom voljom zapisanom u zapovestima.

Tacno, zakon je dat da pokaze coveku sta je greh, i da ga dovede Isusu koji ima moc i sili da ucini da coveka opravda od proslih greha, i da vise ne gresi, da ne krsi zapovesti zakona, vec da ih tvori.

Sledeca izjava je kljucna:

Kada bi nakon opravdanja covek ponovo krsio zapovesti i time gresio radi kojih greha ga je Isus i opravdao, cemu onda opravdanje ako covek nastavlja nakon opravdanja da gresi krseci zapovesti.

Nerazumno je verovati da zakon pokazuje coveku sta je greh, da ga dovodi Isusu, da ga ovaj opravdava, a onda ga navodi da ga ponovo krsi.

To bi znacilo kao kada bi nzakon rekao "NE CINI PRELJUBE" i covek shvativsi da je greh ciniti preljubu potom rekao, "DA, GREH JE PRELJUBA, ALI ZAKON JE UKINUT, HRISTOS ME JE OPRAVDAO, I JA SAD IMAM SLOBODU DA NASTAVIM SA PRELJUBAMA"

Ovo je nerazumna nauka.

Dragi Laodikeja, tekst jeste originalan ali je loše prevedeno. U izvornom tekstu stoji hebrejska reč tau koja nema veze sa onim što ti navodiš.
Pokušaću da se što blaže izrazim da ne bi odmah odgovorio da napadam adventizam jer u glavnom tako odgovaraš na svaki komentar. Bojim se da su tvoji pogledi na svet veoma isključivi, a kod adventista koje poznajem nisam imao prilike da vidim takve stavove. Molim te da probaš malo pažljivije da gledaš oko sebe jer se u fanatizam i fundamentalizam lako klizne a teško izlazi.

Ne slazem se da rec Tau nema veze sa onim sto sam naveo, ali se slazem da je moguce pogresno prevedeno.

Ja nisam iskljuciv, vec ne zelim da pravim kompromise i da prihvatim nesto sto mi nije po savesti.

Ja mogu da recimo prihvatim da je Bog hajde da kazemo i stavio znak T ili krst na celo tih ljudi, ali da bi uklazao na Isusovu zrtvu koju ce prineti na jednom takvom mnogobozackom simbolu, a ne da bi velicao bilo kakav znak kao svoj znak, ili ukazao na postovanje krsta kao predmeta.

Ovo je moje logicno sagledavanje.

Posebno se ne slazem sa Taramanom da je to Bozji pecat o kome se govori u otkrivenju Jovanovom.

Ja odgovaram da se napada Adventizam kada se to cini na jedan grub, bahat, neprimeren nacin, pun zlobe, ironije, uvredljivih reci..itd.

Iznosenje argumenata u dostojanstvenom Duhu je nesto sasvim drugo.

Pozdrav!
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
LAODIKEJA
Nisam pominjao ni u prošlom postu Adventiste i ne moraš mi uvek pripisivati ono što ne rekoh.
Iz tvog izlaganja sam zaključio da je tebi ZAKON moguće održati dok onima pre Hrista nije bilo moguće i to opravdavaš dolaskom Duha Svetoga koji tebi OMOGUĆUJE da ODRŽIŠ ZAKON.

Apostoli posle Pedesetnice izjavljuju da ne mogoše iako puni Duha Svetoga i Pavle sebe često grešnog predstavlja i stalnu borbu sa sobom a ti održavaš bez problema...dobro.
Znači Duh Sveti je došao da nam pomogne da održimo zakon.
Moje verovanje je da nas Duh Sveti poučava VAKOJ ISTINI a gde je Duh tamo je sloboda od ropstva.Čitam gde se za Dekalog kaže da je to služba smrti i Duh nam znači pomaže da služimo smrti.

Zanimljivo,PAGANI primiše Duha da održe zakon koji ne znaju niti ga pročitaše i onda dolazi Duh koji donosi službu smrti-zakon da ih pod smrt uvede i zapečati za život ako sav zakon održe pa ako pritom sagreše u jednom ostaju u prokletstvu jer piše koji ne ostane u svemu zakonu veran biva proklet.
Blago tebi ti imaš Mojsija koji te opravdava a mi imamo Isusa koji nas sudi ako ne izvršimo sav zakon...nelogično ali tvoje je pravo da veruješ šta god želiš pa i da krave lete.

Činjenica je da sve okultne organizacije sa Oriona primaju znanja.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti ne zelis bibliju vec da slusas sebe.

Vec sam odgovorio - da jaram o kome govori apostol Pavle da Oci nisu mogli odrzati nisu deset zapovesti, vec obredni zakon, i taj zakon Jevreji nisu mogli da odrze.

Da oni nisu mogli da odrze zakon, Isus ne bi rekao bogatom mladicu da drzi deset zapovesti, a ovaj mu odgovara "DA JE SVE TO SACUVAO OD MLADOSTI SVOJE"

Takodje, apostol Pavle ne bi rekao "DA JE SAVRSENO DRZAO ZAKON U JEVREJSTVU"

Ima na desetine takvih primera, gde Solon govori o potrebi drzanja zapovesti, gde David slavi zakon i velica ga, i govori o njemu kao o necemu najradosnijem..itd.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Vec sam odgovorio - da jaram o kome govori apostol Pavle da Oci nisu mogli odrzati nisu deset zapovesti, vec obredni zakon, i taj zakon Jevreji nisu mogli da odrze.

Znam,zato pola Jevreja nije mogloda se obreže a druga polovina nije nikad prinela žrtvu.

Da oni nisu mogli da odrze zakon, Isus ne bi rekao bogatom mladicu da drzi deset zapovesti, a ovaj mu odgovara "DA JE SVE TO SACUVAO OD MLADOSTI SVOJE"

Gospod moj zakonika baci na tas jer je znao njegovo gordo srce(HVALA TI BOŽE ŠTO NISAM KAO ONI GREŠNICI I ŠTO DAJEM DESETA....)i pita ga za zakon (a više nikoga nije zakonom testirao od naroda) i gordost reče MA ODRŽAH TO KAO OD ŠALE i pošto zakon uvek traži još stiže sledeći zahtev pokaži svoje srce i koliko ljubiš Boga (I zapovest)i koliko ljubiš bližnje siromašne (II zapovest)pa se pokaza da ništa nije održao već je po ZAKONU kriv,zato čujemo kamila pre prolazi kroz igleni otvor nego takav čovek u život večni.

Razumno je iz toga izvući pouku i NE hvaliti se zakonom već HRISTOM.

Takodje, apostol Pavle ne bi rekao "DA JE SAVRSENO DRZAO ZAKON U JEVREJSTVU"

Tačno.
Ali onda reče da ga to UBI i zato hvali Boga za Isusovu KRV koja ga izbavi od ZAKONSKE KLETVE.
U Efescima 2.8-10 Pavle ti želi nešto reći pa pročitaj glasno da se dobro čuje.

Pozdrav.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dakle, ti propagiras da treba da krsimo sve zapovesti kroz veru u Hrista.

Izjasni se ovde i kazi.

A evo sta kaze apostol Pavle:

"Obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego
držanje zapovesti Božijih" ( 1 korincanima 7. 19 )

"Kakva je korist, braćo moja, ako ko reče da ima veru a dela nema? Zar ga može vera spasti?" ( Jakov 2. 14 )

"Ali hoćeš li razumeti, o čoveče sujetni! Da je
vera bez dela mrtva?" ( Jakov 2. 20 )

"Vidiš li da vera pomože delima njegovim,
i kroz dela svrši se vera?" ( Jakov 2. 22 )

"Vidite li, dakle, da se delima pravda čovek, a ne samom verom?" ( Jakov 2. 24 )

Evo i ostalih:

DRZANJE ZAPOVESTI USLOV SPASENJA:

`I zapita ga jedan knez govoreći: učitelju blagi! šta da učinim da naslijedim život vječni?
A Isus reče mu: što me zoveš blagijem? niko nije blag osim jednoga Boga.

Zapovijesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svjedoči lažno; poštuj oca i mater svoju.
A on reče: sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.

A kad to ču Isus reče mu: još ti jedno nedostaje: prodaj sve što imaš i razdaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i hajde za mnom.
A kad on ču to postade žalostan, jer bješe vrlo bogat.
A kad ga vidje Isus gdje postade žalostan, reče: kako je teško ući u carstvo Božije onima koji imaju bogatstvo!
Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božije.
A oni koji slušahu rekoše: ko se dakle može spasti?
A on reče: što je u ljudi nemoguće u Boga je moguće.
( Jevandjelje po Mateju 19. 16-26 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ LJUBAVI PREMA ISUSU:

Po tom znamo da ljubimo djecu Božiju kad Boga ljubimo i njegove zapovijesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovijesti njegove držimo;
i zapovijesti njegove nijesu teške. (1 poslanica Jovanova 5. 2-3 )

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ POZNANSTVA SA ISUSOM:

I po tom razumijemo da ga poznasmo, ako zapovijesti njegove držimo.
Koji govori: poznajem ga, a zapovijesti njegovijeh ne drži, laža je, i u njemu istine nema; (1 poslanica Jovanova 2. 3 - 5 ).

DRZANJE ZAPOVESTI DOKAZ ISUSOVOG PRISUSTVA U SRCU POSREDSTVOM SVOGA DUHA:

I koji drži zapovijesti njegove u njemu stoji, i on u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao. ( Jovanova poslanica 3. 24. ).

"Љубазни! сад смо дјеца Божија, и још се не показа шта ћемо бити; него знамо да кад се покаже, бићемо као и он, јер ћемо га видјети као што јест.
И сваки који овај над има на њега,
чисти се, као и он што је чист.
Сваки који чини гријех и безакоње чини: и гријех је безакоње.
И знате да се он јави да гријехе наше узме; и гријеха у њему нема" ( 1 Jovanova 3. 2 - 5 )


JEDINSTVO SVIH 10 ZAPOVESTI-NAZVAN ZAKON SLOBODE KOJIM CE SE SUDITI SVETU:


Jer koji sav zakon održi a sagriješi u jednome, kriv je za sve,
Jer onaj koji je rekao:
ne čini preljube, rekao je i: ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik
zakona.

Tako govorite i tako tvorite kao oni koji će zakonom slobode biti suđeni; ( Jakovljeva poslanica 2. 9-11 ).

DRZANJE ZAPOVESTI OBELEZJE BOZJE CRKVE POSLEDNJEG VREMENA:

Ovdje je trpljenje svetijeh, koji drže zapovijesti Božije i vjeru Isusovu. ( Otkrivenje Jovanovo 14. 12 ).

ISUS NIJE DOSAO DA UKINE ZAKON- ZAPOVESTI ZAKONA OSTAJU DO KRAJA SVETA:

Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nijesam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanjega slovca ili jedne title iz zakona dok se sve ne
izvrši.
Ako ko pokvari jednu od ovijeh najmanjijeh zapovijesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskome; a
ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskome.
( Jevandjelje po Mateju 5. 17-19 ).

NE MENJATI PROROSTVO I ZAKON:

Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla
napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od
onoga što je napisano u knjizi ovoj.
( Otkrivenje Jovanovo 18-19 ).

---------------------------------------------

Zakljucak:

Verom u Hrista i njegovom zrtvom i prolivenom krvi se spasavamo i bivamo opravdani od proslih greha, a iz vere se radjaju duhovni rodovi i posvecen zivot u skladu sa Bozjom voljom zapisanom u njegovim zapovestima.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pamflet nije mera ničega već razumevanje po Duhu Svetom.
Očigledno nisi dovoljno glasno pročitao Efescima 2.8-10
Isus je veoma jasan po pitanju života po Duhu i apostol svestan da ga zakon ne može opravdati ne traži u njemu život niti opravdanje jer nije ni dat da opravda već da OSUDI zato odlazi pod krst i propoveda HRISTA raspetog.

Oduzimanje ili dodavanje knjizi Jovanovog proroštva nema nikakve veze sa pitanjem zakona i opravdanja.
Izmena tog proroštva može prevariti narod i odvući u propast zato je tu upozorenje.Evo praktičnog prmera izmenjene samo jedne reči:
Ko se god NE pokloni zveri i ikoni njenoj biće bačen u jezero ognjeno.

Što se tiče vere ona nije vezana za rod Duha već je rod Duha posledica promene-rođenja Duhom a dolazak Duha je uslovljen VEROM. Tako vera nije merilo rođenja već dolazakDuha.Đavoli imaju veru ali nisu Svetim Duhom rođeni jer ne prihvataju smisao i poruku VERE već imaju načelno SAZNANJE ko jeSpasitelj i veruju u to ali sebe ne žele podložiti Onome ko je to učinio.
To nisu iste stvari.

Duh nije došao da čoveku omogući održavanje zakona već da ga oslobodi od zakonske osude i uvede u život.
A ko je održaosav zakon daj mi tu ličnost da je vidim?
A pošto NIKO nije održao zakon tako SVI idemo pod smrt možeš li brate to čutiNIKO NE ODRŽA I SVI IDU POD SMRT.
Zato dođe Jagnje koje IZBRISA TVOJE I SVIH NAS GREHE a to učini iz ljubavi a ne zato što smo mi sveti jer NISMO.

Tako očišćen krvlju kroz VERU trebaš uzvratiti ljubav primljenu i ljubiti braću i Boga.
A kad ljubiš braću nećeš ga potkradati ili ubiti i ti ne držiš zakon već živiš po ljubavi a na nju nema zakona.
Zakon koji se pominje u Otk.14.12 se odnosi na SVETE BOŽJE koji će biti ubijani od bezakonika koji će sesti u Jerusalimski Hram i Jevrejima će tražiti da se odreknu saveza Božjeg i njega za Boga prihvate i više da ne odmaraju subotom.
Trbe čuti kontekst kome se i kad šta dešava a ne žonglirati reč i ubacivati gde mi želimo.

Tako se duhovni rod dobija vodstvom Duha i novim rođenjem a gde je novo rođenje nismo pod čuvarom a čuvar beše zakon. Treba razdrvojiti Hrišćanstvo od saveza Izrailja jer nemaju obe grupacije isti savez u kamenu niti knjigu uredbi.
Čak i pečaćenje biva različito jer 144000 anđeo pečati a Hrišćane Duh Sveti i to biva zato što tih 144000 trebaju proći kroz nevolju pa da ih se zla nebi doticala imaju Božji znak na sebi. Nekad žaba zna uobraziti da je konj pa podigne nogu da je potkuju ali ništa od toga kao što i pagani hoće da njih anđeli zapečate i da oni prođu kroz nevolje ne okusivši smrti.

Smisao okultizma jeste pretvoriti Božju reč u simboliku i tipolgiju u celosti i onda napraviti đus gde je čak i hrana uslov spasenja i anulirati Isusovu cenu a onda tražiti održavanje zakona kao meru spasenja.Da se time ne zadovoljavaju već idu i dalje u negaciji Isusove žrtve nude satanu kao mesiju koji će uzeti POSTOJEĆE GREHE jer ih Isus nije obrisao niti anulirao svojom smću pa će satana morati preuzeti grehe i odneti ih trajno i on će ispaštati zbog greha....strašno.

To je ono UNUTRAŠNJE UČENJE ZAJEDNICE OKULTIZMA a drugo SPOLJNO je Isus je uzeo grehe sveta jer to treba biti mamac i kad se isti proguta onda se kaže:
Jeste Isus uzeo grehe ALI on će ih ponovo vratiti nazad znači oni NISU IZBRISANI jer cena nije bila dovoljna zato ti trebaš POMOĆI sebi držanjem zakona dok se gresi konačno ne polože nasatanu koji će ih trajno ukloniti....mrak.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo je tema o o okultizmu i spiritizmu u Hriscanstvu, pa nije u redu da koristimo popustljivost urednistva da pisemo o necemu na temi koja za to nije odredjena.

Nadam se da se slazes.

Dosta ima pomesanosti i nejasnih izjava u tvojim tvrdnjama, i ponovo nabacujes Adventistima da veruju da se zakonom covek opravdava.

Covek koji zivi u Duhu Svetome novim zivotom - on ne krsi ni jednu zapovest, jer kada bi to cinio ponovo bi postao gresnjk kome treba opravdanje.

Hristos opravadava coveka od proslih greha i osude zbog krsenja zapovesti, i cisti ga od svakoga greha, i tako opravdan covek vise ne krsi zapovesti, jer zasto bi ga Hristos opravdao od greha krsenja zapovesti i osude koju on donosi, i ocistio od greha, a potom dao slobodu coveku da ga ponovo krsi.

Ja mislim da i ti sam shvatas nerazumnost tvojih tvrdnji, i da je ono sto ja iznosim potpuna biblijska istina, ali ti ponos ne dopusta da to priznas, a niko te ne bi osudio ili ismejao zbog toga, vec je radost kad neko shvati pogresnost svojih stavova i prihvati rec Bozju.


Zakon Bozji zivi prakticno covek koji se potpuno predao Bogu kroz potcinjavanje svoje volje njemu iz trenutka u trenutak, i on ne krsi ni jednu zapovest, vec kroz molitvu i gledanjem u Isusa pobedjuje svaku slabost u svom bicu.

Ovo je iskustvo svih onih koji su doziveli susret sa Isusom, njemu se predali, i u kojima Duh Sveti deluje iz trenutka u trenutak, oblikujuci u njima savrsene ljude i zene u Gospodu.






SVETOST - IDEAL BOŽJEG PLANA SPASENJA


Bog je u početku stvorio savršen svet na kome nije bilo senke prokletstva i smrti.
Čovek je stvoren kao savršeno moralno biće, sa svim atributima fizičke i duhovne snage koje je posedovao.
Čovekovim padom koji je bio prouzrokovan njegovom neposlušnošću prema Bogu - on je pokvario u sebi ovaj moralni lik koji ga je do tog trenutka krasio, što je dovelo do toga da bude izagnan iz Edemskog vrta, jer kao grešnik on nije mogao prebivati u prisutnosti Božjoj, i kao takav bio je osuđen da večno umre.
Ipak, Bog je stvorio plan spasenja, čiji je osnovni cilj da kroz duhovnu obnovu vrati čoveka u prvobitno stanje, i obnovi u njemu porušeni moralni lik koji je posedovao pre pada u greh, i da ga na kraju uvede u izgubljeni raj iz koga je padom izagnan.
Smisao Božjeg plana spasenja i Hristovog prvog dolaska na ovaj svet - njegova smrt na krstu, i njegova posrednička služba u nebeskoj Svetinji, nisu bili samo da čoveka oslobode od greha i smrti, već da ga kroz pr0ces duhovne obnove dovedu do savršenstva karaktera i spremnosti za ulazak u carstvo nebesko.
Bog želi da čovek već na ovoj zemlji doživi savršenstvo koje je imao prvi čovek koji je prebivao u Edemskom vrtu u samoj neposrednoj prisutnosti Božjoj, jer jedino je tako čoveku i moguće da uđe u savršeno Božje carstvo, i da prebiva u prisutnosti savršeno svetog Boga i njegove svetlosti i slave koja ga okružuje, i u čijem carstvu nema nečisote, i u kome vladaju savršeni odnosi, u kojima je osnovni princip ljubav koja se prenosi sa Boga na sva stvorenja u svmiru.


BUDITE SVETI:

"Zato, ljubazni, zapregnuvši bedra svojega uma budite trijezni, i zacijelo se nadajte blagodati koja će vam se prinijeti kad dođe Isus Hristos.
Kao poslušna djeca, ne vladajući se po prvijem željama u svojemu neznanju,
Nego po svecu koji vas je pozvao, i vi budite sveti u svemu življenju.
Jer je pisano: budite sveti, jer sam ja svet" ( 1 poslanica Petrova 1. 13 - 16 )

SVETI I BEZ MANE:

"Jer bi volja očina da se u nj useli sva punina,
I kroza nj da primiri sve sa sobom, umirivši krvlju krsta njegova, kroz nj sve, bilo na zemlji ili na nebu.
I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlijem djelima,
A sad vas primiri u tijelu mesa njegova smrću njegovom, da vas svete i bez mane i bez krivice izvede preda se;
Ako samo ostanete u vjeri utemeljeni i tvrdi, i nepokretni od nada jevanđelja, koje čuste, koje je propovijedano svoj tvari pod nebom, kojemu ja Pavle postadoh sluga" ( Kološanima poslanica 1. 19 - 23 )

ČISTI, PRAVEDNI I BEZ GREHA - KAO ISUS:

Vidite kakvu nam je ljubav dao otac, da se djeca Božija nazovemo i budemo; zato svijet ne poznaje nas, jer njega ne pozna.
Ljubazni! sad smo djeca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i on, jer ćemo ga vidjeti kao što jest.
I svaki koji ovaj nad ima na njega, čisti se, kao i on što je čist.
Svaki koji čini grijeh i bezakonje čini: i grijeh je bezakonje.
I znate da se on javi da grijehe naše uzme; i grijeha u njemu nema.
Koji god u njemu stoji ne griješi; koji god griješi ne vidje ga niti ga pozna.
Dječice! niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je on pravedan;
Koji tvori grijeh od đavola je, jer đavo griješi od početka. Zato se javi sin Božij da raskopa djela đavolja.
Koji je god rođen od Boga ne čini grijeha, jer njegovo sjeme stoji u njemu, i ne može griješiti, jer je rođen od Boga" ( 1 poslanica Jovanova 3. 1 - 9 )

SAVRŠEN ČOVEK BOŽJI:

"Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 Timotiju poslanica 3. 16 - 17 )

SAVRŠENI U LJUBAVI:

"I mi poznasmo i vjerovasmo ljubav koju Bog ima k nama. Bog je ljubav, i koji stoji u ljubavi, u Bogu stoji i Bog u njemu stoji.
Tijem se ljubav u nama savršuje da imamo slobodu na dan sudni; jer kao što je on i mi smo na svijetu ovom.
U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi" ( 1 poslanica Jovanova 4. 16 - 18 )

SAVRŠENI UMOM:

"Braćo! Ne budite deca umom, nego pakošću detinjite, a umom budite savršeni" ( 1 poslanica Korinćanima 14. 20 )

SAVRŠENI U REČIMA:

"Jer svi pogrešujemo mnogo puta. Ali ko u riječi ne pogrješuje, onaj je savršen čovjek, može zauzdati i sve tijelo" ( Jakovu poslanica 3. 2 )

SAVRŠENI I BEZ IKAKVE MANE:

"Svaku radost imajte, braćo moja, kad padate u različne napasti,
Znajući da kušanje vaše vjere gradi trpljenje;
A trpljenje neka djelo dovršuje, da budete savršeni i cijeli bez ikake mane" ( Jakovu poslanica 1. 2 - 4 )

SAVRŠENI KAO BOG OTAC:

"Budite vi dakle savršeni, kao što je savršen otac vaš nebeski" ( jevanđelje po Mateju 5. 48 )

JEDNAKI OBLIČJU SINA BOŽJEGA:

"A znamo da onima koji ljube Boga sve ide na dobro, koji su pozvani po namjerenju.
Jer koje naprijed pozna one i odredi da budu jednaki obličju sina njegova, da bi on bio prvorođeni među mnogom braćom" ( Rimljanima poslanica 8 28 - 29 )

MOLITVA APOSTOLA ZA SAVRŠENSTVO:

"Jer se radujemo kad mi slabimo, a vi jačate. A zato se i molimo Bogu, za vaše savršenstvo" ( 2 poslanica Korinćanima 13. 9 )

SAVRŠENI U VISINI MERE RASTA HRISTOVA:

"I on je dao jedne apostole, a jedne proroke, a jedne jevanđeliste, a jedne pastire i učitelje,
Da se sveti priprave za djelo službe, na sazidanje tijela Hristova;
Dokle dostignemo svi u jedinstvo vjere i poznanje sina Božijega, u čovjeka savršena, u mjeru rasta visine Hristove;
Da ne budemo više mala djeca, koju ljulja i zanosi svaki vjetar nauke, u laži čovječijoj, putem prijevare;
Nego vladajući se po istini u ljubavi da u svemu uzrastemo u onome koji je glava, Hristos.
Iz kojega je sve tijelo sastavljeno i sklopljeno svakijem zglavkom, da jedno drugome pomaže dobro po mjeri svakoga uda, i čini da raste tijelo na popravljanje samoga sebe u ljubavi" ( Efescima poslanica 4. 11 - 16 )

GLAVNO OBELEŽJE SVETIH:

"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )


IZVOR: blog - velike istine biblije
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
"Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 )

Zakon koji se pominje u Otk.14.12 se odnosi na SVETE BOŽJE koji će biti ubijani od bezakonika koji će sesti u Jerusalimski Hram i Jevrejima će tražiti da se odreknu saveza Božjeg i njega za Boga prihvate i više da ne odmaraju subotom.
Koji od Hrišćana se tad tamo nađu veruju u Hrista znaće da nije nosilac hulnog imena Mesija i neće se pokloniti kao što ni Jevreji neće odustati od subote i stradaće a 144000 će u pustinji imati manu i izvore vode.
 
Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedan od uslova spasenja i za Jevreje i za Hriscane je identican - a to je drzanje zapovesti u Duhu Svetome koji ih je promenio i u njima radja rodove posvecenog moralnog zivota.

Kada se pojavi antihrist, on ce tvrditi da je on Isus koji je dosao, da njemu ljudi treba da se klanjaju ( sto ce dovesti do toga da oni koji mu se poklone prekrse prvu zapovest ), i govorice da je on promenio Subotu i uspostavio nedelju kao svoj dan ( sto ce dovesti do toga da oni koji prihvate njegov zakon prekrse cetvrtu zapovest o postovanju Subote).

Zato otkrivenje kaze: "Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu" ( otkrivenje Jovanovo 14. 12 ) jer ce se verni tada prepoznavati po drzanju SVIH BOZJIH zapovesti, od onih koji prihvata ANTIHRISTOV zakon.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jedan od uslova spasenja i za Jevreje i za Hriscane je identican - a to je drzanje zapovesti u Duhu Svetome koji ih je promenio i u njima radja rodove posvecenog moralnog zivota.

Neznam šta da mislim i šta da ti kažem jer je dovoljno pročitati gde kažeš da zakon nije uslov za spasenje i onda kažeš kako jeste zakon uslov za spasenje.
Ipak ću ja odmoriti jer ne mogu shvatiti oprečne izjave ako neko može neka to sluša.
 
Natrag
Top