KK Crvena Zvezda

Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Učili i naučili: Zvezda pokorila Atinu!

Posle dva bolna poraza u hali OAKA, crveno-beli ovog puta nisu ispustili Panatinaikos - 74:63!

Panathinaikos-Crvena-zvezda

Velika pobeda Crvene zvezde Telekom u Grčkoj!

Ekipa Dejana Radonjića upisala je prvi trijumf u ovogodišnjoj Top 16 fazi Evrolige, oborivši na pleća PAO Saše Đorđevića, pred 11.000 gledalaca!

Kontrolišući rezultat od finiša prve četvrtine pa do kraja, odigravši sjajnu defanzivnu partiju, šampion Srbije je u Atini još jednom dokazao da se od njega i ove sezone mogu očekivati velike stvari.

PAO - ZVEZDA 63:74 (14:16, 20:22, 14:16, 15:20)

Osovine Jović - Cirbes i Miler - Štimac, uz ogroman doprinos ostatka tima (Micić, Simonović, Lazić) pokretale su Beograđane na vrućem gostovanju, pred neretko isticanim hrvatskim zastavama.

Za razliku od prethodna dva gostovanja Panati, kada su dva puta ispuštali vođstvo u finišu, crveno-beli su ovog puta pokazali da su naučili važnu lekciju - kako slaviti u kući šestostrukog šampiona Evrope.

U prošlom duelu istih timova, "zelenima" je presudio Jaka Blažič, koga su se navijači Panatinaikosa setili i večeras. Ovog četvrtka, neizvesne završnice nije nije ni bilo.
Najveći otpor srpskom timu pružali su Ognjen Kuzmić u prvom poluvremenu, a u drugom Miroslav Raduljica i Džejms Gist. Bez pomoći saigrača sa spoljnih pozicija (Feldejn12 poena, Kalates 7, Dijamantidis 5,Pavlović 0) i usled njihovih konstantnih promašaja (3/24 za tri!), visoki igrači "zelenih" preuzimali su odgovornost, ali i bili zaustavljani.

Zvezda je do poslednje deonice svaku četvrtinu rešavala sa po dva poena prednosti u svoju korist. Dok je tekao poslednji kvartal, postalo je jasno da će crveno-beli večeras imati snage i koncentracije da se odupru rivalu, kao i da večeras neće biti njihovog pada. I ta lekcija je očigledno naučena.

Trijumf srpskog tima nagovešten je trojkama Vasilija Micića (za 48:57) i Branka Lazića (za 53:64), a otpor Panatinaikosa definitivno je prelomljen ofanzivnim skokovima Tarensa Kinzija, koji je u odlučujućim momentima hvatao lopte pod obručem domaćih i dao odlučujući doprinos pobedi.

U sledećem kolu, Zvezda će osokoljena ovom pobedom dočekati kod kuće Unikahu, 22. januara. Panatinaikos će dan ranije gostovati Lokomotivi u Krasnodaru.
PAO: Pavlović (0/2 za tri, 2 sk), Janković 3 (1/5 za tri), Focis, Raduljica 12 (5/5 za dva), Feldejn 12, Dijamantidis 5 (1/4 za tri, 3 as), Gist 15, Kalates 7 (5 ukr), Papajanis 4, Kuzmić 5 (6 sk).
ZVEZDA: Kinzi 9 (6 sk, 4 as), Rebić, Dangubić 6, Lazić 11, Simanić, Micić 5, Simonović 5, Gudurić 2, Jović 9 (8 sk, 8 as), Miler 4 (5 sk), Cirbes 12 (4 sk), Štimac 11 (6 sk).
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Dangubić pogađao, Miler rešio: Zvezda uz Cedevitu!

Metalac se borio u Pioniru, prišao u finišu na sedam poena zaostatka, ali je Miler sprečio nagoveštaj iznenađenja - 86:74. Crveno-beli ponovo na deobi drugog mesta.
Nemanja-Dangubic-Crvena-zvezda


Prošlog ponedeljka, Crvena zvezda Telekom prekinula je niz od tri uzastopna poraza. Ovog ponedeljka, ostvarila je treću uzastopnu pobedu.

Pred 2.500 gledalaca, u poslednjoj utakmici 20. kola ABA lige, ekipa Dejana Radonjića istrčala je na parket u dresovima fudbalera Zvezde, potom potvrdila ulogu favorita i izjednačila se na drugom mestu tabele sa Cedevitom, koja ima bolji međusobni skor.


ZVEZDA - METALAC 86:74 (22:11, 19:17, 23:20, 22:26)

Radonjić je konstantno delio minutažu igračima, pružio šansu svima u ekipi, a oni su mu uzvraćali dobrom igrom, kontrolom rezultata, atraktivnim potezima i trojkama. Već u petom minutu stekli su dvocifrenu prednost i nisu je ispuštali do kraja.

Meč se kretao prema planu trenera Zvezde sve do završnice, kada su Valjevci za tri minuta sveli razliku od 19 poena na samo sedam... Đorđe Majstorović i Petar Rakićević nagovestili su u tim momentima buran finiš, pogocima i požrtvovanom igrom.

Međutim, šef struke crveno-belih okupio je u tom 38. minutu petorku Rebić, Kinzi, Dangubić, Simanić i Štimac, pozvao je na oprez i vratio na teren Kvinsija Milera umesto Simanića, najmlađeg u ekipi.

Amerikanac je odmah po ulasku prihvatio loptu, pogodio trojku, rešio pitanje pobednika i otklonio mogućnost da završnica bude neizvesna...

Valjevci su se trudili do poslednjeg napada, Majstorović je ubacio 23 poena, a Rakićević 13, ali su domaćini bez trzavica priveli meč kraju.

Najefikasniji u redovima šampiona bio je Nemanja Dangubić, koji je odigrao meč sezone i posle dobre role u Atini potvrdio da ulazi u pravu formu. Večeras je ubacio 17 poena, proveo najviše vremena na parketu (25 minuta), sakupio četiri skoka, tri ukradene lopte i dva pogotka za tri, koji je večeras bio najjače oružje branioca titule.
Igrači Zvezde završili su utakmicu sa 11 ubačenih trojki iz 21 pokušaja i praktično ceo meč odigrali sa više od 50 odsto pogodaka van 6,75, dodavši tome i 26 asistencija.

Uz Dangubića, dvocifren napadački učinak imali su i Marko Gudurić i Kvinsi Miler (obojica po 10 poena), a Tarens Kinzi nije bio daleko od dabl-dabl učinka, jer je ubacio devet poena i sakupio sedam asistencija.

Sa bodovima u džepu, od utorka ujutro crveno-beli se okreću pripremi za naredni evroligaški test - duelu protiv Unikahe u petak, na istom mestu.

Potom će, sledećeg ponedeljka, biti odigran večiti derbi.

ZVEZDA: Kinzi 9 (1/1 za tri, 7 as, 3 sk), Rebić 4, Dangubić 17 (2/5 za tri), Lazić 4, Simanić 3, Micić 4 (3 as, 5 izg), Simonović 6 (2/4 za tri), Gudurić 10 (2/2 za tri), Jović 4 (5 sk, 4 as), Miler 10 (2/2 za tri), Cirbes 7, Štimac 8 (5 sk).

METALAC: Kočović 6 (4 sk), Badovinac, Čampara, Kutlešić 9 (0/7 za tri), Janković 4, Majstorović 23 (4/6 za tri), Jevtović 6, Jošilo, Rakićević 13 (3/6 za tri, 8 sk), Bakić 9 (3/5 za tri, 5 as 8 izg), Todorović 4 (4 sk).
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Moćna Zvezda srušila i Unikahu!

Druga uzastopna pobeda crveno-belih u Top 16 fazi Evrolige! Sledi "večiti" derbi, pa Lokomotiva...
CRVENA_ZVEZDA_vs_UNICAJA-236.JPG


Crvena Zvezda je počela Top 16 fazu porazima od Efesa i Fenerbahčea, ali se pobedama nad Panatinaikosom u Atini i potom nad Unikahom, u opet uzavrelom Pioniru, sasvim vratila u trku za četvrtfinale plej-ofa Evrolige.

Zvezda je na početku imala problema u defanzivnom skoku, zbog toga je bila u rezultatskom deficitu prvih osam-devet minuta, ali kada je serijom od 15:2 stekla prvo opipljivije vođstvo (24:14 - 11. minut), do kraja utakmice se "pitala" za sve.

Unikaha je u trećoj četvrtini uložila maksimalan napor da uhvati priključak, prišla je na 60:57 u 32. minutu, ali više od toga nije mogla.

Crvena zvezda - Unikaha 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20)!

Tri (od ukupno četiri) trojke Marka Simonovića u poslednjoj četvrtini, devet uzastopnih poena Branka Lazića u samom finišu i, naravno, čvrsta odbrana, doneli su crveno-belima trijumf koji se negde u budućnosti neće pamtiti kao spektakli protiv Reala, Himkija ili Bajerna, ali o značaju ovih bodova ne treba trošiti reči.

Kao bitan momenat treba pomenuti i tehničku grešku trenera Unikahe Đoana Plaze u 35. minutu (ostalo je nejasno šta se desilo, pa je Italijan Lamonika posegao za tako drastičnom merom), posle koje je Tarens Kinzi slobodnim bacanjem i košem (68:57) praktično ugasio nade gostiju u preokret.

Zvezda i Unikaha sada su na tabeli E grupe u društvu Efesa i Cedevite, sa skorom 2-2.

Ispred su jedini neporaženi tim Top 16 faze, Fenerbahče (4-0) i Lokomotiva (3-1), koja 29. januara gostuje u Pioniru, a iza Panatinaikos (1-3) i praktično beznadežna Darušafaka (0-4).

Pobeda nad Unikahom je plod velikog kolektivnog napora, a zanimljivo je da su u prvom planu bili srpski igrači - Jović, Gudurić, Simonović... dok je od stranaca samo Cirbes bio blizu nivoa iz nekih ranijih mečeva.

Miler i pogotovo Kinzi bili su malo primetni, a crveno-beli su ipak slavili sigurnu pobedu.

Jedan od ključnih igrača za napad Unikahe, Litvanac Kuzminskas, potpuno je "uštopovan". Od ukupno 15 izgubljenih lopti gostujućeg tima, njemu na dušu ide čak sedam.

ZVEZDA: Kinzi 3 (3sk, 3as), Rebić, Dangubić 7 (3izg), Lazić 9 (3sk, 2ukr), Simanić, Micić 7 (5as, 3izg), Simonović 12, Gudurić 13, Jović 15 (3sk, 5as), Miler 7, Cirbes 10 (6sk, 2ukr), Štimac 4 (4sk).

UNIKAHA: Džekson 7, A. Dijaz 7, Hendriks 2 (6sk, 3as), Tomas 9 (3sk, 2ukr), D. Dijaz, Suarez 4 (4sk), Smit 11 (3as), Nedović 9, Vaskez 8, Kuzminskas 6 (7izg), Nelson 4 (4izg), Kuli 6 (4sk).
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Simonović: Plaše nas se u Pioniru!

Krilo Crvene zvezde povukao je trojkama ekipu ka trijumfu nad Unikahom. "Nikome nije jednostavno u ovoj hali!", poručio je posle meča.
Tan2016-1-22_22730612_0.jpg

Serijom pogođenih šuteva za tri, Marko Simonović bio je jedan od igrača koji su "povukli" Zvezdu ka drugoj pobedi u Top 16 fazi. Ruka mu je bila "vruća", a on je pogađao i pogađao.

Kada je četvrti uzastopni šut promašio - niko mu, naravno, nije zamerio.

Kako se osetio u tim momentima?

"Bilo je dobro... Malo publika, malo udari adrenalin u glavu i tako to bude. Protiv nas je ovde stvarno teško igrati", rekao je jedan od najiskusnijih igrača Zvezde.

U osvrtu na utakmicu, Simonović je pohvalio igru cele ekipe i posebno istakao važan faktor - Zvezda je na borbu odgovorila još većom borbom.

"Igrali smo dobro kompletan meč, Na početku smo malo imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom. Izuzetno su dobra ekipa, snažna, atletska, pokrivaju ceo teren, ali uspeli smo da im odgovorimo na tu agresiju. Na kraju smo to zagradili, ubacili neki šut, neki ulaz i zasluženo pobedili".

Kako je izgledalo kad je Unikaha prišla na posed-dva zaostatka?

"Mislim da smo kontrolisali rezultat celu utakmicu i uspeli da izdržimo i njihov pritisak. Ponavljam, odigrali smo dobru odbranu, odigrali pametno u napadu, poentirali i slavili".
Na kraju se došlo i do zadovoljavajuće razlike...

"Razlika je dobra, ali je i pitanje šta će se dešavati do kraja. Ima još dosta da se igra, deset kola i može svašta da bude. Idemo korak po korak. Sad nam stiže meč protiv Partizana i samo smo na to fokusirani".
Posle četiri kola, Zvezda je izjednačila svoj skor i dva vezana poraza "ispravila" uzastopnim trijumfima nad Panatinaikosom i Unikahom. Ipak, Simonović "povlači ručnu" kada je u pitanju razgovor o borbi za plasman među osam.

"Malo ostaje žal zbog tog poraza od Efesa, imali smo i tu dobru utakmicu... Ipak, kao što sam već rekao pred Top 16, bitno je da budemo konkurentni. Igramo dobro, boje nas se i nikome nije jednostavno da dođe ovde".

Bez potpitanja, osvrnuo se na izuzetak od te tvrdnje - duel protiv Fenerbahčea, koji je bez trzavica slavio u "hramu košarke".

"Sa Fenerom smo teško igrali, to je tim koji nam stvarno ne leži. Oni su vrhunski tim, sa vrhunskim trenerom, sjajno igraju, verovatno će igrati i na Fajnal-foru, ali protiv ostalih timova smo dobro igrali, dobro smo se ovde pokazali i u grupi", dodao je Simonović.

Naredni izazov - "večiti derbi", zakazan za ponedeljak uveče,

"To je meč u koji moramo da uđemo maksimalno i da ovo što pre zaboravimo. Da se sutra oporavimo, pripremimo za tu utakmicu i da probamo da dobijemo. Neće biti lako, zaigrali su sjajno, digli su se, Džile je uneo novu hemiju, novu energiju i sigurno će biti silno motivisani pred svojim navijačima. Mi moramo da odgovorimo na to i da probamo da pobedimo", podvukao je krilni igrač Zvezde.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Crno-belo čudo!!! (FOTO, VIDEO)

Partizan pobedio Crvenu zvezdu u drugom ovosezonskom "večitom" derbiju! Kvartet nosio crno-bele do trijumfa, Cirbes nije mogao sam...
_PARTIZAN_vs_CRVENA_ZVEZDA-074.JPG


Dejan Radonjić je više puta u najavi utakmice rekao da u "večitom derbiju" često ne pobeđuje trenutno kvalitetniji tim.

Upravo to se dogodilo pred više od 6.000, mahom Partizanovih navijača, koji su došli u Pionir verujući u čudo. I videli su ga!

U poslednjem meču 21. kola ABA lige, Partizan - Crvena zvezda 86:81 (23:21, 21:27, 23:18, 19:15)!

To znači da su crno-beli sa skorom 9-12 pobegli dva koraka od zone ispadanja, a da je Zvezda (15-6) sada opet daleko od druge pozicije i prednosti domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

PARTIZAN: Cvetković 16 (3sk, 3as), Aranitović 2, Džons 17 (4sk), Murić 15 (5sk, 3as, 4izg), Marinković 6 (4sk, 3as), Vitkovac 9 (4sk, 2as, 2ukr), Đumić 2, Magdevski, Milutinović, Vilijams 4 (3sk, 3izg), Vrabac, Vilson 15 (3izg).

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 8 (3sk, 3as, 4izg), Rebić 2, Dangubić 7 (5sk, 2blk), Lazić 12 (3as, 3ukr), Simanić, Micić 4, Simonović 2, Gudurić 2, Jović 4 (5sk, 10as, 5ukr), Miler 10 (4sk), Cirbes 26 (7sk), Štimac 4 (3sk).
Partizan je pristupio utakmici u skladu sa tradicijom kluba. Hrabro, bez respekta, kao u slavna vremena, kada je nošen hukom sa tribina rušio velika imena evropske košarke.

Crveno-belima je derbi došao između dve utakmice Top 16 faze Evrolige i bilo je očigledno da se, kada je protivnik izdržao prvi udar i preokrenuo sa 0:8 na 17:16, ne osećaju najkomfornije u ulozi favorita i da su energetski ispod 100 odsto.

Vrlo je moguće da bi utakmica imala potpuno drugačiji tok, pa i konačan ishod, da su igrači Zvezde ubacili koji šut za tri poena više, posebno u prvom poluvremenu, kada su bili na 2/11. Ovako, njihova nesigurnost je rasla iz minuta u minut i završili su meč sa 3/23 izvan linije 6,75 metara.

Branko Lazić šutirao je 3/4, ostatak tima 0/19. Pri tom je između druge i treće Lazićeve trojke prošlo čak 27 minuta!

Partizan je igrao kao u transu i njegovo samopouzdanje raslo je sa svakom uspešnom odbranom.

Serija od 7:0 početkom drugog poluvremena i preokret na 51:48 dali su crno-belima dodatnu veru u trijumf, a upravo u toj seriji je Aleksandar Cvetković pogodio jedan neverovatan šut na isteku napada.

Raspoloženi Grobari takvih koševa su do kraja videli još oho-ho... Ne uvek atraktivnih, ali svakako važnih. Bez preterivanja, crno-beli su pogodili gotovo svaki važan šut. Džamar Vilson, Kevin Džons, Edo Murić... Naravno i Cvetković, Zvezdino "dete".

Zvezda je bez željenog učinka spoljne linije "živela" od spuštanja lopte u reket Maiku Cirbesu. Nemac je uradio zaista sve što je mogao, ali nije mogao sam da donese pobedu.

Sa brojnim promašajima za tri i "ceđenjem" Cirbesa na liniji slobodnih bacanja od strane crno-belih "osica", šampion je čitavo drugo poluvreme kaskao za rivalom, bezuspešno jureći rezultat. Nešto je Zvezda postigla skokom u napadu, ali kada je bilo bitno, imao ga je i Partizan, pre svih preko veterana Čedomira Vitkovca.

Igrao je Partizan strpljivo, tražio i pronalazio najbolja rešenja, a ostatak posla je uradila inspiracija, neviđena od strane crno-belih ko zna koliko meseci...

Sasvim zasluženo, pobedu je sa dva slobodna bacanja i košem sa "kapice" potvrdio Murić.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Lazić: Nismo zaslužili trojke

Kapiten Crvene zvezde svestan da je drugo mesto u ABA ligi sada prilično daleko.
_PARTIZAN_vs_CRVENA_ZVEZDA-120.JPG


Košarkaši Crvene zvezde su se ispromašivali iza linije 6,75 metara, ali Branko Lazić smatra da je ključni uzrok poraza od Partizana (86:81) bila nedovoljno dobra igra u defanzivi.

"Nema šta, pokazali su veću energiju i želju. Nismo na to odgovorili, očigledno je i naša potrošnja malo uticala... Dosta smo se oslanjali na šut, ali mislim da nije šut presudio, već odbrana, koju nismo igrali kako bi trebalo".

"Jesu nam lopte izlazile iz obruča, ali odbrana jednostavno nije bila na nivou i samim tim nismo ni zaslužili da ubacimo te lopte", konstatovao je Lazić, koji je trojke šutirao 3/4, a svi ostali u njegovom timu 0/19.

Pet kola pre kraja, Zvezda ima pobedu manje i 0:2 u međusobnim susretima sa Cedevitom. Jasno je da bi trebalo da se desi iznenađenje, pa da Zagrepčani izgube bar dve utakmice, a crveno-beli da dobiju sve koje su preostale.

"Šta da radimo. Trudili smo se, hteli smo da se izborimo za drugo mesto, očekivali smo još neki poraz Cedevite, ali smo mi izgubili. Ništa još nije gotovo, videćemo".

Upitan kako bi neočekivani poraz od Partizana mogao da se odrazi na ekipu, koja posle dva vezana trijumfa ima određene ambicije u Top 16 fazi Evrolige, Lazić je odgovorio da je "možda i bolje što je poraz došao u ovom trenutku".

"Naravno da nije dobro što smo izgubili od 'večitog' rivala, ali može da bude dobra lekcija i buđenje pred utakmice koje nas očekuju".
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda na Top 8 koloseku!

Crveno-beli protiv Lokomotive furiozno odigrali prvu četvrtinu i onda "samo" održavali stečenu prednost.

0MAR6108.JPG

Treća uzastopna pobeda Crvene zvezde u Top 16 fazi Evrolige!

Izabranici Dejana Radonjića dočekali su u ponovo krcatom Pioniru "legiju stranaca", koja se takmiči pod pokroviteljstvom ruske železnice i slavili ubedljivije nego što je iko očekivao.

Zvezda - Lokomotiva 80:66 (33:21, 17:16, 17:17, 13:12)!

Crveno-beli su popravili skor na 3-2 i izbili na deobu drugog mesta, sa Efesom i večerašnjim rivalom, tako da sa mnogo optimizma mogu da se okrenu narednim mečevima, od kojih je prvi 4. februara u Istanbulu, protiv Darušafake (0-5).

Nema dileme da Zvezda više nije tim koji je tu da bi pomrsio račune favoritima i što skuplje prodao svoju kožu, nego legitiman kandidat za Top 8.

Ako su prošle nedelje protiv Unikahe pobedi masovno doprineli srpski košarkaši, ovog puta je "glavnu reč" vodio trio stranaca.

Kvinsi Miler je 18 od svoja 24 poena dao u prvom poluvremenu, Tarens Kinzi ubacio je 19, a Maik Cirbes na svoj 26. rođendan - 18 poena. Njih trojica zajedno 61 od timskih 80!

Motivisani da posle poraza od Partizana podsete zbog čega su tu, ova trojica su "dala gas" od prvog podbacivanja i postarala se da Zvezda već u trećem minutu ode na 13:2 i da uvodnu četvrtinu dobije 33:21.

Lokomotiva je došla u Beograd sa oreolom opasne napadačke i šuterske ekipe, ali u Pioniru joj se, uz svakako odličnu odbranu Zvezde, nije "otvorilo". Više su gosti šutnuli za tri nego za dva poena i u tom važnom elementu košarke ostali na malo iznad 20 odsto uspešnosti (6/29).

Zvezda je koristila Cirbesa u reketu, Kinzi je "rešetao" sa poludistance i stoga nije bilo potrebe za ispucavanjem spolja.

Bilo je i u igri našeg prvaka "praznih" minuta u napadu, ali to se događalo pri vođstvu dvocifrenom razlikom, tako da su igrači Lokomotive uvek bili pod pritiskom da "moraju" da poentiraju ne bi li se vratili u meč.

Ma koliko se trudili, nisu mogli to da urade. Nakon sjajne trojke Dangubića na isteku napada (55:37 u 22. minutu), ruski predstavnik samo jednom do kraja utakmice je prišao na manje od 10 razlike i to posle trojke Brokhofa u 27. minutu, za 58:49.

ZVEZDA: Kinzi 19 (3sk, 4as), Rebić, Dangubić 3, Lazić, Micić 2, Tejić, Simonović, Gudurić 7, Jović 3 (3sk, 6as, 3izg), Miler 24 (5sk, 3ukr), Cirbes 18 (9sk, 3as, 3izg), Štimac 4.

LOKOMOTIVA: Dilejni 16, Singlton (4as), Rendolf 22, Drejper 3, Kanjigin, Klaver 15 (10sk), Bikov 1, Koljuškin, Balašov, Voronov, Zubkov 2 (5sk), Brokhof 7.
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Cirbes melje, Zvezda prati Cedevitu!

Branilac titule savladao MZT 92:79, uz sjajnu partiju nemačkog centra, koji je ubacio 28 poena, uključujući i šut za tri! Miler gripozan, Kinzi odmarao na klupi, Micić sakupio 12 asistencija.

Maik-Cirbes-Maik-Zirbes


Laganim ritmom, uz sačuvanu energiju, Crvena zvezda Telekom mirno je ostvarila 16. ligaški trijumf ove sezone.

"Cirbes, Cirbes", skandirao je "Pionir" nekoliko sekundi nakon što je Nemac stavio tačku na utakmicu, pogodivši uz poslednji zvuk sirene i šut za tri! Kako je večeras igrao - ni taj pogodak nije bio preveliko iznenađenje, s obzirom na to da je uz Vasilija Micića (12 p, 12 as) bio apsolutni lider ekipe.

Sjajni centar ubacio je 28 poena, uz 11 skokova, uz samo tri promašaja iz igre (13/16) i indeks korisnosti 36! Na momente je to izgledalo kao da trenira protiv Skopljanaca... U trenucima kada je on bio na terenu, protivnik nije imao rešenje.

Kvinsi Miler nije igrao zbog povišene temperature, Tarens Kinzi presedeo je meč na klupi, ali za njihovim učešćem nije ni bilo potrebe. Ostatak ekipe Dejana Radonjića mirno je izašao na kraj sa gostima i osvrnuo se ka gostovanju Darušafaki, u 6. kolu Top 16 faze.

ZVEZDA - MZT 92:79 (29:18, 19:22, 30:13, 14:26)

Ovom pobedom, crveno-beli su se ponovo izjednačili sa Cedevitom na drugom mestu tabele, ali će se u preostala četiri kola nadati još jednom kiksu konkurenta, jer im prednost Zagrepčana u međusobnim duelima ne garantuje domaći teren u polufinalu plej-ofa ni u slučaju da pobedi sve do kraja.

"Imamo dovoljno vremena da budemo spremni za tu seriju", poručio je Radonjić dan pred meč protiv MZT-a i apelovao na ekipu da sebi ne dozvoli pad posle evroligaškog trijumfa.

Šta je tražio - to je i dobio.

Marko-Tejic-Crvena-zvezda


Iako statistika često ne pruža pravi prikaz igre, brojke ipak jasno nagoveštavaju kako je Zvezda večeras nastupila: Crveno-beli pogodili su 37 šuteva iz igre i upisali 31 timsku asistenciju.

Uz to, branioci titule ni u jednom trenutku nisu dopustili braći Luković (Marko 17 p, Uroš 20) da dovedu MZT u šansu da iznenadi, iako je petorka domaćina Rebić, Micić, Dangubić, SImanić, Štimac u poslednjem kvartalu dopustila gostima da u rasterećenoj igri smanje maksimalni zaostatak (78:53) na "samo" 11 poena (82:71).

Tri minuta pre kraja, Radonjić je zatražio tajm-aut, vratio na parket Simonovića i Cirbesa što je sprečilo i nagoveštaj uzbudljive završnice. Cirbes je dobio posebne obacije, a aplauz je zaslužio i ostatak ekipe, pre svih Vasilije Micić, koji je već u prvoj četvrtini upisao osam asistencija.

Prijatno veče zvezdaša u "Pioniru" ulepšano je sa čak osam pogodaka domaćina za tri poena (8/13), a crveno-beli će ponovo zaigrati pred svojim navijačima u nedelju, 14. februara, protiv Sutjeske. U međuvremenu, posle puta u Tursku, čeka ih gostovanje Igokei u Laktašima.

ZVEZDA: Kinzi, Rebić 5, Dangubić 10, Lazić 10, Simanić, Micić 12 (12 as), Tejić 7 (4 sk), Simonović 3, Gudurić 5, Jović 4 (7 as), Cirbes 28 (11 sk), Štimac 8.

MZT: Protić 4, Ljubičić 5 (5 as), Markovski, Vasiljević, Mladenovski, Drenovac 10, Bunić 8, Stojanovski 7, Mijatović 8, M. Luković 17 (5 sk), U. Luković 20 (9 sk).
 
Učlanjen(a)
01.12.2015
Poruka
254
Zvezda opet pala u Istanbulu!

Crveno-beli izgubili od Darušafake u dramatičnoj završnici. Jović i Lazić promašili šuteve za produžetak. Na kraju - 69:66.

tarence-kinsey-crvena-zvezda-telekom-belgrade-eb15.jpg


Posle tri uzastopne pobede - poraz!

Crvena zvezda Telekom izgubila je od Darušafake u tesnom finišu meča koji je više bio rat živaca nego predstava lepe košarke.

Epilog - isti kao na Zvezdinim gostovanjima Feneru i Efesu. Bol crveno-belih - sigurno isti kao i posle duela protiv Efesa, jer su i večeras u Istanbulu imali kontrolu nad situacijom i ispustili šansu da pobede.

DARUŠAFAKA - ZVEZDA 69:66 (21:19, 20:18, 14:17, 14:12)

Čvrst tim Oktaja Mahmutija iskoristio je propuste Beograđana u finišu, igrao preciznu odbranu i ostvario prvi trijumf. Srpski šampion doživeo je treći poraz u Top 16 fazi, iako mu je jako malo nedostajalo da se vrati sa skorom 4-2.

Odluka o pobedniku donesena je u poslednjim trenucima.

Maik Cirbes promašio je oba slobodna bacanja minut i po pre kraja, pri rezultatu 66:66. Potom je domaćin pogodio trojku posle čak dva ofanzivna skoka i stavio teg u ruke srpskog tima, koji je bio pretežak i u sledećem posedu.

Ipak, i nakon toga - pola minuta pre kraja, Darušafaka nije iskoristila napad pri rezultatu 69:66 i tako je stvorila Zvezdi priliku da jednim pogotkom izbori produžetak.

Pokušao je Branko Lazić, potom i Stefan Jović, ali lopta nije prošla kroz cilindar.

stefan-jovic-crvena-zvezda-telekom-belgrade-eb15.jpg

Kao što je bilo nagoveštavano kroz celu utakmicu, vođstvo od tri poena ispostavilo se kao nedostižno u finišu. Maksimalna prednost Darušafake bila je pet poena (44:39, 22. minut), a najveća razlika u korist Zvezde bila je poen veća (6:12, pa 13:19, u 7. minutu).
Tarens Kinzi ubacio je 16 poena i pogađao važne šuteve sa poludistance, Vladimir Štimac radio je veliki posao pod obručem i završio meč sa 11, a Maik Cirbes ubacio je osam, zaključno sa jako važnim zakucavanjem za 64:66, četiri i po minuta pre kraja.

Do tog momenta, Nemac je sedeo sa "rovitim" Kvinsijem Milerom (5), jer su obojica napravili po četiri lične greške.

Od tog momenta, u kojem se činilo da je Zvezda našla pravi ritam, počela je serija grešaka momaka u crveno-belom.

Do kraja Beograđani nisu poentirali...

Marku Simonoviću je pri prodoru lopta ispala u aut, dva napada završena su bez upućenog šuta i to je, uz Cirbesove promašaje sa linije penala i dopuštene ofanzivne skokove, ipak bio preveliki luksuz na evroligaškom gostovanju.

Darušafaka je trojkom Endera Arslana za konačnih 69:66 došla do prvog trijumfa u Top 16 fazi. Semih Erden bio je sa 14 poena i najbolji strelac domaćina i stub čvrste odbrane, koja je večeras odigrala jako važnu ulogu.

Ovim trijumfom, turski tim neće se pomaći sa začelja tabele. Uprkos porazu, Zvezda ostaje na Top 8 koloseku, na kojem će, sa skorom 3-3, dočekati u naredna dva kola Cedevitu i Efes.

DARUŠAFAKA: Vilbekin 4 (0/3 za tri) Jagmur 10 (2/3 za tri), Reding 4, Erden 14, Markoišvili, Aldemir, Gordon 8 (7 sk), Arslan 10 (2/5 za tri), Sloter 5 (4 sk), Harangodi 5, Bjelica 9 (4 izg), Preldžić.

ZVEZDA: Kinzi 16, Rebić, Dangubić 6, Lazić 2 (0/4 za tri), Micić 4, Tejić, Simonović 6 (2/5 za tri), Gudurić 2, Jović 6 (0/4 za tri, 6 as), Miler 5, Cirbes 8 (6 sk, 5 izg), Štimac 11 (10 sk).
 
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
105
Zvezda u laganom ritmu osvojila Laktaše

Izvor: Sportske.net

Posle bolnog poraza od Darušafake u Evroligi, Crvena zvezda Telekom večeras rutinski upisala novi trijumf u regionalnom takmičenju.
beta-sv02nde8cb640483251020160202102136.jpg

Foto: Beta/BranislavBožić/Mo


Ekipa Dejana Radonjića ostvarila je i 17. trijumf u ABA ligi ove sezone, pošto je večeras u meču 23. kola kao gost savladala Igokeu u Laktašima rezultatom 74:54.

Zvezda je tako nastavila borbu sa Cedevitom za drugo mesto na kraju ligaškog dela sezone i prednost domaćeg terena u predstojećem plej-ofu.

Pred oko 3.500 gledalaca, Zvezda je odlično ušla u ovaj meč, a prvu četvrtinu je dobila sa ubedljivih 19:7.

Domaći su u više navrata uspevali da smanje razliku, pa su trojkom Šibalića na dva minuta pre kraja druge četvrtine stigli na samo dva poena zaostatka (30:32).

Ipak, u drugom poluvremenu nije bilo nikakve dileme oko pobednika. Naime, posle osam minuta igre u trećem kvartalu, Zvezda je stigla do ''plus 21'', kada je na semaforu stajalo 58:37.

Opuštanje gostiju ekipa Igokee je iskoristila da serijom 12:0 prepolove ovu razliku, ali onda Simonović pogađa trojku, Lazić vezuje četiri poena, da bi i Miler potom pogodio van linije 6.75, pa se Zvezda vrlo brzo vratila na ''bezbednu'' udaljenost - 71:51.

Crveno-bele su do trijumfa predvodili Simonović sa 17 i Kvinsi Miler sa 14 poena. U domaćem timu najefikasniji Šibalić i Buker sa po 11 poena.

Inače, kako smo i objavili, pred početak današnjeg meča, dres Milana Dozeta, koji je tokom dugogodišnje karijere ostavio traga i u Igokei i u Crvenoj zvezdi podignut je pod svodove hale u Laktašima.
 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top